Ο Θάνατος των Video Club

Απάντηση: Ο θάνατος των Video Club

Καλησπέρα.

Λοιπόν ακούστε λιγάκι κάποια πράματα και απευθύνομαι στους διαχειριστές του Forum.

Όποιος αποκαλέσει ξανά τις ταινίες της maiandros σκουπίδια θα πάρει ανάλογη απάντηση, έτσι τόσο απλά.
Μην επικαλείστε την ιδιότητα μου όπως σάς συμφέρει. Καταλαβαίνω ότι θέλετε να υποστηρίξετε ένα παλαιότερο μέλος αυτού του site αλλά προκαλείτε πιστεύω με αυτή την συμπεριφορά σας άλλα μέλη. που θέλουν να ακούσουν και μια διαφορετική άποψη .

Εγώ θα συνεχίσω να λέω αυτό που θέλω και να εκφράζω την γνώμη μου και αν αυτό σας ενοχλεί απλά μπορείτε να μου προτείνετε να αποσυρθώ από το Forum η να σβήνετε αυτά που γράφω
Τόσο απλά.

Απειλές και προειδοποιήσεις δεν δέχομαι από κανένα και ειδικά με αυτή την τόσο εξόφθαλμα μεροληπτική αντιμετώπιση στο πρόσωπο μου.
Συμφωνείτε όλοι μεταξύ σας και εάν ένας τολμήσει να παρεισφρήσει, τον πετάτε στο λάκκο των λεόντων. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό σε ένα site το οποίο θέλει να λέγεται δημοκρατικό.

Όσον αφορά το θέμα μας .Νομίζω ότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν και γράφουν ακριβώς τα ίδια πράγματα λες και το μόνο που διαβάζουν είναι τα δικά τους post.
Προσπαθώ να σας εξηγήσω κάποια πράγματα και ο άλλος λέει, όλα είναι θέμα marketing. Σας λέει ο άνθρωπος (kyrliot) ότι έχει 4500 downloads σε μια εβδομάδα μόνο από ένα γνωστό tracker από το internet και του απαντάτε εμμέσως πλην σαφώς ότι ‛Μη φοβάσαι εμείς οι 20 είμαστε εδώ για να σε στηρίξουμε σε κάθε σου κίνηση’. Λυπάμαι αυτά μόνο με χιούμορ μπορώ να τα αντιμετωπίσω.

Ioanni00 Δεν μπορώ να σου πω για τις άλλες εταιρίες θα σου πω όμως για τη δικιά μου.
1) Αυτή τη στιγμή στην αγορά εμείς πουλάμε το dvd 22,90 ευρω στα video club με τις άλλες να πουλάνε περίπου στα 45 ευρω. Και το κάνουν όχι μόνο στα blockbuster αλλά και σε αυτά που θεωρούνται δεύτερες οι τρίτες.
2) Δεν τους εξαναγκάζουμε να αγοράσουνε πακέτο σε αντίθεση με τους υπόλοιπους.
3) Οι τιμές λιανικής (πήγαινε στα public να το διαπιστώσεις) είναι ακόμη χαμηλότερες με μέσο όρο τα 12 ευρω. Το κάνουμε αυτό ανεξάρτητα από την τιμή των δικαιωμάτων που αγοράζουμε την ταινία.
4) Σε πληροφορώ ότι το blu-ray είναι αυτό που θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε το έχω πει σε προηγούμενα ποστ και δεν θα επαναλαμβάνομαι
5) Έχε υπόψη σου ότι η εταιρεία μας είναι η μόνη που δεν έχει δώσει ταινία σε κάποια εφημερίδα η περιοδικό. Και φυσικά μετά από όλα αυτά όπως βλέπεις υπάρχει και συνεχίζει… Όποιος κατάλαβε κατάλαβε

Πιστεύω να κάλυψα τα ερωτήματά σου εάν και θα έπρεπε για να αναπτύξω έτσι όπως πρέπει το θέμα να καλύψω περίπου 5 σελίδες από το Forum
Ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Ο θάνατος των Video Club

Καλησπέρα.

Λοιπόν ακούστε λιγάκι κάποια πράματα και απευθύνομαι στους διαχειριστές του Forum.

Όποιος αποκαλέσει ξανά τις ταινίες της maiandros σκουπίδια θα πάρει ανάλογη απάντηση, έτσι τόσο απλά.

Απειλειτε την ελευθερη εκφραση των μελων του φορουμ ???? Μονο στην Χουντα δεν τολμουσε κανεις να πει την γνωμη του ελευθερα απο τον φοβο του κρατους.
Μιλαμε για ταινιες οι οποιες αν δεν το εχετε αντιληφθει στον εργασιακο σας χωρο ειναι μορφες τεχνης και αρα υποκεινται στον ελευθερο χαρακτηρισμο απο τον οποιονδηποτε.

Αναμενω να ανακαλεσετε την απειλη σας το συντομοτερο.

Εγώ θα συνεχίσω να λέω αυτό που θέλω και να εκφράζω την γνώμη μου και αν αυτό σας ενοχλεί απλά μπορείτε να μου προτείνετε να αποσυρθώ από το Forum η να σβήνετε αυτά που γράφω
Τόσο απλά.

Σας θυμιζω οτι οταν γραφτηκατε στο φορουμ συμφωνησατε να τηρειτε τους κανονισμους .

Θελετε να ριξετε μια ματια να τους φρεσκαρετε ?

Απειλές και προειδοποιήσεις δεν δέχομαι από κανένα και ειδικά με αυτή την τόσο εξόφθαλμα μεροληπτική αντιμετώπιση στο πρόσωπο μου.
Συμφωνείτε όλοι μεταξύ σας και εάν ένας τολμήσει να παρεισφρήσει, τον πετάτε στο λάκκο των λεόντων. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό σε ένα site το οποίο θέλει να λέγεται δημοκρατικό.

Μαλλον την Δημοκρατια του να μην αποκηρυσσει κανεις τις ταινιες της εταιρειας σας θα θελατε εδω.
Δεν εχουμε καμια τετοια δημοκρατια σας βεβαιω.

Ε όχι αυτό είναι ανήκουστο. Πιστεύω ότι κάνετε πλάκα .
Μήπως πρέπει να εκφραστώ και για εσάς ανάλογα και να αποκαλώ αυτό το forum σκουπίδι? Πως θα σας φαινόταν αυτό?

Αυτό τελικά είστε? αφήνετε τους άλλους να με βρίζουν έμμεσα και για τις επιλογές που κάνω εκ μέρους της εταιρείας.?
Αλήθεια ποιον κανονισμό παρέβηκα εγώ ενώ όλοι οι άλλοι είναι αγγελούδια?

Λυπάμαι πραγματικά και αποσύρομαι από αυτή τη συζήτηση .
θέλω να ζητήσω συγνώμη από τα ΛΟΓΙΚΑ μέλη αυτού του post αλλά δεν θα πέσω στην παγίδα του ευτελισμού της συζήτησης και της εξύβρισης μου.

Ε όχι αυτό είναι ανήκουστο. Πιστεύω ότι κάνετε πλάκα .
Μήπως πρέπει να εκφραστώ και για εσάς ανάλογα και να αποκαλώ αυτό το forum σκουπίδι? Πως θα σας φαινόταν αυτό?

Καμια πλακα δεν κανουμε.

Οπως ζητατε ελευθερια εκφρασης απεναντι στον οποιοδηποτε και σας την παρεχει αυτο το φορουμ ετσι και πρεπει να σεβεστε το ιδιο και για τους συνομιλητες σας εστω και αν προσβαλλει τις επιλογες της εταιρειας σας.

Ουτε οι σκηνοθετες των ταινιων δεν θα αντιδρουσαν ετσι σας βεβαιω.
Γνωριζουν οτι η τεχνη ειναι συχνα αντικειμενο χλευασμου και ειναι εξοικειωμενοι με αυτην την αντιμετωπιση.
Εσεις προφανως δεν ειστε.

Αυτό τελικά είστε? αφήνετε τους άλλους να με βρίζουν έμμεσα και για τις επιλογές που κάνω εκ μέρους της εταιρείας.?

Αν βρηκατε καποιον που σας εχει βρισει για αυτο που αναφερετε η για αλλον λογο να μου τον αναφερετε.
Νομιζω οτι σας εχω δικαιωσει εως τωρα οσες φορες καποιος περασε την λεπτη γραμμη της προσβολης σας οπως κι εγω δεν τιμωρησα εσας τις πρωτες ημερες της παρουσιας σας εδω που προσβαλλατε με το σωρο μελη.

Λυπάμαι πραγματικά και αποσύρομαι από αυτή τη συζήτηση .
θέλω να ζητήσω συγνώμη από τα ΛΟΓΙΚΑ μέλη αυτού του post αλλά δεν θα πέσω στην παγίδα του ευτελισμού της συζήτησης και της εξύβρισης μου.

Καλα ο καθενας αντιλαμβανεται οτι θελει . Ειναι θεμα συνειδητης επιλογης η δυνατοτητων του.

Σεβαστα και τα δυο.

Re: Ο θάνατος των Video Club

Εγώ πάντως αναρωτιέμαι πού χαρακτηρίστηκαν συγκεκριμενα οι ταινίες της maiandros σκουπίδια...Γιατι δεν βρίσκω κανενα post να το αναφέρει, ούτε να το υποννοεί. Εδω εχουμε ανοίξει χιλια-δυο σοβαρά θέματα και η κυρία, που ήθελε τις απόψεις μας όπως έγραψε στο πρώτο post, επιμένει να παριστάνει το θύμα και τον στόχο της ομήγυρης χωρίς να της έχει επιτεθεί κανείς. Μαλλον δεν καταλαβαίνει οτι οι απόψεις μπορούν να έχουν ισχυρό αντίλογο με τον ταυτόχρονο σεβασμό μεταξύ αυτών που τις εκφράζουν. Δεν πειράζει... Οι συζητήσεις με σκεπτόμενους συνομιλητές ειναι δύσκολο σπορ.

Σας λέει ο άνθρωπος (kyrliot) ότι έχει 4500 downloads σε μια εβδομάδα μόνο από ένα γνωστό tracker από το internet και του απαντάτε εμμέσως πλην σαφώς ότι ‛Μη φοβάσαι εμείς οι 20 είμαστε εδώ για να σε στηρίξουμε σε κάθε σου κίνηση’. Λυπάμαι αυτά μόνο με χιούμορ μπορώ να τα αντιμετωπίσω.

Δεν θα έπρεπε όμως... Το μεγαλύτερο λάθος των διαχειριστικών οικονομικών τμημάτων των σχετικών εταιρειών είναι πως θεωρούν αυτούς τους 4500 ως διαφυγόντα κέρδη, δηλαδή πιστεύουν πως αν αυτοί οι 4500 δεν είχαν τη δυνατότητα του download, θα αποτελούσαν πελάτες τους, αν όχι όλοι, το μεγαλύτερο ποσοστό. Αυτό όμως δεν ισχύει. Η πειρατεία σε αυτόν τον χώρο, υπήρξε από την στιγμή που πουλήθηκαν τα πρώτα βίντεο Betamax/VHS το 1975-76, ακριβώς επειδή κάποιοι δεν γουστάρουν να πληρώνουν. Το μόνο που έχει αλλάξει με το internet, είναι πως έχουμε ξεκάθαρη αριθμητική εικόνα του γεγονότος. Οι μόνοι σίγουροι paying customers, είναι οι "20".

Και εδώ γίνεται το ακόμα μεγαλύτερο λάθος, πως στην εκτός πραγματικότητας προσπάθεια των εταιρειών να κάνουν τους 4500, πελάτες τους, καταφέρνουν να χάσουν τους "20" εγγυημένους και τελικά, απαξιώνοντας τους, να τους οδηγήσουν στον δρόμο των 4500 με ό,τι συνέπειες θα έχει αυτό για την παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγή.

Ρε, θα σας αρέσουν θέλετε δε θέλετε!!! Και για τιμωρία θα πατε ο καθένας να αγοράσετε απο 10 κόπιες του Hancock που ήταν κανονικό σκουπίδι!

:violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Προς την Κ. HelenMel
Διαβαζω με απορια το ξέσπασμα ευθιξίας σας και εχω μείνει κόκαλο…
Ανοίξατε ένα θεμα ζητώντας την άποψη των μελων του φορουμ ( η τουλάχιστον ετσι θέλατε να δείξετε) και παρατηρώ πως δεν την αντέχετε…
Δεν παει ετσι…
Αν δεν μπορείτε να δεχθείτε τα δικαιολογημένα παράπονα και τις παρατηρήσεις των μελών για τον κλάδο που ( τυχαίνει) να υπηρετείτε τοτε θα έπρεπε να το σκεφτείτε καλύτερα πριν ανοίξετε αυτό το βήμα.
Κανένας μεχρι στιγμης δεν σας επιτέθηκε ουτε προσωπικά αλλα ουτε και την εταιρεία που εργάζεστε ..
Εσείς όμως με τροπο ακατανόητο εχετε εισπράξει προσωπικά ολες τις διαμαρτυρίες και τις παρατηρήσεις που εχουν τεθει παραπάνω από το σύνολο των μελων σε σημειο να εξοργίζεστε ,λέγοντας μάλιστα ότι σας θιγουν…
Θα σας συμβούλευα να αλλάξετε τακτική γιατι όχι μονο κάνετε κακο στον εαυτο σας αλλα και στην εταιρεία που τυχαίνει να εργάζεστε…
Σκεφτείτε λιγο πιο ψύχραιμα και διαβάστε μαθαίνοντας κατι από αυτά που καταθέτουν οι για χρόνια πελάτες των εταιριών διανομής και των βιντεοκλαμπ και μην ανοίγετε κόντρες εκ του μηδενός….

Κανένας μεχρι στιγμης δεν σας επιτέθηκε ουτε προσωπικά αλλα ουτε και την εταιρεία που εργάζεστε ..

Ανδρεα αυτο προυποθετει οτι μπορει καποιος να καταλαβει την διαφορα ....

Από τις απόψεις που γράφτηκαν, θα σταθώ κυρίως σε δύο σημεία:

Το πρώτο από τον Superfly, που εύστοχα παρατήρησε ότι ο μεγάλος όγκος του downloading συμβαίνει στους τίτλους χαμηλής ποιότητας και ευρείας κυκλοφορίας. Αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι εταιρίες διανομής και
α) να δίνουν τους ελληνικούς υπότιτλους στις εταιρίες παραγωγής τους εξωτερικού και να εισάγουν τα δισκάκια με πολύ μικρότερο κόστος. Έτσι, και γρηγορότερα θα βγαίνουν στην αγορά και υψηλότερη ποιότητα θα διαθέτουν.
β) να διαθέτουν καλές κλασσικές ταινίες σε καλές συσκευασίες, οι οποίες δεν θα αποδώσουν γρήγορα, αλλά θα αγοράζονται (από ιδιώτες αλλά και video club) εσαεί και με μεγάλο περιθώριο κέρδους.

Το δεύτερο από τον ecodrifter, ο οποίος πρότεινε έναν τρόπο συνολικής βελτίωσης της ποιότητας, με την ένταξη των video club σε ενιαίο δίκτυο πληροφόρησης και αναζήτησης. Είναι το πρώτο βήμα για να εξυπηρετηθούν οι απαιτητικοί πελάτες, προς όφελος και των club και των διανομέων. Το δεύτερο είναι να προσληφθούν άνθρωποι με γνώσεις, που έχουν όρεξη να γνωρίσουν τον πελάτη και να του προτείνουν με βάση το γούστο του.

Όλα αυτά, βέβαια, ισχύουν για τους εραστές του αντικειμένου. Οι καιροσκόποι που εκμεταλλεύθηκαν την αλματώδη άνοδο του DVD φυσικά θα κλείσουν.

Τα παρακάτω από κάποιον που ‛τα πάει καλά με το Internet’….:

Παρόλο που έχω στη διάθεσή μου άμεσα και με αμελητέο κόστος ότι κυκλοφορήσει σε BluRay, επισκέπτομαι τακτικά (σε εβδομαδιαία βάση) το Video Club μου – μάλιστα ανήκει σε μεγάλη ‛Μπλε’ αλυσίδα και είναι και μεγάλο και σε κεντρικό σημείο - προκειμένου να παρακολουθώ την πορεία του BD και να το υποστηρίξω νοικιάζοντας και ταινίες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έβλεπα καν.

Αυτό που βλέπω όμως είναι ότι αντί να προωθείται το format, θάβεται!

Εκτός του ότι φέρνουν ελάχιστους νέους τίτλους (βασικά μόνο τα blockbuster), από εκεί που είχαν τους νέους τίτλους σε θέση δίπλα στους νέους DVD τώρα τους μετέφεραν σε μία γωνιά που και να προσπαθήσεις δεν τους βρίσκεις.

Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και πριν 1-2 χρόνια, όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει το BD (αλλά τότε με ελάχιστους τίτλους – οπότε υπήρχε μία καλή δικαιολογία).

Πλέον που οι τίτλοι πλημμυρίζουν και την Ελληνική αγορά, οι καταστηματάρχες γυρίζουν πίσω στο χρόνο και αντιμετωπίζουν το φορμα όπως πριν 2 χρόνια!

Δεν ξέρω τι ισχύει σε άλλα VC (αν και έχω αντίστοιχο παράδειγμα άλλου, μεγάλου πάλι, καταστήματος της ίδιας εταιρίας) αλλά οι ενδείξεις είναι απογοητευτικές.

Την στιγμή που το BD μπορεί να δώσει νέο αέρα σε ένα γερασμένο σύστημα που στηρίζεται σε ένα προϊόν (DVD) που πεθαίνει και τη στιγμή μάλιστα που, απ’ ότι διαβάζω τα BD τα αγοράζουν τα VC φθηνότερα από τα DVD!, οι καταστηματάρχες επιδεικνύουν μία ακατανόητη ανοησία / αντιεπαγγελματισμό / μίζερη – ‛Ελληναρίστικη’ λογική με αποτέλεσμα απλώς να είναι άξιοι της τύχης τους (η οποία δεν προδιαγράφεται καλή).

Με λίγα λόγια, όσο και να προσπαθώ να τους δώσω τα λεφτά μου αυτοί δεν τα θέλουν!

Ο ορισμός του καλού και επιτυχημένου επαγγελματία.

RIP brothers.

Spcav, 8 στους 10 πελατες των Video Club δεν ξερουν τι ειναι BR θα περασουν τουλαχιστον 3 χρονια με 4 για να γινει λαικος παροξυσμος ...και αν

στους 10 φιλους μου οι 4 ξερουν τι ειναι και οι 2 το εχουν σπιτι τους και μιλαμε για νεα παιδια-καταναλωτες (35-40 χρονων)

και μην νομιζεις και στον Canada δεν παει πισω...εκει να δεις γελια 9 στους 10 δεν ξερουν τι ειναι και 9 στους 10 δεν εχουν full HD τηλεοραση.....

Η "Εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων" είχε κυκλοφορήσει το 2000 σε vhs και διακινήθηκε από τη New star που είχε έδρα στην Καλλιθέα στην Αθηνα. Τα ίχνη της αγνοούνται και δεν μπορώ να μπω στη λογική κάθε εταιρείας γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει τη συγκεκριμένη ταινία και σε dvd.

Και πάρα πολύ καλά κάνετε και δεν μπαίνετε στην λογική να ψάξετε πράγματα που είτε δεν σας αφορούν είτε δεν βρίσκονται στην σφαίρα των αρμοδιοτήτων σας. Ακριβώς εδώ όμως πρέπει κατά την γνώμη μου να ξαναδούμε το όλο θέμα.
Όπως ακριβώς ένας οποιοσδήποτε επαγγελματίας δεν δύναται να μπει στην λογική του να εξετάσει μεμονωμένες, πιθανών περιθωριακές περιπτώσεις, έτσι ακριβώς και ο καταναλωτής εξετάζει την κάθε περίπτωση που τον ενδιαφέρει διαφορετικά και μεμονωμένα και εκμεταλλευόμενος τις υπάρχουσες δυνατότητες είτε αγοράζει είτε νοικιάζει είτε κατεβάζει ταινίες.

Κακώς λοιπόν η κυρία Melandros έθεσε εξ αρχής το ζήτημα συνολικά. Λογικά ένας επαγγελματίας θα πρέπει να είναι εστιασμένος καθαρά στην όποια διαρροή/αντιμετώπιση έχουν τα δικά του προϊόντα και όχι των ξένων και από ότι είδα κάπου αναφέρθηκε πως η συγκεκριμένη εταιρεία ήδη δεν δίνει ταινίες της σε περιοδικά-εφημερίδες, άρα από κει δεν έχει να φοβάται κάτι.

Ρωτάω λοιπόν ευθέως την κυρία Melandros, αν εγώ απευθυνθώ σε παράνομο κύκλωμα προκειμένου να πάρω ένα αντιγραμμένο απο vhs dvd της συγκεκριμένης ταινίας(που σαφώς και υπάρχει τέτοιο κύκλωμα), το οποίο και θα μου κοστίσει περίπου 10 -12 ευρώ(άρα θα το πληρώσω κανονικότατα), γιατί θα πρέπει να θεωρηθώ από αυτήν ως παράνομος και τζαμπατζής την στιγμή που το συγκεκριμένο προϊόν δεν ανήκει στην εταιρεία της.

Spcav, 8 στους 10 πελατες των Video Club δεν ξερουν τι ειναι BR θα περασουν τουλαχιστον 3 χρονια με 4 για να γινει λαικος παροξυσμος ...και αν

στους 10 φιλους μου οι 4 ξερουν τι ειναι και οι 2 το εχουν σπιτι τους και μιλαμε για νεα παιδια-καταναλωτες (35-40 χρονων)

και μην νομιζεις και στον Canada δεν παει πισω...εκει να δεις γελια 9 στους 10 δεν ξερουν τι ειναι και 9 στους 10 δεν εχουν full HD τηλεοραση.....
Ωραία λοιπόν, με αυτή την λογική δεν θα το μάθει ποτέ κανείς (οχι μόνο το BD αλλά κανένα νέο προιον γενικά).

Μα βρε Larry, αν δεν προωθήσεις το νέο προιόν πως θα το μάθει ο κόσμος;

Τα VC δε, ειναι ειδική περίπτωση στον κυκλο του εμπορίου.

Τέλος τα νούμερα που δίνεις δεν αντιτίθενται με την λογική της προώθησης (ακόμα και μη FullHD TV δεν λένε τίποτα - κοίτα πχ πόσοι έχουν HD Ready).

........και εγω λεω με το φτωχο μου το μυαλο.μηπως ολοι αυτοι που βλεπουν οτι τους πασαρετε ειναι και οι μεγαλυτεροι "τσιπιδες" που ετσι και αλλιως δεν τους ενδιαφερει η ποιοτητα γι αυτο και οι περισσοτεροι αγοραζουν πειρατικα και ειναι αυτοι που κανουν το περισσοτερο "κατεβασμα" ακομα και αν προκειται για κοπια απο βιντεοκαμερα μεσα απο την αιθουσα?
μηπως αυτοι για τους οποιους κοπτονται οι εταιριες διανομης και τα βιντεο
κλαμπς αυτοι ειναι που θα σας το κλεισουν το μαγαζι?
οχι δεν κινδυνευετε απο τους σινεφιλ και τους απαιτητικους γιατι αυτοι βαζουν πανω απ'ολα την ποιοτητα οχι μονο των ταινιων αλλα και της ιδιας της εικονας.και ειναι οι μονοι που δεν τους ενδιαφερει να χαλασουν μερικα ευρω παραπανω αν ειναι να εξασφαλισουν αυτη την ποιοτητα.

...

+1000
Πολύ μεγάλη αλήθεια αυτό....και βέβαια δεν το λέω ως "μπηχτή" προς την κυρία Melandros, αφού δεν γνωρίζω τα προίοντα και υπηρεσίες που παρέχει, αλλά γενικά

Θα μου εξηγήσει και εμένα κάποιος κάτι επειδη δεν μπορώ να το καταλάβω? Πιστεύουν οι εταιρείες διανομής, ότι το πρόβλημα είναι το downloading, για το ότι δεν πωλούνται τα dvd τους και για το ότι κλείνουν τα videoclub (που είναι οι καλύτεροι πελάτες τους) και παράλληλα πιστεύουν ότι ο κόσμος ακόμα δεν ξέρει τι είναι το bluray και για αυτο τον λόγο δεν πολυασχολούντε με αυτό.
Και ερωτώ, ποιος ξέρει να βρεί και να κατεβάσει (ενα mkv πχ) και δεν ξέρει τι είναι bluray?
Μάλλον όλοι οι παράνομοι που ξέρουν το mkv ξερουν και το bluray, αρα μικρό το κακό αφου είμαστε τοσο λίγοι και προφανως δεν κάνουμε για πελάτες τους, αρα τι γκρινιάζουνε για τοσο λίγους???
(για divx και τέτοια αρχεία νομίζω ότι είναι τοσο κακή η ποιότητα που έχουν που σίγουρα δεν χρειάζετε να το συζητάμε ως ανταγωνιστικό του dvd τώρα πού οι μικρές crt, κάτω απο 25" δεν υπάρχουν σχεδόν σε κανένα σπίτι ανθρώπου που ξέρει να κατεβάζει ταινίες, εκτός και αν είναι 15 χρονών που έτσι και αλλιώς δεν εχει αγοραστική δύναμη).

Το downloading είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος των εταιρειών διανομής. Οι αντιδράσεις τους δείχνουν πως δεν μπορούν να αντιληφθούν την διαφορά μεταξύ του "Boom" και της συνηθισμένης τους εμπορικής δραστηριότητας. Το "Boom" της βιντεοκασσέτας το 1984-1989 και του DVD το 2001-2006 αποτελούν γεγονότα πολυπαραγοντικά στα οποία οι αποφάσεις των εταιρειών έπαιξαν μικρό ρόλο.

Τώρα που το "Boom" μας τελείωσε, δεν κοιτάζουν που το κατέστρεψαν μόνες τους, ευτελίζοντας το προϊόν τους (οι συλλεκτικές εκδόσεις πρακτικά καταργήθηκαν, καθιερώθηκαν οι "πατέντες" στο mastering με τα κομμένα κάδρα, τις ψευτο-surround μπάντες, τους πιο ελεεινούς και φτηνιάρικους MPEG2 encoders και τα εντελώς λάθος υλικά, βλ. ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ Beta SP), αλλά τα ρίχνουν όλα στην πειρατεία, λες και στις "χρυσες εποχές" τους δεν υπήρχε. Όποιος είναι αρκετά μεγάλος, θα θυμάται πως την εποχή της βιντεοκασσέτας, δεν υπήρχε βιντεοκλάμπ που να μην έχει σε διαρκή λειτουργία 2-6 βίντεο να αντιγράφουν. Και στην εποχή του DVD, το φαινόμενο των πλανόδιων ήταν μακράν πιο έντονο από σήμερα.

Κοντολογίς, η συγκεκριμένη αγορά έχει και ένα συγκεκριμένο κοινό. Το κοινό αυτό είναι που κράτησε και τα βιντεοκλάμπ ανοιχτά από το 1989 εώς το 2001. Αυτό το κοινό είναι που οφείλουν οι εταιρείες να σεβαστούν. Οι υπόλοιποι, είναι οι ευκαιριακοί πελάτες της μόδας, μόλις τους περάσει, εξαφανίζονται, μέχρι να δημιουργηθεί η καινούρια. Και πάντα η καινούρια μόδα ξεκινάει πρώτα από την εγκατεστημένη βάση που δημιουργείται από το "πιστό" κοινό. Αυτό που οι εταιρείες το έχουνε χ@σμ@νο και έχουν ρίξει όλο το φταίξιμο στην πειρατεία...

Παντως το Bluray , για να πουμε και του στραβού το δίκιο ,ούτε και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χωρες εχει την τρομερή άνθιση…
Μπορει βέβαια να μην εχει τα χάλια που εχει στην χώρα μας αλλα υπάρχει γενικότερο πρόβλημα στην πρόοδο του, και είναι κατι που δεν μπορει να ξεπεραστεί ευκολα και ας εχουν περασει περίπου δυο χρονια από τοτε υποδεχτήκαμε την υψηλή ανάλυση…
Το πρόβλημα με το Hd είναι πως ξεκίνησε στραβα και με λάθος τακτική από την υπερφίαλη sony που αν θέλετε σε συνδυασμό με την αδυναμία της καθυστέρησε την όποια πρόοδο του…

Τώρα που το "Boom" μας τελείωσε, δεν κοιτάζουν που το κατέστρεψαν μόνες τους, ευτελίζοντας το προϊόν τους (οι συλλεκτικές εκδόσεις πρακτικά καταργήθηκαν, καθιερώθηκαν οι "πατέντες" στο mastering με τα κομμένα κάδρα, τις ψευτο-surround μπάντες, τους πιο ελεεινούς και φτηνιάρικους MPEG2 encoders και τα εντελώς λάθος υλικά, βλ. ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ Beta SP), αλλά τα ρίχνουν όλα στην πειρατεία, λες και στις "χρυσες εποχές" τους δεν υπήρχε. Όποιος είναι αρκετά μεγάλος, θα θυμάται πως την εποχή της βιντεοκασσέτας, δεν υπήρχε βιντεοκλάμπ που να μην έχει σε διαρκή λειτουργία 2-6 βίντεο να αντιγράφουν. Και στην εποχή του DVD, το φαινόμενο των πλανόδιων ήταν μακράν πιο έντονο από σήμερα.

Eνταξει δεν ειναι και ετσι ακριβως ...Το φαινομενο των πλανοδιων ηταν εντονο αλλα ηταν σταγονα στο ωκεανο μπροστα στο downloading.Γιατι δεν τις χαριζαν τις ταινιες , ουτε τις νοικιαζαν αλλα τις πουλουσαν και μαλιστα σε τιμη αρκετα υψηλοτερη απο την τιμη ενοικιασης .Σιγουρα καποιοι με την καψα να δουν την καινουργια ταινια οσο πιο γρηγορα γινοταν αγοραζαν , αλλα ποσοι ηταν αυτοι και κυριως ποσες πια αγοραζαν ?

Ομοιως και με τις αντιγραφες .

Το ευρυ κοινο δεν ξερει τι ειναι οι μπαντες σαραουντ , τα καδρα κλπ κλπ.Παρα πολλοι εξακολουθουν να κατεβαζουν σε divx μια και δεν ειναι λιγοι αυτοι που εξακολουθουν να βλεπουν ταινιες στην 19'' , αντε 22-24'' οθονη του υπολογιστη.

Παρολα αυτα δεν σημαινει οτι η προσφορα καλυτερης ποιοτητας και οι καλυτερες υπηρεσιες δεν πρεπει να ειναι ο στοχος αυτων των μαγαζιων.

Δεν μπορεις να αναστρεψεις το downloading .Αλλα και να γινοταν αυτο εχεις αλλο μελλοντικο και νομιμοτατο ''εχθρο '' να αντιμετωπισεις .Aρα με την καλυτερη ποιοτητα θα προσπαθησεις να κρατησεις ενα μερος των πελατων σου (που ολοενα θα αυξανεται με την πωληση ολοενα μεγαλυτερων τηλεορασεων/αναλυσεων αυτων ) και με τις καλυτερες υπηρεσιες θα προσπαθησεις να κρατησεις αυτους και τους υπολοιπους . Βλεπω videoclub που οπως ειπα κανουν προγραμματα ενοικιασεις και προσφορες (και στις ενοικιασεις και στις πωλησεις ) ,που εχουν βαλει πρωτη μουρη μια lcd τηλεοραση να παιζει blu ray η παιχνιδια για να τραβηξουν κοσμο ,μικρο και μεγαλο.Αλλοι δεν το κανουν.Καποιοι θα κρατηθουν πιο ευκολα (πιθανοτατα μια αλυσιδα , καποιος που δεν εχει νοικι η στο φιναλε ο καλυτερος επαγγελματιας ) καποιοι πιο δυσκολα .Και οι μεν και οι δεν πρεπει να καταβαλλουν υπερπροσπαθεια να διατηρησουν το πελατολογιο τους.Καποιοι θα κλεισουν.Ετσι εχουν τα πραγματα..τι να κανουμε..

Last edited: