modright said:Εχεις προσδιορισει τι ειναι αυτο που λειπει και σε κραταει μακρια απο το απολυτα
ικανοποιημενος? Μηπως γενικα καποιος αερας αλλαγης σε σπρωχνει να αντικαταστησεις κατι?
AUDIOLYTIC said:Η αγορα ειναι γεματη με καλα ηχεια.Οταν θελουμε πασει θυσια ψηλες σταθμες,δεν παμε για ηχεια των 85db ευαισθησιας η,κανω καπου λαθος;
AUDIOLYTIC said:Τα πολλα βατ που θελει το 40,τα θελει λογω της χαμηλης ευαισθησιας του και για να πετυχουμε ψηλες σταθμες,τιποτα λιγοτερο,τιποτα παρισοτερο.Ο κατασκευαστης διδει ευαισθησια 85db και αποκριση χαμηλων τα 48Hz(-6db).Που υπαρχει το προβλημα εκτος των τελικων εντασεων;Ουτε τοσο χαμηλα κατεβαινει,ουτε πολυ κατω απο τα 8Ω φαινεται να πεφτει βασει του τι διαβαζουμε στη σελιδα του κατασκευαστη.Αποψη μου βεβαια,αλλα προσωπικα δεν βλεπω τον λογο-και αυτο δεν ισχυει μονο για το 40-γιατι ενα ηχειο με οκταρι γουφερ να χρειαζεται ενα "πυρηνικο αντιδραστηρα" να οδηγηθει.
Όπως το πάρει κανείς…έχω μέχρι και ATC7 ως desktop speakers και τα οδηγώ με SANSUI AU-X711 (2x 100W), -μάλλον θα τους βάλω τον SIA2-150..
Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι..
Η λέξη κλειδί είναι η Επιτάχυνση. Θέλω στιγμιαία να επιταχύνω το ηχείο που έχει από την φύση του αδράνεια. Άρα θέλω στιγμιαία μεγάλο ρεύμα που θα το πετύχω ανεβάζοντας πολύ γρήγορα την τάση εξόδου του ενισχυτή και απολύτως πιστά σε σχέση με το ακουστικό σήμα. Για αυτό ακριβώς τον λόγο δεν με πείθουν και οι σχεδιάσεις που είναι τάξη Α μέχρι κάποια Watts και στην συνέχεια περνούν σε ΑΒ. Είναι πολύ πιθανό να ακούσεις τον μισό ήχο μιας νότας σε τάξη Α και τον άλλο μισό σε τάξη ΑΒ!
Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος είναι το damping factor δηλαδή η αντίσταση εξόδου του ενισχυτή. Με μεγάλο damping factor= μικρή αντίσταση εξόδου υπάρχει καλύτερη συμπεριφορά του ηχείου. Και σε ποιοτικούς ισχυρούς ενισχυτές αυτά τα χαρακτηριστικά είναι συνήθως καλύτερα από τους ασθενέστερους.
Τέλος θα γίνω και εγώ γραφικός και θα υποστηρίξω ότι τα ATC παίζουν καλύτερα όσο πιο πολλά ποιοτικά watts δέχονται.
Αλλά και αυτό να μην ισχύει, και μόνο το γεγονός ότι δεν συμπιέζουν την πληροφορία σε υψηλές εντάσεις, σε κάνει να ακούς δυνατά και...πιο δυνατά χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι, παρά μόνο όταν κοιτάξεις την θέση του ρυθμιστικού έντασης ή σου χτυπήσει το κουδούνι ο αγανακτισμένος ένοικος της απέναντι πολυκατοικίας…
Εγώ πάλι γιατί είχα καλύτερο αποτέλεσμα με τα 2x50rms τάξης Α του σετ Clearaudio Balance, παρά με τα 2x570rms του Wyred4Sound ST-1000;
Δεν είναι τόσο βατοβόρα τα 40άρια όσο φημολογείται.
Δεν διαφωνούμε, αν είχες όμως έναν SUPER Clearaudio Balance με 2x250W σε τάξη Α ποιο νομίζεις οτι θα ήταν το αποτέλεσμα?
ελπιζω καποτε να καταλαβη ο κοσμος οτι ολοι οι classd δεν παιζουν το ιδιο οπως δεν παιζουν το ιδιο οι χιλιαδες Α/Β και Α ταξης ενισχυτες.
Δεν διαφωνούμε, αν είχες όμως έναν SUPER Clearaudio Balance με 2x250W σε τάξη Α ποιο νομίζεις οτι θα ήταν το αποτέλεσμα?
Το αποτέλεσμα θα ήταν να έδινα τα 40άρια για να πάρω μεγαλύτερα ηχεία.
Τετοια σχολια δεν θα εκανe ουτε η ιδια η ATC :smile:Κατά την γνώμη μου, η ATC είναι στον σωστό δρόμο. Φτιάχνω ένα ηχείο με χαμηλές παραμορφώσεις και τα ηλεκτρονικά θα έρθουν αργά ή γρήγορα.
Όταν θα έρθει η πέμπτη γενιά ICE POWER το 2020, οι άλλοι κατασκευαστές ηχείων θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.