Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Βασικα βρισκω καποια μονιτορ που υποστηριζουν (σε χαμηλοτερη αναλυση) 72hz.

Τωρα θα μου πειτε, και τι θα κανουμε εμεις που εχουμε μαθει στην μεγαλη εικονα του προβολεα. ?

Μην ανησυχειτε, υπαρχει λυση.

αν γυρίσεις το μόνιτορ σου σε 1440x900 λογικά θα σου βγάλει 75hz ανάλυση. βάλε to screen refresh rate. το δοκίμασα σε 720άρι (χαλαράαααα ο επεξεργαστής κάρτα) και δεν παίζει καλά. φαίνεται να έχει πρόβλημα ο αλγόριθμος.

Βασικα βρισκω καποια μονιτορ που υποστηριζουν (σε χαμηλοτερη αναλυση) 72hz.

Τωρα θα μου πειτε, και τι θα κανουμε εμεις που εχουμε μαθει στην μεγαλη εικονα του προβολεα. ?

Μην ανησυχειτε, υπαρχει λυση.

Πολύ μακριά πήγες... :p

PICT0002.JPG

Απάντηση: Re: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

αν γυρίσεις το μόνιτορ σου σε 1440x900 λογικά θα σου βγάλει 75hz ανάλυση. βάλε to screen refresh rate. το δοκίμασα σε 720άρι (χαλαράαααα ο επεξεργαστής κάρτα) και δεν παίζει καλά. φαίνεται να έχει πρόβλημα ο αλγόριθμος.

Ένα μόνιτορ 19άρι Άσερ που έχω στο γραφείο, κλειδώνει στα 72Hz μέσω VGA (ανάλυση βέβαια κουκουρούκου 1280χ960). Θα το δοκιμάσω με 36 καρεδάκια και θα αναφέρω....μόνον 720, όμως, διότι η κάρτα είναι μια ΑΤΙ 2600XT και δεν σηκώνει πολλά-πολλά. Επεξεργαστή έχω τον ίδιο (Ε6600 στα 2,4GHz).

Κάνω ένα ''καθάρισμα'' στο pc και κάπου χαμένο βρήκα αυτό, αλλά, δεν θυμάμαι από που το βρήκα:

Setup allows you to specify a smooth increase rate increase framerate. The maximum smoothness is achieved by increasing the frame rate to refresh the screen.

Integer coefficients can keep all the original footage, calculated by adding to them in-between frames. Together with integer coefficients, it is recommended to use the mixing of frames to the frequency of the screen, this will increase the uniformity of the display of movements.

Fractional coefficients are forced to throw out the algorithm of the original staff extra to fill the vacated spot new calculated frames. Fractional coefficient is expressed in the form of a "multiplier: divider" (multinum: multiden). Less than the divisor, the less the load on the processor.

In addition, the introduced fractional 12:5 and 5:2 (2m-1m-and coefficients), preserving all the original footage. This is achieved by adding different amounts of frames between the calculated baseline. Minus the decision that some stray moments of time for each frame, which leads to a slight irregularities in the movements (noticeable on Zoom and panaromirovanii). Plus the use of these coefficients are less noticeable artifacts and less load on the CPU than with similar "fair" factors.

When "Up to the frequency of the screen" algorithm includes automatic selection of the multiplier and divider values corresponding to the condition of the smallest divisor value at the lowest frequency differences obtained from the video refresh rate. Selection is made in the range of the divisor from 1 to max. divider (see how to configure maximum divisor).

Value "to the frequencies of the screen / 2" and "Until the frequency of screen / 3" are useful when a shortage of CPU performance for multiple frequency monitor's refresh rate to eliminate spasms and achieve maximum uniformity of movement. In addition, the "Prior screen frequency / 2" can be used when all of the deinterlacing with doubling the frame rate.

Available values for the algorithm is simple:

2:3 (0.66x) (multinum: multiden = 2:3)

4:3 (1.33x) (multinum: multiden = 4:3)

Doubling the frames (2x) (multinum: multiden = 2:1)

12:5. 2m22m22 (1.4x +) (multinum: multiden = 12:5, frameorder = 2m22m22)

5:2. 2m2 (1.5x +) (multinum: multiden = 5:2, frameorder = 2m2)

8:3 (2.66x) (multinum: multiden = 8:3)

Quadrupling of the frame (4x) (multinum: multiden = 4:1)

Possible values for algorithm Superfast:

12:5 (2.4x) (multinum: multiden = 12:5)

12:5. 1mm1m1mm1m1m (2.4x +) (multinum: multiden = 12:5, frameorder = 1mm1m1mm1m1m)

5:2 (2.5x) (multinum: multiden = 5:2)

5:2. 1mm1m (2.5x +) (multinum: multiden = 5:2, frameorder = 1mm1m)

Triple the shots (3x) (multinum: multiden = 3:1)

The default value of: frame doubling (2x)

Possible values for the algorithms quickly, efficiently, Advanced:

12:5 (2.4x) (multinum: multiden = 12:5)

12:5. 1mm1m1mm1m1m (2.4x +) (multinum: multiden = 12:5, frameorder = 1mm1m1mm1m1m)

5:2 (2.5x) (multinum: multiden = 5:2)

5:2. 1mm1m (2.5x +) (multinum: multiden = 5:2, frameorder = 1mm1m)

Triple the shots (3x) (multinum: multiden = 3:1)

To the frequency of screen / 3 (multinum: multiden = MON: 3)

To the frequency of screen / 2 (multinum: multiden = MON: 2)

To the frequency of the screen (multinum: multiden = MON)

The default value: Up to the frequency display

δεν μου φέρνει για λίρες αγγλίας 1800. μάλλον φλουρί κωνσταντινάτο είναι :Banane0::ernaehrung004:

δεν μου φέρνει για λίρες αγγλίας 1800. μάλλον φλουρί κωνσταντινάτο είναι :Banane0::ernaehrung004:

Τώρα ο γάτος θα μας βάλει όλο το άλμπουμ της Αμάντας!!!:flipout::flipout:-bye-:ernaehrung004:

βγήκαν στο φώς κάποιες μετρήσεις του νέου ivy i5-3570K (είναι ουσιαστικά ο διάδοχος του sandy i5-2500K) με το svpmark.

η υποστήριξη opencl 1.1 της νέας ενσωματωμένης κάρτας γραφικών απογειώνει τις επιδόσεις του σε σχέση με τον προκάτοχο του

ενδεικτικά

στοκ ρολόγια και στους 2 επεξεργαστές - ανάλυση FHD 1920x1080

i5 2500K (3.3Ghz) με ενσωματωμένη hd3000 (δεν υποστηρίζεται gpu acceleration)

CPU ONLY = 1688
GOOD SETTINGS = 63.36FPS
HIGH SETTINGS = 41.22FPS
HIGHEST SETTINGS = 21.85FPS

i5 3570K (3.4Ghz) με ενσωματωμένη hd4000 (gpu acceleration)

CPU ONLY = 1888
GOOD SETTINGS = 82.69FPS
HIGH SETTINGS = 67.05FPS
HIGHEST SETTINGS = 35.63

να τονιστεί ότι οι επιδόσεις του i5 3570K ειναι ένα κλίκ πιο κάτω από τον i7 2600K που με στοκ ρολόγια μετράει CPU=1965 περίπου αλλά έχει 8 threads αντί για 4 του i5 (έχουν μεγάλη επίδραση στον αλγόριθμο του svp).

επίσης οι μετρήσεις FHD του svpmark αφορούν κάδρο 16:9. σε κάδρο 2.35:1 που είναι οι περισσότερες ταινίες αναμένενεται άνοδος των fps και λογικά θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής πιο "βαριών" ρυθμίσεων.

ίσως με αυτά τα νούμερα και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι δυνατότητες overclocking των ivy - ανοίγει ο δρόμος για ένα μαζεμένο σύστημα ready for svp (μικρό sic κουτάκι - mini itx z68 ή z77 μητρική - και χαμηλή κατανάλωση) μιας και θα απουσιάζει η κάρτα γραφικών.

θα επανέλθω όταν έχω μετρήσεις του i7 3770K (διαδόχου του i7 2600K).

επίσης οι μετρήσεις FHD του svpmark αφορούν κάδρο 16:9. σε κάδρο 2.35:1 που είναι οι περισσότερες ταινίες αναμένενεται άνοδος των fps και λογικά θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής πιο "βαριών" ρυθμίσεων.

Ναι Μπιλ, καλά όλα αυτά, αλλά ακόμα εκκρεμεί εκείνη η ερώτηση που είχα κάνει σχετικά με τις ρυθμίσεις. Και για να μην ψάχνει ο κόσμος, την ξαναθέτω:

Τι διαφορές στην ποιότητα εικόνας έχουν οι default ρυθμίσεις από τις τούμπανο ρυθμίσεις ?? (εξυπακούεται ότι δεν συζητάμε για την επεξεργαστική ισχύ που στην δεύτερη περίπτωση πάει στο....διάστημα)

βαλε sd 24p (πχ bsg οχι 720p - το απλό) καλής ποιότητας και δοκίμασε. λογικά θα τερματίσεις.

πιστεύω οτι η high ειναι καλή στις περισσότερες περιπτώσεις. από εκεί και πέρα ζορίζεις επεξεργαστή χωρίς μεγάλη διαφορά στην εικόνα. απλώς ισως πετυχαίνεις μια μείωση τεχνουργημάτων σε συγκεκριμένες σκηνές.

βαλε sd 24p (πχ bsg οχι 720p - το απλό) καλής ποιότητας και δοκίμασε. λογικά θα τερματίσεις.

πιστεύω οτι η high ειναι καλή στις περισσότερες περιπτώσεις. από εκεί και πέρα ζορίζεις επεξεργαστή χωρίς μεγάλη διαφορά στην εικόνα. απλώς ισως πετυχαίνεις μια μείωση τεχνουργημάτων σε συγκεκριμένες σκηνές.

Το έχω δοκιμάσει, γι' αυτό ρωτάω για τα δικά σας σετ απ. Στα μάτια μου δεν έχουν διαφορές.

ουτε στα δικά μου έχουν. λάθος έκανα πριν οχι high αλλά σε good.

βέβαια στο προηγούμενο svp με τις προηγούμενες ρυθμίσεις υπήρχε αναφορά σε τι αντιστοιχεί από θέμα ρυθμίσεων svp το simple - good - high - highest του svpmark.

στην καινούργια version 3.1 - 3.1.1 δεν έχω βρεί κάτι. ισως και να είναι ακόμα στις παλιές ρυθμίσεις του 3.06.

http://svp-team.com/wiki/Download

Version 3.1.2 (06/04/2012)
changelog
= Improved motion interpolation stability (crashes on seek, MVs random errors, etc) (-Vit-, flagger);
+ Added compatibility with latest GPUs and Avisynth 2.6;
- Fixed lots of SVP Manager errors (interface type changing, etc);
= SVPtube 1.0.2 (improved links detection, proper 3D handling);
= Updated components: MPC-HC 1.6.2.4902, ffdShow rev.4453, Haali Media Splitter 1.11.288.0, LAV Filters 0.50.5.

Προσωπικα οποτε πηγα να βαλω τον SVP ελεγε "waiting for FFD decoder " ( εκανα μεχρι και λατινικα το ονομα προφιλ οπως ελεγε ο quick guide )

οποτε εβαζα MAD renderer ειχα θορυβους αρα ημουν ειτε με haali ή EVR. ( περισσοτερα εδω http://www.avclub.gr/forum/showthre...τα-κτλ?p=1056555824&viewfull=1#post1056555824 )

Οποτε εβαζα haali με ffd video με το script το τελευταιο ειχα καπου 47ΗΖ κινηση αλλα καπως θαμπα χρωματα. Οποτε εβαζα τον haali με LAV video ειχα πιο εντονα χρωματα αλλα 23 ΗΖ.

Ετσι εβγαλα τον klite και εμεινα με LAV video και FFD raw και EVR συν το τελευταιο script της πρωτης σελιδας.

Καπως τη παλευει μπορω να πω. Αρχαριος γαρ αλλα σιγα σιγα αμα πιανεις την λογικη επεξεργασιας που γινεται καπως ξετυλιγεται το κουβαρι που λεμε.

Attachments

• 14.jpg
    14.jpg
    61.9 KB · Views: 80
Last edited:
Ωραία!! Για πάμε σιγά σιγά...

Θέλεις να μας πεις ποιο είναι το μέσο αναπαραγωγής σου? (μόνιτορ, τηλεόραση, προβολέας)

Στα πόσα Hz έχεις κλειδώσει το σήμα?

Ποια είναι η κάρτα γραφικών?

ΕΝΤΙΤ:

Άκυρη η ερώτηση για την κάρτα. Φαίνεται στο γράφημα.

Φαντάζομαι ότι παίζεις με το σκριπτάκι το παλιό και όχι τα σκριπτ του svp, εκτός και αν δεν αντέχει η cpu. Τσέκαρέ την όταν χρησιμοποιείς το F.I. Αν παίζεις κοντά στα 80-90% θα χάνεις frames.

Αν χρησιμοποιείς svp, σβήσε τελείως το παλιό σκριπτ που είναι στον ffdshow. Το svp περνάει τα δικά του αυτόματα χωρίς να κάνεις τίποτα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

47HZ

6850 11.8 catalyst

23'' e-IPS LG 236V

τι επεξεργαστή έχεις??? από το screenshot φαίνεται ότι δεν μπορεί ο υπολογιστής να ακολουθήσει αναπαραγωγή στα 60 και χάνεις frames. μήπως παίζεις με το σκριπτάκι του svp και έχεις βάλει στις επιλογές double the frame rate??? τότε σου παίζει μάλλον σωστά αλλά δεν έχει κλειδώσει το μόνιτορ.

αν παίζεις με το σκριπτάκι του svp κάτω δεξιά υπάρχει ένα εικονίδιο. δεξί κλικ και πήγαινε στις επιλογές και άλλαξε το σε 24 -> 60 ή σε screen refresh rate.

Εχω καιρο να παρακολουθησω το θεμα. Αλλαξε τιποτα στο SVP. ?
Μηπως σκεφτηκαν να βαλουν επιλογη για 30 frames. ?
Θα μου πειτε, ασε μας βρε παιδι μου, εμεις προσπαθουμε τωρα να πιασουμε τα 120 και εσυ θες πισωγυρισματα. ?
Τελικα, ολοι φαινεται να συνηθισαν σιγα σιγα τα 60 καρε εκτος απο εμενα.
Ομως σας ξανα λεω οτι η χρυση τομη βιντειλας/judder ειναι τα 30 καρε.
Ειδικα σε tv δεν το συζητω, σε προβολεα σε γρηγορα παναρισματα το judder ειναι πιο αντιληπτο, αλλα κρατα την κινηματογραφικη αισθηση.

Και οσοι με κοροιδευετε οτι δεν μπορω να προσαρμοστω στα 60 καρε (οπως προσαρμοστηκα στο rainbow) :flute:
θα σας πω οτι, οταν οι ταινιες στο μελλον θα γυριζονται στα 60 καρε και δεν θα εχετε επιλογη να εξαφανισετε τη βιντειλα, εγω θα κανω...υποβιβασμο με το κλασικο σκριπτακι μου. :Banane0:
Αν δεν ειχε τοσα artifacts, δεν θα το αλλαζα με τιποτα.

Καλώς τον συνονόματο με τα τριαντάρια του!!!:ernaehrung004:

Συνονόματε, σόρρυ που θα στο πω, αλλά, το κοπιράιτ για τη χρήση του τριανταριού δεν μου το παίρνεις!!!:flipout:

Βέβαια, μπορεί να μου πεις ότι είναι πολλές σελίδες πίσω και παραγράφηκε...:D