Οδηγος yaDIS V2.xx

Η διαρκεια του procces δεν εχει να κανει με τα gb αλλα με την ποσότητα των σειρων και των seasons.
Αν δηλαδη στα μολις 300gb εχεις σειρες αλλα σε μορφη avi αυτό σημαίνει μεγαλη ποσότητα επεισοδίων αρα μεγαλύτερος ογκος αρχείων και πληροφοριών για κάθε επεισόδιο.
Π.χ. τα 234gb του House σε HD δεν είναι τιποτα σε χρονο μπροστά στα 70gb των simpsons σε avi που μετρά 23 seasons.

Re: Απάντηση: Οδηγος yaDIS V2.xx

το process σαν διαδικασια δεν θα ελεγα οτι παιρνει ιδιαιτερο χρονο. Εκανα παντως το rename αν και εξακολουθει να δειχνει το yadis τις ταινιες οπως τις ειχα παλι.
Παντως το export βελτιωθηκε (15 μιν~) αλλα σε καμμια περιπτωση δεν παιρνει 5 λεπτα.

6zc2z8.jpg

Μιλάτε για το folder του workspace ή για το folder που γίνονται τα export; (dune interface location ).

για το folder που γινονται τα export.....

παντως εγω με το SYNOLOGY DS212J δεν εχω καταφερει ακομα να το κανω να δουλεψει....εγω χαθει τελειως με τα τα smb / nfs.
Μονο με usb stick δουλευει κανονικα το yadis ........

Δεν το ξέρω καθολου το software του Synology. Αν είχες Qnap θα στο χα κάνει ταμάμ....

Αλλά και πάλι δεν είναι θέμα NAS. Το nfs είναι γενικό πρωτόκολλο. Ελπίζω να έχεις ενεργοποιήσει από το synology το nfs. Στο qnap είναι απενεργοποιημένο by default. Εβαλες στα δηλωμένα folders στο yadis άνω κάτω τελεία μετά το IP που σου πα;

Δεν το ξέρω καθολου το software του Synology. Αν είχες Qnap θα στο χα κάνει ταμάμ....

Αλλά και πάλι δεν είναι θέμα NAS. Το nfs είναι γενικό πρωτόκολλο. Ελπίζω να έχεις ενεργοποιήσει από το synology το nfs. Στο qnap είναι απενεργοποιημένο by default. Εβαλες στα δηλωμένα folders στο yadis άνω κάτω τελεία μετά το IP που σου πα;

Ναι φιλε , το εκανα και αυτο αλλα τζιφος.

Στις ιδιοτητες του shared folder (_yaDIS) εδωσα nfs priviledges βαζωντας την ip του dune - map to admin etc .....Στο dune ομως οταν ειναι smb στις ιδιοτητες του shared folder (shortcut) δουλευει κανονικα - οταν ομως βαλω nfs μου εμφανιζει 2 options (tcp - ucp) και δεν παιζει με κανενα απο τα 2. Βγαζει μηνυμα οτι δεν μπορει να συνδεθει ......

ΔΕν ξερω τι εχω κανει λαθος αλλα πολυ θα ηθελα να εκανα export sto nas κατευθειαν και να γλυτωνα το στικακι. :P

Καλησπέρα. Μια ερώτηση θέλω να κάνω. Γιατί ακόμα και τις σειρές μου τις περνά στα movies και όχι στα tv series; Μήπως πρέπει να έχουν συγκεκριμένη ονομασία;

Επίσης και άλλη μια ερώτηση. Έβαλα πάνω στο dune και 3ο εξωτερικό δίσκο, τον δήλωσα αλλά το yadis ενώ είναι σε basic mode δεν στέλνει τίποτα στο φάκελο της ταινίας.
Στην αρχή είχα το δίσκο στην πλαινή usb θύρα. Μόλις είδα να μην λειτουργεί τον έβαλα μαζί με έναν από τους παλιούς, αλλά πάλι τίποτα. Τι τερτίπια είναι αυτά;

υγ
Σε χειροκίνητη προσπάθεια να βάλω τα αρχεία μέσα μου ζήτησε : "χρειάζεστε άδεια για να εκτελέσετε αυτήν την ενέργεια"

Last edited:
Απάντηση: Re: Οδηγος yaDIS V2.xx

Καλησπέρα. Μια ερώτηση θέλω να κάνω. Γιατί ακόμα και τις σειρές μου τις περνά στα movies και όχι στα tv series; Μήπως πρέπει να έχουν συγκεκριμένη ονομασία;
Οταν κάνες ad τον φακελο η τον δισκο με το υλικό ( σειρες η ταινίες ) υπάρχει επιλογη ( type ) movies - Tv shows.
Πρεπει να δηλώσεις εξ αρχης πως πρόκειται για tv shows.

Οταν κάνες ad τον φακελο η τον δισκο με το υλικό ( σειρες η ταινίες ) υπάρχει επιλογη ( type ) movies - Tv shows.
Πρεπει να δηλώσεις εξ αρχης πως πρόκειται για tv shows.

Ευχαριστώ, το πέρναγα "αέρα" και δεν το είχα προσέξει.

Επίσης και άλλη μια ερώτηση. Έβαλα πάνω στο dune και 3ο εξωτερικό δίσκο, τον δήλωσα αλλά το yadis ενώ είναι σε basic mode δεν στέλνει τίποτα στο φάκελο της ταινίας.
Στην αρχή είχα το δίσκο στην πλαινή usb θύρα. Μόλις είδα να μην λειτουργεί τον έβαλα μαζί με έναν από τους παλιούς, αλλά πάλι τίποτα. Τι τερτίπια είναι αυτά;

υγ
Σε χειροκίνητη προσπάθεια να βάλω τα αρχεία μέσα μου ζήτησε : "χρειάζεστε άδεια για να εκτελέσετε αυτήν την ενέργεια"

Απ'ότι διάβασα στο ίντερνετ πολλοί παλιότεροι pc (και υποθέτω και το dune) δεν μπορούν να τρέξουν τους δίσκους με χωριτικότητα 3 tb.
Εμένα μου τον δείχνει γεμάτο. Αν τον βγάλω από το dune και τον βάλω στο pc, μου τον διαβάζει σωστά.
Μάλλον θα περάσω τους άλλους σκληρούς πάνω σε αυτόν και θα συνεχίσω τα "γεμίσματα" στους παλιούς.

Με τη γραμματοσειρα που στην Ελληνικη περιγραφη (που βαζω χειροκινητα) της καθε ταινιας εχει ψιλοπροβληματακια,τι κανουμε ?

Φανταστικο παντως το Yadis !

Με τη γραμματοσειρα που στην Ελληνικη περιγραφη (που βαζω χειροκινητα) της καθε ταινιας εχει ψιλοπροβληματακια,τι κανουμε ?
+1!

Υ.Γ: Φίλε μου και συντοπίτη μπράβο για αυτό το post. Έχουν λυθεί πολλές απορίες μου και έχω λατρέψει το yaDIS :award: :Banane0:

Last edited:
Ας γίνω πιο συγκεκριμένος με ένα παράδειγμα. Όταν έχω αγγλικούς χαρακτήρες, όλα είναι μία χαρά

Όταν πάω να αλλάξω την αγγλική περιγραφή σε Ελληνική, έχω αυτό το αποτέλεσμα:

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη :ears:

Last edited:

Ας γίνω πιο συγκεκριμένος με ένα παράδειγμα. Όταν έχω αγγλικούς χαρακτήρες, όλα είναι μία χαρά

Όταν πάω να αλλάξω την αγγλική περιγραφή σε Ελληνική, έχω αυτό το αποτέλεσμα:

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη :ears:

κανε αυτο

Καποια προβλήματα που υπαρχουν με την ελληνικη γραμματοσειρά διορθώνονται ευκολα με το να αντικαταστήσουμε τη γραμματοσειρά του yadis Scout_Regular ( βρίσκεται μεσα στο root του yadis στο φακελο template) με μια από τις γραμματοσειρές των windows.
Μην ξεχάσετε μονο να την μετονομάσετε Scout_Regular ώστε να μπορει να τη δει το πρόγραμμα.

παρε την ARIALUNI.TTF εγω αυτη εβαλα...δουλεψε τελικα.

Μερικες ερωτησεις....

1) Αναγωριζει φακελους με δομη Blueray disk? (οχι .iso) πρεπει να ονομαστουν με καποιο ιδιαιτερο τροπο οι φακελοι ?
2) Το εικονιδιο του Yadis πως μπαινει στην αρχικη σελιδα ? Στα Favorites μπορεσα και το εβαλα,στην αρχικη δε βρισκω τροπο....