Οι σπουδαίες αντρικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οι σπουδαίες αντρικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού

Δεν αναφέρομαι σε επιτυχία αν έχει κάνει η όχι για κανένα τραγουδιστή γιατί αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες... .
Μιλάω πάντα για την φωνή αυτή κάθε αυτή και αν στέκεται τονικά και χωρίς διόρθωση ηλεκτρονική ή πάσης φύσεως.
Η χροιά του Ψαριανού είναι ιδιαίτερη και τίποτε άλλο.Δεν έχει ούτε ψηλές ούτε χαμηλές και είναι επιπέδου μπαλάντας προς απαγγελία.

Για τον Μητσιά συμφωνώ απόλυτα

χαμηλές πολλές, στον Μ. Ερωτικό και στον τόνο καρφί.
Ίσως όχι δυνατό πνευμόνι.
Αν δεν κάνει η χροιά όμως μιά φωνή τί την κάνει τελικά?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οι σπουδαίες αντρικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού

Εμείς Γιάννη συμφωνούμε ως προς τον κύριο που έχεις στο avatar σου και αυτό τα επισκιάζει όλα. :ernaehrung004:

Το ξέρω σιορ Διονύσιε!!:ernaehrung004:

Άλλωστε σε όποιον δεν αρέσει ο θεός του μπάσκετ, δεν του κόβω την καλημέρα, του κόβω το κεφάλι, όμορφα και δημοκρατικά!!:D:D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οι σπουδαίες αντρικές φωνές του ελληνικού τ

χαμηλές πολλές, στον Μ. Ερωτικό και στον τόνο καρφί.
Ίσως όχι δυνατό πνευμόνι.
Αν δεν κάνει η χροιά όμως μιά φωνή τί την κάνει τελικά?

Συμφωνώ για τη χροιά αλλά στον Μ Ερωτικό που ? σε διορθωμένη εκδοση εννοείς μάλλον γιατί σε live όχι μονο οι χαμηλές του είναι υπόγειες αλλά στα γυρίσματα απλά διάβαζε . Anyway γι αυτό διευκρινησα ότι κοιταω αν στέκει χωρίς υποβοήθηση και όχι με πατερίτσες που αυτό κάνει στον Μ Ερωτικό .
Καθαρή τοποθέτηση γιοκ
Χροιά πολλή καλή σαφώς όπως και η μοναδική χροιά του Χατζή που στις τσαλκάντζες δεν παίζεται.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οι σπουδαίες αντρικές φωνές του ελληνικ

Συμφωνώ για τη χροιά αλλά στον Μ Ερωτικό που ? σε διορθωμένη εκδοση εννοείς μάλλον γιατί σε live όχι μονο οι χαμηλές του είναι υπόγειες αλλά στα γυρίσματα απλά διάβαζε . Anyway γι αυτό διευκρινησα ότι κοιταω αν στέκει χωρίς υποβοήθηση και όχι με πατερίτσες που αυτό κάνει στον Μ Ερωτικό .
Καθαρή τοποθέτηση γιοκ
Χροιά πολλή καλή σαφώς όπως και η μοναδική χροιά του Χατζή που στις τσαλκάντζες δεν παίζεται.

Δεν ξέρω τι εννοείς με το διορθωμένη έκδοση.
Μία υπήρχε μόνο του Μ. Ερωτικού. Live δεν υπήρξε.
Δεν ξέρω επίσης για ποιά γυρίσματα λες ή από πού συνάγεις ότι διάβαζε.
Την υποβοήθηση πού την βλέπεις?
οι πατερίτσες πού είναι?
από άλλα που γράφεις βγάζω συμπέρασμα ότι "ήσουν παρών" ή "έχεις εσωτερική πληροφόρηση" για όσα έχουν διαδραματιστεί στα studios της columbia.
Αν είναι όντως έτσι πρέπει να είσαι πολύ τυχερός, αλλά από την άλλη πόσων ετών ήσουν το 1972 (δηλ 42 χρόνια πριν) και με ποιά "ειδικότητα" ήσουν εκεί δίπλα τους?
Εγώ πάντως το 1972 ήμουν 15 και όσο και να ήθελα ούτε για να τους πάω τσιγάρα δεν θα με θέλανε.

κι ο Ζουγανέλης έχει πολύ καλή φωνή.
Κι αυτός στην κατηγορία ψάλτες.

Όντως.
Τον έχω πετύχει live να τραγουδάει με την γυναίκα του (Ισιδώρα Σιδέρη) ένα τραγούδι και μας έπεσαν τα σαγόνια και με τους δύο!
Τον ήξερα από τότε που ήταν ψάλτης (πιτσιρικάς τότε) στην Άγιο Νικόλαο Αχαρνών.

Κατά τα άλλα, Ψαρανίκος - Καζαντζίδης...
Μιλάμε για πολύ Goth καταστάσεις όμως!
Σαν φωνή βέβαια, ντρόπιαζε όποιον αποφάσιζε να τραγουδήσει μαζί του...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τα πήραμε όλα σβάρνα...
Ποιός ακολουθεί τώρα; Λάκης Τζιορντανέλλι ή Τζών Τίκης; :bang:

Αφού μπήκε ο Γονίδης, υπάρχει χώρος για όλους. Σε λίγο θα δούμε και το Χρύσανθο (με τους λαρυγγισμούς) :D

Re: Απάντηση: Οι σπουδαίες αντρικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού

Τα πήραμε όλα σβάρνα...
Ποιός ακολουθεί τώρα; Λάκης Τζιορντανέλλι ή Τζών Τίκης; :bang:

Ο Τόνυ Βαβάτσικος

https://www.youtube.com/watch?v=HRMQTJhZb6Y https://www.youtube.com/watch?v=0nKKk4KAxwo

Ο μεγάλος,δημήτρης μητροπάνος παντώς καιρού!!! Πέρα απο την φωνή κ την ερμηνεία,το ρεπερτόριο που είχε,άγγιξε και τους πιο νέους...έτσι συνολικά θεωρείται απο τους κορυφαίους. Θα έβαζα μέσα και τον πασχάλη τερζή. Για τον καζαντζίδη δεν χρειάζεται να πώ τίποτα....λυπάμαι όμως άτομα,που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν κάτι σπουδαίο,ή δεν ξέρουν να εκφραστούν! Το ''soundtrack αυτολύπης'', που αναφέρθηκε εδω μέσα είναι προσβλητικό,και δείχνει έλειψη παιδείας,για 1 άνθρωπο που τραγούδησε την φτώχεια,τον ξεριζωμό...που η φωνή του ακούγεται όπου υπάρχει ελληνισμός!! Ποιός ξεχνάει τον κόσμο που υπήρχε στην κηδεία του...κάτι που είδα με τα μάτια μου,όταν είχα πάει με τον πατέρα μου,στην ελευσίνα.(Όχι βέβαια την πρώτη μέρα) Μπορεί τα τραγούδια του να ήταν για λίγους,και για συγκεκριμένες στιγμές,αλλά σαν φωνή-ερμηνεία,ένας ήταν! Σίγουρα υπήρχαν και άλλοι απο εκείνη την εποχή,όπως ο στράτος διονυσίου.

Last edited by a moderator:
Να σας την σπάσω;Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που τραγουδάει στα τραγούδια του ο Ξυδάκης αλλά κι ο Μάλαμας...

Ασφαλώς συμφωνώ κι επαυξάνω για Καζαντζίδη,σερ,Παπακωνσταντίνου,Ξυλούρη,Μητσιά,Μητροπάνο,Ψαριανό,Νταλάρα μικρό...

Να επισημάνω ότι όλοι αυτοί τελείωσαν ή μας τελειώνουν οσονούπω...Απο εκέι και πέρα το χάος...

χωρίς να μπορώ να μειώσω τις φωνητικές ικανότητες του Καζαντζίδη (πραγματικά μοναδική φωνή), απλά να προσθέσω πως ανήκει στους καλλιτέχνες (βλέπε Τσανακλίδου & σια) που με κουράζουν. Το πρώτο που ακούω το λατρεύω και το δεύτερο δεν το παλεύω.

Και ο Καλογιάννης είναι φωνάρα!

Έχουμε πολύ πράμα τελικά.