Οι συναρπαστικές γυναικείες φωνές του (μεταπολεμικού) ελληνικού τραγουδιού

....και για να συμπληρώσω...
Η Αρβανιτάκη μου αρέσει πολύ αλλά δεν την ανέφερα θεωρώντας οτι το ζητούμενο είναι άλλο κι όχι απλά αυτό που μας αρέσει.

....και για να συμπληρώσω...
Η Αρβανιτάκη μου αρέσει πολύ αλλά δεν την ανέφερα θεωρώντας οτι το ζητούμενο είναι άλλο κι όχι απλά αυτό που μας αρέσει.

Γιατί όχι?

Αν κατάλαβα καλά το πρώτο ποστ του Παναγιώτη, μιλάει για τις φωνές που τον συναρπάζουν προσωπικά διότι αν βάλουμε φωνές που συναρπάζουν γενικώς, τότε μπαίνουν όλες μέσα. Σίγουρα κάποιους θα συναρπάζει και η Βανδή.....και μένα η φωνή της Κοκκίνου με συναρπάζει, αλλά, όχι όταν τραγουδάει!!:D

Last edited:
χαίρομαι που δεν την αναφέρεις την Αρβανιτάκη καθώς δε μου αρέσει καθόλου :)
Από εκεί και πέρα ως προς τη Μελίνα νομίζω πως δε διαφωνούμε. Άλλωστε το αναφέρω και στο ποστ όταν την ανέβασα. Αλλά σίγουρα οι ερμηνείες της είναι αν μη τι άλλο συναρπαστικές. Σίγουρα δεν είναι το πασπαρτού που της πετάς μπροστά το τραγούδι και το βγάζει όποιο και να είναι αυτό. Άλλωστε ακόμη και ως ηθοποιός που ήταν και το στοιχείο της με τα απόλυτα κριτήρια έτσι κι έτσι θα την έλεγες. Και σα γυναίκα δηλητήριο πάλι από χίλιες πλευρές έμπαζε. Αλλά τελικά έμενες να τη χαζεύεις σα μωρό παιδί. Άστρο να το πω?

Μια (ΙΜΗΟ) από τις ομορφότερες φωνές σε ένα από τα ομορφότερα τραγούδια που γράφτηκαν....

http://www.youtube.com/watch?v=gfBhk9FBP9w

υγ: Το βιντεάκι αγγίζει το κίτς..Μην δώσετε σημασία, απλά αφεθείτε στην μαγική ερμηνεία της Γιοβάννα Φάσσου.

Η Αρλέτα μου αρέσει πολύ και ας είναι σχετικά άφωνη ... δένεται με αυτά που ερμηνεύει, τα κάνει δικά της ... επίσης είναι και δημιουργός, πράγμα που για μένα μετράει πολύ ...
Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι απαραίτητο να είναι τεχνικά άρτια μια φωνή για να συναρπάσει ... πχ. μου αρέσει πολύ παραπάνω το ''σ' ακολουθώ'' με την αγριοφωνάρα του Λοϊζου παρά με τον Π/κωνσταντίνου, όπως θυμάμαι και ένα του Κραουνάκη που σε συγκίνησε περισσότερο με την δική του γαϊδουροφωνάρα παρά με την Παπίου ή κάποια άλλη, που νομίζω το είχε πρωτοερμηνεύσει ... το ίδιο και ο Νίκος Ξυδάκης, με την μετριότατη και περιορισμένου βεληνεκούς φωνή, που όμως εμένα με πήγαινε και με έφερνε ...

Απάντηση: Re: Οι συναρπαστικές γυναικείες φωνές του (μεταπολεμικού) ελληνικού τραγουδ

... όπως θυμάμαι και ένα του Κραουνάκη που σε συγκίνησε περισσότερο με την δική του γαϊδουροφωνάρα παρά με την Παπίου ή κάποια άλλη, που νομίζω το είχε πρωτοερμηνεύσει ...

Μάλλον εννοείς το "Αυτή η νύχτα μένει".

Τώρα τη Γιοβάνα που τη θυμήθηκες; Εξαιρετική φωνή, κυρία με τα όλα της! :music-smiley-005:

Υπάρχουν και κάποιοι τραγουδιστές και τραγουδίστριες που το ρεπερτόριο που διάλεξαν ή που τους έδωσαν τους αδικεί. Ετυχε να δώ μια εκπομπή στην ΝΕΤ το "στην υγειά μας" και βλέπω μια να τραγουδάει. Δεν ήξερα ποιά ήταν γιατί δεν είχα παρακολουθήσει απ´ την αρχή την εκπομπή. Στήν πορεία, κι αφού είχαν εντυπωσιαστεί απ´ την ερμηνεία της σε πολύ γνωστά τραγούδια άλλων τραγουδιστών, ακούω οτι είναι η Μίλλη Καραλη. Γνωστη σαν σκετο Μίλλη. Ποιός τη θυμάται;

http://www.youtube.com/watch?v=kx5c5suKUNw

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Οι συναρπαστικές γυναικείες φωνές του (μεταπολεμικού) ελληνικού τρα

Μάλλον εννοείς το "Αυτή η νύχτα μένει".

Τώρα τη Γιοβάνα που τη θυμήθηκες; Εξαιρετική φωνή, κυρία με τα όλα της! :music-smiley-005:

Υπάρχουν και κάποιοι τραγουδιστές και τραγουδίστριες που το ρεπερτόριο που διάλεξαν ή που τους έδωσαν τους αδικεί. Ετυχε να δώ μια εκπομπή στην ΝΕΤ το "στην υγειά μας" και βλέπω μια να τραγουδάει. Δεν ήξερα ποιά ήταν γιατί δεν είχα παρακολουθήσει απ´ την αρχή την εκπομπή. Στήν πορεία, κι αφού είχαν εντυπωσιαστεί απ´ την ερμηνεία της σε πολύ γνωστά τραγούδια άλλων τραγουδιστών, ακούω οτι είναι η Μίλλη Καραλη. Γνωστη σαν σκετο Μίλλη. Ποιός τη θυμάται;

http://www.youtube.com/watch?v=kx5c5suKUNw

Αν και κάτω από 50, την θυμάμαι!!!! :flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οι συναρπαστικές γυναικείες φωνές του (μεταπολεμικού) ελλ

Αν και κάτω από 50, την θυμάμαι!!!! :flipout::flipout::flipout:

Σωστός ο παίχτης... :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Οι συναρπαστικές γυναικείες φωνές του (μεταπολεμικού) ελληνικού τραγουδ

Εγώ τη γνώρισα και την έζησα... (Μη γράφεις νούμερα ρε Μήτσο λέμε, σταμάτα πιά... :tongue:)
Έχω όμως διαφορετική άποψη. Τρομερό ηχόχρωμα αλλά απο φωνή... πολύ λίγα πράγματα. Μια τραγουδάρα σαν την Όμορφη πόλη θέλει ψυχή και δύναμη για να το πείς, θέλει φωνή. Η Αρλέτα το λέει λες και ψιθηρίζει στο διπλανό της ή σαν να νανουρίζει κανένα μωρό. Μιλάμε για την "Όμορφη πόλη" τώρα δεν μιλάμε για τη ¨Σερενάτα" ούτε για "Το μπάρ το ναυάγιο".

Τα τεράστια τραγούδια θέλουν κι αντίστοιχες φωνές. Άκου και σύγκρινε.

http://www.youtube.com/watch?v=jNRd-cHLvvc

Α γειά σου!

Απάντηση: Re: Οι συναρπαστικές γυναικείες φωνές του (μεταπολεμικού) ελληνικού τραγουδ

Να βάλουμε και την Κλειώ τότε

Ας τον μπανάρει κάποιος... Please... Εχει ξεφύγει εντελώς. :bang:
Σταμάτα να μας εκθέτεις λέμε.... Η μπορείς να το θέσεις αλλιώς "απ´οτι άκουσα να λένε καλή ήταν και κάποια Κλειώ Δενάρδου" :tongue:

Άσε πλέον υπάρχει και επίσημο γκάλοπ ως προς τις ηλικίες.
Δεν κρύβεστε πιά. άλλωστε οι πενηντάρηδες ίσον με πέντε δεκάχρονους. Ολόκληρη ομάδα για 5Χ5. Τι άλλο θέλετε πιά?
Και σε λίγο θα είστε έτοιμοι και για βόλευ.

Στην δεκαετια του 60 η Μοσχολιου δεν ειχε αντιπαλο (γιατι η Μαρινελλα εχασε γρηγορα το δρομο της).
Στην δεκαετια του 70 ηρθε η Αλεξιου και η Γαλανη και τα πραγματα αλλαξαν γιατι η Μοσχολιου ειχε πολυ αξιες αντιπαλους.
Τις δυο αυτες δεκαετιες γραφτηκαν τοσο σπουδαια τραγουδια και τα τραγουδησαν τοσο σπουδαιες φωνες που θα πρεπει να περασουν πολλες δεκαετιες για να ακουσουμε αντιστοιχα τραγουδια.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

έτσι γιατί η νέα γενιά δεν πρέπει να ισοπεδώνεται. Και ταλέντο έχει (σε πολλά επίπεδα) και μπορεί να σεβαστεί το παρελθόν εκσυγχωνίζοντάς το.

Πάρε και αυτό :p

http://www.youtube.com/watch?v=wOQRBVAQ1VE

Και όλα τα μωρά στην πίστα!!!

και επειδή σε κάποιους μπορεί να κακοπέσει το θέμα "διασκευής":

http://www.youtube.com/watch?v=CYKrqGe5gA8

Last edited:
Η Μαρίκα Νίνου δεν πολυαναφέρεται βλέπω. Έφυγε νωρίς, αλλά άφησε μερικές εκπληκτικές ερμηνείες, μεταξύ άλλων και μία από τις κορυφαίες ερμηνείες τραγουδιού του Χατζιδάκι.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πραγματικά δε θα έπρεπε να λείπει η Μαρίκα Νίνου από το συγκεκριμένο thread αλλά άντε σύγκρινε τώρα αυτό που μόλις έβαλες με το αντίστοιχο της "άφωνης" Μερκούρη που έβαλα πριν. Βαλτός είσαι?
Μελίνα για πάντα! Και με t-hirt. groopie κανονικά!