Οι ταινίες της χρονιάς

Ποιος έχασε εγώ που το είδα σε ελληνική αίθουσα ή εσύ που το ειδες μερικά χρόνια μετά...
Το ίδιο και το victoria..

Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, με ελληνικούς υπότιτλους
Ρωτα τον Γάλεν σε ποιο ήταν, που δεν έχει χάσει κανένα.

Μου'ρχονται σιγα-σιγα.
Midnight Special-Jeff Nichols.
Aπεχει παρασαγγας απο το να χαρακτηριστει αριστουργημα.Δεν ειναι καν η καλυτερη ταινια του.
Ξεχωριζει ομως απο το συρφετο των φετεινων sci-fi (εξαιρω το Arrival οχι γιατι ειναι καλυτερο αλλα δεν ειναι του συρφετου) γιατι αφηγηματικα και κινηματογραφικα ειναι υπεροχη,και,αν και σεναριακα απλουστατη,ειναι γεματη υπαινιγμους σ'αυτα που θελει να πει,χωρις να φωναζει.
Ψοφαω για τετοια...

Βουαλα...

Steve Jobs - Danny Boyle
The Hatefull Eight - Quentin Tarantino
Son of Saul - Lazlo Nemes (του 15 αλλα το 16 το'δα)
The Witch - Robert Eggers
Bridge of Spies - Steven Spielberg
Midnight Special - Jeff Nichols

Απάντηση: Re: Οι ταινίες της χρονιάς

Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, με ελληνικούς υπότιτλους
Ρωτα τον Γάλεν σε ποιο ήταν, που δεν έχει χάσει κανένα.

αρα ειμαι σωστος ! 2016

και σε παρακαλω μην με μπλεκεις με τους κολητους σου
τι θα πει ..... ρωτα τον Γαλεν !
:Banane0:

Συμπληρωμα που μολις θυμηθηκα! (και με imdb λινκ, για να μη γκρινιαζει ο γεροπαραξενος ο αουτερ)

evolution
a dragon arrives
handmaiden
revenant

wild
porto
aloys
arrival
hell or high water
neon demon
deadpool
demon http://www.imdb.com/title/tt4935158/?ref_=nv_sr_3
tenemos la carne
paterson
embrace of the serpent
kubo and the 2 strings
two lovers and a bear
hunt for the wilderpeople
lights out
untamed
caini
hard to be a god 2013

Την κατρακύλα την έχει πάρει εδώ και καιρό. Η μαρβελ σε πειραξε; δεν έχει χάσει σούπερ ήρωα. Στο σινεμά 1η προβολή.
Και την victoria για super hero την είδε.

Τώρα με την τηλεορασαρα θα αρχίσει και τις τηλεταινίες.

Bαζουμε και Μαρβελ τωρα?
Ω,Μοντιε!

Δεν ειναι Μαρβελ. Φοξ ειναι. :eviltongue:

Βεβαια, απο την πρωτη φορα ειχα βαλει τον Ντεντπουλ. Τωρα μονο το Πολωνικο προσθεσα.
Οποτε, μολις εδειξες ποσο προσεχεις τα ποστς μου...:bigcry:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Την κατρακύλα την έχει πάρει εδώ και καιρό. Η μαρβελ σε πειραξε; δεν έχει χάσει σούπερ ήρωα. Στο σινεμά 1η προβολή.
Και την victoria για super hero την είδε.

Τώρα με την τηλεορασαρα θα αρχίσει και τις τηλεταινίες.

Καλα, εσενα δε σε παιρνει να μιλας.
Εγω μπορει να βλεπω Μαρβελ αλλα βλεπω και αλλα πραγματα.
Οχι σαν και σενα προτιμας να δεις τον Αλεχαντρο στο σπιτι σου παρα στο σινεμα.
(...και πας σινεμα μια φορα το χρονο, οταν εχει το φεστιβαλ.)
Για τη Victoria, παλι καλα που εγραψε και ο Στελιος μια καλη κουβεντα εδω μεσα, γιατι αν κρινει ο κοσμος απο αυτα που γραφεις θα νομιζει οτι προκειται για ηρωιδα της DC, ή κατι τετοιο.
Τα μονοπλανα μας αρεσουν μονο οταν τα κανει ο Σοκουροφ δηλαδη?
Κουλτουρα να φυγουμε ειστε κυριε αουτερ.

Επισης, σε οποιον δεν βρηκε καλο το Victoria, προτεινω το επισης εξαιρετικο Viktoria.

https://www.youtube.com/watch?v=WIx45jEFsso

Δεν ειναι Μαρβελ. Φοξ ειναι. :eviltongue:

Βεβαια, απο την πρωτη φορα ειχα βαλει τον Ντεντπουλ. Τωρα μονο το Πολωνικο προσθεσα.
Οποτε, μολις εδειξες ποσο προσεχεις τα ποστς μου...:bigcry:

Χι,χι,χι το'ξερα οτι θα τσιμπαγες...:hahaha::aetsch:

Μπα δεν εχω θεμα για το Deadpool και γιατι το εβαλες στη λιστα.Aπλα για μενα,αν και ευχαριστα politically incorrect,με ενα Ρεινολντς να βγαζει τοση ενεργεια ικανη να φωτισει...το μισο LA,δεν με ξετρελανε το στορυ, και καπου το παρακαναν με το συνεχομενο σπασιμο του 4ου τοιχου και τα συνεχομενα φλασμπακς.
Καλη,πρωτοτυπη αλλα μην τρελαθουμε κιολας.
Περισσοτερο μου αρεσε αυτo που επιχειρησαν να κανουν τα αδερφια Ρουσο στο Civil War,το οποιο το βρηκα ακομα πιο "πολιτικο" απο το Winter Soldier.Μπορει να σου αφηνει μια επιγευση οτι το αφησαν στη μεση,αλλα τουλαχιστον στα ερωτηματα που θετει ειναι ειλικρινες,απο την αλλη Μαρβελ ειναι διαολε δεν ειναι...West Wing,οποτε δεν ξερω κατα ποσο θα ηταν σοφο να σου δωσει απαντησεις χωρις να ηθικολογησει και χωρις να διαλεξει πλευρα.Ασε που εχω την εντυπωση οτι στο τελος,με τον τροπο του,το κανει και αυτο (διαλεγει πλευρα).
Και μια και μιλαμε για κομικς,περιμενα περισσοτερα απο τον Σινγκερ και τους Xmen.Eπρεπε να ειχε αφησει τον Αγγλο να κανει παιχνιδι μετα το First Class.

Προβοκατορα :grandpa:

Αυτο σου'λειπε, να'χες και θεμα εσυ που εβαλες στη δικη σου Σπιλμπεργκ.:jester:
Σωστα τα υπολοιπα που λες, ομως εγω δινω διαφορετικο προσημο σε καθε ταινια ισως και λογω της παλιοτερης επαφης μου με τα αντιστοιχα κομιξ.
Το Civil war μου εδωσε τελικα λιγοτερα απο οσα ελπιζα, το Αpocalypse μετεφερε με ωραιο και αρκουντως επικο τροπο το σημαντικοτερο κακο της σειρας και οσο για το Ντεντπουλ, το σπασιμο του 4ου τοιχου ειναι μεγαλο μερος της ουσιας του ιδιου του κομικ και καλως θεωρω οτι χρησιμοποιθηκε σε αυτο το βαθμο.
Τι δηλαδη?
Οταν το κανει ο Γκονταρ ειναι κουλτουρα?...:p

Προβοκατορα :grandpa:

Αυτο σου'λειπε, να'χες και θεμα εσυ που εβαλες στη δικη σου Σπιλμπεργκ.:jester:
Σωστα τα υπολοιπα που λες, ομως εγω δινω διαφορετικο προσημο σε καθε ταινια ισως και λογω της παλιοτερης επαφης μου με τα αντιστοιχα κομιξ.
Το Civil war μου εδωσε τελικα λιγοτερα απο οσα ελπιζα, το Αpocalypse μετεφερε με ωραιο και αρκουντως επικο τροπο το σημαντικοτερο κακο της σειρας και οσο για το Ντεντπουλ, το σπασιμο του 4ου τοιχου ειναι μεγαλο μερος της ουσιας του ιδιου του κομικ και καλως θεωρω οτι χρησιμοποιθηκε σε αυτο το βαθμο.
Τι δηλαδη?
Οταν το κανει ο Γκονταρ ειναι κουλτουρα?...:p

Ο Σπηλμπεργκ ειναι μεγαλος μαστορας και ξερει να αφηγηθει μια ιστορια ακομα κι αν προκειται για τη σχεση ενος πορτατιφ με ενα τασακι πανω σε ενα κομοδινο.
Απλα για τη γενια μας ηταν ο...εφετζης αναμεσα σε μια πληθωρα μεγαλων σκηνοθετων,στο απογειο τους,με αποτελεσμα να μην τον παιρνουμε στα σοβαρα.
Ιδιαιτερα ο υστερος Στηβεν εχει δωσει σπουδαιες ταινιες.
Αν ο Σινγκερ δεν καταφερνε να δειξει τον Apoclypse επικα ε,τοτε τι αλλο του'μενε να κανει?Απλα περιμενα πολυ περισσοτερα.
Το να σπας συνεχεια τον 4ο τοιχο δεν ειναι απο μονο του προβλημα,το να το κανεις ομως για να πεις την οποιαδηποτε παπαρια ειναι ενα θεμα.
Γι'αυτο πιστευω οτι το παρακανε...

Re: Απάντηση: Οι ταινίες της χρονιάς

Ο Σπηλμπεργκ ειναι μεγαλος μαστορας και ξερει να αφηγηθει μια ιστορια ακομα κι αν προκειται για τη σχεση ενος πορτατιφ με ενα τασακι πανω σε ενα κομοδινο.

Συμφωνώ και επαυξάνω. Πολύ μεγάλος! :grinning-smiley-043

Απλα για τη γενια μας ηταν ο...εφετζης αναμεσα σε μια πληθωρα μεγαλων σκηνοθετων,στο απογειο τους,με αποτελεσμα να μην τον παιρνουμε στα σοβαρα.
Ιδιαιτερα ο υστερος Στηβεν εχει δωσει σπουδαιες ταινιες.
Αν ο Σινγκερ δεν καταφερνε να δειξει τον Apoclypse επικα ε,τοτε τι αλλο του'μενε να κανει?Απλα περιμενα πολυ περισσοτερα.
Το να σπας συνεχεια τον 4ο τοιχο δεν ειναι απο μονο του προβλημα,το να το κανεις ομως για να πεις την οποιαδηποτε παπαρια ειναι ενα θεμα.
Γι'αυτο πιστευω οτι το παρακανε...

Νταξει, ειναι και λιγο θεμα κολοκυθοπιτας βεβαια αλλα τον 4ο τοιχο τον σπαει παντα για να κριτικαρει το ιδιο το μεσον (ηδη δηλαδη για περισσοτερους λογους απο οσους το εκανε ο Γκονταρ). Στο κομικ περιγελα αυτα που συμβαινουν συνηθως στα κομιξ. Στην ταινια αντιστοιχα δεν κοροιδευει μονο τα οσα συμβαινουν στις αντιστοιχες κομικ μεταφορες, αλλα ολοκληρο το οικοδομημα του Χολιγουντ και το προιον που παραγει (ακομα γελαω με την ατακα για τα Taken και τον Λιαμ Νισον). Ταυτοχρονα κανει κατι ακομα πιο τολμηρο. Περιγελα τον ιδιο το θεατη (πραγμα που το κανει επισης και στο κομικ). Αυτο ειχα να δω το Χολιγουντ να το κανει απο το Birdman και σιγουρα δεν περιμενα αντιστοιχο θαρρος απο μια κομικ μεταφορα.

Οσο για τον Apocalypse, μην υποτιμας τη δουλεια που εκανε ο Σινγκερ και οι υπολοιποι. Μιλαμε για ενα χαρακτηρα που μπορουσε πααααρα πολυ ευκολα να καταντησει γελοιος. Γελοιος τοσο λογω υπερδυναμεων οσο και λογω ελλειψης βαθους. Στην ταινια καταφεραν να εξηγησουν με εξυπνο τροπο τις δυναμεις του (ξεφευγοντας οσο επρεπε απο το κομικ), αλλα και να του δωσουν ενα υποτυπωδες εστω βαθος. Μια δευτερη (εστω) διασταση που στο κομικ ουδεποτε την ειχε. Το προβλημα δηλαδη δεν ηταν να βγει επικος. Ηταν να γινει αυτο χωρις να αισθανθει ο θεατης οτι βλεπει Ντραγκονμπολ και απλα εμφανιστηκε ενας κακος ακομα μεγαλυτερος απο τον προηγουμενο. Οταν ειχαν πρωτοβγει οι X-men στο πανι συζητουσαμε με φιλους για το ποιους δεν θα καταφερναμε να δουμε ποτε, γιατι ηταν too much για να μεταφερθουν. Οι δυο επικρατεστεροι ηταν ο Apocalypse και η Phoenix. Τελικα τους ειδαμε και τους δυο, αλλα με τον Apocalypse τα πηγαν αρκετα καλυτερα στη μεταφορα.
Ως προς την προτιμηση που ειχα βεβαια κι εγω στον Bων, τα εχουμε ξαναπει. Χιλιες φορες να το σκηνοθετουσε αυτος και τουτο και το προηγουμενο και ολα. Το εχει περισσοτερο και μπορει να προσφερει πολλα στο ειδος. Αλλα δεν ηθελε. Προτιμησε να κανει κατι δικο του (Kingsmen). Tι να κανουμε? Σεβαστη η αποφαση του οσο και αν δε μου αρεσει...

:bebored:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

πολυ suicide, λιγο sun ra, λιγο sun city girls
και ξεχνας το οσα μολις διαβασες.

καλο βραδυ, γερασμενα παλικαρια :p

Δεν ηθελε ή γλυκαθηκε ο Σινγκερ,αφου του εσωσε το φραντσαιζ ο Βων μετα το καταστροφικο τριτο,και ειπε ασε να το συνεχισω εγω τωρα που ειναι ευκολα τα πραγματα και τον αναγκασε να κανει περα,λεω τωρα εγω...

Τωρα κατι ηθελα να πω πανω στο Deadpool αλλα μου'ριξες το Birdman στο τελος και μου τα γ...σες ολα....:stupido::flipout:

:flipout:
:devil-smiley-029:

Καταλαθος το'κανα βεβαια.
Με τη μνημη που εχω ουτε που θυμαμαι πως σου ειχε φανει το Birdman.
Eλπιζω να σου αρεσε, γιατι τωρα εχουμε πιασει το Ντεντπουλ, δε μπορουμε να τσακωνομαστε για 2 ταινιες ταυτοχρονα...