Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.
Τουρκοκρατια υπηρξε. Ειναι γεγονος
Σωστά.Πιθανώς να μην υπήρξε ποτέ και Τουρκοκρατία.
Τουρκοκρατια υπηρξε. Ειναι γεγονος
Σωστά.Πιθανώς να μην υπήρξε ποτέ και Τουρκοκρατία.
"Η Οθωμανική Πύλη αναγκάζεται να παραχωρήσει τήν είσπραξη τών φόρων σε ιδιώτες και όχι σε υπαλλήλους τού Κράτους"
Γεγονος.
Οχι δεν είναι σωστή γιατί αποσείει τίς ευθύνες απο τον κατακτητή και ουσιαστικά τον ´ξεχνάει´.
Προσωπικη εκτιμηση
"Η Οθωμανική Πύλη αναγκάζεται να παραχωρήσει τήν είσπραξη τών φόρων σε ιδιώτες και όχι σε υπαλλήλους τού Κράτους"
Γεγονος.
We were qonquered yoy know. Ημασταν επαρχια της Οθωμανικης αυτοκρατοριας. Που ηθελες να πηγαινουν τα λεφτα. Απλα ειχαν αναθεσει την εισπραξη τους. Και οι εισπρακτορες κραταγανε και κατι για την παρτη τους.
Μα δε λεω οτι ηταν ολοι Ελληνες. Πιθανον να υπηρχαν και Τουρκοι. Εχει καμμια σημασια;Eχεις κάποια στοιχεία που να αποδεικνύουν οτι οι εισπράκτορες ήταν ολοι ελληνες???Αυτό ουτε η Κυρία Ρεπούση δεν θα τόγραφε..
Επίσης ,εγώ δεν ξεχνάω οτι είχαμε κατακτητή.Καποιοι ´φωταδιστές´το ξεχνάεν όλο και πιό πολύ,που γράφουν και βιβλία..............
Και τι λεει η προηγουμενη παραγραφος στο βιβλιο.
Ας πουμε μηπως αναφερει καποιο γεγονος που αναγκασε την Οθωμανικη αυτοκρατορια να το κανει αυτο.
όχι, o OHE.
Και μόνο η χρήση της λέξης "αναγκάστηκε" σημαίνει ότι το "γεγονός" εξετάζεται από μία συγκεκριμένη οπτική γωνία. Αυτή της Υψηλής Πύλης.
Δηλαδη οταν σου τελειωνει η βενζινη και αναγκαζεσαι να ξαναγεμισεις το γεγονος εξεταζεται μονο απο μια οπτικη γωνια;
Τέλος επειδή μερικοί έγραψαν οτι καλύπτονται απο τα γραπτά μου,θα πώ οτι προσωπικά χαίρομαι.Αποδέχονται δηλαδή την ύπαρξη τού ολοκαυτώματος,θεωρούν το ΕΑΜ αντιστασιακή-πατριωτική οργάνωση καθώς επίσης αποδέχονται την γνωμη μου ότι ο χιτλερικός φασισμός ήταν απο τίς πιό αποκρουστικές μορφές στυγνού καθεστώτος που υπήρξε ποτέ.
Εάν λοιπόν κατάφερα να τούς πείσω για όλα τα παραπάνω χαίρομαι πολύ.Σημαίνει ότι άλλαξαν τίς απόψεις τους.:grandpa:![]()
Εγω εχω συμπερανει οτι στη προσπαθεια να αποδοθει η ιστορια με ακριβεια, σε συνδυασμο με μια pollitically correct χρηση της γλωσσας υπηρξαν και καποιες αστοχιες - παραδειγμα το κομματι που αναφερεται στη φυγη των Ελληνων απο τη Σμυρνη οι οποιες πυροδοτησαν αντιδρασεις.
...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.