Οι Τετρομαγμένοι.

Απάντηση: Re: Οι Τετρομαγμένοι.

"Η Οθωμανική Πύλη αναγκάζεται να παραχωρήσει τήν είσπραξη τών φόρων σε ιδιώτες και όχι σε υπαλλήλους τού Κράτους"

Γεγονος.

Οχι δεν είναι σωστή γιατί αποσείει τίς ευθύνες απο τον κατακτητή και ουσιαστικά τον ´ξεχνάει´.

Προσωπικη εκτιμηση

Τα λεφτά βρε σύ που πηγαίνανε???Στον εισπράκτορα???Kαι επίσης ιδιώτες δεν ήταν αποκλειστικά ελληνες.Ηταν και Οθωμανοί.

We were qonquered yoy know. Ημασταν επαρχια της Οθωμανικης αυτοκρατοριας. Που ηθελες να πηγαινουν τα λεφτα. Απλα ειχαν αναθεσει την εισπραξη τους. Και οι εισπρακτορες κραταγανε και κατι για την παρτη τους.

"Η Οθωμανική Πύλη αναγκάζεται να παραχωρήσει τήν είσπραξη τών φόρων σε ιδιώτες και όχι σε υπαλλήλους τού Κράτους"

Γεγονος.

συγγνώμη, αλλά το "αναγκάζεται" είναι εξ ορισμού ερμηνεία γεγονότος. Υπεισέρχεται στα παραγωγικά αίτια της απόφασης της Υψηλής Πύλης, τα οποία δεν δημοσιεύτηκαν και σε καμία εφημερίδα της εποχής ώστε να είναι γεγονός. Εκτίμηση είναι.

We were qonquered yoy know. Ημασταν επαρχια της Οθωμανικης αυτοκρατοριας. Που ηθελες να πηγαινουν τα λεφτα. Απλα ειχαν αναθεσει την εισπραξη τους. Και οι εισπρακτορες κραταγανε και κατι για την παρτη τους.

Eχεις κάποια στοιχεία που να αποδεικνύουν οτι οι εισπράκτορες ήταν ολοι ελληνες???Αυτό ουτε η Κυρία Ρεπούση δεν θα τόγραφε..
Επίσης ,εγώ δεν ξεχνάω οτι είχαμε κατακτητή.Καποιοι ´φωταδιστές´το ξεχνάεν όλο και πιό πολύ,που γράφουν και βιβλία..............

Και τι λεει η προηγουμενη παραγραφος στο βιβλιο.
Ας πουμε μηπως αναφερει καποιο γεγονος που αναγκασε την Οθωμανικη αυτοκρατορια να το κανει αυτο.

Re: Απάντηση: Re: Οι Τετρομαγμένοι.

Eχεις κάποια στοιχεία που να αποδεικνύουν οτι οι εισπράκτορες ήταν ολοι ελληνες???Αυτό ουτε η Κυρία Ρεπούση δεν θα τόγραφε..
Επίσης ,εγώ δεν ξεχνάω οτι είχαμε κατακτητή.Καποιοι ´φωταδιστές´το ξεχνάεν όλο και πιό πολύ,που γράφουν και βιβλία..............
Μα δε λεω οτι ηταν ολοι Ελληνες. Πιθανον να υπηρχαν και Τουρκοι. Εχει καμμια σημασια;

Και τι λεει η προηγουμενη παραγραφος στο βιβλιο.
Ας πουμε μηπως αναφερει καποιο γεγονος που αναγκασε την Οθωμανικη αυτοκρατορια να το κανει αυτο.

Το γεγονός ήταν οτι ήταν κατακτητές και έπαιρναν χαράτσι και κεφαλικό φόρο.
Με οσα γράφει το βιβλίο εξωραϊζει την κατάσταση.
Ποιός τούς ανάγκασε???H Γ.Σ.Ε.Ε.???

όχι, o OHE.

Και μόνο η χρήση της λέξης "αναγκάστηκε" σημαίνει ότι το "γεγονός" εξετάζεται από μία συγκεκριμένη οπτική γωνία. Αυτή της Υψηλής Πύλης.

όχι, o OHE.

Και μόνο η χρήση της λέξης "αναγκάστηκε" σημαίνει ότι το "γεγονός" εξετάζεται από μία συγκεκριμένη οπτική γωνία. Αυτή της Υψηλής Πύλης.

Nάσαι καλά.:grinning-smiley-043 Τόξερα ότι θα χρειαστώ νομικό στό τέλος.:flipout: :flipout:

Δηλαδη οταν σου τελειωνει η βενζινη και αναγκαζεσαι να ξαναγεμισεις το γεγονος εξεταζεται μονο απο μια οπτικη γωνια;

Εγω ετσι ξεκινησα να συμμετεχω. Λεγοντας οτι π... και παλικαρια γινανε μαλλια κουβαρια με αυτη την ιστορια.

Δηλαδη οταν σου τελειωνει η βενζινη και αναγκαζεσαι να ξαναγεμισεις το γεγονος εξεταζεται μονο απο μια οπτικη γωνια;

η αιτιότητα που αναφέρεις ως παράδειγμα είναι περίπου νομοτελειακή.
Το "χρησιμοποιώ το αυτοκίνητό μου για τις μετακινήσεις μου-το αυτοκίνητο κινείται με βενζίνη-μου τελείωσε η βενζίνη-άρα είμαι αναγκασμένος εάν θέλω να μετακινηθώ να βάλω βενζίνη" προκύπτει λίγο-πολύ αβίαστα.

Αιτιότητες όμως του τύπου "αντιμετωπίζω σοβαρό οικονομικό πρόβλημα-*αναγκάζομαι* να κλέψω για να ζήσω" δεν προκύπτουν το ίδιο αβίαστα. Η συγκεκριμένη εξετάζει το ζήτημα από την οπτική γωνία του κλέφτη. Είναι δε τόσο μονοδιάστατη που ούτε ο συνήγορος υπεράσπισής του δεν θα τη χρησιμοποιούσε, δίχως δισταγμό ή θράσος, ενώπιον δικαστών.

Τέλος επειδή μερικοί έγραψαν οτι καλύπτονται απο τα γραπτά μου,θα πώ οτι προσωπικά χαίρομαι.Αποδέχονται δηλαδή την ύπαρξη τού ολοκαυτώματος,θεωρούν το ΕΑΜ αντιστασιακή-πατριωτική οργάνωση καθώς επίσης αποδέχονται την γνωμη μου ότι ο χιτλερικός φασισμός ήταν απο τίς πιό αποκρουστικές μορφές στυγνού καθεστώτος που υπήρξε ποτέ.
Εάν λοιπόν κατάφερα να τούς πείσω για όλα τα παραπάνω χαίρομαι πολύ.Σημαίνει ότι άλλαξαν τίς απόψεις τους.:grandpa: -bye-

Επειδή εγώ έγραψα οτι καλύπτομαι απο τα γραπτά σου δεν φαντάζομαι να αναφέρεσαι σε μένα παραπάνω..
Γιατί δεν θυμάμαι ποτε να αρνήθηκα την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος ,ούτε την αποκρουστικότητα του Χιτλερισμού.Μη μας βγεί και καμμια καινούρια ρετσινιά..

Εγω εχω συμπερανει οτι στη προσπαθεια να αποδοθει η ιστορια με ακριβεια, σε συνδυασμο με μια pollitically correct χρηση της γλωσσας υπηρξαν και καποιες αστοχιες - παραδειγμα το κομματι που αναφερεται στη φυγη των Ελληνων απο τη Σμυρνη οι οποιες πυροδοτησαν αντιδρασεις.
...

Το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει...
Η λέξη "φυγή" (η υπογράμμιση δική μου) είναι δική σας επιλογή, ή αναφέρεται έτσι ακριβώς στο βιβλίο ?

Εγω στο όλο θέμα με την ιστορία και το ξαναγράψιμό της στο περι ου ο λόγος βιβλίο, έχω την εξής θέση...
Να δεχτώ ότι τα think tanks ένθεν κα κείθεν, συμφώνησαν ότι τα οφέλη από μιά πραγματική προσέγγιση των δύο λαών είναι μιά στρατηγική επένδυση γιά το μέλλον της περιοχής, με εξαιρετικά ευεργετικές και ελπιδοφόρες προεκτάσεις γιά το μέλλον των δύο λαών - και σε διακρατικό επίπεδο, αλλά και σε καθαρά εσωτερικούς τομείς της κάθε χώρας ξεχωριστά... Είμαι διατεθειμένος να δεχτώ ακόμα και παραποίηση ή και λήθη της Ιστορίας εκατέρωθεν (κατά το νερό κι αλάτι...), αν πειστώ ότι η τρέχουσα εκπαιδευόμενη γενιά και όλες οι επόμενες, θα μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον (επίσης εκατέρωθεν) απαλλαγμένο από όλες τις γνωστές ιστορικοψυχολογικές αναστολές και πολιτικοστρατιωτικές κινήσεις που συντηρούν και διαχέουν την καχυποψία και το μίσος μεταξύ των δύο λαών από το χαμηλότερο κοινωνικό μέχρι το υψηλότερο πολιτικό επίπεδο, και αποτελούν τροχοπέδη γιά οτιδήποτε καλό και μεγάλο θα μπορούσε να συμβεί στην περιοχή...
Η ελληνική Ιστορία - έτσι όπως την ξέραμε μέχρι τώρα τουλάχιστον - ακριβής ή υπερβολική, δραματοποιημένη ή όχι, αποτελεί μιά μέγιστη παρακαταθήκη, ευλογία ή και βάρος προς τα μικρά παιδιά που τώρα αρχίζουν να μαθαίνουν ποιές είναι οι ρίζες τους σ'αυτόν τον τόπο... Είναι λοιπόν ένα εξαιρετικά λεπτό σημείο και είναι κοινά αποδεκτό ότι είναι το ΜΕΓΙΣΤΟ ρίσκο να κλονίζεις την πίστη ενός λαού στην ιστορία του, είτε είναι αντικειμενικά σωστή αυτή, είτε είναι (επαναλαμβάνω) "ιστορικά υπερβολική" ή δραματοποιημένη...

Το ερώτημά μου είναι το εξής...
Αν εμείς είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε μιά τόσο μεγάλη θυσία γιά το επόμενο μεσομακροπρόθεσμο διάστημα και να υποστήλουμε κάποιες από τις υψηλότερες ιστορικές σημαίες μας, οι απέναντι ποιές σημαίες πρόκειται να υποστήλουν, και ποιά δικά τους ένδοξα γεγονότα πρόκειται να αποχαρακτηρίσουν??

Γιατί αν δεν υπάρχει κάποιο πραγματικά μεγάλο εθνικό όφελος από αυτή την υποτίμηση, τα think tanks και οι διορισμένοι συγγραφείς τους, θα πρέπει να κρεμαστούν και να καούν σε κοινή θέα στο Σύνταγμα, δίπλα σ'αυτούς που τροποποίησαν την νεοελληνική γλώσσα και επέβαλαν το μονοτονικό σύστημα πριν 30 χρόνια...