Οι Τετρομαγμένοι.

Επί του θέματος, νομίζω ότι η επιστήμη της ιστορίας δεν είναι πλέον επιστήμη. Ποιος θα μπορούσε να γράψει ως ουδέτερος παρατηρητής χωρίς να τον σταυρώσουν οι μεν και οι δε μαζί, επειδή θα νιώσουν "αδικημένοι";

Last edited by a moderator:

Απόσπασμα απο τον σημερινό Ναυτίλο στην Ελευθεροτυπία.

Ετερον απο τον Γιάννη Τριάντη στην σημερινή Ελευθεροτυπία(Στήλη :O Τύπος τών Ηλων)
'Ευτυχώς που υπάρχουν οι κυρίες Ρεπούση,Κουλούρη,Φραγκουδάκη μαζί με τον κύριο Λιάκο,τον κ.Γιαννουλόπουλο ,τον κ.Νικολακόπουλο κ.α .και έτσι δεν χρειάζεται να προστρέξει κάποιος στούς Ράνσιμαν,Σβορώνο,Χρύνγκερ,Μπίτον,Μπέκ,Κορδάτο,Ελλερ και άλλους ήσσονος σημασίας.(Eξισου νηφάλια,αντιεθνικιστική και χαριτωμένη είναι και μιά άλλη αναφορά-πέραν εκείνης που αναφέρεται στον ...συνωστισμό τής Σμύρνης-.Για την ´εμφάνιση τού Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο´,ο λόγος.Βέβαια δεν διευκρινίζεται πόσες εμφανίσεις είχε στο πρόγραμμα ο Ιμπραήμ,αλλά αυτό δεν συνιστά μεγάλη παράλειψη)
.......................................................................................................
Ολοι οι παραπάνω σημαντικοί Ιστορικοί που αναφερει ο Κύριος Τριάντης ειναι γνωστοί ´εθνικιστές´με πρώτον απ´όλους τον Κορδάτο.:flipout: :flipout:

Στίς 3/3/1957 θυσιάστηκε ο Γρηγόρης Αυξεντίου,29 ετών τότε ,πολιορκημένος απο τούς Βρεττανούς ιμπεριαλιστές.Θα μπορούσε να παραδοθεί,αλλά προτίμησε να μεταβληθεί σε καιομένη βάτο στο περικυκλωμένο κρησφύγετό του.Αφησε ένα συγκλονιστικό ποίημα τον ´Αποχαιρετισμό´.
Υπάρχει συγγραφεύς τού ´ανανεωτικού χώρου´που θεωρεί το ποίημα αυτό ´αθεράπευτη νεκροφιλία τού ριζοσπαστικού πατριωτισμού´.Ο συγγραφεύς; έχει αναφερθεί ξανά στο παρόν thread,αλλά εδώ δεν χωρά.Τυμβωρύχοι μαζί με τον Αυξεντίου δεν πάνε παρέα.

Γιώργος Σταματόπουλος(Στο σημερινό φύλλο τής εφημερίδας ´Ρήξη´):Y.Γ(1)
Πέντε ιστορικοί,σε συνέντευξη τύπου υπερασπίστηκαν το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ.Δημοτικού-Δευτέρα 6/3/07-.Στα ρεπορτάζ τής επομένης παρυσιάστηκαν οι θέσεις τους.Η ένσταση τού Βένιου Αγγελόπουλου,που ήταν παρών ,αποσιωπήθηκε,όπως και και η παρουσία τού συγγραφέα τού προηγούμενου βιβλίου,ο οποίος λοδορήθηκε αγρίως απο τούς πέντε ιστορικούς(θαυμαστή εξαιρεση το άψογο ρεπορτάζ τού Ελεύθερου Τύπου).
Oι άνθρωποι αυτοί είναι απαράδεκτοι ,ειδικά ο κ.Νικολακόπουλος.Ξέρουν μόνον να υβρίζουν.
Ο κ.Σταματόπουλος είναι δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας και συγγραφέας.
Οι θέσεις του μόνον ´εθνικιστικές´δεν χαρακτηρίζονται εδώ και χρόνια.
Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι έχει την εντιμότητα να αναφέρει ως ακριβές, ρεπορτάζ εφημερίδας αντιθέτου πολιτικά χώρου,χωρις να φοβαται μήπως κατηγορηθεί οτι συμπλέει μαζί του συνολικά.-bye-

Στίς 3/3/1957 θυσιάστηκε ο Γρηγόρης Αυξεντίου,29 ετών τότε ,πολιορκημένος απο τούς Βρεττανούς ιμπεριαλιστές.Θα μπορούσε να παραδοθεί,αλλά προτίμησε να μεταβληθεί σε καιομένη βάτο στο περικυκλωμένο κρησφύγετό του.Αφησε ένα συγκλονιστικό ποίημα τον ´Αποχαιρετισμό´.
Υπάρχει συγγραφεύς τού ´ανανεωτικού χώρου´που θεωρεί το ποίημα αυτό ´αθεράπευτη νεκροφιλία τού ριζοσπαστικού πατριωτισμού´.Ο συγγραφεύς; έχει αναφερθεί ξανά στο παρόν thread,αλλά εδώ δεν χωρά.Τυμβωρύχοι μαζί με τον Αυξεντίου δεν πάνε παρέα.

Aπό λάθος κατά την διάρκεια τής πληκτρολόγησης,η τέταρτη σειρά τού πόστ τροποποιείται,γιατί παραλείφθηκε το βασικότερο......
Ο Γιάννης Ρίτσος άφησε ένα συγκλονιστικό ποίημα τον ´Αποχαιρετισμό´

´Λαβετε φάγετε,τούτο εστί το σώμα μου και το αίμα μου
Το σώμα και το αίμα τού Γρηγόρη Αυξεντίου ενός φτωχόπαιδου 29 χρονώ,απ´το χωριό Λύση,οδηγού ταξί το επάγγελμα ,πούμαθε στην Μεγάλη Σχολή του Αγώνα τόσα μόνα γράμματα όσα να φτιάχνουν την λέξη Ελευθερία´.
Ο Ρίτσος το αφιερώνει στον Αυξεντίου ονοματίζοντάς τον Ηρωα και Αγιο,αλλά και στούς Μεγάλους Νεκρούς Ποιητές και Διδασκάλους τού Εθνους Διονύσιο Σολωμό,Ανδρέα Κάλβο,Κωστή Παλαμά,Αγγελο Σικελιανό,αλλά και σε όλους τούς γνωστούς και άγνωστους μάρτυρες των Ελληνικών και Παγκοσμίων Αγώνων.
Βρε τον μακαρίτη τον Ρίτσο ,και αυτός υπέπεσε στο αμάρτημα τού ´εθνικισμού´,όπως και ολοι οι άλλοι ποιητές που αναφέρονται εδώ,κατα τον κυριο Γαβριηλίδη ,που συνέγραψε το προαναφερθέν,σε άλλο πόστ, πόνημα περί ´νεκροφίλων ριζοσπαστών πατριωτών´.
Πήξαμε στην ´αναθεώρηση´.Σε λίγο θα γράφουν πονήματα περί τής ´ευφρόσυνης ευφυϊας του υιού Μπούς´

Υπενθυμίζω την απόλυτη ταύτισή μου με τις θέσεις του Σπύρου.
Μπορεί να μην είμαι τόσο καλός στο πληκτρολόγιο (το ρημάδι ) αλλά δεν σημαίνει πως δεν παρακολουθώ όλες τις απόψεις και τοποθετήσεις.
Για να επανατοποθετηθώ λοιπόν,δεν κολλάω και εγώ στις ταμπέλες και ποσώς με ενδιαφέρει να χαρακτηριστώ "ακροδεξιός" (μιας και φοριέται εύκολα τελευταία), μαχόμενος κατά της απογύμνωσης και της τροποποίησης της Ιστορίας,του γένους μου,της ταυτότητάς μου,της πίστης μου.
Ευτυχώς υπάρχουν πάμπολλοι "προοδευτικοί δημοκράτες" να καλύψουν το κενό το δικό μου.
Χώρος υπάρχει ευτυχώς.
Το ίδιο και Τάξη (Νέα) δυστυχώς..

παιδια το οτι δεν υπαρχει σεβασμος για ανθρωπους που επεσαν για τα ιδανικα τους και τα πιστευω τους ειναι δεδομενο !!

πολλοι *** προοδευτικοι *** σε αποσταση ασφαλειας ...γραφουν οτι παπαρια τους κατεβει ...

αν και εκ πιστεως η πεποιθησεως αντιπολεμηστης και Ειρηνηστης ...
δεν παυω να σεβομαι τα παληκαρια ** στο ηθος οχι στην κορμοστασια **

που πεσανε για ενα ελευθερο αυριο !!!

ειναι τουλαχιστον ... αισχρο !! να μη σεβομαστε τους αγωνιστες ......

Επειδή αναφέρθηκε για απόφαση κοινής συγγραφής βιβλίων ιστορίας μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας,αυτό όντως έγινε,πειραματικά σε ένα μόνον βιβλίο τής Γ.Λυκείου,ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και στίς δύο χώρες,αλλά για τα γεγονότα ΜΕΤΑ τον Β.Παγκόσμιο Πολεμο.Ολες οι άλλες ιστορικές φάσεις διδάσκονται ξεχωριστά.
Πάμε παρακάτω......Εκπομπή ´Φακελλοι´(Τρίτη6/3/07),απο τον Αλέξη Παπαχελά.Καλεσμένη η Κυρία Ρεπούση χωρίς αντίλογο.Ετερη καλεσμένη η Κυρία Μαρία Ευθυμίου,η οποία εδήλωσε οτι τα παιδιά τών Eλληνων ραγιάδων έσπευδαν να γίνουν Γενίτσαροι.´Το τάγμα τών γενιτσάρων ήταν ένα επίλεκτο τάγμα,στο οποίο όσοι έμπαιναν ,ανέβαιναν κοινωνικά´.Αυτό αναγράφεται και στην τετράτομη Κοινή(sic)Ιστορία τής Νοτιοανατολικής Ευρώπης,όπου λέγεται ότι το παιδομάζωμα ηταν πρωτότυπη οθωμανική πρακτική ,που ευνοούσε την κοινωνική ανέλιξη.!!!!!!!!!!!!!!!!

Πάμε παρακάτω...Βιβλιο Ιστορίας Στ.Δημοτικού σ.30´Η Οθωμανική Πύλη αναγκάζεται να παραχωρήσει τήν είσπραξη τών φόρων σε ιδιώτες και όχι σε υπαλλήλους τού Κράτους´
Πώς είπατε???Χαράτσι??Μπάααα...Το παιδί μάλλον θα καταλάβει ότι κάποιες ιδιωτικές εταιρείες έπαιρναν τα ληξιπρόθεσμα χρεη τών γονιών τους στην Εθνική ή στην Eurobank και τούς τα ζητούσαν μέσω νομικών διαδικασιών.

Θα είχε ενδιαφέρον επίσης να δεί κανείς το βοηθητικό εγχειρίδιο τών δασκάλων.Εκεί δίδονται σαφέστατες οδηγίες...Μέχρι σήμερα η παιδεία είχε στόχο να δημιουργήσει πολίτες που θα ήταν εθνικά υποκείμενα.Θα αναφέρονταν δηλαδή στο εθνικό κρατος.Δεν είναι σήμερα αυτός ο στόχος.Δεν είναι σήμερα στόχος η καλλιεργεια ενός συλλογικού εθνικού εμείς.................

Πάμε παρακάτω....Η Κυπριακή Βουλή αντέδρασε στα όσα απαράδεκτα γράφονται για την Κύπρο και εκφράσθηκε η απόφαση να μην διδαχθεί στα σχολεία.
Αλήθεια εάν το βιβλίο αυτό δεν επρoωθείτο στα σχολεία πόσα αντίτυπα θα πουλούσε???Θα το αγόραζαν οι ´ακραίοι φωταδιστές´και οι συγγενείς τους,όσοι δηλαδή έχουν αγοράσει και αναλογα βιβλία κατακρεούργησης μεγάλων ελληνων ποιητών,συνθετών κ.λ.π.
Υ.Γ
Επειδή η μόνιμη ρετσινιά για όσους αντιδρούν στο βιβλίο είναι οτι και ο Καρατζαφέρης λεει τα ίδια μερικά σχόλια.
Η ελληνική ιστορία δεν χαρίζεται σε κανεναν Καρατζαφέρη,ο οποίος μαλιστα κατα την γνώμη μου με την στάση του προσφέρει μεγίστη υπηρεσία στούς ´φωταδιστές´για νάχουν να λένε....
Επίσης έχει ενδιαφέρον οτι το κόμμα του´υπερπατριωτικό´ως λεγεται,στίς πρόσφατες δημοτικές εκλογές συμμάχησε στην Κέρκυρα με τον υποψήφιο τού ΠΑΣΟΚ,όπως άλλως τε αναγράφηκε σε όλες τίς εφημερίδες προ εικοσαημέρου περίπου και μετα τόκαναν γαργάρα.
Τέλος επειδή μερικοί έγραψαν οτι καλύπτονται απο τα γραπτά μου,θα πώ οτι προσωπικά χαίρομαι.Αποδέχονται δηλαδή την ύπαρξη τού ολοκαυτώματος,θεωρούν το ΕΑΜ αντιστασιακή-πατριωτική οργάνωση καθώς επίσης αποδέχονται την γνωμη μου ότι ο χιτλερικός φασισμός ήταν απο τίς πιό αποκρουστικές μορφές στυγνού καθεστώτος που υπήρξε ποτέ.
Εάν λοιπόν κατάφερα να τούς πείσω για όλα τα παραπάνω χαίρομαι πολύ.Σημαίνει ότι άλλαξαν τίς απόψεις τους.:grandpa: -bye-

ΥΓ2
Eιναι γνωστό οτι η Γαλλική Βουλή ψήφισε νόμο με τον οποίο τιμωρείται όποιος αρνείται την γενοκτονία τών Αρμενίων.
Οι Αυστριακοί επίσης με άλλο νόμο φυλακίζουν τούς αρνητές του Ολοκαυτώματος.
Για λόγους αρχής διαφωνώ και με τούς δύο νόμους γιατί προσωπική μου γνώμη είναι ότι οι ιδεες όσο απεχθείς και να ειναι δεν καταπολεμώνται με φυλακίσεις ,αλλά μόνον με άλλες ιδέες.
Πάντως θα είχε ενδιαφέρον εάν οι συγγραφείς του Βιβλίου Ιστορίας ζούσαν στην Γαλλία και το εξέδιδαν εκεί και αποσιωπούσαν δηλαδή στην ουσία αρνούνταν την Γενοκτονία τών Αρμενίων τί θα συνεβαινε ...........
-bye-

Και βέβαια στήν επικεφαλίδα τού Βιβλίου αναγράφεται :Yπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων´.
Μα υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα που αναφέρει πώς αλλοιώς λεγεται το Υπουργείο:'Yπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων´
Προφανώς ´ξεχάστηκε ´να γραφτεί στο εξώφυλλο,γιατί στην εσωτερική σελίδα έχει γραφτεί όπως πρέπει.
Προφανώς οταν τυπωνόταν το εξώφυλλο ο τυπογράφος υπέστη ´αλλεργικό σόκ´όταν πήγε να γράψει την λέξη ´Εθνικής´:flipout: :flipout: :flipout:

"Η Οθωμανική Πύλη αναγκάζεται να παραχωρήσει τήν είσπραξη τών φόρων σε ιδιώτες και όχι σε υπαλλήλους τού Κράτους´
Πώς είπατε???Χαράτσι??Μπάααα...Το παιδί μάλλον θα καταλάβει ότι κάποιες ιδιωτικές εταιρείες έπαιρναν τα ληξιπρόθεσμα χρεη τών γονιών τους στην Εθνική ή στην Eurobank και τούς τα ζητούσαν μέσω νομικών διαδικασιών."

Μα το χαρατσι Ελληνες δε το εισεπραταν για λογαριασμο των Τουρκων; Οι κοτζαμπασιδες που βαζανε και καπελακι για την παρτη τους.

Oι κοτζαμπάσηδες δεν δημιουργήθηκαν απο την μιά μερα στην αλλη.Η Οθωμανική κυριαρχία άρχισε απο το 1453.
Μακάρι να αναφερόταν οτι υπήρχαν κοτζαμπάσηδες δηλαδή συνεργάτες τών κατακτητών,όπως υπήρξαν και συνεργάτες των Ναζί.Πουθενά όμως δεν θα βρείς και ταξική ιστορική ανάλυση,έτσι ώστε τα παιδιά να αρχίσουν να καταλαβαίνουν οτι υπάρχουν και άνθρωποι που ξεπουλάνε τα πάντα για το χρήμα.
Πάντως φόρο υποτελείας έπαιρνε και η Οθωμανική Αυτοκρατορία.Μερικοί δικοί μας κρατούσαν ένα ποσοστό.
Οι κοτζαμπασηδες μοιάζουν με τούς σημερινούς κεφαλαιούχους που έγιναν ´διεθνιστές´αδιαφορώντας για τον μέσο άνθρωπο και κάνουν οτι μπορούν για να ενισχύσουν την αφωνία του και τήν υποταγή του.Πώς λέμε Νεα Ταξη??Ε αυτοί έχουν και τούς αντίστοιχους διανοούμενούς τους.;)

Απάντηση: Re: Οι Τετρομαγμένοι.

Ωραια, αλλα η παραγραφο που θιγεις ειναι σωστη.

Οχι δεν είναι σωστή γιατί αποσείει τίς ευθύνες απο τον κατακτητή και ουσιαστικά τον ´ξεχνάει´.
Ειναι σαν να λέμε οτι για την Γερμανική Κατοχή ευθύνονται οι ελληνες συνεργάτες τών Γερμανων.
Ξεχνάμε το μειζον δηλαδή.
Και αυτό γινεται για να μειωθεί η έννοια τής Οθωμανικής σκλαβιάς.

Εγω Σπυρο δε συμπερανω κατι τετοιο απο τη φραση αυτη. Η ερμηνεια των γεγονοτων ειναι προσωπικη. Τα γεγονοτα ειναι ομως γεγονοτα.

"Η Οθωμανική Πύλη αναγκάζεται να παραχωρήσει τήν είσπραξη τών φόρων σε ιδιώτες και όχι σε υπαλλήλους τού Κράτους"

Γεγονος.

Οχι δεν είναι σωστή γιατί αποσείει τίς ευθύνες απο τον κατακτητή και ουσιαστικά τον ´ξεχνάει´.

Προσωπικη εκτιμηση