Οι Τετρομαγμένοι.

Απάντηση: Re: Οι Τετρομαγμένοι.

εγω παλι δεν ξερω αν ειμαι γνησιος απογονος του Σωκρατη η
του Κολοκοτρωνη,,αλλα αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι μεγαλωσα
σε ενα περιβαλλον οπου ο παππους μου με δακρυα στα ματια
πολλες φορες (αγνωστο γιατι αφου δεν τα ειχε ζησει απο πρωτο χερι),,
τραγουδουσε επαναστατικα (δημοτικα) τραγουδια (της γνωστης επαναστασης
που εκαναν μερικοι αφυλοι,,οπως διαβαζω σημερα)..

τα δακρυα κυλουσαν ακομα πιο εντονα οταν τα τραγουδια διαδεχονταν
οι ιστοριες για τον Ρηγα Φεραιο,,το Ζαλογγο οπου τα βραχια
γεμισαν με πτωματα που αρνουνταν εστω και να δεχτουν την συνυπαρξη
με τον κατακτητη αρκετα χρονια πριν την απελευθερωση...

δεκαδες οι ιστοριες,,βγαλμενες απο την ιστορια,,και οχι απο το μυαλο
καποιου ξεμωραμενου ηλικιωμενου που ωθουσε σε καλπασμο την φαντασια του..

δεκαδες και οι λογοι που με κανουν να πιστευω οτι αυτος ο τοπος
εστω και αν ξεπουλιεται σιγα σιγα απο τους ανωθεν,,,ο "κορμος"
θα εχει την ιδια αντοχη στις οποιες κακουχιες...

p.s.σορρυ για το off topic

Kαθόλου off-topic.
Aλλά μπορεί νά εμφανιστούν κάποιοι πολυπολιτισμικοί να σού πούν ότι είσαι ´συναισθηματικός´...
Βλέπεις αυτά δεν σκαμπάζουν γρί απο τό τί σημαίνει προφορική Παράδοση...
Είναι ικανά αυτά τά ´μαλάκια´,γιά να αποδεχτούν ακόμα και τον Ομηρο να ζητήσουν αποδείξεις από back up πού ώφειλε να κανει ο Ποιητής:flipout::flipout:

Last edited by a moderator:
Επειδή διαγράφηκαν κάποια πόστς-δικαίως-και επειδή μπορεί να υπάρξουν παρερμηνείες ,ουδείς μιλά για φυλετική συνέχεια όπως το παιδί τού Δημητρά ψευδώς ανέφερε.
Οι αναφορές γίνονται για την Γλώσσα,τον Πολιτισμό,τά Ηθη και τά Έθιμα.
Κάποιοι πολυπολιτισμικοί μπορούν να ξεκινήσουν διάβασμα απο Θουκυδίδη και Ηρόδοτο.
Μπορεί νά μάθουν κάτι απο Ιστορία.
Υ.Γ.
Μάλιστα δέν θάταν άσχημο μερικοί να ψάξουν να βρούν τι σημαίνει Γραικύλος.

Εγώ έχω αντίθετη άποψη για τις δηλώσεις Γκιονούλ. Έχοντας διαβάσει τις δηλώσεις στα ελληνικά και στα αγγλικά (αποδόθηκαν πολύ καλά χωρίς παραποιήσεις όπως άλλες φορές στο παρελθόν), και τις δηλώσεις προηγούμενων υπουργών, πρωθυπουργών, πολιτικών, κλπ. της γειτονικής χώρας, τολμώ να πω ότι είναι η πιο υποχωρητική δήλωση που έχω δει. Είναι μια δειλή προσέγγιση σε ανώτατο επίπεδο. Ουσιαστικά δεν υπερασπίζεται ιδεολογικά και πολιτικά αυτό που έγινε, απλώς λέει ότι η σημερινή χώρα, που βρίσκεται στο κατώφλι της ΕΕ είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής και έχει αυτό το παρελθόν και ας προχωρήσουμε.

Επίσης η πρεμούρα του να μάθει πώς αποδόθηκαν οι δηλώσεις του και η θέλησή του να προβεί σε διευκρινιστικές δηλώσεις δείχνει ότι διακατέχεται από την αλαζονεία της εξουσίας που διέκρινε τις κυβερνήσεις πριν τον Ερντογάν.

Θα δούμε στην πορεία….

Re: Απάντηση: Re: Οι Τετρομαγμένοι.

Kαθόλου off-topic.
Aλλά μπορεί νά εμφανιστούν κάποιοι πολυπολιτισμικοί να σού πούν ότι είσαι ´συναισθηματικός´...
Βλέπεις αυτά δεν σκαμπάζουν γρί απο τό τί σημαίνει προφορική Παράδοση...
Είναι ικανά αυτά τά ´μαλάκια´,γιά να αποδεχτούν ακόμα και τον Ομηρο να ζητήσουν αποδείξεις από back up πού ώφειλε να κανει ο Ποιητής:flipout::flipout:

ποια?αυτα που ειδαν οτι ο ορος "Παγκοσμιοποιηση" βαλτωσε
και τωρα προσπαθουν να τον κανουν "Παγκοσμια Κοινωνια"??:guitarist:

η αυτοι που αγοραζουν το top gear στα πλαισια της "Παγκοσμιας Κοινωνιας"
πληρωνοντας και απο πανω τους ειρωνες του εθνους και γενικοτερα της φυλης?! (της οποιας φυλης,,του οποιου εθνους,,,αλλα και ειδικοτερα του
δικου μου,μιας ετυχε να καταγομαι απο αυτα τα μερη)...

για να μην παρερμηνευθουν αυτα που λεω να ξεκαθαρισω οτι ουτε εθνικιστης
ειμαι αλλα ουτε και νοσταλγος του οποιου ενδοξου παρελθοντος...
απλα ειμαι νοσταλγος της αυτοθυσιας των προγονων μας,
που οταν χρειαστηκε ηταν εκει για να εχουμε σημερα το στομα μας
ανοιχτο και πολλες φορες να αμφισβητουμε το DNA μας...

τουλαχιστον αυτοι πασχισαν για την Δημοκρατια,γιατι αυτοι που
πασχιζουν για την Παγκοσμιοποιηση βλεπω οτι δεν θα αφησουν
εργο πισω τους...μονο σταχτες

ατιμη -Παγκοσμια- Κοινωνια:flipout:

Εγώ έχω αντίθετη άποψη για τις δηλώσεις Γκιονούλ. Έχοντας διαβάσει τις δηλώσεις στα ελληνικά και στα αγγλικά (αποδόθηκαν πολύ καλά χωρίς παραποιήσεις όπως άλλες φορές στο παρελθόν), και τις δηλώσεις προηγούμενων υπουργών, πρωθυπουργών, πολιτικών, κλπ. της γειτονικής χώρας, τολμώ να πω ότι είναι η πιο υποχωρητική δήλωση που έχω δει. Είναι μια δειλή προσέγγιση σε ανώτατο επίπεδο. Ουσιαστικά δεν υπερασπίζεται ιδεολογικά και πολιτικά αυτό που έγινε, απλώς λέει ότι η σημερινή χώρα, που βρίσκεται στο κατώφλι της ΕΕ είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής και έχει αυτό το παρελθόν και ας προχωρήσουμε.

Επίσης η πρεμούρα του να μάθει πώς αποδόθηκαν οι δηλώσεις του και η θέλησή του να προβεί σε διευκρινιστικές δηλώσεις δείχνει ότι διακατέχεται από την αλαζονεία της εξουσίας που διέκρινε τις κυβερνήσεις πριν τον Ερντογάν.

Θα δούμε στην πορεία….

Aκόμα και εάν είναι έτσι Βλάσση,η απορία μου παραμένει.
Πώς είναι δυνατόν να περιμένει η Ελληνική Πολιτεία επί πολλά χρόνια μιά κάπως ´ήπια´ή ´τροποποιημένη´δήλωση Τούρκου επισήμου μπάς και αλλάξει κάτι??
Να υποθέσω ότι γιά την εισβολή στην Κύπρο θα περιμένουμε 2-3 αιώνες όσον αφορά στην παραμονή τών Στρατευμάτων Κατοχής εκεί.

ΔΕν ξέρω Σπύρο. Από την άλλη βλέπω ότι γίνεται μεγάλη συζήτηση και ανοιχτή μάλιστα για πολλά θέματα που μέχρι τώρα θεωρούνταν ταμπού στην τουρκική κοινωνία και κράτος.

Πιστεύω ότι μετά το τέλος της δίκης της Εργκενεκόν (μην το ξεχνούμε) θα δούμε μια πιο καθαρή πολιτική από την κυβέρνηση Ερντογάν. Τώρα (από το καλοκαίρι και εξής) ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με εσωτερικά θέματα και έχει φρενάρει ακόμη και τις συναντήσεις με τον Ταλαάτ.

Αντίθετα στην άλλη γείτονα χώρα επικρατεί αφασία. Τώρα που τους έφτυσε η ΕΕ, τρέχουν διαφημιστική εκστρατεί με τίτλο η ΕΕ μπορεί να περιμένει. Εμείς αποφασίζουμε.

Η οικονομία τους είναι υπό κατάρευση.Νομίζω,ότι το πολιτικό τοπίο αλλά κι οι γενικώτερες αντιδράσεις τους,θα καθωριστούν σε μεγάλο βαθμό,απο τις σχετικές εξελίξεις.

Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.

Η οικονομία τους είναι υπό κατάρευση.Νομίζω,ότι το πολιτικό τοπίο αλλά κι οι γενικώτερες αντιδράσεις τους,θα καθωριστούν σε μεγάλο βαθμό,απο τις σχετικές εξελίξεις.

Για ποιά χώρα μιλάς;

οι φάπες γίνονται πολλές...

όποιος θεώρησε το Μακεδονικό τελειωμένη υπόθεση, ας το ξανασκεφθεί. Το Ευρωκοινοβούλιο, χωρίς ελληνική παρέμβαση, αντί για macedonians, χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον όρο fyromacedonians ως δηλωτικό των πολιτών της χώρας.

Πώς αλλάζουν οι καιροί με ένα βέτο, 5-6 αρχηγούς κρατών να δηλώνουν αλληλλεγγύη, με έναν αντιπαθέστατοπρωθυπουργό και με ολίγη ελληνική προπαγάνδα.

No Macedonians in Macedonia, says Brussels
Skopje/Brussels /08:57/ 08:56
Macedonian nation in Macedonia has been renamed FYROMacedonians in an European Parliament's study on ethnic minority rights in the Western Balkans, local daily said.

Utrinski Vesnik daily claims this was the most cartoon-style expression ever used thus far in the European Union's efforts to please Greece.

"More shameful is the paragraph speaking about minorities in Serbia, in which the European Parliament uses the name Macedonians. This means that all Macedonians living outside Macedonia's borders can choose how to call themselves, while the Macedonians in Macedonia are still subjected to experiments of this type," Utrinski Vesnik's Brussels correspondent said in the front-page story with a headline "Brussels Renames Us FYROMacedonians".

"The most absurd of all is that the name FYROMacedonians, mentioned in the EP's report cannot be translated into Macedonian language (it will be something like BJRMakedonci) and that the EU has international obligations to accept the names established by the United Nations," the daily said.

The same source said the EP's study also features controversial contents on the state and rights of small ethnic communities in Macedonia.

The study notes that minorities, especially the smaller ones, are not sufficiently represented in political institutions, as they hold just 36 seats in 12-seat parliament. IN percentage terms, the smaller communities should hold one third of seats in parliament, the study says.

The study is mostly critical of the status and rights of Roma population.

The study was undertaken by experts at the request of European Parliament's Sub-Committee for Human Rights. The study is to serve as a ground for a debate on the Western Balkans slated to next month. /end/

Copyright 2008 makfax. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed

Re: οι φάπες γίνονται πολλές...

όποιος θεώρησε το Μακεδονικό τελειωμένη υπόθεση, ας το ξανασκεφθεί.
... ξανά και ξανά και ξανά - και δεν υπάρχει βιάση γιατί δεν είναι να τελειώσει φέτος, ούτε του χρόνου, ούτε του παραχρόνου, ούτε του παραπαραχρόνου, ούτε του παραπαραπαραχρόνου, ούτε ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.

Όποιος ¨Ελληνας πιστεύει σήμερα ότι είναι κατ´ ευθείαν απόγονος του Σωκράτη, του Περικλή, του Μεγάλου Αλεξάνδρου χρειάζεται γιατρό!

Εκτός αν είναι της Μεταξικής παιδείας...
\

αυτο το ''κατ'ευθειαν'' μπορεις να το εξηγησεις καλυτερα,γιατι δεν σε ''πιανω''?

Διονυση,η Τουρκια συγκαταλεγεται στις 19 πιο αναπτυγμενες οικονομικα χωρες,το ειδα κι εφριξα,οτι κι αν σημαινει αυτο.

Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.

Διονυση,η Τουρκια συγκαταλεγεται στις 19 πιο αναπτυγμενες οικονομικα χωρες,το ειδα κι εφριξα,οτι κι αν σημαινει αυτο.

Θα λές μάλλον για τη συμμετοχή της στο G20. Αυτό το G που θα γίνει τις επόμενες μέρες δεν είναι οι πρώτες 20 χώρες στο κόσμο σε ΑΕΠ. Είναι όλο το G7 και οι υπόλοιπες συνδιασμός ΑΕΠ, πληθυσμού, γεωγραφίας! Η μή συμμετοχή της Ισπανίας προκάλεσε αντιδράσεις διότι είναι στην 8η θέση! Όπως και της Ολλανδίας νομίζω.

Εμείς είμαστε σύμφωνα με World Bank 26!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.

αυτο το ''κατ'ευθειαν'' μπορεις να το εξηγησεις καλυτερα,γιατι δεν σε ''πιανω''?

Mια χαρά με πιάνεις, αλλά θέλεις να με ανάψεις! Δεν έχω καμία διάθεση ξανά για το ίδιο έργο! Θα αλλάξω ρόλο, θα γίνω Μπουμπουλίνα!-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.

Θα λές μάλλον για τη συμμετοχή της στο G20. Αυτό το G που θα γίνει τις επόμενες μέρες δεν είναι οι πρώτες 20 χώρες στο κόσμο σε ΑΕΠ. Είναι όλο το G7 και οι υπόλοιπες συνδιασμός ΑΕΠ, πληθυσμού, γεωγραφίας! Η μή συμμετοχή της Ισπανίας προκάλεσε αντιδράσεις διότι είναι στην 8η θέση! Όπως και της Ολλανδίας νομίζω.

Εμείς είμαστε σύμφωνα με World Bank 26!!!

ναι για το G20 λεω,ολες οι ευρωπαικες χωρες εκπροσωπουνται μεσω της ΕΕ(οποτε και η Ελλαδα),αλλα παραδοξως καποιες εκπροσωπουνται και χωριστα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.

Mια χαρά με πιάνεις, αλλά θέλεις να με ανάψεις! Δεν έχω καμία διάθεση ξανά για το ίδιο έργο! Θα αλλάξω ρόλο, θα γίνω Μπουμπουλίνα!-bye-

δεν ηθελα να σε ''αναψω''.
απλα πες πως δεν σε ρωτησα -bye-

Όσες είναι στο G7, Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία ναι. Οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ εκπροσωπούνται απο την επιτροπή ΕΕ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.

Mήν κουράζεσαι άδικα.
Ρώτα καλύτερα το ´Παρατηρητήριο τού Ελσίνκι´καί τά ´εργαλεία ´του πού κυκλοφορούν όπου μπορούν γιά να πετάνε το δηλητήριό τους.Η Γκαιμπελίστικη λογική ´λέγε λέγε κάτι θά μείνει´χρησιμοποιείται διαρκώς.Ελπίζουν ότι όλο και κάποιον θα επηρεάσουν.Μονον πού το 99,9% γελά μαζί τους γιατί ξέρει πλέον τί ´καπνό φουμάρουν´.
Θα περασουν στην χλεύη τής Ιστορίας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.

Με το απ'ευθείας θα εννοεί μάλλον να σε πήγαινε μικρός στις κούνιες, να σου'παιρνε σοκολάτες και άλλα τέτοια...
Από την άλλη, σε μαγνητοσκόπηση, νομίζω πως αλλάζουν τα δεδομένα:shot: