Οι Τετρομαγμένοι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.

Αν δεν το διάβαζα με τα ματάκια μου, θα το θεωρούσα άλλη μια θεωρία συνωμοσίας...
:grinning-smiley-043

Mα ποτέ δεν ασχολήθηκα με θεωρίες συνωμοσίας γιατί δεν με καλύπτουν.
Εξ´ού και η αντιπαθειά μου πρός κώδικες Da Vinci,συνωμοσίες Μασόνων,Εβραίων,Καλαματιανών(:flipout: :flipout:)κ.λ.π
Νομίζω οτι η ιστορία τού κόσμου είναι πιό απλή και πιό ´φανερή´.
Τα τελευταία χρόνια μάλιστα δεν τραβάνε κανένα ζόρι στο να διαφημίζονται διαδικτυακώς.
Και είναι προφανές οτι δεν με καλύπτει και η ιστορία που διδάχτηκε η γενιά μου.
Και μερικά ζητήματα είναι πολύ λεπτά όπου χρειάζεται ο πλήρης διαχωρισμός απο τούς πατριδοκάπηλους.
Αλλά το συγκεκριμένο βιβλίο δεν μιλάει ουσιαστικά ούτε κάν για το φασιστικο τερατούργημα τής Χιτλερικής Γερμανίας,ούτε κάν για την αντίσταση λαών εναντίον τού τερατουργήματος αυτού.Ειναι τυχαίο άρα γε που οι ´αλλαγές´εστιάστηκαν σε παλιότερα γεογνότα μονον??
Περαν απο την καταστροφή τής Σμύρνης λοιπόν υπήρξαν και παγκόσμια γεγονότα,τα οποία πρεπει να ειπωθούν στα παιδιά,γιατί πάντα το ´Αυγό τού Φιδιού´παραμονεύει.Και σε λίγο δεν θα ξερουν γιατί έγινε ο Β.Παγκόσμιος Πολεμος.
Tα ξαναλέμε σε 20 μέρες.-bye- -bye-
Η Νέα Σχολή Σκεψης εξυπηρετεί εναν ισοπεδωμένο κόσμο.
Οσοι σκέφτονται το τί συμβαίνει στον κόσμο σήμερα βρίσκονται εν αμύνη

Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.

Έπειτα από ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη φράση «συνωστισμός» των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης, απάντησε ότι αυτό έχει άλλάξει με τη φράση «Οι Έλληνες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε δραματικές συνθήκες. Επίσης, άλλαξε η φράση κυπριακό πρόβλημα σε κυπριακό ζήτημα και η φράση «διχοτόμηση της Κύπρου» σε «διαίρεση της Κύπρου».

"...οι απαγορευμένες λέξεις είναι:
'αητός', 'αδράχτι', 'Αβεσαλώμ', 'λιμενοφύλακας', 'νυχοκόπτης - μπρελόκ', 'ιστιοπλόος' και 'χωρίστρα'.
Οι απαγορευμένες φράσεις είναι:
'Πες μου πού κάθεσαι μάνα μου', 'μάνα μου τουρκογύφτισσα', 'ένα και να καίει', και 'έτσι αγαπάει ο Πειραιάς'.
"

από κάποιον δίσκο του Χάρυ Κλύνν πρέπει να είναι, τώρα από ποιον, θα σας γελάσω

:flipout:

Θα πρότεινα μια πολύ ωραία και συμβολική κίνηση, παράλληλα με τις διαμαρτυρίες, φυσικά...
Μόλις μοιράσουν το βιβλίο στα παιδάκια, οι γονείς να το πακετάρουν σε διάφανη συσκευασία και να στείλουν συστημένο στην Κα Ρεπούση ή την Υπουργό, γράφοντας με μεγάλα γράμματα τον λόγο της επιστροφής πχ "Απαράδεκτο", "Αισχρό", "Ανιστόρητο" ή κάποιες θανατηφόρες ατάκες....

Πως σας φαίνεται; Ας το οργανώσει κάποιος!

Δέχομαι συγχαρητήρια για την ιδέα μου :BDGBGDB55:

Θα πρότεινα μια πολύ ωραία και συμβολική κίνηση, παράλληλα με τις διαμαρτυρίες, φυσικά...
Μόλις μοιράσουν το βιβλίο στα παιδάκια, οι γονείς να το πακετάρουν σε διάφανη συσκευασία και να στείλουν συστημένο στην Κα Ρεπούση ή την Υπουργό, γράφοντας με μεγάλα γράμματα τον λόγο της επιστροφής πχ "Απαράδεκτο", "Αισχρό", "Ανιστόρητο" ή κάποιες θανατηφόρες ατάκες....

Πως σας φαίνεται; Ας το οργανώσει κάποιος!

Δέχομαι συγχαρητήρια για την ιδέα μου :BDGBGDB55:

Εγώ πάλι προτείνω να το επεκτείνουμε αυτό και να το κάνουμε και με το εκκαθαριστικό της εφορίας, το λογαριασμό της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, τις κλήσεις της τροχαίας και γενικά με ό,τι έχουμε αντίρρηση.
Εν ολίγοις αν είναι να πάρουμε την εξουσία στα χέρια μας, ας το κάνουμε με οποιαδήποτε αφορμή.

Η Ρεπούση-δυστυχώς έφταναν εφημερίδες στο μέρος που έκανα διακοπές-έδωσε μιά συνεντευξη στην ´Ε´αντάξια τού επιπέδου της.
Αλαζονική,μεσαιωνική,σκοταδιστική και κατάπτυστη.
Η κυρία γυρίζει την επιστήμη στην περίοδο τής Ιεράς Εξέτασης όπου και την θεωρεί ένα κλειστό σύστημα ,όπου μονον 5 ειδικοί έχουν γνώμη.
Κατι τέτοια θυμίζουν τούς καράβλαχους νεοέλληνες ,που με ένα πτυχιάκι νομίζουν οτι κατέκτησαν τον κόσμο.
Τής απάντησε δεόντως ο Μακρονησιώτης Ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος.
Την Ρεπούση θα την θυμόμαστε σαν την Γαλλικού που παρίστανε την ιστορικό με ξένες πλάτες,όπως έχει αποδειχτεί πλέον περίτρανα με ατράνταχτα στοιχεία.
Γι´αυτό που ανησυχώ είναι μήπως ξέχασε και τα Γαλλικά ,που θα τα χρειαστεί σίγουρα για να διδάξει σε κάποιο περιφερειακό φροντιστήριο.

Καλως όρισες Σπύρο , έστω και υπό αυτές τις δραματικές για όλους μας
συγκυρίες (έχω και εγώ συγγενείς ''stranded'' στην Καλαμάτα , ευτυχώς είναι ΟΚ)

Απάντηση: Re: Οι Τετρομαγμένοι.

Καλως όρισες Σπύρο , έστω και υπό αυτές τις δραματικές για όλους μας
συγκυρίες (έχω και εγώ συγγενείς ''stranded'' στην Καλαμάτα , ευτυχώς είναι ΟΚ)

Ευχαριστώ πολύ Νίκο μου.
Καλό μας Φθινόπωρο.........

Αρε Σπύρο, μου θυμίζεις τις ένδοξες ημέρες του Αντρέα:flipout:

Θα έλεγα ότι ο Αντρέας άν μη τι άλλο υπήρξε ιδιαίτερα αξιοπρεπής στα εξωτερικά θέματα σε σχέση με τούς επιγόνους του.
Αλλως τε εδώ έχει πολύ ενδιαφέρον η στάση τής Κυρίας που αρνήθηκε να μάθει σωστά Ελληνικά.

http://www.greekalert.com/2007/08/blog-post_21.html

Τά σέβη μου στήν Υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική.

Χωρίς να έχει να κάνει με το άρθρο καθεαυτό πάντως, τα σχόλια των αναγνωστών που το ακολουθούν δεν θα πρέπει να σε κάνουν να αισθάνεσαι και πολύ άνετα Σπύρο ως αναγνώστης. Εμένα πάντως δεν με έκαναν. Επίσης χαίρομαι διότι διαπίστωσα για άλλη μια φορά ότι το παρόν forum (οι συμμετέχοντες δηλαδή) είναι ικανό να διατηρήσει πολύ υψηλό επίπεδο συζήτησης σε πάρα πολύ δύσκολα και ευαίσθητα θέματα ακόμα και φιλοξενώντας ακραίες μεν, εμπεριστατωμένες δε, απόψεις.

Γιάννη δεν με αφορούν τα σχόλια τών αναγνωστών.
Με αφορά το άρθρο.
Κανεις το ίδιο λάθος κατά την γνώμη μου,δηλαδή να ετεροκαθορίζεσαι.
Δεν μέ ενδιαφέρει εάν ο Καρατζαφέρης μπορεί για άλλους λόγους να πεί κάτι παρόμοιο.Το γιατί το λέει αποκαλύπτεται καθημερινά.Το να φαίνεται ότι εκφράζει ένας τέτοιος χώρος έναν δήθεν αντιϊμπεριαλισμό εξυπηρετεί πολύ, συγκεκριμένες καταστάσεις.Και το κυριότερο λειτουργεί σαν προβοκάτσια για να ´γελοιοποιήσει´απόψεις περί Εθνικής Ανεξαρτησίας
Και επίσης τότε θά έπρεπε να απορείς γιατί ένα κανάλι σαν τον Mega,καλούσε τον Γεωργιάδη κυρίως για να εκφράζει την γνώμη του για το βιβλίο Ιστορίας και όχι άλλους πολύ πιό έγκυρους ομιλητές ή γιατί το Mega αβαντάρει τόσο το ΛΑΟΣ.??
Αυτό ποιούς εξυπηρετεί??
Συμφωνώ απολύτως για το επίπεδο τών εδώ συζητήσεων μέ το σχόλιό σου.

Γιάννη δεν με αφορούν τα σχόλια τών αναγνωστών.
Με αφορά το άρθρο.
Κανεις το ίδιο λάθος κατά την γνώμη μου,δηλαδή να ετεροκαθορίζεσαι.
Δεν μέ ενδιαφέρει εάν ο Καρατζαφέρης μπορεί για άλλους λόγους να πεί κάτι παρόμοιο.Το γιατί το λέει αποκαλύπτεται καθημερινά.Το να φαίνεται ότι εκφράζει ένας τέτοιος χώρος έναν δήθεν αντιϊμπεριαλισμό εξυπηρετεί πολύ, συγκεκριμένες καταστάσεις.Και το κυριότερο λειτουργεί σαν προβοκάτσια για να ´γελοιοποιήσει´απόψεις περί Εθνικής Ανεξαρτησίας
Και επίσης τότε θά έπρεπε να απορείς γιατί ένα κανάλι σαν τον Mega,καλούσε τον Γεωργιάδη κυρίως για να εκφράζει την γνώμη του για το βιβλίο Ιστορίας και όχι άλλους πολύ πιό έγκυρους ομιλητές ή γιατί το Mega αβαντάρει τόσο το ΛΑΟΣ.??
Αυτό ποιούς εξυπηρετεί??
Συμφωνώ απολύτως για το επίπεδο τών εδώ συζητήσεων μέ το σχόλιό σου.

Είδες ότι τον διαχωρισμό ποιότητας άρθρου και ποιότητας αναγνωστών τον έκανα εξαρχής ακριβώς γιατί πλέον είμαι αρκετά μεγάλος για να ετεροκαθορίζομαι γενικώς...:flipout: (σημειακώς μου το επιτρέπω...). Το έχουμε ξανασυζητήσει και έχουμε συμφωνήσει στη διαφωνία μας.

Απορώ με πολλά και την τηλεόραση την έχω "κόψει" εδώ και χρόνια οπότε δεν μπορώ να παρά να απορήσω μαζί σου και για το θέμα Mega...

Είδες ότι τον διαχωρισμό ποιότητας άρθρου και ποιότητας αναγνωστών τον έκανα εξαρχής ακριβώς γιατί πλέον είμαι αρκετά μεγάλος για να ετεροκαθορίζομαι γενικώς...:flipout: (σημειακώς μου το επιτρέπω...)
Απορώ με πολλά και την τηλεόραση την έχω "κόψει" εδώ και χρόνια οπότε δεν μπορώ να παρά να απορήσω μαζί σου και για το θέμα Mega...

Γιάννη μου γι´αυτόν ακριβώς τον λόγο χαίρομαι να συζητάω μαζί σου και να σε κρίνω και να μέ κρίνεις.:ernaehrung004:

6και 7 Σεπτεμβρίου 1955 ξεριζώθηκε ο Ελληνισμός τή Πόλης.Αφορμή μιά προβοκάτσια τών Τούρκων στην Θεσσαλονίκη(βομβιστική επίθεση στο Τουρκικό Προξενείο,που απεδείχθη ότι τήν προκάλεσαν Τούρκοι)..
Στό μπλόγκ www.pontosandaristera.wordpress.com υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο.
Υπάρχει επίσης μιά πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη τής Ντιλέκ Γκιουβέν με τον δολοφονηθέντα από τούς Γκρίζους Λύκους ,Αρμένιο δημοσιογράφο Χράντ Ντίνκ.
Αφιερώνεται σε όλους τούς νεοταξίτες που κυκλοφορούν σε διάφορα κόμματα,με τήν ελπίδα ότι θά τούς ´θυμηθούν ´οι πολίτες στήν κάλπη,ανεξαρτήτως τής κομματικής τους ένταξης......

Οσο για το βιβλίο τής Ιστορίας τής Στ.Δημοτικού ,για το οποιο ανακοινώθηκε ,εσκεμμένα,ότι παγώνουν οι διορθώσεις και η επανέκδοσή του για μετά τις εκλογές,ας μήν το θεωρούν τελειωμένη υπόθεση ορισμένοι.
Σαφώς οι άνθρωποι έχουν αναλάβει δεσμέυσεις,αλλά οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν...

Last edited:
Η Κυριακή πρό τού Σταυρού είναι αφιερωμένη στήν μνήμη τών θυμάτων τής Μικρασιατικής Καταστροφής.
Αξιζει να γραφούν δυό γραμμές για τον Μητροπολίτη Σμυρνης Χρυσόστομο,πού έμεινε εκεί κατά την εισοδο τών Τσετών και τού στρατού τού Νουρεντίν-Μπέη και μαρτύρησε μαζί με τον λαό του.
Παρ´ότι οι Γάλλοι τού προσέφεραν τρόπο διαφυγής ,αυτός έμεινε εκεί κοντά στούς κατακρεουργούμενους Ελληνες και Αρμενιους και λυντσαρίστηκε απο τόν Τουρκικό όχλο στον οποίον παραδόθηκε απο τον σφαγέα Νουρεντίν.
Εμεινε εκεί ολόρθος τιμώντας τίς αρχές του και τίς αξίες του.Μόνος και έρημος.
Αποτελεί μιά απο τίς λαμπρότερες μορφές τού Ελληνισμού.
Φυσικά και δέν αναφέρεται στήν σύγχρονη Ρεπούσεια Ιστορια(υπάρχει μονον μιά φωτογραφία του,χωρίς καμιά αναφορά στον μαρτυρικό του θάνατο),αλλά γενικότερα έχει χαριστεί στήν λήθη τού σύγχρονου ελληνικού κρατιδίου.
Tά σύμβολα θυσίας ,όπως και ο Πλουμπίδης άλλως τε,πού τιμούν τίς αρχές τους ,αποτελούν σαφή κίνδυνο για τήν κυρίαρχη ιδεολογία τού ´ήσυχου και υποταγμένου ανθρώπου´.
Η συλλογική μνήμη όμως παραμένει πάντα ζωντανή....

[...]
Tά σύμβολα θυσίας ,όπως και ο Πλουμπίδης άλλως τε,πού τιμούν τίς αρχές τους ,αποτελούν σαφή κίνδυνο για τήν κυρίαρχη ιδεολογία τού ´ήσυχου και υποταγμένου ανθρώπου´.
Η συλλογική μνήμη όμως παραμένει πάντα ζωντανή....

Πραγματικά αξιοπρεπής και πιστός στις αρχές του αφού "κράτησε" τη σημαία του ΚΚΕ ψηλά ενώ το κόμμα την ίδια στιγμή τον αποκύρησσε ως ρουφιάνο.
Τους πήρε δυο χρόνια ('56) να αποκαταστήσουν το όνομά του.

Νομίζω ότι τους πήρε πολύ παραπάνω. Δεν θυμάμαι και πολύ καλά πάντως.
Ίσως το πιο τραγικό πρόσωπο της νεότερης ιστορίας μας και σίγουρα το μεγαλύτερο έγκλημα της ηγεσίας του ΚΚΕ.

6και 7 Σεπτεμβρίου 1955 ξεριζώθηκε ο Ελληνισμός τή Πόλης.Αφορμή μιά προβοκάτσια τών Τούρκων στην Θεσσαλονίκη(βομβιστική επίθεση στο Τουρκικό Προξενείο,που απεδείχθη ότι τήν προκάλεσαν Τούρκοι)..
Στό μπλόγκ www.pontosandaristera.wordpress.com υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο.
Υπάρχει επίσης μιά πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη τής Ντιλέκ Γκιουβέν με τον δολοφονηθέντα από τούς Γκρίζους Λύκους ,Αρμένιο δημοσιογράφο Χράντ Ντίνκ.
Αφιερώνεται σε όλους τούς νεοταξίτες που κυκλοφορούν σε διάφορα κόμματα,με τήν ελπίδα ότι θά τούς ´θυμηθούν ´οι πολίτες στήν κάλπη,ανεξαρτήτως τής κομματικής τους ένταξης......

Οσο για το βιβλίο τής Ιστορίας τής Στ.Δημοτικού ,για το οποιο ανακοινώθηκε ,εσκεμμένα,ότι παγώνουν οι διορθώσεις και η επανέκδοσή του για μετά τις εκλογές,ας μήν το θεωρούν τελειωμένη υπόθεση ορισμένοι.
Σαφώς οι άνθρωποι έχουν αναλάβει δεσμέυσεις,αλλά οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν...

Επίσης θα ήθελα να συστήσω να διαβάσετε το βιβλίο του Ορχάν Παμούκ, Ιστανμπούλ, Πόλη και Αναμνήσεις, εκδόσεις Ωκεανίδα, όπου και υπάρχει μια σφοδρή κριτική για την τουρκική άποψη περί Ρωμιών και άλλων μειονοτήτων της Πόλης και ο συγγραφέας ουσιαστικά υιοθετεί την άποψη των Ρωμιών για την εξαφάνισή τους.

Πάντως ελπίζω να μη μείνετε μόνο στα συγκεκριμένα αποσπάσματα, καθώς όλο το βιβλίο είναι εξαιρετικό, ειδικ´αγια όσους έχουν επισκεφθεί έστω και μια φορά την Πόλη.

Για Σπύρο Σούρλα συστήνεται ανυπερθέτως....