Οι Τετρομαγμένοι.

Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.

Τωρα ομως μενει να δουμε με πιο τροπο θα ησυχασει ο Κωστακης τους αμερικανους .....

θα αρχισουν να πιεζουν να αγορασουμε οπλα πρωτα πρωτα ....

αμα αγοραστει μια καλη προμυθεια ησυχασαν προσψωρινα !


αν αρνηθουμε να αγορασουμε θα βρουνε τροπο να μας πιεσουν μεσω των Τουρκικων προκλησεων στο Αιγαιο!!!!!!







για μενα η καλυτερη εξωτερικη πολιτικη που αν ειχε @...ιδια η Ελλαδα θα ηταν να πει στους Αμερικανους :

ΠΟΤΕ κυριοι μας βοηθησατε ;;;;; σε ποιο εθνικο θεμα μας βοηθησατε και εσεις και το ΝΑΤΟ ;;;;;

ΠΟΤΕ !!!!!!!!!!

εε.. αντε μαζευτε τα ολα και δρομο !
και πας στον Πουτιν και του λες μαγκα θες μια στρατιηγκης σημασιας βαση στα βαλκανια ;;;;;;
Ελα παρε τη θεση των αμερικανων και βαλε σε ολα τα μεγαλα νησια βασεις !!!
ομως θελω σε ανταλαγμα οπλα ! αεροπλανα πλοια κτλ,



να δεις μετα αν πεταει Τουρκικο κουνουπι στο Αγαιο .........
και να δεις μετα σεβασμο απο τους Αλλους αμα τους πεις καταμουτρα οτι εχει και αλλου πορτοκαλιες........

Βαγγέλη αυτό δεν είναι πολιτική, αυτό είναι αυτοκτονία. Γνωρίζεις τα σχετικά με τη συνθήκη του Μοντρέ για το ζήτημα των Στενών; Δηλαδή θα δώσουμε στη Ρωσία να ελέγχει το Βόσπορο, την Προποντίδα και τα Δαρδανέλλια χωρίς αντάλλαγμα; Και να βρεθούμε εκτός ΝΑΤΟ; Και να δούμε το ΝΑΤΟ να μπαίνει στη χώρα για να επιχειρήσει εναντίον το άξονα του κακού;
 
H Γερμανίδα Βουλευτής τών Πρασίνων Αngelica Beer δήλωσε οτι η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί για το βέτο...
Επανειλημένα έχει επισημανθεί ο ρόλος τών Οικολόγων τής Γερμανίας,αλλά και τών παραφυάδων τους εδώ...Γενικά η ´πολλή πρασινάδα βλάπτει τήν Υγεία τών Λαών´.
Αξιος ο μισθός τής Γερμανίδας ...

http://macedoniaonline.eu/content/view/554/1/

Πράσινοι, "οικολόγοι" οπαδοί του Νατο.
Βουτάνε άραγε τη γλώσσα στο μυαλό τους πριν μιλήσουν;
Ποια είναι αυτή η κυρία που θέλει να τιμωρήσει μιά χώρα;
Σεξουαλικό πρόβλημα πρέπει να έχει. Αλήθεια από πότε έχει να .........;);)
 
Προσωπικά περιμένω απο την Νεολαία τού ΣΥΝ να εκδηλώσει την συμπαράστασή της στά Σκόπια,γιατί στίς προσυνεδριακές διαδικασίες τού 5ου Συνεδρίου τού ΣΥΝ είχε συντάξει ψήφισμα στο οποίο ζητούσε να ονομάζεται η ΠΓΔΜ μέ την ´συνταγματική ´της ονομασία,δηλαδή ´Δημοκρατία τής Μακεδονίας´.
Απλά τώρα επειδή οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοδο τού κόμματος μερικοί ποιούν την νήσσαν.
 
Ξέρετε τι μου θυμήσατε με αυτο..
Τότε που το νατο έριχνε μερικές βόμβες προς γνώση και συμόρφωση μερικών αμάχων... και ο ΣΥΝ φοβόταν να πάρει θέση για να μη "ταχθεί" υπερ Μιλόσεβιτς..
 
H αλήθεια είναι πώς σημαντική μερίδα τού ΣΥΝ μαζί και ο τότε Πρόεδρός του κύριος Κωνσαντόπουλος είχαν καταδικάσει ρητά τούς βομβαρδισμούς...
Η λεγόμενη ´ανανεωτική´του πτέρυγα πού αλλοιθώριζε πρός τον κύριο Σημίτη έως και τον κύριο Ανδριανόπουλο έδινε περισσότερο βάρος στον Μιλόσεβιτς...
Στην συνέχεια άρχισαν τά μού σού ξού.
Οπως επίσης είναι δεδομένη η μετάλλαξη τού κυρίου Αλαβάνου ο οποίος ήταν ο πιό μαχητικός ευρωβουλευτής(και υπάρχουν γραπτά του πολύ σημαντικά εκείνη τήν εποχή,πού το αποδεικνύουν)αλλά μόλις ανέλαβε την ηγεσία τά ξέχασε όλα αυτά ξαφνικά...
Πάντως η συμμετοχή του στην διαφήμηση τής Γαλλικού-Ζωγράφου για το βιβλίο γεννά πολλά ερωτηματικά..
 
Νομίζω οτι ο Μαργαρίτης ανήκε στους προεδρικούς τότε και έσκιζε τα ηματιά του για να μη βγάλει ανακοινωση, τοπική οργάνωση του ΣΥΝ..
Όσο αφορά τον Αλαβάνο δεν διαφωνω, αλλά υπάρχει και ένας κρυφος έρωτας με την εξουσία .. οποτε αρχιζουν και οι εκπτώσεις..
 
Απάντηση: Re: Οι Τετρομαγμένοι.

Νομίζω οτι ο Μαργαρίτης ανήκε στους προεδρικούς τότε και έσκιζε τα ηματιά του για να μη βγάλει ανακοινωση, τοπική οργάνωση του ΣΥΝ..
Όσο αφορά τον Αλαβάνο δεν διαφωνω, αλλά υπάρχει και ένας κρυφος έρωτας με την εξουσία .. οποτε αρχιζουν και οι εκπτώσεις..

Εσείς γνωρίζετε πολλά...:ernaehrung004:
Ε,ο Θόδωρος απο τά 18 του τά ίδια έλεγε...
Δεν με εξέπληξε..
 
Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.

McZab δεν θεωρώ κομματικό το θέμα,και δεν με ενοχλεί το τι πιστευει ο άλλος σε ευρύτερα πολιτικά θέματα.Αμα ήταν έτσι ,οτι έλεγε ο Χριστόδουλος θα έπρεπε να το πετάω στα σκουπίδια,όχι γι´αυτό το συγκεκριμένο που λέει ,αλλά για το ποιός είναι.Οπως επίσης εάν τύχει να συμφωνώ κάπου με τον Μπίστη θα το παραδεχτώ παρ´οτι το λέει ένας άνθρωπος που διαφωνώ μαζί του στα περισσότερα.
Εάν περίμενα απο τούς ιδεολογικά προσκείμενους να ξυπνήσουν απο τίς αυταπάτες τους σώθηκα.
Υπ´οψιν οτι παρόμοια βιβλία Ιστορίας γραφονται σε δεκα ακόμα χώρες όλες τής περιφέρειας και πίσω βρίσκεται η C.D.R.S.E.E.Bασικός στόχο η λήθη και η ισοπέδωση.Αυτό με αφορά.
Για μένα έχει πάψει το θέμα να αφορά τις στεγανοποιήσεις ´Αριστερά-Δεξιά´.
Εχει μετατοπιστεί στο ´ναι ή όχι στην παγκοσμοιοποίηση και στην υποταγή τών λαών και τών πολιτών´.

Για πρώτη φορά σήμερα, μετά από αρκετό καιρό είπα να διαβάσω κι εγώ αυτο το θέμα που τόσοι πολλοί έχουν απαντήσει.

Σταμάτησα σε αυτό το σχόλιο γιατί συμφωνώ απόλυτα σχετικά με την "επιβολή" ορισμένων (δεν μιλώ συγκεκριμένα για ευνόητους λόγους) για την υποταγή άλλων λαών σε αυτούς.

Το βιβλίο ή οποιοδήποτε βιβλίο ή και βιβλία ακόμη είναι μόνο ένα μίκρο και μηδαμινό λιθαράκι στην αποβλάκωση των νέων παιδιών (και εγώ μικρούλα είμαι μαθαίνω ακόμη). Η αποβλάκωση είναι γενική, και ποιο συγκεκριμένα είναι η μετατόπιση των ενδιαφερόντων των πολιτών σε μη ουσιαστικά ενδιαφέροντα και ιδανικά. Πώς???? Μέσω των ΜΜΕ (συμπεριλαμβανομένου και του τύπου) κατά κύριο λόγω που και αυτά ελεγχόμενα είναι. (προσωπική μου άποψη αυτή) Επίσης η "χαμηλού επιπέδου" μόρφωση γενικά και όχι ειδικά μόνο στην ιστορία. Έτσι επιβάλλεται η υποταγή και μάλιστα χωρίς να το παίρνουμε χαμπάρι.

Το "χαμηλού επιπέδου" το έχω βάλει σε εισαγωγικά γιατί εννοώ τον τρόπο μόρφωσης και όχι τις πληροφορίες που περιέχουν τα βιβλία. Με άλλα λόγια μια ξερή γνώση δε φτάνει. Εκείνο που έχω καταλάβει είναι (θα το πω με χύμα τρόπο) "Καλά μου παιδάκια θα μάθετε και φυσική και ιστορία και μαθηματικά και..και... και... ΑΛΛΑ δεν θα σας μάθουμε κιόλας πως να κρίνετε αυτά που διαβάζετε. Όσο για σας κύριοι/ες ενήλικες θα σας αποβλακώσουμε, ή μάλλον θα σας κάνουμε πλύση εγκεφάλου, με "σκουπίδια" στην τηλεόραση, εφημερίδες, περιοδικά κλπ και όσοι από εσάς διαφέρετε και αντισταθείτε θα είσαστε η μειονότητα ούτως ή άλλως".

Τώρα όσον αφορά το "φτωχό" παλικάρι που πήγε στην Εurovision, τι φταίει και αυτό και το ξεκατινιάζετε?
 
δεν φαίνεται να βάζουν εύκολα μυαλό.

Δείτε τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ Μιλόσοσκι ότι θα επανεξετάσουν την ισχύ της ενδιάμεσης συμφωνίας http://www.mia.com.mk/portal/page?_...ortal&_schema=PORTAL&VestID=40863375&prikaz=3

και τον πρόεδρο Τσερβένκοφσκι ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν http://www.mia.com.mk/portal/page?_...ortal&_schema=PORTAL&VestID=40862723&prikaz=3

Αντίθετα ο πρωθυπουργός Γκρούεφσκι φαίνεται να την κάνει με μικρά πηδηματάκια αφού λέει ότι "η χώρα του δεν πρόκειται να προβεί σε καμιά ενέργεια ενάντια στη θέληση του λαού της" http://www.mia.com.mk/portal/page?_...ortal&_schema=PORTAL&VestID=40862723&prikaz=3 άρα αν αλλάξει η θέληση τότε....

Άρα η παρούσα ηγεσία θα πάει για εκλογές. Ο Μιλόσοσκι μάλλον θα κινηθεί εναντίον του Γκρούεφσκι, εκείνος δεν αποκλείεται να παίξει το ρόλο αυτού του υπερπατριώτη, ο οποίος όμως θα κοιτάξει να αλλάξει πολιτική μετά τις εκλογές. Άλλωστε 2-3 φορές που συζητήσαμε στο πανεπιστήμιο ήθελε να μάθει κυρίως ποιά είναι τα όρια της ελληνικής διπλωματίας και κοινής γνώμης. Και δεν χωνεύει τον Τσερβένκοφσκι.

Φυσικά ο Τσερβενκοφσκι ως πρόεδρος θα συνεχίσει να παίζει το ρόλο του εγγυητή της εθνικής ενότητας.

Το άλλο λάθος που κάνουν είναι ότι προσπαθούν να δείξουν στο λαό τους ότι μόνη η Ελλάδα αντιτάχθηκε στην ένταξη. Το σωστό είναι ότι μόνο η Ελλάδα έβαλε βέτο. Τουλάχιστον 5 ακόμη τάχθηκαν με το πλευρό μας, ενώ οι Βρετανοί θεωρούσαν την υπόθεση χαμένη από την αρχή και γι αυτό δεν μίλησαν.

Από ότι βλέπω θα περάσουμε μια ήσυχη άνοιξη, το καλοκαίρι οι αλυτρωτικές οργανώσεις τους θα ξεσαλώσουν και θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν προβλήματα εντός της Ελλάδος με τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τη "γενοκτονία του Μακεδονικού Λαού" και από τo φθινόπωρο θα πιάσουμε δουλειά.

Αν καταργηθεί η ενδιάμεση συμφωνία, τότε θα πρέπει οι δικοί μας σε τυχόν καινούργιες συνομιλίες που θα αρχίζουν από μηδενική βάση, να ξεκινήσουν από το "δεν δεχόμαστε καθόλου την ύπαρξη του όρου "Μακεδονία" στο όνομα"... Αλλά μάλλον οι σκοπιανοί το ξέρουν γι'αυτό και δεν πισυεύω πως θα την καταργήσουν...
Τέλος πάντων, έγώ μέχρι τώρα έχω μάθει ότι όταν μία χώρα στηρίζει οικονομικά μιά άλλη χώρα, έχει τους τρόπους να επηρεάζει και την πολιτική της (με τους γνωστούς τρόπους). Δεν καταλαβαίνω λοιπόν πως η Ελλάδα με τις τόσες επενδύσεις και παροχές εξυπηρετήσεων προς τα Σκόπια, δεν μπορεί να (αποπειραθεί τουλάχιστον) να ελέγξει τις εξελίξεις και τις αποφάσεις εκεί... Και μην μου πει κάποιος ότι τον έλληνα επιχειρηματία που έχει επενδύσει στα σκόπια δεν τον νοιάζει η πολιτική παρά μόνο η τσέπη του, γιατί το ίδιο ισχύει γιά κάθε επιχειρηματία παγκοσμίως, παρ'ολα αυτά βλέπουμε συνέχεια ότι εξωτερική πολιτική και επενδύσεις πάνε μαζί. Αλλωστε, οι πρώτοι που εισέπραξαν τις πρώτες αρνητικές αντιδράσεις στα Σκόπια μετά το βέτο είναι οι Ελληνες που δουλεύουν εκεί και οι επιχειρήσεις...
Ξέρω επίσης ότι κάθε καλοκαίρι δίνονται άδειες εισόδου γιά εργασία σε περίπου 20000 σκοπιανούς να περάσουν στην Ελλάδα γιά να δουλέψουν... Ας μη γίνει αυτό φέτος κι ας πάρουμε βούλγαρους (μιά σκέψη λέω)... Δεν θα υπάρξει κάποιο ζόρι στην σκοπιανή κυβέρνηση ?
Οι σκοπιανοί θέλουν κάτω από ενα ουδέτερο όνομα να στεγάσουν σκοπιανούς, αλβανούς, βούλγαρους και τσιγγάνους. Ξέχωρα που με το "Μακεδονία' δίνουν και εθνική σθνείδηση στο συνοθύλευμα αυτό... Αν φοβηθούν ότι το κρατίδιο πάει γιά διάλυση, δεν θα κοιτάξουν στα γρήγορα να το ονοματίσουν γιά να μπουν σε ΝΑΤΟ και λοιπούς οργανισμούς που θα εξασφαλίσουν την συνοχή του? Αυτό το τελευταίο το άκουσα από τον Σταύρου, έναν υποψήφιο γερουσιαστή στην αμερική... Βούληση χρειάζεται και οι μυστικές υπηρεσίες να κάνουν την δουλειά τους... Οι αλβανοί δεν χρειάζονται πολύ σπρώξιμο να αρχίσουν να πετάνε πέτρες... Επέμενε ο Σταύρου ότι το συμφέρον τηςΕλλάδας είναι να μην βρεθεί λύση γιά το όνομα. Θα έρθει στιγμή που θα το ονομάσουν όπως-όπως... Ισως ξέρει κάτι...
 
Last edited:
Αναφέρεσαι στον Σταύρου Βλάσση, ή στους Σκοπιανούς;

Νομίζω πως δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε επιχειρηματικά συμφέροντα στη γείτονα χώρα. Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι στο Σκοπιανό εργαστάσιο που φτιαχναμε τισ πλακέτες μας στην εταιρία που δούλευα πριν πάω στην ΕΡΤ, η Panasonic Europe έφτιαχνε τη συντριπτική πλειοψηφία των πλακετών για consumer συσκευές της εταιρίας. Αυτό μόνο ως ένα παράδειγμα. Επίσης δεν νομίζω πως οι υπόλοιποι που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια θα είχαν πρόβλημα αν ξαφνικά τα μαζέυαμε από εκεί και αφήναμε το πεδίο τελείως ελεύθερο...
 
Στους Σλαβομακεδόνες. Μάλλον θα είχαν πρόβλημα, καθώς οι επιχειρήσεις τους δεν είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, ούτε ιδιαίτερα ελκυστικές.
 
Θεωρείς δηλαδή ότι οι Γερμανοί θα είχαν πρόβλημα να επεκταθούν στα Σκόπια αν εμείς ως θιγμένοι τα μαζεύαμε και φεύγαμε; Δεν το νομίζω. Το αντίθετο πιστεύω μάλιστα.
 
Oi υπόλοιποι ευρωπαίοι, και τώρα μπορούν να εξαπλωθούν στα Σκόπια και σίγουρα θα προτιμηθούν σε σχέση με τους Ελληνες. Το θέμα είναι ότι δεν μιλάμε για μεγάλες εταιρίες που ούτως ή άλλως έχουν πρόσβαση στην χώρα, αλλά γιά μικρής κλίμακας βιομηχανικές μονάδες ή βιοτεχνίες ή εταιρίες ειδών διατροφής κλπ, οι οποίες απασχολούν συνολικά μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού (οι περισσότερες από τις οποίες ήταν κάποτε στην από εδώ πλευρά των συνόρων) και δεν αποτελούν πόλο έλξης γιά τις μεγάλες ευρωπαικές εταιρίες. Ο πληθυσμός είναι σχετικά μικρός και φτωχός για να προσελκύσει δυτικούς. Γι'αυτό και τόσα χρόνια η οικονομίας του εξαρτάται/περιστρέφεται γύρω από την Ελλάδα...
 
Ενα τολμηρό σχέδιο θα επανέφερε το σενάριο που πρότεινε ο Μιλόσεβιτς στον Μητσοτό (ο οποίος τον κάρφωσε στεγνά στους δυτικούς) με κάποιες παραλαγές... Με λίγο φυτίλιασμα από τα ενδιαφερόμενα γειτονικά κράτη, ξεσηκώνονται οι Αλβανοί οι Σέρβοι οι Βούλγαροι και τυχόν ελληνόφωνοι και χωρίς ενσωμάτωση ακόμα σε μεγάλους διεθνείς οργανισμούς τα Σκόπια χωρίζονται σε 4 κομμάτια... Αλβανοί και Βούλγαροι είναι ακόμα όργανα των αμερικάνων (όχι οτι εμείς δεν είμαστε, αλλά λέμε τώρα...) και οι Αμερικάνοι δεν θα ζοριστούν ιδιαίτερα. Το όλο φαινόμενο θα περιγραφεί σαν αδυναμία της κυβέρνησης των Σκοπίων να συγκρατήσει τις αποσχιστικές τάσεις των μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων από τις οποίες αποτελούντο... Βέβαια κάπου εκεί εμπλέκονται και οι Σέρβοι του Κοσσόβου και το θέμα μπλέκει (ή ξεκαθαρίζει)...

Σενάρια...
 
Πιστεύω οτι ο Σταύρου κάτι τέτοιο (διάλυση με οποιονδήποτε τρόπο) θα είχε στο μυαλό του όταν επέμενε ότι "μας συμφέρει να μην υπάρξει καμμία συμφωνία γιά το όνομα" και να τραβάει αυτή η υπόθεση έτσι στο αβέβαιο μέλλον - το οποίο όμως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι δεν θα είναι χειρότερο για μας...
 
Την Τετάρτη θα είμαι στην Αθήνα γι αυτό:

Εξελίξεις στα Βαλκάνια και ο Ρόλος της Ελλάδας

Αθήνα 10 Απριλίου 2008

Οι πρόσφατες εξελίξεις στα Βαλκάνια και η διαμόρφωση νέων πολιτικών ισορροπιών στην περιοχή θέτουν την ελληνική εξωτερική πολιτική ενώπιον σημαντικών αλλαγών. Σε αυτό το πλαίσιο το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) διοργανώνει Δημόσια Συζήτηση

με θέμα:

Εξελίξεις στα Βαλκάνια και ο Ρόλος της Ελλάδας


Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι:
κ. Παναγής Βουρλούμης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ΟΤΕ
Δρ. Ευάγγελος Κωφός, Ειδικός Σύμβουλος ΕΛΙΑΜΕΠ
κ. Σταύρος Λυγερός, Δημοσιογράφος
κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Βουλευτής Ν.Δ.
κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ., πρώην Υπουργός Εξωτερικών

Ο κ. Παύλος Τσίμας, θα απευθύνει ερωτήσεις στους συμμετέχοντες και θα συντονίσει την συζήτηση

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Απριλίου 2008, στις 12:00 μ.µ., στο Αμφιθέατρο "Γ. Κρανιδιώτης" του Υπουργείου Εξωτερικών, Ακαδημίας 1

Για περισσότερες πληροφορίες και να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας παρακαλώ επικοινωνήστε με την κα Βίκη Φλώρου, τηλ: 210 7257124, fax: 210 7257114,