Οι U2 στην Αθήνα στις 03-09-2010

Συγχωρέστε με αλλά δεν έχω καταλάβει τι ήταν πιο σημαντικό στην ιστορία...η παρουσία των U2 στην χώρα μας,η,το τεράστιο εξωγήινο σκηνικό στο κέντρο του γηπέδου....δεν είχα σκοπό να γράψω γιατί δεν είμαι φαν της μπάντας όποτε νομίζω πως η γνώμη μου περισσεύει και θα φανεί περισσότερο σαν κακιά,,αλλά προσωπικά αρνούμαι να παρακολουθήσω ένα γεγονός όσο φαντασμαγορικό και αν είναι αυτό όταν ξέρω πως δίπλα μου θα έχω χιλιάδες κόσμου (από Βανδη και πάνω) που όχι μόνο δεν θα ξέρει τους στίχους από κάποια (έστω) τραγούδια της μπάντας,,αλλά η μοναδική του επαφή τους με την μπάντα είναι ένα best of που είχε αγοράσει από σπόντα,από πλανόδιο στην παραλιακή,έχοντας πρώτα ξεφαντώσει με τα τελευταία χιτακια (όπως κάθε Σαββατοκύριακο)...αμ το άλλο??ποιος ροκάς (με ότι αυτό συνεπάγεται) έχει την σήμερον ημέρα 200 και 300 ευρώ να "πετάξει" σε μια βραδιά??Τι είμαστε??Πλαστικοί χειρουργοί απ το κοσμοπολίτικο Μαϊάμι??Θυμάμαι παλιά ολόκληρες παρέες ανεβαιναμε για συναυλίες στην Αθήνα και κοιμομασταν στα παγκάκια επειδή δεν μας περίσσευαν λεφτά γιατί το είχαμε σπαταλήσει στο (φθηνό) εισιτήριο,,και τα μεταφορικά...Τελικά για ποιους είναι το ροκ και ποιος είναι ο ροκάς....αυτός που πετάει 300 ευρώ για πλάκα,η αυτός που φτύνει αίμα για να βρεθεί κοντά σε αυτό που αγαπάει??
Από πότε έγινε η ροκ προέκταση της εξάτμισης μιας Πόρσε...
Άμα είναι ετσι να απαρνηθω τα πάντα...Άλλωστε είναι ακριβό το εισιτήριο και δεν μπορώ να ανταπεξελθω...Προτιμώ να την βγάζω σε καπνισμένα μαγαζάκια,φωτισμένα από τις φλόγες που ξεπηδούν από τα μάτια όσων ήταν εκεί....

Ξέχασα...τέλη Νοέμβρη έρχονται οι Woven hand στο Gagarin με 25 ευρώ είσοδο...είναι και η κρίση στην μέση....

Συγχωρέστε με αλλά δεν έχω καταλάβει τι ήταν πιο σημαντικό στην ιστορία...η παρουσία των U2 στην χώρα μας,η,το τεράστιο εξωγήινο σκηνικό στο κέντρο του γηπέδου....δεν είχα σκοπό να γράψω γιατί δεν είμαι φαν της μπάντας όποτε νομίζω πως η γνώμη μου περισσεύει και θα φανεί περισσότερο σαν κακιά,,αλλά προσωπικά αρνούμαι να παρακολουθήσω ένα γεγονός όσο φαντασμαγορικό και αν είναι αυτό όταν ξέρω πως δίπλα μου θα έχω χιλιάδες κόσμου (από Βανδη και πάνω) που όχι μόνο δεν θα ξέρει τους στίχους από κάποια (έστω) τραγούδια της μπάντας,,αλλά η μοναδική του επαφή τους με την μπάντα είναι ένα best of που είχε αγοράσει από σπόντα,από πλανόδιο στην παραλιακή,έχοντας πρώτα ξεφαντώσει με τα τελευταία χιτακια (όπως κάθε Σαββατοκύριακο)...αμ το άλλο??ποιος ροκάς (με ότι αυτό συνεπάγεται) έχει την σήμερον ημέρα 200 και 300 ευρώ να "πετάξει" σε μια βραδιά??Τι είμαστε??Πλαστικοί χειρουργοί απ το κοσμοπολίτικο Μαϊάμι??Θυμάμαι παλιά ολόκληρες παρέες ανεβαιναμε για συναυλίες στην Αθήνα και κοιμομασταν στα παγκάκια επειδή δεν μας περίσσευαν λεφτά γιατί το είχαμε σπαταλήσει στο (φθηνό) εισιτήριο,,και τα μεταφορικά...Τελικά για ποιους είναι το ροκ και ποιος είναι ο ροκάς....αυτός που πετάει 300 ευρώ για πλάκα,η αυτός που φτύνει αίμα για να βρεθεί κοντά σε αυτό που αγαπάει??
Άμα είναι ετσι να απαρνηθω τα πάντα...Άλλωστε είναι ακριβό το εισιτήριο και δεν μπορώ να ανταπεξελθω...Προτιμώ να την βγάζω σε καπνισμένα μαγαζάκια,φωτισμένα από τις φλόγες που ξεπηδούν από τα μάτια όσων ήταν εκεί....

Ξέχασα...τέλη Νοέμβρη έρχονται οι Woven hand στο Gagarin με 25 ευρώ είσοδο...είναι και η κρίση στην μέση....

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Έχω σταματήσει εδώ και χρόνια να πηγαίνω σε τέτοιες συναυλίες γι'αυτόν ακριβώς το λόγο... Τα διάφορα συγκροτήματα έχουν ξεχάσει το νόημα της μουσικής τους (και της ύπαρξής τους), και έχουν παραδοθεί στην απληστία των διαφόρων διοργανωτών, που σε μια συναυλία όπως η χτεσινή καθαρίζουν 10 και 15 εκατομμύρια ευρά....

Αν είναι να πρέπει να φτάσω στα 50 μου, ώστε να μπορώ να δίνω 100 ευρώ για μια συναυλία (ελεος), τότε να μου λείπει... Καλό είναι και το cd.

Λίγη ντροπή προς όλους αυτούς τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι ενέπνευσαν κόσμο και κοσμάκη, επαναστάτησαν, μας έδωσαν (όντως) μεγάλες μουσικές να μας συντροφεύουν σε όλη μας τη ζωή... και στη δύση της καριέρας τους, στράφηκαν στην κονόμα, ξεχνώντας όλα αυτά στα οποία βασίστηκαν για να γίνουν αυτοί που είναι.

Για μένα πλέον μονόδρομος τα live μικρών συγκροτημάτων, που παίζουν για την τάβλα τους, και για το κοινό τους... και δημιουργούν όσα μπορούν να δημιουργήσουν, πολλά απ'τα οποία συχνά είναι διαμαντάκια, πολύ πιο σημαντικά από άλλα χρυσοπληρωμένα...

(το παραπάνω δεν πάει κατ'ανάγκην στους U2, αλλά σε ολόκληρο αυτό το καθεστώς των ροκ συναυλιών με εισιτήρια άνω των 50 ευρώ... )

ΥΓ: Δεν αμφιβάλω ότι η χθεσινή συναυλία μπορεί να ήταν μαγική, ίσως και για κάποιους συγκλονιστική.... αυτό όμως δεν αναιρεί τα παραπάνω.

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στο μέση..

65 νομίζω, δεν ειναι τοσα πολλα για καποιον που δουλευει όλο το χρόνο και θέλει που και που να νιώσει και να να δει κάτι που δεν το βλέπει συχνα...

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στο μέση..

65 νομίζω, δεν ειναι τοσα πολλα για καποιον που δουλευει όλο το χρόνο και θέλει που και που να νιώσει και να να δει κάτι που δεν το βλέπει συχνα...

Τα πάντα είναι σχετικά... Αν μιλάμε για ένα πραγματικά μεγάλο συγκρότημα και μια εξαιρετικά πολυέξοδη συναυλία, και αν τα δύο αυτά συντελούν ώστε το θέαμα να αξίζει τον κόπο, τότε ναι, ίσως τα 65 ευρώ (θυμίζω ότι αυτά αντιστοιχούν σε 3 μέρες δουλειάς για τον "μέσο" νέο σήμερα) να αξίζουν τον κόπο. Στην περίπτωση βέβαια που έχει να τα διαθέσει, γιατί εδώ θίγουμε ένα άλλο σοβαρό ζήτημα...

Όταν όμως συχνά η ίδια συναυλία στο Βερολίνο ή στο Λονδίνο αντί για 65 κοστίζει 40 ευρώ (ήτοι μισή μέρα δουλειά για τον μέσο γερμανό ή άγγλο πολίτη)... αυτό κάτι σημαίνει... τόσο για τους διοργανωτές, όσο και για τα συγκροτήματα που δέχονται να συμμετάσχουν υπό αυτες τις προϋποθέσεις.

Πάντως, επειδή είμαι και μεγάλος φαν της κλασσικής μουσικής, βρίσκω πραγματικά παράλογο το να απολαμβάνω π.χ. την Berliner Philharmoniker, που είναι κατ'όνομα (και ουσία) η μεγαλύτερη και ιστορικότερη ορχήστρα στον κόσμο, τον Αbbado, τον Rattle και άλλα αντίστοιχα ιερά τέρατα δίνοντας 10 ή 15 ευρώ φοιτητικό εισιτήριο, σε χώρους πανάκριβους, εξαιρετικούς, όπως το Μέγαρο και το Ηρώδειο, και να καλούμαι να δώσω 60 ή 100 για τους (εξαιρετικούς για μένα παλιότερα τουλάχιστον) Metallica, οι οποίοι στο κάτω κάτω, είναι λιγότεροι από τους 120 μουσικούς της παραπάνω ορχήστρας, "νεότεροι", και αν τους κρίνουμε και στεγνά μουσικολογικά, ιδιαιτέρως κατώτεροι, και μάλιστα παίζοντας σε χώρους ιδιαιτέρως πρόχειρους και ακατάλληλους (βλ. Μαλακάσα, κ.α)

... όσο για κάτι Madonnες, Σακίρες και το κακό συναπάντημα, δε συζητάω καν τι τιμές θα έπρεπε να έχουν, και με τι τιμές τελικά γεμίζουν ολυμπιακά στάδια...

Last edited:
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου :-)
..εξαλλου κι εγώ κατά τύχη πήγα....
που λέφτα για μια φοιτήτρια..:guitarist:

ειπαμε περι ορεξεως <κολοκυθοπιτα> οποιος φαν καλα εκανε και πηγε εφ'οσον ειχε τον τροπο να διαθεσει το ποσον , τωρα για το <η μεγαλυτερη μπαντα στον κοσμο> σηκωνει και λιγο συζητηση αλλα ειπαμε και παλι οποιος φαν κανενα προβλημα , σεβαστες οι προτιμησεις ,αλλοιμονον εαν οχι ,παντως προσωπικα εγω θα προτιμουσα εαν και ποτε γινοταν να παω σε συναυλια των creed η pearl jam !!!!

Τωρα που περασε η μερα χαρητος.
Με τους U2 δεν εχω τιποτα. Ισα ισα και 4-5 cd τους εχω αγορασει και τους εχω δει δυο φορες live. Τους θεωρω ομως τελιωμενους τα τελευταια δεκα χρονια (επιεικως). Πλεον τους βλεπω σαν επιχειρηματιες. Εχουν στο μανικι τους πολλα χιτς και τα αναμασουν.
Δινουν χαρα στον κοσμο? αναμφιβολα. Ειναι τελειοι επαγγελματιες? περα για περα.
Φτανει ομως αυτο?
Η εμπνευση τους σαν καλλιτεχνες εχει στερεψει. Ειναι δεινοσαυροι διασκεδαστες, ζουν και αρμεγουν απο το παρελθον γιαυτο θα τους εχουμε κοντα μας και για τα επομενα εικοσι χρονια.
Απλως για μερικους απο εμας δεν δουλευει αυτη η εκμεταλευση συναισθηματων του παρελθοντος κατω απο αυτες τις συνθηκες.

Συγχωρέστε με αλλά δεν έχω καταλάβει τι ήταν πιο σημαντικό στην ιστορία...η παρουσία των U2 στην χώρα μας,η,το τεράστιο εξωγήινο σκηνικό στο κέντρο του γηπέδου....

Oύτε το ένα ούτε το άλλο...

δεν είχα σκοπό να γράψω γιατί δεν είμαι φαν της μπάντας όποτε νομίζω πως η γνώμη μου περισσεύει και θα φανεί περισσότερο σαν κακιά,,αλλά προσωπικά αρνούμαι να παρακολουθήσω ένα γεγονός όσο φαντασμαγορικό και αν είναι αυτό όταν ξέρω πως δίπλα μου θα έχω χιλιάδες κόσμου (από Βανδη και πάνω) που όχι μόνο δεν θα ξέρει τους στίχους από κάποια (έστω) τραγούδια της μπάντας,,αλλά η μοναδική του επαφή τους με την μπάντα είναι ένα best of που είχε αγοράσει από σπόντα,από πλανόδιο στην παραλιακή,έχοντας πρώτα ξεφαντώσει με τα τελευταία χιτακια (όπως κάθε Σαββατοκύριακο)...

Αυτό έλειπε να κάνω πρώτα έλεγχο, πριν πάω σε μια συναυλία, ποιοι άλλοι θα πάνε...

αμ το άλλο??ποιος ροκάς (με ότι αυτό συνεπάγεται) έχει την σήμερον ημέρα 200 και 300 ευρώ να "πετάξει" σε μια βραδιά??Τι είμαστε??Πλαστικοί χειρουργοί απ το κοσμοπολίτικο Μαϊάμι??Θυμάμαι παλιά ολόκληρες παρέες ανεβαιναμε για συναυλίες στην Αθήνα και κοιμομασταν στα παγκάκια επειδή δεν μας περίσσευαν λεφτά γιατί το είχαμε σπαταλήσει στο (φθηνό) εισιτήριο,,και τα μεταφορικά...Τελικά για ποιους είναι το ροκ και ποιος είναι ο ροκάς....αυτός που πετάει 300 ευρώ για πλάκα,η αυτός που φτύνει αίμα για να βρεθεί κοντά σε αυτό που αγαπάει??

Έλα μου ντε... Αυτό δεν είναι καινούριο βέβαια... Το ίδιο ισχύει και για τους κομουνιστές...
Αλίμονο! Δεν είναι δυνατόν! Οι έννοιες βέβαια είναι ασύμβατες... Κουμουνιστής ή ροκάς = κατά συνθήκη/ανάγκη μη πλούσιος... (Αυτά είναι προνόμια των φτωχών που φτύνουν αίμα...)
Μόνο όσοι είναι φτωχοί μπορούν να καταλάβουν την rock... Oι άλλοι όχι!!!

Βad news Spyros A. Rock και κανόνες δεν πάνε μαζί...

Nα σου θυμίσω (αλλά και σε όλους) ότι έπαιρνες εισιτήριο και με 35 ευρώ για τους U2...

Και να σε πληροφορήσω ότι η γυναίκα μου προχθές χοροπηδούσε σαν παλαβή στην εξέδρα, με πρόβλημα στο μηνίσκο (35 φυσιοθεραπείες για να αποφύγουμε την εγχείρηση...), είχε πάρει 4 χάπια για ένα γαστρεντερολογικό πρόβλημα που αποκτήσαμε τις τελευταίες μέρες και όταν της είπα να προσέχει πήρα την απάντηση "Άντε ρε, δε φτάνει που με ξεσήκωσες μιλάς και από πάνω...!!!!"

Να μην απαρνηθείς τίποτα... Να συνεχίσεις όπως την βρίσκεις... καλό θα ήταν βέβαια να μην χαρακτηρίζεις τους άλλους που τη βρίσκουν αλλιώς...

Καλή διασκέδαση... Εύχομαι να περάσεις τέλεια, όπως και πολλοί από μας περάσαμε στους U2!

Σπύρο ήταν αρκούντως επιθετικό το παραπάνω post... Oι απαντήσεις πάνε σε αυτό και όχι προς το πρόσωπό σου... Θαρρώ πως είσαι πολύ αξιόλογο παιδί και θα τα ξανασκεφτείς όσα έγραψες... Αν σου φταίει κάτι άλλο μην χαρακτηρίζεις συλλήβδην όσους πήγαμε στη συναυλία ή όσους δουλεύουν πολύ σκληρά για πολλά χρόνια, ώστε να μπορούν να προσφέρουν στους εαυτούς τους, αλλά και στις οικογένειές τους, όσα επιθυμούν... μεταξύ άλλων και ένα όντως ακριβό εισιτήριο για τους U2...

edit: Παρεμπιπτόντως ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία "δυναμομέτρησης" της Rock-φροσύνης μου... ούτε πρόκειται να το κάνω ποτέ...
Να και από εδώ - να εκεί από κει... για τις φαντασμαγορικές ταμπέλες...

Last edited:

Συμφωνώ Σπύρο. Όμως μην ξεχνάς ότι in the end, όλα είναι συνάρτηση του πόσο φαν είσαι. Όταν το καλοκαίρι ήρθαν οι Metallica, μίλησα με πολλούς, οι οποίοι αγανακτησμένοι-φυσικά με το δίκιο τους-με ρώταγαν:''θα δώσεις 85 ευρώ για να δεις μία μπάντα και μάλιστα κατα πολλούς τελειωμένη''?
Κι εγώ τους απάνταγα ότι τόσα θα δινα μόνο για να ακούσω το Master. Ήμουν έτοιμος να πάω εξωτερικό να τους δω. Τελευταία στιγμή με πρόλαβε η ανακοίνωση.

Καταλαβαίνω ότι τα λεφτά είναι εξοργιστικά πολλά αλλά ξέρω ότι αυτά που θα νιώσω όταν δω τη συναυλία, όταν μπαίνει η μπάντα...Είναι κάτι ανεκτήμητο για το οποίο θα πλήρωνα σχεδόν όσο - όσο.

Θα μου πεις και το ''συμφωνώ'' που πάει?
Κι εμένα με θυμώνει πολύ που τα εισητήρια στην Ελλάδα πωλούνται όσο πουθενά αλλού και οι διοργανωτές πέρα από λαμόγια, είναι τόσο ελεινοί, που ούτε την ποιότητα του προιόντος τους δεν μπορούν να διασφαλίσουν. Στην Γερμανία με υψηλότερους μέσους μισθούς το εισητήριο του Sonisphere είχε 60 Ε.

Και τελικά, κάπως έτσι βρίσκονται μέσα αυτοί για τους οποίους ακούνε rock που και που για τη μόστρα και όχι οι πραγματικοί fans.

Με τους U2 δεν εχω τιποτα. Ισα ισα και 4-5 cd τους εχω αγορασει και τους εχω δει δυο φορες live. Τους θεωρω ομως τελιωμενους τα τελευταια δεκα χρονια (επιεικως). Πλεον τους βλεπω σαν επιχειρηματιες. Εχουν στο μανικι τους πολλα χιτς και τα αναμασουν.
Φτανει ομως αυτο?
Η εμπνευση τους σαν καλλιτεχνες εχει στερεψει. Ειναι δεινοσαυροι διασκεδαστες, ζουν και αρμεγουν απο το παρελθον γιαυτο θα τους εχουμε κοντα μας και για τα επομενα εικοσι χρονια.
Απλως για μερικους απο εμας δεν δουλευει αυτη η εκμεταλευση συναισθηματων του παρελθοντος κατω απο αυτες τις συνθηκες.

+1

Φτανει ομως αυτο?

Αυτή είναι η αρρώστια του rock δυστυχώς. Όταν μπουν τα λεφτά στο παιχνίδι, βγαίνει απ αυτό η τέχνη και το attitude. Και δυστυχώς ισχύει αυτό που λες ότι θα μας ''κατσικωθούν'' στο σβέρκο για τα επόμενα είκοσι χρόνια-και άλλοι παρα πολλοί, όχι μόνο οι U2-γιατί σήμερα δε βγαίνουν μπάντες που να είναι τόσο καλές όπως οι παλιές στις πρώτες μέρες τους.

Αυτό που σώζει το rock όμως είναι αυτό που αναφέρεις:οι fans είναι cult. Δεν πάει να έχουν περάσει είκοσι και εικοσιπέντε χρόνια αλλά μπάντες σαν τους U2 ακόμα θα γεμίζουν γήπεδα. Αυτό οδηγεί μεν σε μία οπισθοδρόμηση αλλά ακόμα ενώνει μία μερίδα κόσμου υπο το πρίσμα μίας συναυλίας.

Απάντηση: Re: Οι U2 στην Αθήνα στις 03-09-2010

Eχεις αδικο Σπυρο. Εδω δεν κρινεται ποιος ειναι ροκ και ποιος οχι. Απο ποτε αλλωστε εγινε τιτλος ο "ροκας" για τους πραγματικους ροκαδες και μαλιστα του βαλαμε και "οδηγιες χρησης"?

Οι Πορσε δεν εχουν καμια σχεση. Οι U2 εχουν διεισδυσει στο mainstream και ως επακολουθο ερχονται και οι Πορσε. Παντως, αυτα δεν εχουν καμια σχεση με τη μουσικη τους. Αν δεις και πιο πανω, εγραψα πως εγω επικεντρωθηκα στο συγκροτημα (κυριως στον Edge). Τα υπολοιπα ειναι φαμφαρες που δε με πολυαφορουν.

Re: Απάντηση: Οι U2 στην Αθήνα στις 03-09-2010

υ.γ. θα γραψω ενα βιβλιο (πλακα κανω) σχετικα με τη "θεωρια των συναυλιων". Ποιοι πρεπει να πηγαινουν, τι να περιμενουν να δουν (ΒΑΣΙΚΟ ΑΥΤΟ), τι ωρα, που να καθονται κτλ.

αφου θα κάνεις που θα κάνεις τον κόπο, να το επεκτείνεις, να το κάνεις γενικότερη μελέτη πάνω στις πληθυσμιακές ομάδες: πχ Ποιοί πρεπει να είναι με Ποιά ποδοσφαιρική ομάδα, πόσο ρόλο παίζει το πολιτιστικό τους επίπεδο στη διαμόρφωση της οπαδικής τους προτίμησης κλπ κλπ

κι εγώ πλάκα κάνω -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι U2 στην Αθήνα στις 03-09-2010

αφου θα κάνεις που θα κάνεις τον κόπο, να το επεκτείνεις, να το κάνεις γενικότερη μελέτη πάνω στις πληθυσμιακές ομάδες, Ποιοί πρεπει να είναι με Ποιά ποδοσφαιρική ομάδα, πόσο ρόλο παίζει το πολιτιστικό τους επίπεδο στη διαμόρφωση της οπαδικής τους προτίμησης κλπ κλπ

κι εγώ πλάκα κάνω -bye-

Θα γραψεις τον προλογο ομως, το υποσχεσαι?:flipout:

Απάντηση: Re: Οι U2 στην Αθήνα στις 03-09-2010

Φτανει ομως αυτο?

+1000

Παρόλα αυτά 35 ευρώ νομίζω δεν είναι πολλά χρήματα για μια τέτοια συναυλία, συγνώμη show.

Ήθελα να ρωτήσω κάποιους που τους είχαν δει και στην Θεσσαλονίκη, να κάνουν αν μπορούν μια σύγκριση, της συναυλίας τότε με το show τώρα.

Συμφωνω κι εγω με το ποστ του ecodrifter. Αυτα ομως δε νομιζω πως πρεπει να σταματουν καποιον απο το να περασει καλα, γιατι, αν δεν το εχετε καταλαβει, αυτες οι συναυλιες ειναι σαν παρτυ και οχι μουσικο-καλλιτεχνικο γεγονος. Θα τα αναλυσω με λεπτομεριες στο βιβλιο μου ολα αυτα:grandpa::flipout:.