Οικιακό εργαστήριο

Ευχαριστώ συνάδελφοι για τα σχόλια. Φίλε Μπάμπη την πριονιδοπαγίδα την έφτιαξα σήμερα (χτές, Σάββατο), ιδιοκατασκευή. Δημήτρη πρόσεξες το ρολό χαρτί στο βάθος;

Nαί Παναγιώτη,ξέχασα νά τό αναφέρω τήν έκανες κρεμαστή όπως μού έλεγες τίς προάλλες,πολύ ωραία όλα,γειά στά χέρια σου.
Στό ταβάνι έχεις βάλει φελιζόλ για μόνωση,εξ ού καί οι οριζόντιες μισόταβλες η δέν βλέπω καλα ?

...και ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ!!!

Αυτό μου ήρθε βλέποντας τη φωτό, και να φανταστείτε ότι σιχαίνομαι το ποδόσφαιρο χαχαχα! :Banane0:

Μπράβο, πολύ ωραίο έγινε και πολύ καλή ιδέα για την πριονιδοπαγίδα! :grinning-smiley-043

Η οριζόντιες μισόταβλες στηρίζουν την λαμαρίνα οροφής, τα φελιζόλ τα έβαλα τώρα.
Νίκο και εγώ τέρμα το έλεγα και γκόλ όσο το έφτιαχνα.
Μπάμπη είχες δίκιο για το εργαλείο, κανει δουλειά και μάλιστα φοβερή

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Αυτό το "προφυλακτικό" για το radial που το κονόμησες; Απ´ το internet; Είναι και διάφανο βλέπω.. Για δώσε link. :D

Iδιοκατασκευή πρέπει νά είναι Μπάμπη σκελετός μέ καδρόνια και επένδυση μέ νάυλον μέ δίχαλα,άν δέν κάνω λάθος.

Φίλε Μπάμπη την πριονιδοπαγίδα την έφτιαξα σήμερα (χτές, Σάββατο), ιδιοκατασκευή.

:chinscratch:
Δε γίνεται...
Ή μου κάνετε πλάκα ή κάτι δεν πάει καλά μ´ εμένα και μ´ αυτά που γράφω...
Κι επειδή, σ´ αυτή τη κατηγορία, είναι η τρίτη φορά μέσα σε μια βδομάδα που το παθαίνω, μάλλον πρέπει να το κοιτάξω. :drool:

Έλα ρε Μπάμπη σύνελθε, μια απλή κατασκευή είναι. Και σαν ιδέα και σαν κατασκευή. Κόστος 3 ευρώ, το νάιλον, περίσσεψε άλλο τόσο. Τα ξύλα τα είχα.

Αυτό το έκανες Παναγιώτη γιατί φυσάει το πριονίδι προς τα πίσω ???
Δηλαδή αν αντί γι αυτό του προσαρμόσεις μια λινάτσα πίσω δεμένη στην έξοδο του πριονιού.... θα το έχεις και συσκευασμένο το πριονίδι ?? :flipout::flipout:

Κάπως έτσι Νικόλα. Δυστυχώς δέν υπάρχει αυτή η έξοδος πριονιού, ειδικά στο radial, όλο το πίσω μέρος είναι έξοδος. Σε σταθερό θα γινόταν καλύτερα. Νάσαι σίγουρος θα το είχα κάνει.

Μπράβο ρε Παναγιώτη!!!
Δε ξέρω για εσένα εγώ πάντως αισθάνομαι δικαιωμενος που σου φώναζα να μπεις εντός της αποθήκης!

Το φαλτσοπρίονο παιδιά παράγει πολύ πριονιδι και το πετάει πίσω.
Μέχρι τώρα μόνο στην μπλε εταιρεία έχω δει καλύτερη διαχείριση και απομάκρυνση του.

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Μπράβο ρε Παναγιώτη!!!
Δε ξέρω για εσένα εγώ πάντως αισθάνομαι δικαιωμενος που σου φώναζα να μπεις εντός της αποθήκης!
Το φαλτσοπρίονο παιδιά παράγει πολύ πριονιδι και το πετάει πίσω.
Μέχρι τώρα μόνο στην μπλε εταιρεία έχω δει καλύτερη διαχείριση και απομάκρυνση του.

Σίγουρα δικαιωμένος χωρίς φωνές. χαχα,
Κερνάμε καφέ, όλοι ευπρόσδεκτοι.
Σίγουρα καλύτερη διαχείριση το μπλέ αλλά δεν νομίζω το το γλιτώνεις εντελώς, έτσι ;νεις εντελώς, έτσι ;

Last edited:
Παναγιωτη τη κυκλωνικη μας την εδειξες? δεν θυμαμαι...
Τη βαση για τους σφικτηρες ειναι αυτη η γνωστη που φτιαχνουν ολοι στο ιντερνετ?

Παναγιωτη τη κυκλωνικη μας την εδειξες? δεν θυμαμαι...
Τη βαση για τους σφικτηρες ειναι αυτη η γνωστη που φτιαχνουν ολοι στο ιντερνετ?

Ναι, παλαιότερα, βέβαια την εξέλιξα. Είναι εντελώς στεγανή και έχει εσωτερικά οδικό κώνο. Το μόνο που πάει στην σκούπα
είναι λίγο από το πολύ ψιλό πριονίδι, σκόνη.
Όχι, σιγά μην κάθομαι να φτιάξω ειδική βάση. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο, ένα παλετόξυλο στηριγμένο με μεταλλικές γωνίες
στον τοίχο και πιάνουν οι σφιγκτήρες πάνω του.

Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Σίγουρα δικαιωμένος χωρίς φωνές. χαχα,
Κερνάμε καφέ, όλοι ευπρόσδεκτοι.
Σίγουρα καλύτερη διαχείριση το μπλέ αλλά δεν νομίζω το το γλιτώνεις εντελώς, έτσι ;νεις εντελώς, έτσι ;

Εντελώς με κανένα φαλτσοπρίονο δεν γλυτώνεις αλλά στα συν της μπλέ σειράς ότι έχεις διπλό σύστημα απορρόφησης της σκόνης οπότε όσο να ναι είναι αρκετά καλύτερα.

Διπλο συστημα αποροφησης πριονιδιου εχει και το φθηνο δισκοπριονο παγκου της einhell που πηρα προσφατα αλλα δεν εχω σκουπα,χαμος λοιπων απο πριονιδια αλλα μου αρεσει για την ""φυσιογνωμια της μαχης""

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Εντελώς με κανένα φαλτσοπρίονο δεν γλυτώνεις αλλά στα συν της μπλέ σειράς ότι έχεις διπλό σύστημα απορρόφησης της σκόνης οπότε όσο να ναι είναι αρκετά καλύτερα.

Για αυτό και το τέρμα να αποκρούει. χεχε. Το θέμα δεν είναι μόνο το μάζεμα του πριονιδιού αλλά και τον περιορισμό της εξάπλωσες
του κάνοντας το καθάρισμα λιγότερο χρονοβόρο.

Έλα ρε Μπάμπη σύνελθε, μια απλή κατασκευή είναι. Και σαν ιδέα και σαν κατασκευή. Κόστος 3 ευρώ, το νάιλον, περίσσεψε άλλο τόσο. Τα ξύλα τα είχα.

Να συνέλθω λες, έ;
Ρε σεις, πλάκα έκανα με τη σκέψη σου , ένα αστείο, πως το λένε;
Είναι δυνατόν να μην καταλλαβα οτι είναι ιδιοκατασκευή το νάυλον με τα καδρόνια; :hmmmm2:
Μ´ αρέσει που συνεχίζεις και μου εξηγείς κιόλας....

Να συνέλθω λες, έ;
Είναι δυνατόν να μην καταλλαβα οτι είναι ιδιοκατασκευή το νάυλον με τα καδρόνια; :hmmmm2:
Συνήθως, σε μένα, αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά ηλικίας....το λεγόμενο χάσμα γενεών...:ADFADF1:

Να συνέλθω λες, έ;

Αλλοίμονο γι' αυτό και το συνέχισα... (γύρισμα εεε;)

Μαστόρια όπως έγραψα σε άλλο νήμα από αύριο θα ξεκινήσω την κατασκευή του νέου μου μεγάλου πάγκο όπου πάνω του θέλω να τοποθετήσω πολλά από τα εργαλεία που έχω σκόρπια για να κάνω πλέον καλές και ποιοτικές δουλίτσες. Συγκεκριμένα θα στεγάσω έναν δίδυμο τροχό, ένα κολωνάτο δράπανο και ένα φαλτσοπρίονο - παγκοπρίονο.

Ο πάγκος θα φτιαχτεί από δοκάρια το λιγότερο 8 x 6 (θα δω τι διαστάσεις έχει ο τοπικός έμπορος αλλά δεν θα πέσω κάτω από αυτήν στα σίγουρα) και ως επιφάνεια θα μπει ενισχυμένο (18άρι μπορεί και πιο χοντρό) κόντρα πλακέ.

Σε ότι αφορά τις διαστάσεις τώρα. Το μήκος που θέλω είναι περίπου 3.5 μέτρα (συν 0.7 μέτρα) και στην μία πλευρά θα σχηματίζει γωνία (για να δουλεύω με άνεση το φαλτσοπρίονο μαζί με τον απορροφητήρα και αντίστοιχα τα άλλα βαριά εργαλεία που έχω. Σε ότι αφορά το βάθος σκέφτομαι γύρω στους 70 πόντους για να έχω άνεση εργασίας και για να μπορώ να δουλεύω και μεσαίες κατασκευές.
Τέλος για το ύψος, οι γιαπωνέζοι λένε ότι ο σωστός πάγκος είναι αυτός που φτάνει λίγο κάτω από την μέση, οπότε στην περίπτωση μου λόγω ύψους (1.80 περίπου) θα πρέπει να τον κάνω γύρω στους 85-90 πόντους (υπολογίζω να κάνω την βάση 85 εκατοστά και μετά ότι ύψος έχει το κόντρα πλακέ).

Φυσικά θα γίνουν μισοχαρακτές ενώσεις για στιβαρότητα και αντοχή στον χρόνο ενώ θα γίνουν και ενδιάμεσα ραφάκια (διαφορετικά κατά μήκος του πάγκου) για να μπουν τα διάφορα εργαλεία που έχω.

Ο τοίχος πίσω από τον πάγκο θα ντυθεί με OSB για ομορφιά αλλά και για ανάρτηση των μικροεργαλείων (αν και έχω τον μεγάλο μεταλλικό πίνακα, εντούτοις πάντα χρειάζονται επιπλέον πίνακες).
Επίσης φίλος θέλει να μου δώσει λαμαρίνα πάχους περίπου 1.5 χιλιοστού για να ντύσω ένα μέρος του πάγκου μου. Η αλήθεια είναι ότι το σκέφτομαι αλλά δεν ξέρω αν μου χρειαστεί μιας και το κόντρα πλακέ αλλά και ο πάγκος θα είναι βαρέως τύπου και από την άλλη θα δουλευτεί ξύλο πιο πολύ οπότε δεν θα υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να χρησιμοποιήσω λαμαρίνα.

Μιας και που ολοκλήρωσα το σχέδιο στο χαρτί ο τελικός πάγκος θα είναι ως εξής:

Μήκος 3.5 μέτρα, Ύψος περίπου 0.9 μέτρα και βάθος 0.7 μέτρα. Το ένα του τμήμα που θα είναι γωνία θα είναι μετακινούμενο (με τις μεγάλες ρόδες του lidl) αλλά θα είναι στο ίδιο ύψος με το άλλο.
Ο κύριος πάγκος θα καλυφθεί με κόντρα πλακέ σε όλη του την επιφάνεια αλλά και θα έχει και ένα ενδιάμεσο ράφι (μαζί με την επιφάνεια 3 δηλαδή). Σε κάποια από αυτά θα μπουν και ενδιάμεσα ράφια ανάλογα με τι θέλω να βάλω. Υπολογίζω να φτιάξω ραφάκια μόνο στα 2 μέτρα από τα 3.5 του πάγκου γιατί θα έχω και το κονφλέρ από κάτω οπότε ήδη σχεδόν 1.5 εξαφανίζεται.
Φυσικά ο πάγκος θα βιδωθεί και στοιν τοίχο οπότε θα είναι ακλόνητος.
Για ξυλεία τώρα αρχικά θα δω ποια βγαίνει σε δοκάρι 3.5 μέτρων και θα διαλέξω αλλά κάτω από 6 χ 6 δεν πέφτω με τίποτα.