Οικιακό εργαστήριο

Εγω παντως αν ειχα τσαμπα OSB θα το εβαζα για παγκο. Θα το περναγα ενα-δυο χερια βερνικακι πολυουρεθανης για τις υγρασιες και τα ξεφλουδισματα και θα ειμουν αρχοντας :))

Εγω παντως αν ειχα τσαμπα OSB θα το εβαζα για παγκο. Θα το περναγα ενα-δυο χερια βερνικακι πολυουρεθανης για τις υγρασιες και τα ξεφλουδισματα και θα ειμουν αρχοντας :))

Θα το πέρναγα και εγώ αλλά αφού είναι αδιάβροχο δεν έχει ανάγκη Μιχάλη.
Δεν το βλέπω πάντως να επιδέχεται βαψίματος αφού είναι γυαλιστερό από την μάνα του.

Αν μου λες οτι ειναι αδιαβροχο, αυτο σημαινει οτι ειναι επεξεργασμενο και αρα δυσκολο να πεταξει και σκληθρες. Οποτε για ποιο λογο υπαρχει αντιρρηση απο τους συναδελφους να χρησιμοποιηθει σαν επιφανεια? Χανω κατι?

Αν μου λες οτι ειναι αδιαβροχο, αυτο σημαινει οτι ειναι επεξεργασμενο και αρα δυσκολο να πεταξει και σκληθρες. Οποτε για ποιο λογο υπαρχει αντιρρηση απο τους συναδελφους να χρησιμοποιηθει σαν επιφανεια? Χανω κατι?

Το έχεις δει ; δοκιμάσει ; Επεξεργαστεί ;
Δεν χρειάζεται να απαντήσεις Μιχαλιο..

Τέλος πάντων , εύχομαι Νικόλα να σε καλύψει . Συγνώμη για την οποιαδήποτε παρέμβαση μου . End of story...

ΓιΑτι ειναι αναγλυφο, πολυχρωμο και σε σχεση με το κοντρα πλακε που ειναι μια ενιαια επιφανεια στις εμφανεις πλευρες, αυτο δεν ειναι. Οποτε οσο καλο να ειναι, εχεινπερισσοτερες πιθανοτητες να πεταξει. Ειδικα οταν γινονται εργασιες πανω του. Αλλιως δεν εχει θεμα, εχω κανει παταρια με δαυτο και δεν εχει κανενα προβλημα!

Ρε σεις μην αρπαζεστε. Δεν ειναι κακο να γινονται ερωτησεις ακομα και γι αυτο που για καποιους θεωρουνται αυτονοητα
Ετσι μαθαινουμε οσοι ασχολουμαστε ρωτώντας. Δε θα το ξεχασω οτι ειχα ρωτησει δημοσια δειχνοντας σε μια φωτο ενα ξυλοτρυπανο απλα για να μαθω τι υλικα τρυπαει.

Κλεινοντας Νικο να μη το βαλεις ή βαλε το και βαλε ενα λεπτο κοντρα πλακε απο πανω που θα μειωσει το κοστος. Ειναι υλικο αναγλυφο και οταν θα χρειαστει να ξαπλωσεις 2 ξυλα πανω στο παγκο για να τα γωνιασεις θα σε διαολισει. Επισης δε ξερω τι ειναι αυτο το 3ης γενιάς που σου ειπε. Δε το εχω ακουστα για να ειμαι ειλικρινης αλλα επανω του δε θα εριχνα υγρα.

Το έχεις δει ; δοκιμάσει ; Επεξεργαστεί ;
Δεν χρειάζεται να απαντήσεις Μιχαλιο..

Τέλος πάντων , εύχομαι Νικόλα να σε καλύψει . Συγνώμη για την οποιαδήποτε παρέμβαση μου . End of story...

Ηλία γιατί ζητάς συγγνώμη, είπα κάτι που σε στεναχώρησε?
Ίσα ίσα συμφώνησα με την άποψη σου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ρε σεις μην αρπαζεστε. Δεν ειναι κακο να γινονται ερωτησεις ακομα και γι αυτο που για καποιους θεωρουνται αυτονοητα
Ετσι μαθαινουμε οσοι ασχολουμαστε ρωτώντας. Δε θα το ξεχασω οτι ειχα ρωτησει δημοσια δειχνοντας σε μια φωτο ενα ξυλοτρυπανο απλα για να μαθω τι υλικα τρυπαει.

Κλεινοντας Νικο να μη το βαλεις ή βαλε το και βαλε ενα λεπτο κοντρα πλακε απο πανω που θα μειωσει το κοστος. Ειναι υλικο αναγλυφο και οταν θα χρειαστει να ξαπλωσεις 2 ξυλα πανω στο παγκο για να τα γωνιασεις θα σε διαολισει. Επισης δε ξερω τι ειναι αυτο το 3ης γενιάς που σου ειπε. Δε το εχω ακουστα για να ειμαι ειλικρινης αλλα επανω του δε θα εριχνα υγρα.

Θα το δοκιμάσω εξ αρχής ως έχει και μετά βλέπουμε. Άλλωστε όπως προείπα πάνω του μόνο συναρμολόγηση θα γίνεται. Ο πάγκος πιο πολύ για τα μηχανήματα γίνεται.
Ο καιρός θα δείξει και θα φανεί επίσης αν ο έμπορος έχει δίκιο ή άδικο.
Άλλωστε θα μπορεί να αντικατασταθεί αν χαλάσει οπότε δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

ΓιΑτι ειναι αναγλυφο, πολυχρωμο και σε σχεση με το κοντρα πλακε που ειναι μια ενιαια επιφανεια στις εμφανεις πλευρες, αυτο δεν ειναι. Οποτε οσο καλο να ειναι, εχεινπερισσοτερες πιθανοτητες να πεταξει. Ειδικα οταν γινονται εργασιες πανω του. Αλλιως δεν εχει θεμα, εχω κανει παταρια με δαυτο και δεν εχει κανενα προβλημα!

Εχεις κανει παταρια και αλλοι εχουν χτισει πατωματα σπιτια και παλατια απο δαυτο http://www.steelhouse.gr/download/STEELHOUSE - Ti einai to OSB.pdf

Δεν το εχω επεξεργαστει, οπως σωστα παρατηρει ο Ηλιας, ουτε ξερω σε τι ποιοτητες βγαινει. Εχω δει OSB αναγλυφο οπως λες γιαυτο προτεινα μια στρωση βερνικιου πολυουρεθανης που θα προστατεψει απο το να πεταξει.
Και επειδη ειμαι παρα πολυ του πειραματισμου, και των ακρων σε καποια πραγματα, ανετα θα δοκιμαζα αυτο που προτεινα.
Ιδιως να ειχα τσαμπα το υλικο και ιδιως οταν οποιαδηποτε αστοχια στον παγκο στο μελλον δεν θα στοιχισει αφου μπορει να τακτοποιηθει αμεσα με τοποθετηση λεπτης επιφανειας απο αλλο υλικο.

Αν κανεις το παγκο για τα μηχανηματα τοτε ειναι που δε κανει με τιποτα και δε καταπινεται. Πως θα περασεις απο το ρουτερ σου ενα κομματι οταν θα αναπηδαει στο osb? Αν βαλεις το δισκοπριονο στο παγκο θες αληθεια το κομματι να τσουλαει ομαλα ή να ανεβοκατεβαινει βουνα και λαγκαδια?

Τη γνωμη μου σου λεω και εγω. Αφου θες να δοκιμασεις κανε το ομως :)

Αν κανεις το παγκο για τα μηχανηματα τοτε ειναι που δε κανει με τιποτα και δε καταπινεται. Πως θα περασεις απο το ρουτερ σου ενα κομματι οταν θα αναπηδαει στο osb? Αν βαλεις το δισκοπριονο στο παγκο θες αληθεια το κομματι να τσουλαει ομαλα ή να ανεβοκατεβαινει βουνα και λαγκαδια?

Τη γνωμη μου σου λεω και εγω. Αφου θες να δοκιμασεις κανε το ομως :)

Βρε αφού μπαίνει σε πρέσα πως είναι δυνατόν να έχει βουνά και λαγκάδια. Εϊναι μια χαρά στην αφή του και ίσα ίσα που έχει και καλό grip.
Αν ήταν εύκολο να ξεφτύσει τότε δεν θα το κάνανε πατώματα :)

Επίσης λέω για το επιτραπέζιο δισκοπρίονο που θα μου έρθει σε λίγο καιρό.
Για ρούτερ θα έχω άλλο κομμάτι του πάγκου χωρίς επένδυση.. Θα δεις όταν φτιάξω τον μεγάλο τι εννοώ.

Ο Χρόνος θα δείξει αλλά την γνώμη σου καλά κάνεις και την λες :)

Νικο, καπως ετσι ειναι το υλικο σου?

5e5c2e2e99831f5261a668ca4d157fc4.jpg

Αγάπη χωρίς παρεξήγηση αλλα νομίζω ότι μας δουλεύεις . Μέσα σε 3 σελίδες έχουν αναφερθεί 10 φορές οι λόγοι που το συγκεκριμένο ειναι ακατάλληλο απο 3-5 ανθρώπους που το έχουν δουλέψει αρκετα . Ξαφνικά έρχεται στα χέρια ενός και αναθεωρουμε τα πάντα γιατι έτσι...
Τι να ρωτήσεις λοιπόν μετα απο τα τοσα ποστ με τις διευκρινήσεις ακαταλληλοτητας ;

Ολα τα υλικα ειναι για τα πάντα λοιπόν , ολα τα εργαλεια κάνουν για ολα , και όλοι είμαστε καλα , μια ευτυχισμένη οικογένεια .

Με τον εγωισμό και την διπλωματία δεν ανοίγουν τα μυαλά ούτε οι ορίζοντες ..

Το OSB εχει τρεις κατηγορίες (OSB 1 , OSB 2 , OSB 3) με διαφορετικές ιδιότητες και επεξεργασία , όχι γενιές .

Ηλια συγνωμη που 3 μερες δεν εχω το χρονο να διαβασω 10 σελιδες και αναλυτικα τι γραψατε. Θα προσεξω την επομενη φορα και θα αφιερωνω περισσοτερο χρονο στο φορουμ παρα σε σοβαρότερα θεματα για να μη σας δουλευω

Εγω ενα πραγμα δεν μπορω να καταλαβω με τον διαβολικο,ενω φαινεται οτι εχει πολυ μεγαλη οικονομικη ανεση ,αγοραζει εργαλεια καθε μηνα 800 + ευρω ,τσιγουνευεται να δωσει 100 ευρω για ενα κοντρα πλακε,αφου κανεις που κανεις ενα σωστο εργο μην το τσαλαπατας φιλε με OSB.

Φιλε Ηλια, δεν υπαρχουν εγωισμοι.
Εγω στον Νικο δεν εχω διακρινει κανενα εγωισμο παρα μονο μια υγιεστατατη ταση για πειραματισμο την οποια την αποδεχομαι και παραδεχομαι απολυτα ακομα και εαν ειναι κοντρα στο ρευμα.

Σκεψου μονο ποσο συχνα ολοι μας παμε κοντρα στο ρευμα, οχι μονο στα εργαλεια και στα κατασκευαστικα μας, αλλα και στις υπολοιπες εκφανσεις της ζωης μας.
Αυτο δεν μπορει να λεχθει κατ' αναγκη εγωισμος :))

Ηλια συγνωμη που 3 μερες δεν εχω το χρονο να διαβασω 10 σελιδες και αναλυτικα τι γραψατε. Θα προσεξω την επομενη φορα και θα αφιερωνω περισσοτερο χρονο στο φορουμ παρα σε σοβαρότερα θεματα για να μη σας δουλευω

Συγνώμη και σε σένα λοιπόν , έχουμε άλλον τροπο λειτουργίας
(στις προηγούμενες 1-2 σελίδες ειναι)
Απλα διαβάζω πρώτα , σχηματιζω αποψη και μετα απαντώ ή ερωτώ ή γράφω γνωμικα .. Γνώμη μου .