Οικιακό εργαστήριο

Λοιπόν για να μην παρεξηγουνται τα πράγματα γιατι πολυ έντεχνα πήγε στην κατεύθυνση της προσπάθειας και δοκιμής .
Αυτο που δεν γουστάρω και τα παίρνω στο κρανίο ειναι το εξής . Του ανέφεραν του Νικόλα μαζι και εγω τους λόγους για τους οποίους δεν ειναι κατάλληλο . Για ολα είχε μια χαζη δικαιολογία , μέχρι που εχει γράψει στην αρχη ότι δεν ειναι ανάγλυφο και ειναι επίπεδο , εχει ωραίο grip , κάπως έτσι . Μην υποτιμεί την νοημοσύνη μας , καποιοι δεν το ανακαλύψαμε τωρα . Προσπαθεί να πείσει ποιον με τέτοιες δικαιολογίες ; Και δεν ειναι η πρωτη φορα που γινεται αυτο , του το εχω γραψει ξερα και το εχει αντιληφθει και ο ίδιος . Ειναι παρορμητικος και προσπαθεί να υποστηρίξει το αρχικό λάθος με νεα λάθη χωρίς να εχει διαβάσει-μελετήσει καν την πρόταση-παρατήρηση-γνωμη του αλλου .
Το ίδιο εγινε και με τον ξεχονδριστηρα , ζήτησα ενα τεστ απο τον Παναγιώτη , "αυτο δεν γίνεται , τα ξύλα πρέπει να ειναι ίδιο μέγεθος" , "μα αυτη ειναι η δουλεια του Νικόλα να τα φέρνει στο ίδιο μέγεθος , μάλλον δεν γνωρίζεις τις δυνατότητες του μηχανήματος" , "εγω το πήρα για να πλανιζω απλα" . Δεν με ενδιαφέρει γιατι το πήρες αγόρι μου εσυ , με ενδιαφέρει τι ειναι ικανό να κανει το μηχάνημα , αν δεν γνωρίζεις μην πεταγεσε με ανακρίβειες .
Το ίδιο και με τον ταινιολειαντηρα...
Αν εγινε κάποια πρόταση ή παρατήρηση ή γνωμη απο όλους εγινε προς αποφυγή λάθους και ταλαιπωρίας του ίδιου του Νικόλα . Καθαρα θεμα βοήθειας .
Θα θεωρούσα πολυ πιο αντρικιο και ξεκάθαρο απο την αρχη το "δεν το εχω ξαναδουλεψει , θέλω να το δοκιμάσω και αν δεν...βλέπουμε.." παρά όλες τις χαζες δικαιολογίες που μειώνουν την νοημοσύνη πρώτα του ίδιου και μετα των άλλων .
Μην ξεχνάμε επίσης ότι διαβάζει αρκετός κόσμος και δεν χωρούν ανακρίβειες ή λάθος χειρισμοί . Για κάποιους το κόστος μπορει να ειναι μεγάλο οικονομικά ή ακόμα και θεμα υγείας .
Το ξαναγραφω λοιπόν για αλλη μια φορα .
Η σωστή άποψη δεν ειναι η άποψη του ενός εμπόρου , του μπάρμπα μου , του ενός ξυλουργού , του μαναβη , η δικη μου...αλλα η πλειοψηφία του συνόλου των απόψεων και σταματώ εδω .

Hλια δεν παρεξηγει κανεις τιποτα, αντιθετως εσυ φαινεται οτι παρεξηγεις τους παντες, και μονο εσυ φαινεται οτι τα 'παιρνεις στο κρανιο' επειδη 'δεν γουσταρεις' να μην γινονται ευλαβικα δεκτες και αμεσα εκτελεστες οι παρατηρησεις σου!!

Οχι φιλε, ο τροπος που επικοινωνεις, τις κατα τα αλλα ορθες, παρατηρησεις σου στο συγκεκριμενο θεμα δεν αρμοζει ουτε στην εμπειρια σου αλλα κυριως ουτε στο φιλικο πνευμα που πρεπει να μας διεπει.
Κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να υπακουσει και να αποδεχτει την βοηθεια του καθενος. Το να εχει καποιος δικη του αποψη, εστω και ανορθοδοξη δεν σημαινει σε καμμια περιπτωση οτι υποτιμα την νοημοσυνη των υπολοιπων, ουτε φυσικα αποτελει ελλειψη ανδρισμου!!!

Και για να λεμε τα πραγματα ξεκαθαρα, στην 'αντιπαραθεση' σου στο θεμα του OSB, δεν υπαρχει καμμια θεωρια 'εντεχνης' συνωμοσιας και αυτος που ειναι αχρειαστα επιθετικος και προσβλητικος προς τους παντες εισαι εσυ.
Το οτι διαβαζει πολυς κοσμος το φορουμ ειναι σωστο. Το φορουμ ειναι αποκλειστικα ερασιτεχνικο. Αν ζητουσαμε την απολυτη 'αληθεια' θα ζητουσαμε να γραφουν αποκλειστικα οι εχοντες και κατεχοντες την απολυτη σοφια.
Επειδη ομως αυτο δεν μπορει να γινει, ζηταμε να γραφουν ολοι με την πρεπουσα ευπρεπεια και σεβασμο προς ολους, ακομα και αυτους που λενε ανακριβειες και κανουν λαθη. Τα παντα μπορουν να λεχθουν με τον σωστο τροπο.

Αναφορικα για την 'σωστη αποψη', να πω οτι η πλειοψηφια του συνολου μπορει να θεωρει επιβεβλημενο το τρυπημα σε τοιχοποιια με κρουση. Εγω διαφωνω και επιμενω στην δικη μου, να τρυπαω χωρις...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αυτο ειναι το συμπερασμα που πρεπει να κρατησουμε και ας παμε παρακατω. Μιχαλη φτιαξε το νημα!

Υes, Master!! :))

Hλια δεν παρεξηγει κανεις τιποτα, αντιθετως εσυ φαινεται οτι παρεξηγεις τους παντες, και μονο εσυ φαινεται οτι τα 'παιρνεις στο κρανιο' επειδη 'δεν γουσταρεις' να μην γινονται ευλαβικα δεκτες και αμεσα εκτελεστες οι παρατηρησεις σου!!

Οχι φιλε, ο τροπος που επικοινωνεις, τις κατα τα αλλα ορθες, παρατηρησεις σου στο συγκεκριμενο θεμα δεν αρμοζει ουτε στην εμπειρια σου αλλα κυριως ουτε στο φιλικο πνευμα που πρεπει να μας διεπει.
Κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να υπακουσει και να αποδεχτει την βοηθεια του καθενος. Το να εχει καποιος δικη του αποψη, εστω και ανορθοδοξη δεν σημαινει σε καμμια περιπτωση οτι υποτιμα την νοημοσυνη των υπολοιπων, ουτε φυσικα αποτελει ελλειψη ανδρισμου!!!

Και για να λεμε τα πραγματα ξεκαθαρα, στην 'αντιπαραθεση' σου στο θεμα του OSB, δεν υπαρχει καμμια θεωρια 'εντεχνης' συνωμοσιας και αυτος που ειναι αχρειαστα επιθετικος και προσβλητικος προς τους παντες εισαι εσυ.
Το οτι διαβαζει πολυς κοσμος το φορουμ ειναι σωστο. Το φορουμ ειναι αποκλειστικα ερασιτεχνικο. Αν ζητουσαμε την απολυτη 'αληθεια' θα ζητουσαμε να γραφουν αποκλειστικα οι εχοντες και κατεχοντες την απολυτη σοφια.
Επειδη ομως αυτο δεν μπορει να γινει, ζηταμε να γραφουν ολοι με την πρεπουσα ευπρεπεια και σεβασμο προς ολους, ακομα και αυτους που λενε ανακριβειες και κανουν λαθη. Τα παντα μπορουν να λεχθουν με τον σωστο τροπο.

Αναφορικα για την 'σωστη αποψη', να πω οτι η πλειοψηφια του συνολου μπορει να θεωρει επιβεβλημενο το τρυπημα σε τοιχοποιια με κρουση. Εγω διαφωνω και επιμενω στην δικη μου, να τρυπαω χωρις...

Υes, Master!! :))

Ακριβώς, το σωστό είναι πάντα το υποκειμένικό. Ειδικά αυτό που γράφεις στο τέλος Μιχάλη για την κρούση είναι αλήθεια.

Εγώ είμαι όντως παρορμητικός και ολίγον τι εγωϊστής αλλά θεωρώ τον Ηλία δάσκαλο και μέντορα με αυτά που έχει κάνει.
Αλλά όπως λες και εσύ, εδώ είμαστε για να δίνουμε συμβουλές και προτάσεις όχι για να επιβάλλουμε τα πιστεύω μας.
Αν δεν το είχα πάρεi to OSB, θα έπαιρνα σίγουρα το κόντρα πλακέ αλλά αφού έγινε η απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Το θέμα είναι ότι από τέτοιες παρεξηγήσεις γινόμαστε πιο δυνατοί και όχι πιο αδύναμοι.
Η μάθηση δεν σταματάει ποτέ άλλωστε αφού όλη την ώρα βγαίνουν καινούρια υλικά.

Εγώ στην τελική θα έλεγα:
Βάλτο Νικόλα .... πιες του το αίμα να δούμε πόσο θα αντέξει να λυθεί και η απορία.
Πάντως από ότι κατάλαβα αυτό που φτιάχνει θα χρησιμοποιηθεί σαν πάγκος για τοποθέτηση εργαλείων πάγκου κυρίως. Άρα δεν θα χρησιμοποιείται η επιφάνεια τόσο αφού θα κάθονται επάνω εργαλεία.
'Όπως και να έχει πρέπει να εκτελεστεί το πείραμα για να βγουν τα αποτελέσματα.
Ευχαριστώ.

Νικόλα ...σε ζηλεύουν όλοι που είσαι μικρός ρε.... :flipout::flipout:

Μιχάλη και Κυριάκο δηλαδή ειδικα απο το τελευταίο μου πόστ αυτο καταλάβατε ; Ότι έχω καημό να κανει το σωστο που θεωρώ και τίποτα άλλο ;
Όχι κύριοι δεν έχω τέτοια θέματα επιβολής , ο καθένας ειναι ελεύθερος να κανει ότι θέλει . Δεν γουστάρω όμως να στηρίζεται η άποψη στο παραμύθι , στο ψέμα και το εγω . Πχ το εχει μπροστά του , δεν βλέπει ότι ειναι ανάγλυφο ; Πως γράφει ότι ειναι επίπεδο και λειο ; Δεν καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι λέει ανακρίβειες ; Ποιον κοροϊδεύει πρώτα απο ολα ; Μονο και μονο για να καλυφθεί το εγω στην λάθος επιλογη ;
Το τελευταίο πόστ του Νικόλα το χαίρομαι για τον λόγο ότι ο ίδιος αντιλήφθηκε το τελευταίο μου πόστ και ολη την ένσταση μου που δεν ειναι το θεμα επιλογής υλικου ή τρόπου κατασκευής αλλα η λάθος υπεράσπιση της επιλογη του βασιζόμενος στο παραμυθι και το εγω .
Έχω σχέση μίσους με το παραμύθι και τον εγωισμο .
Ήταν λάθος μου να μπω στην διαδικασία να ποσταρω απο την αρχη της κουβέντας και ζητάω ξανα ενα μεγάλο συγνώμη απο όλους .

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

.
Ειναι σαν τον αλλον που του πουλησαν σαπουνι αντι για τυρι και το ετρωγε λεγοντας "αφριζεις ξεαφριζεις τον παρα μου εδωσα θα σε φαω θελω"

/
:bigcry::bigcry::bigcry: κάθαρμααααα μου χρωστάς ένα πληκτολόγιο.....:bigcry::bigcry::bigcry:

edit
ήδη άρχισε και κολλάει το "ρ" , 'αντε πάλι να βγάζω τα κουμπιά για σκούπισμα, τό ίδιο είχα πάθει και με την Αγάπη πριν καμιά 10ρια μέρες....χα χα χαχα χα χα

Ηλια ξαναλεω, για ποιο λογο να ζητας συγγνωμη ακομη δε το εχω καταλαβει.

Για ολη την αναστάτωση και την συμπεριφορά μου που μπορει να ήταν περισσότερο επιθετική .

λοιπον παιδια....
υπαρχει καποιος πρακτικος κανονας για τις αποστασεις των εργαλειων απο τους τοιχους, μπαγκους κτλ.
πχ, βλεπω το παγκοπριονο στο κεντρο των εργαστηριων. Ποσοσ χωρο καλο ειναι να εχει γυρω του για να μπορει να χειριζεται ακνεις φυλλα?
Και το radial...ποσο μακρια απο τους τοιχους 9ή αλλα μθχανηματα) δεξια και αριστερα το αφηνουμε?

λοιπον παιδια....
υπαρχει καποιος πρακτικος κανονας για τις αποστασεις των εργαλειων απο τους τοιχους, μπαγκους κτλ.
πχ, βλεπω το παγκοπριονο στο κεντρο των εργαστηριων. Ποσοσ χωρο καλο ειναι να εχει γυρω του για να μπορει να χειριζεται ακνεις φυλλα?
Και το radial...ποσο μακρια απο τους τοιχους 9ή αλλα μθχανηματα) δεξια και αριστερα το αφηνουμε?

Ολες οι ερωτήσεις σου έχουν να κάνουν με το τι διαστάσεις επεξεργαζεσαι ή νομίζεις ότι θα επεξεργαζεσαι .
Προσωπικα προτιμω το παγκοπριονο πάντα στο κέντρο με άπλετο χώρο και για βόλεμα εργασίας αλλα και για θεμα ασφαλείας , ποτε δεν θα το στριμωχνα σε κάποια γωνια ή ανάμεσα σε αλλα εργαλεια .
Το φαλτσοπριονο χρειάζεται τόσο βάθος όσο για να κινείται και δεξια-αριστερά ιδανικα χώρο να μπορείς να διαχειριστεις μέχρι και 4μετρο δοκάρι που συνήθως ειναι το μέγιστο μήκος .

Όπως έχω ξαναγράψει απο το τι μεγέθη νομίζουμε ότι θα επεξεργαζομαστε ειδικα απο ενα νεο μηχανημα καλο ειναι να δημιουργούμε προδιαγραφές για τα διπλάσια μεγέθη , θα βγει στην πορεία με σιγουριά .

Επιτρέψτε μου να μεταφέρω την γνώμη μου για το σύνολο, και το ύφος των προηγούμενων μηνυμάτων, τα οποία στα ανάγνωσμα τους δυστυχώς με χάλασαν πολύ, μιας και ο τρόπος που ειπώθηκαν δεν αρμόζει στην καλή ατμόσφαιρά του φόρουμ και μια απλή σπίθα αρκεί να χαλαστεί το καλό κλίμα αμοιβαίας συνεννόησης κατανόησης και υγιούς ανταλλαγής ιδεών, σε παραπάνω από ένα χρόνο που συμμετέχω και εγώ σε αυτήν την κοινότητα. Εδώ είμαστε ένα σύνολο ανθρώπων (.....γύρω στα 20-25 άτομα) τα οποία λειτουργούμε κατά βάση ενεργά, σε σταθερή βάση. Ο κοινός μας παρανομαστής; Η αγάπη μας για τα μαστορέματα, τις επισκευές, τις κατασκευές, τις επιδιορθώσεις, σε ερασιτεχνικό πάντα επίπεδο, κάνοντας κατά κύριο λόγο το κέφι μας, και καμιά φορά με τις ικανότητές μας, και την αλληλοπροσφορά μας να βγάλουμε από δύσκολή θέση αφού πιάνουν τα χέρια μας, κάποιο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο με μια επιδιόρθωση ή μερεμέτι μας. Λέγοντας ερασιτέχνες θα κρατήσω μια μικρή επιφύλαξη μιας και ορισμένες κατασκευές που έχουν κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί εδώ φτιαγμένες με το μεράκι, τις όλο και εξελισσόμενες ικανότητες του καθενός, την φαντασία και την δημιουργηκότητά του, ξεπερνούν κατά πολύ σε αρτιότητα, πολλές κατασκευές από τους λεγόμενους επαγγελματίες, που δυστυχώς για κάποιους αυτούς δικαιολογούν τον όρο επαγγελματίας μόνο στην μπαγαποντιά και την αρπακολλιά μιας και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραδώσουν τη όποια εργασία έχουν αναλάβει να παντελονιάσουν τα λεφτά και μετά να την κάνουν γιατί εχουν κλείσει ήδη το νέο επόμενο ανυποψίαστο θύμα. Συνεχίζοντας λοιπόν και για να μην μακρηγορήσω και γίνω κουραστικός θα πω απλά πως ανάλογα με τις γνώσεις, τις εμπειρίες, και τους πειραματισμούς του καθενός από εδώ σκοπό έχουμε και πρέπει αποκλειστικά και μόνο να έχουμε να βοηθήσουμε, κατευθύνουμε, και προειδοποιήσουμε ακόμα αν θέλετε κάποιον που μας ζητά την βοήθεια μας, ή να τον γλυτώσουμε από λάθος καταστάσεις. ΔΕΝ έχουμε καμιά δουλεία να του βάλουμε του αλλουνού μυαλό στο κεφάλι του, να το παίξουμε ειδήμονες, ή εξπέρ, να του μιλήσουμε υποτιμητικά ή ακόμα και χλευαστικά. Θα καταθέσουμε όμορφα και κομψά την γνώμη μας, ή και την γνώση μας και μέχρι εκεί. Αν θέλει ο άλλος να μας ακούσει καλώς, δεν είναι υποχρεωμένος κιόλας. Παθαίνοντας μαθαίνει κανείς είναι άλλωστε αναπόσπαστο μερος της ζωής, (...... δε hard way που λέμε:slapface:) Άλλωστε και μέσα από τα λάθη έρχεται η γνώση. Ή ακόμα καλύτερα ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ όπως έχει γράψει στο ξυλουργείο του κάποιος ξυλουργός στον τόπο μου.

Aς μη δωσουμε αλλη συνεχεια σε ενα συμβαν οπου ολα τα εμπλεκομενα μελη απεδειξαν ξεκαθαρα οτι διαθετουν και σωστη διαθεση αλλα και σωστο ηθος.
Αυτο προσωπικα το εκτιμω αφανταστα και με ευχαριστει τα μεγιστα.

λοιπον παιδια....

Όπως σου τα λέει ο Ηλίας είναι τα πράγματα.
Μπορεί πχ να θέλεις να δουλέψεις ένα δοκάρι 4 μέτρων αλλά όταν θα θες πχ να κάνεις μία μισοχαρακιά (ή όπως το λένε) στην άκρη του θα πρέπει να έχεις 4 μέτρα αέρα από την μία μεριά και αν θες να κάνεις και μία από την άλλη χωρίς να το γυρίσεις θα πρέπει να έχει άλλα 4.
Αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν θέλεις να φέρνεις βόλτα το πριόνι όλη την ώρα.
Δες τι θες να δουλέψεις και αποφάσισε αναλόγως.

Για να κλεισουμε το θεμα και το κυριοτερο να μην εχουμε ξανα τετοια φαινομενα λαβετε υποψην σας πως στο εξης επιθετικα μυνηματα θα διαγραφονται και το μελος θα υποκειται σε κυρωσεις.
Infraction, ban κλπ κλπ.
Επισης ειρωνικα ποστ δεν θα γινονται αποδεκτα και θα εχουν την αναλογη αντιμετωπιση.

Εχω την εντυπωση πως ολοι εχουμε την νοημοσυνη να λυνουμε ομορφα και πολιτισμενα τις οποιες διαφορες-διαφωνιες εχουμε.

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Για να κλεισουμε το θεμα και το κυριοτερο να μην εχουμε ξανα τετοια φαινομενα λαβετε υποψην σας πως στο εξης επιθετικα μυνηματα θα διαγραφονται και το μελος θα υποκειται σε κυρωσεις.
Infraction, ban κλπ κλπ.
Επισης ειρωνικα ποστ δεν θα γινονται αποδεκτα και θα εχουν την αναλογη αντιμετωπιση.

Εχω την εντυπωση πως ολοι εχουμε την νοημοσυνη να λυνουμε ομορφα και πολιτισμενα τις οποιες διαφορες-διαφωνιες εχουμε.

Έτσι πρέπει, να μπει και μια τάξη.

Μην ξεχνάμε ότι όπως πολύ σωστά ειπώθηκε σε άλλο νήμα, εάν δεν έχεις αρκετό χώρο ώστε να βάλεις τον πάγκο στο κέντρο του χώρου για να έχεις την βέλτιστη λειτουργία του εργαλείου, μπορείς να έχεις ένα μικρό πάγκο για το εργαλείο και να το κολλήσεις στον κύριο πάγκο είτε σε Γ είτε σε Τ για να μπορείς άνετα να δουλεύεις σε βάθος και να έχεις και ένα καβαλέτο το οποίο θα το χρησιμοποιείς για το μήκος σαν συμπλήρωμα της προέκτασης του πάγκου του εργαλείου.

Ειρήνη ημίν!!!
Καλά διαβάζω αρκετή ώρα, αλλά το να πω πως κατάλαβα το λόγο των "πυρών", θα πω ψέματα!
Όπως επίσης μου είναι "ακατανόητο" πως είναι δυνατόν, η εκ προοιμίου και φαντάζομαι για όλους δεδομένη καλή θέληση,
να μην αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στο τι λέμε και κυρίως στο πως το λέμε !

Συμπαθάτε με, είμαι νέος πολύ στο φόρουμ, αλλά πιθανά "αρχαίος" στη ζωή και αν ένα πράγμα έβγαλα σαν ρεζουμέ είναι ότι:
"Θεώρησε ότι ο άλλος έχεις τις καλύτερες προθέσεις και φέρσου του, όπως θα ήθελες να σου φερθούν! "
Επειδή δεν γεννήθηκα εχθές ξέρω πολύ καλά και από πρώτο χέρι, πόσο δυσάρεστο μπορεί να γίνει αυτό, αλλά αν βάλω στη ζυγαριά
αυτούς που με απογοήτευσαν με τα κέρδη αυτών που ανακάλυψα ότι υπάρχουν -ακριβώς γιατί ήμουν "ανοιχτός" και καλοπροαίρετος-
τότε η επιφύλαξη χάνει κατά κράτος!

Αυτό που φταίει τις πιο πολλές φορές είναι ότι η επικοινωνία είναι κουτσή και απέχει παρασάγγας από την ζωντανή επικοινωνία,
γι' αυτό καλό είναι να μην ξεχνάμε ποτέ τα "μαξιλαράκια" στην κουβέντα, που θέλει κανάκεμα και φροντίδα για να "ανθίσει"
και να μην εγκλωβιστεί σε ζητήματα που δεν συνάδουν με τις προσδοκίες καθενός εδώ μέσα!
Θα ήταν ασύγκριτα μεγαλύτερη η οικονομία λόγου, χρόνου και κυρίως μεγάλο ηθικό κέρδος, το να έλειπαν κάποια από όσα λέχθηκαν!
Δεν είναι δύσκολο, λίγο εγκράτεια θέλει, και το κέρδος ... ανεκτίμητο!

Μακρυά από εμένα ο ρόλος του τιμητή της συμπεριφοράς των άλλων, ενδεχομένως είμαι ο χειρότερος όλων, αλλά η πείρα της ζωής, μου λέει
ότι είναι μεγάλο κρίμα να μην αφήνουμε αυτό το λίγο χώρο που χρειάζεται να ριζώσει, αυτό που έχουμε περισσότερη ανάγκη από οτιδήποτε άλλο...
...την ειλικρινή και ανιδιοτελή ανθρώπινη επαφή.

Καμία "θυσία" δεν είναι μεγάλη γι´αυτό το στόχο!

Αλλά πολλά είπα και μπορεί να κούρασα!

Στο θέμα μας τώρα, χωρίς να έχω πλήρη εικόνα για την τελική σύνθεση αυτού του πάγκου, μου ήρθε μια ιδέα, που δεν ξέρω πόσο ταιριάζει με τον αρχικό σχεδιασμό του πάγκου, αλλά θα δώσει μια επιφάνεια πολύ πιο ανθεκτική από ότι άλλο!
Θέλει αρκετή δουλίτσα και ίσως και κάποια προεργασία, αλλά παίρνοντας καμιά δεκαριά καθαρά καδρόνια και κολλώντας τα μεταξύ τους, μετά το τελικό πλάνισμα για την επιπεδότητά τους, θα έχουμε την τέλεια επιφάνεια εργασίας, με αρκετή μάζα και αντοχή για ότι χρειαστεί να κάνουμε επάνω της, και αν χαλάσει το φινίρισμα , ένα πλάνισμα ακόμα και είναι νέα από την αρχή, και .... το κόστος -με αυτές τις τιμές - θα είναι μικρότερο ακόμα και από το υλικό που έχει τώρα επιλεχθεί!

Ο δικός μου χώρος, λόγω μικρού μεγέθους απαιτεί "πολυμορφικό" εργαστήριο, όπως το ονομάζω. Δηλ. να μπορούν να μετακινούνται τα διάφορα εργαλεία κατά περίσταση. Απαιτεί βέβαια περισσότερο χρόνο και κόπο αλλά δεν μας κυνηγάει και κανένας.
IMG_20160216_130034.jpg
IMG_20160215_135706.jpg
IMG_20160216_133057.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Χαχα Σώτο, είναι χωριό γι αυτό υπάρχει χώρος.
Το θέμα είναι ότι έχω κακούς γείτονες όμως, αλλά ευτυχώς που δεν ακούγεται τίποτα τουλάχιστον όσο είμαι μέσα λόγω του πάχους του τοίχου (κοντά μισό μέτρο πέτρα)!

Αποθήκη το είχε παλιά η θεία μου.

Αν σου πω πέταξα μισή καρότσα σαβούρα θα πω ψέματα. Βρήκα καμιά 150αριά χαλιά, πλαστικές χαζομάρες, στρώματα, σάπιους καναπέδες...
Και στο ένα κομμάτι έχει σαβούρα πάλι μπόλικη αλλά ευτυχώς είναι σε άλλο όροφο (αν μπορώ να το πω έτσι).
Σκεφτόμουν να αξιοποιήσω και αυτόν τον χώρο γιατί είναι υπερυψωμένος σε σχέση με το υπόλοιπο εργαστήριο και έχει και παραθυράκι οπότε μπορώ να το έχω σαν μίνι σχεδιαστήριο (δεύτερο υπολογιστή έχω, γραφείο έχω, μινι αερόθερμο έχω, μικρό καναπέ έχω και ψυγειάκι από τα φοιτητικά μου χρόνια οπότε δεν λείπε τίποτα).

Σκέφτομαι να το ντύσω όλο γύρω γύρω με ΟSB για να δημιουργήσω και μία μόνωση όσο να ναι.

Θα βάλω κάποια στιγμή φωτό να δείτε τι εννοώ.

Ευχαριστώ και πάλι παίδες.
Και εσείς να φτιάχνετε και να καμαρώνετε!!! ;)

Αν ο καναπες γινεται και κρεβατι...:HTEHEH56: