Οικιακό εργαστήριο

ό,τι πρέπει είναι το ύπαιθρο .Και εγώ τις κοπές και πλανίσματα έξω τα κάνω , ούτε σκόνες , ούτε βουιτό αυτιών , τίποτα. Οι γείτονες , εκπαιδευμένοι τόσα χρόνια , δεν διαμαρτύρεται κανείς τους , αντίθετα ακούς και "θετικές γνώμες " του στυλ "ο βαρεμένος μαστορεύει πάλι " κ.λ.π.

Χαχαχαχαχα!!!

Βλεπω εχουν και οι εγγλεζικες ΜΑΚ φωτακι πως ειναι υπο ταση οπως τα Ryobi ε?
Εξυπνο!

Ναι ολα τα ΜακΑλιστερ το χουν, να σου πω, η μονη αισθητη διαφορα σε προδιαγραφες με την παρκσαιντ πλανη ειναι η παρουσια 1 μονον χαραξης για εργασια σε γωνιες εναντι τριων της πλανης παρκσαιντ. Τωρα η χρηση θα δειξει....

Ρε παιδάκια μου, έρχομαι και εγώ στο νήμα μιάς και αγωνίζομαι σαβατοκυρίακα να καθαρίζω χώρους απο μικροπράγματα για να κάνω κι εγώ το δικό μου εργαστήριο. Βεραντούλα διαθέτει το διαμέρισμα μου αλλά είναι 1x3 m. Έχω επίσεις ένα εξτρα δωματιάκι το οποίο είχε κρεβάτι. Πέταξα το κρεβάτι για να κάνω χώρο. Βγάζω πράγματα απο τα ντουλάπια και βλέπω τι να πετάξω. Μικροπραγματάκια. Στο χώρο μου γίνεται χαμός και ο χρόνος με πιέζει που να πάρει ο........ γίδας ο μάστορας !.

Εξτρα δωματιακι για εργαστηριο? Μικρο βεραντακι? Μια χαρα σε βλεπω! Μην εισαι μιζερος υπαρχουν και πολυ χειροτερα :))
Εγω οτι κανω το κανω μεσα στο σαλονι και στο βεραντακι στεγνωνω τα ξυλα απο τα βερνικια και τις βαφες.

Θεωρητικά Μιχάλη ....γιατί στην πράξη υπάρχουν και οι χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες εκεί... για μέσα ξέρουμε ότι είσαι με το φανελάκι.:flipout::ernaehrung004:

Φίλε αν δεν έχεις γκρίνια στο σπίτι, μαστόρευε και στο σαλόνι γιατί όχι? Εγώ στο σαλόνι έχω διάφορα άλλα πράγματα αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν μετέφερα πάγκο εκεί ακόμα (στην ουσία τραπεζάκι χρησιμοποιώ για πάγκο)

Δεν πιστεύω να είμαι απο τους τυχερούς Χιώτη. Σε μικρό διαμέρισμα μένω. Μία βεράντα στάνταρτ, κουζίνα και σαλόνι μαζί, και 2 μικρά υπνοδωμάτια. Αλλά όπως λές, φαντάστηκες να μήν τα είχα ούτε αυτά?

Πήρα και ένα μπαούλο γεμάτο στην ταράτσα και το έβαλα σε μία γωνιά ώσπου να μου κάνει κάποιος παρατήρηση και να αναγκαστώ να το φύγω.

Εαν κοιτατε τραπεζια η παγκους ρουτερ, περαν της ΦΕΡΜ, δειτε και ΕΔΩ το συγκριτικό στα ηγγλεζικα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

85a50e96-3f2c-407a-8753-7d1d0f2defde_400.jpg

Aν οι απαιτησεις σας για φρεζαρισμα δεν ειναι μεγαλες, υπαρχει και το ετοιμο παγκακι με ενσωματωμενο ρουτερ της proxxon με 136 ευρω απο αμαζον γερμανιας.
Το ρυθμισμα του υψους ειναι πανευκολο απο τον λεβιε πανω στον παγκο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

http://www.proxxon.com/en/micromot/27050.php

Ξεκίνησα χθες οργανωση στην αποθήκη-εργαστήριο.Σε μια εσοχή έκανα βάσεις για τα ποδήλατα με σωλήνες αλουμινίου:
WP_20160330_22_27_35_Pro.jpg
Και μια με τροχαλία για το ποδήλατο του μικρού:
WP_20160330_22_27_39_Pro.jpg

Επόμενη εργασία ο νέος πάγκος, μετά βάψιμο και να δω τι θα κάνω στο τσιμεντένιο πάτωμα.

Ξεκίνησα χθες οργανωση στην αποθήκη-εργαστήριο.Σε μια εσοχή έκανα βάσεις για τα ποδήλατα με σωλήνες αλουμινίου:
View attachment 126146
Και μια με τροχαλία για το ποδήλατο του μικρού:
View attachment 126147

Επόμενη εργασία ο νέος πάγκος, μετά βάψιμο και να δω τι θα κάνω στο τσιμεντένιο πάτωμα.

Ωραίος! :)
Ειδικά του μικρού η βάση σκίζει

Aν οι απαιτησεις σας για φρεζαρισμα δεν ειναι μεγαλες, υπαρχει και το ετοιμο παγκακι με ενσωματωμενο ρουτερ της proxxon με 136 ευρω απο αμαζον γερμανιας.
Το ρυθμισμα του υψους ειναι πανευκολο απο τον λεβιε πανω στον παγκο.

136 μαζί με μεταφορικά. Γιατί να μην πάρεις αυτό! Μια εικόνα χίλιες λέξεις!!!!

IMG_20160328_171453_zps7k9dgz44.jpg

IMG_20160328_171512_zpsde7vpcuv.jpg

IMG_20160328_171456_zpsu19x6kaz.jpg

Φυσικά δεν ξέρω αν θα αντέξω να μην το πώ αλλά αι ανωτέρω photos τραβήχθηκαν εν μέσω διαπλοκής μεταξύ εμού και υπαλλήλου ο οποίος έσπευσεν ταχέως αντιμετωπίζοντας το πρόσωπο μου με βδελυγμία, δια να μου κάνει παρατήρησην διότι κατ ισχυρισμόν του ιδίου με έκοψεν εις τα μέσα προσπάθειας μου να τραβήξω φωτογραφίες προϊόντος ενώ οι κανονισμοί του καταστήματος απαγορεύουν ρητώς οιανδήποτε προσπάθεια λήψεως φωτογραφιών των προϊόντων του καταστήματος εκ της ρίζας.

Νευριαμένος τότε του είπα ότι δεν είναι κώλους που σουτάρω και ότι δεν έκανα και κανένα εγκλημα για να με αντιμετωπίζει με άκραν βδελυγμίαν.

Τότε αυτός ύψωσεν τον τονον της φωνής του και με κάλεσε εις συμμόρφωσην και σεβάσμό. Τότε εγώ απολογήθηκα και τον διαβεβαίωσα ότι θα συμμορφωθώ πλήρως προς τας υποδείξεις του.

Ιδού αι πίο πάνω φωτογραφίαι ως ένδειξη συμμορφόσεως μου και σεβασμού μου προς τους κανόνας και υποδείξεις του καταστήματος.

Αθανάσης...

Επειδή είναι εντελώς διαφορετικό μηχάνημα?

Όπως και να έχει, εγώ το παρέθεσα μαζί με την ιστορία που κουβαλά δίοτι η τιμή του είναι κανόνι !

παρόλο που μέρες παλεύω να βρω χρόνο να το μαζέψω δεν έχει τελειωμό. Αυτές τις μέρες βρήκα μερικές ώρες και κάτι έγινε.

Αντε να το τελειώσω και να πιάσω το πάγκο μετά! Λείπουν αρκετά που δεν έχουν μπει στη θέση τους αλλά σιγά σιγά. εχω άλλα πράγματα σε προτεραιότητα αυτές τις μέρες :)

aa07OXW.jpg

F9a7S9I.jpg

NEcqelq.jpg

fVzremX.jpg

yf237EJ.jpg

8NBzRBX.jpg

Και έγινε και μία κατασκευή για τη σέγα. Είδα το αντίστοιχο θέμα αλλά θεώρησα ότι ήταν πολύ σύνθετα τα όσα ειπώθηκαν. Σωστά μεν αλλά προτίμησα κάτι απλό, γρήγορο και αποτελεσματικό από ότι έδειξε η πράξη

KUMBldC.jpg

bZ20Heg.jpg

71akclk.jpg

491JIlk.jpg

Μπραβο Αγαπη! Παμτως πολυ πραμα στο εργαστηριο σου!
Και μου αρεσε και η βαση της σεγας.
Και γω σημερα, εφτιαξα, τροποποιησα καλυτερα τη παλια βαση της σεγας μου σε κατι ποιο large και ευελικτο, μοιαζει πολυ στη δικη σου.

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Πάρα πολύ ωραία όλη η τακτοποίηση και η οργάνωση που έχεις κάνει μέχρι στιγμής, υποδειγματική θα έλεγα και σαφώς απαραίτητη ειδικά στην περίπτωση (.....όπως εγώ) που ο χώρος που διαθέτει κάποιος είναι περιορισμένος.

Αγαπη, δυο ερωτησεις.
Τι λαμα χρησιμοποιεις στη σεγα και τη καθαρο υψος κοπης εχεις?
Ποςη ειναι η αποσταση απο το καθετο μεταλλικο δοκο μεχρι τη λαμα, δεν θα ηταν βολικο να μπει στο πισω μερος αντι για πλαγια?

Επισης παρατηρησα οτι η σεγα βγαζει αρκετη σκονη/ πριονιδι. Οποτε η σκουπα ειναι και δω απαραιτητη. Εχεις καμια ιδεα που και πως θα μπορουσε να προσαρμοστει το στομιο αυτη?