Οικιακό εργαστήριο

Γιάννη οι οδηγοί για συρτάρια είναι έτοιμοι, 4 στο σύνολο όπως βλέπεις απλά δεν ξέρω τι ξύλο να βάλω, αυτό με τις μπίλιες εννοείς τους τηλεσκοπικούς;

Ναι, τηλεσκοπικους.

Θα είναι λίγο μεγάλα σε βάθος τα συρτάρια γιατί οι οδηγοί που έχω είναι 0,80cm tzoutzi , έχεις δίκιο με κόντρα πλακέ θα το κάνω για να αντέχει το βάρος .Μου δώσατε ωραία ιδέα απλά αν βάλω τους τηλεσκοπικούς μπορεί να χάσω δεξιά και αριστερά κάνα 2 πόντους δεν με πειράζει γιατί έχω βάθος.

Γνώμη μου είναι ότι το κόντρα πλακέ ειναι αρκετά βαρύ. Θα έχεις υπερκαλυψει το βάρος που αντέχει ο οδηγός χωρίς να βάλεις πράγματα μέσα. Και μην πει κανείς ότι γράφει για τριάντα κιλά ο οδηγός. Γιατί θα φέρω 30 κιλά για τεστ ντραιβ να γελάσουμε.

Και τι πατο θα βαλει στο συρταρι που θα ειναι 50 κιλα ωστε οι οδηγοι με μπιλια να μην αντεχουν? Αυτοι οι οδηγοι απο οτι ξερω ειναι 45 κιλα το ζευγαρι και αν σκοπευει να φτασει εκει τοτε ειναι που χρειαζεται K.Π.
Η μελαμινη θα του γλυτωσει 2-3 κιλα και θα καμπυλωσει μετα απο μερικους μηνες. Το mdf ακομα βαρυτερο και πιο αδυνατο.

Και τι πατο θα βαλει στο συρταρι που θα ειναι 50 κιλα ωστε οι οδηγοι με μπιλια να μην αντεχουν? Αυτοι οι οδηγοι απο οτι ξερω ειναι 45 κιλα το ζευγαρι και αν σκοπευει να φτασει εκει τοτε ειναι που χρειαζεται K.Π.
Η μελαμινη θα του γλυτωσει 2-3 κιλα και θα καμπυλωσει μετα απο μερικους μηνες. Το mdf ακομα βαρυτερο και πιο αδυνατο.
Καλό είναι όταν δεν έχουμε πλήρη γνώση ενός θέματος να μην γράφουμε για αυτό. Κανείς δεν μίλησε ούτε για μελαμινη ούτε για mdf. Και θα σε παρακαλέσω μαγκικες ερωτήσεις του τύπου και τι να βάλει να μην τις κάνεις σε μένα. Το ιδανικό υλικό για πάτο τόσο μεγάλου συρταριου είναι το πλακάζ ή ελληνιστί η πηχοσανιδα. Φθηνό ελαφρύ και ανθεκτικό. Επίσης όταν οι αντίστοιχοι οδηγοί πολύ γνωστών εταιριών λένε μάξιμουμ 20 κιλά δεν μπορεί μια κινεζική απομίμηση να σηκώσει 45 ούτε στον ύπνο της. Και σημειωτέον το βάρος είναι μαζί με τα ξύλα. Δηλαδή 20 μείον το βάρος του πατου

Καλό είναι όταν δεν έχουμε πλήρη γνώση ενός θέματος να μην γράφουμε για αυτό. Κανείς δεν μίλησε ούτε για μελαμινη ούτε για mdf. Και θα σε παρακαλέσω μαγκικες ερωτήσεις του τύπου και τι να βάλει να μην τις κάνεις σε μένα. Το ιδανικό υλικό για πάτο τόσο μεγάλου συρταριου είναι το πλακάζ ή ελληνιστί η πηχοσανιδα. Φθηνό ελαφρύ και ανθεκτικό. Επίσης όταν οι αντίστοιχοι οδηγοί πολύ γνωστών εταιριών λένε μάξιμουμ 20 κιλά δεν μπορεί μια κινεζική απομίμηση να σηκώσει 45 ούτε στον ύπνο της. Και σημειωτέον το βάρος είναι μαζί με τα ξύλα. Δηλαδή 20 μείον το βάρος του πατου

Sorry φιλε αλλα εσυ πριν απαντησες σε ολους εμας που ειπαμε να βαλει K.Π. και ειπες να μην βαλει. Δεν θα επρεπε να πεις και τι προτινεις να βαλει και δεν ειναι λογικο να σου γινει αυτη η ερωτηση? Με κατηγορεις γιατι ρωτησα τι προτινεις να βαλει ωστε να μας πεις τελικα τι πιστευεις οτι πρεπει να βαλει? Εγω δεν ειμαι επαγγελματιας και αυτο το πλακαζ-πηχοσανιδα δεν το ξερω και δεν το εχω δει πουθενα. Θα το ψαξω ομως τωρα.

Και επειδη εισαι προκλητικος χωρις λογο, εγω ποσταρω τις παρακατω φωτο απο ΤΟ ΣΠΙΤΙ μου σε παπουτσοθηκη που εχω φτιαξει εγω και λειτουργει 6 χρονια τωρα με 4 τετοιους οδηγους και δεν θα κανω χαρακτηρισμους για το προσωπο σου, κατσε να υπολογισεις το βαρος απο το πορτακι και ολες τις μελαμινες που εχει πανω χωρις να κανει το ελαχιστο βελος καμψης. Θα ηθελα ομως ενα λινκ επωνυμου οδηγου με μπιλιες που αναφερει 20 κιλα στο ζευγος, γιατι ουτε τετοιους εχω δει.

DSC_0836.jpg

DSC_0837.jpg

DSC_0838.jpg

Τι βάρος πιστεύεις ότι εχουν πέντε μελαμινες και 20 ζευγάρια παπουτσια?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αλλά όχι συγγνώμη. Κακώς έγραψα. Σου ανοίγω τα μάτια χωρίς λόγο. Πλήρωνε οδηγούς μπιλιας της πλακας 10 ευρώ το σετ και κόντρα πλακέ για πατους συρταριων. Εγώ είμαι άσχετος και κομπλεξικός. Εσύ ξέρεις. Τα πάντα. Άντε τα πάντα εκτός του πλακαζ αλλά το έμαθες κι αυτό. Στείλε μου και πμ το τηλέφωνο σου να σε περνώ όταν έχω πρόβλημα στις δουλειές μου να δίνεις λύση.

Τι βάρος πιστεύεις ότι εχουν πέντε μελαμινες και 20 ζευγάρια παπουτσια?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αλλά όχι συγγνώμη. Κακώς έγραψα. Σου ανοίγω τα μάτια χωρίς λόγο. Πλήρωνε οδηγούς μπιλιας της πλακας 10 ευρώ το σετ και κόντρα πλακέ για πατους συρταριων. Εγώ είμαι άσχετος και κομπλεξικός. Εσύ ξέρεις. Τα πάντα. Άντε τα πάντα εκτός του πλακαζ αλλά το έμαθες κι αυτό. Στείλε μου και πμ το τηλέφωνο σου να σε περνώ όταν έχω πρόβλημα στις δουλειές μου να δίνεις λύση.

Δηλαδη τωρα μας λες οτι το βαρος 5 μελαμινων οριζοντιων + 2 μελαμινες πλατη και φατσα + 1 τεραστιο πορτακι ειναι μηδαμινο βαρος για 4 οδηγους,
Τι βαρος πιστευεις εσυ οτι εχει ενας πατος κοντρα πλακε για 1 (ενα) συρταρι με 2 οδηγους.

Σου ειπα εγω οτι κανεις λαθος για το πλακαζ? δεν το ξερω το υλικο και δεν το αναφερω σε κανενα. Οπως ειδες μιλησα για βαρος και αντοχη και αυτα τα στοιχεια για το πλακαζ δεν τα ξερω ουτε τα βρηκα. Αρα δεν επιμενω σε τιποτα. Εγω δεν εγραψα τιποτα για σενα, εσυ μου επιτεθηκες επειδη σε ρωτησα τι πρεπει να βαλει για πατο.

Στο αλλο θεμα τωρα των οδηγων, εγω περιμενω ακομα το λινκ των επωνυμων οδηγων που ειναι για 20 κιλα το ζευγαρι. Και εδω, διαφωνουμε, οποτε μου στελνεις το λινκ και εγω λογικα θα δεχτω οτι αφου ο γερμανος τους φτιαχνει για 20, τοτε ο κινεζος λεει ψεματα. Αν θελεις βεβαια αφου συμφωνησαμε στο πλακαζ, μπορεις να προτινεις και τι οδηγους να βαλει.

Αυτοί του δεκαρικου τιμή λιανικής είναι για 20 κιλά ξαναλέω
http://www.rockler.com/centerlinereg-lifetime-series-714-35-lb-center-mount-drawer-slides

Τώρα άμα τα σκάσεις χοντρά βγαίνει και για πάνω από 100 κιλά με πάνω απο 50 ευρώ ο οδηγός όμως.

Τωρα να σε εκθεσω?

Αυτοι οι οδηγοι ειναι ΕΝΑΣ ανα συρταρι και μπαινουν πλακα και σηκωνουν 16 κιλα χ 2 = 32 κιλα και ειναι ελαφρου τυπου.
Αυτοι οι οδηγοι εχουν πλατος 35mm και οχι 45 οπως οι ευρωπαικοι.
Αυτοι οι οδηγοι εχουν παχος 9,5mm και οχι 12.5 οπως οι ευρωπαικοι.
Οι κινεζικοι και ολοι οι ευρωπαικοι αναφερουν καθετο μονταρισμα και σε ζευγος για 45 κιλα.

Αυτα,,,,

Όντως το λινκ ειναι λάθος γιατί είναι από centralize οδηγο. Και οντως το 12.5 ερχεται μονο στην Ελλαδα. Εχω το βιβλιο της hafele στο μαγαζί να σου στείλω φωτο αύριο. Πάντως ο μόνος που εκτίθεται είσαι εσύ. Επιμένεις σε ένα λάθος. Οι οδηγοί αυτοί δεν αντέχουν 45 κιλά. Βάλε 45 κιλά σε ένα τέτοιο και κλάψε μετά με τα σπασμένα πλακάκια που θα βρεις στο τρίτο άνοιγμα

Όντως το λινκ ειναι λάθος γιατί είναι από centralize οδηγο. Και οντως το 12.5 ερχεται μονο στην Ελλαδα. Εχω το βιβλιο της hafele στο μαγαζί να σου στείλω φωτο αύριο. Πάντως ο μόνος που εκτίθεται είσαι εσύ. Επιμένεις σε ένα λάθος. Οι οδηγοί αυτοί δεν αντέχουν 45 κιλά. Βάλε 45 κιλά σε ένα τέτοιο και κλάψε μετά με τα σπασμένα πλακάκια που θα βρεις στο τρίτο άνοιγμα

Εγω δεν προκειτε να συνεχισω την κοντρα μαζι σου. Δεν εχει νοημα γιατι ουτε εμπορευομαι τιποτα ουτε ζοριζω κανενα να κανει αυτα που λεω εγω.

Ο φιλος ρωτησε απο τι να φτιαξει το συρταρι του.
Η δικη μου προταση και ολων οσων απαντησαν ηταν Κ.Π. 16mm για πατο που να προσθεσω ζυγιζει 3.5 κιλα.
Η δικη σου προταση αφου μου επιτεθηκες ηταν ΠΛΑΚΑΖ που να υποθεσω θα ζυγιζει 2,9 κιλα.
Ας παρει ο φιλος οτι θελει και οτι βρει. Εγω παντως δεν θα εψαχνα πλακαζ για 600 γραμμαρια αν ειχα Κ.Π..

Εγω προτινα οδηγους με μπιλια και οχι τους κινεζικους με ροδακια για καλυτερη κυληση και περισσοτερο βαρος και δεν καταλαβα που διαφωνεις. Απλα λες δεν σηκωνουν 45 κιλα, το οποιο ειναι ασχετο με το θεμα ακομα και αν εχεις δικιο.
Ακομα δεν απαντησες στον φιλο τι οδηγους να βαλει. Λες οχι κινεζικους με μπιλια και να υποθεσω οχι κινεζικους με ροδακι που ειναι ακομα χειροτεροι. Εγω δεν ξερω αλλους περαν αυτων που βαζουν στις κουζινες στα συρταρια για κατσαρολες που ειναι blum και Salice.

Με όλο το σεβασμό στα πρόσωπα σας metallikas και Γιάννη δεν χρειάζεται να υπάρχει αυτός ο εκνευρισμός, ευχαριστώ για τις απαντήσεις απλά σκέπτομαι τι ξύλο θα μου προτείνεται να βάλω .Υπάρχουν και οδηγοί στον πάγκο εξαρχίας.
http://www.zalonis.eu/index.php?pag...&category_id=8&option=com_virtuemart&Itemid=2

Attachments

• 20161124_113853.jpg
    20161124_113853.jpg
    117.2 KB · Views: 353
Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Με όλο το σεβασμό στα πρόσωπα σας metallikas και Γιάννη δεν χρειάζεται να υπάρχει αυτός ο εκνευρισμός, ευχαριστώ για τις απαντήσεις απλά σκέπτομαι τι ξύλο θα μου προτείνεται να βάλω .Υπάρχουν και οδηγοί στον πάγκο εξαρχίας.
http://www.zalonis.eu/index.php?pag...&category_id=8&option=com_virtuemart&Itemid=2

Αν εννοεις να βαλεις τα συρταρια να σερνουν πανω στο μεταλλο οπως φαινεται στην φωτο, δεν νομιζω οτι αυτο θα δουλεψει σωστα. Θα πρεπει να βαλεις καθετο ξυλο αναμεσα για να βιδωσεις οτιδηποτε τελικα αποφασισεις να βαλεις.
Αυτοι στο λινκ μου φαινονται οκ.

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Και εγώ θα προτιμήσω του μηχανισμούς είναι πιο νοικοκυρεμένοι, πιστεύω αυτή μας κάνουν.

Επειδη θα σου γινουν στενα, μπορεις να βαλεις και λεπτοτερο πατο. π.χ. 12mm K.Π. ή πλακαζ (που δεν ξερω σε τι παχη υπαρχει).

Τουλαχιστον με δυο ξυλουργους προσφατα προσπαθουσα να συννενοηθω. Εγω ελεγα κοντρα πλακε, ο ενας πλακαζ. Εγω κοντρα πλακε ο αλλος κοντρα πλακαζ, αλλο ειναιντο κοντρα πλακε. :bigcry:

Με λίγο google είδα ότι ΜΑΛΛΟΝ
το πλακάζ είναι μασίφ κομμάτια ξύλα εσωτερικά και εξωτερικά μασίφ φύλλο όπως στο κόντρα πλακέ

απλά στο κόντρα πλακέ μέσα έξω έχει μόνο φύλλα

δε ξέρω αν είναι αυτό, αλλά απο τις αντιπαραθέσεις ας μαθαίνουμε και κάτι -bye-