Καλημερίζω τους μάστορες αυτού τού φόρουμ, που το περιδιαβάζω εδώ και λίγο καιρό χωρίς να συμμετέχω. Χαίρομαι να γνωρίζω ανθρώπους μερακλήδες κι επινοητικούς, και πιστεύω πως ο καθένας μας --ανεξέρτητα από ηλικία, επάγγελμα, και γνώσεις -- κάτι έχει να μάθει απ τούς άλλους. Και γι αυτό το σκοπό η συνεισφορά τών forums είναι αξιόλογη -- οι παλιές «συντεχνίες» σε μιά νέα μορφή, ίσωςβ¦
Ξέχασα να συστηθώ: Λέγομαι Βαγγέλης καί είμαι Σαμιώτης.
Εδώ και τρία χρόνια έστησα σιγά σιγά ένα μικρό εργαστήρι παραδοσιακής ξυλουργικής, ανακαινίζοντας το παλιό πλυσταριό τού σπιτιού μου. Λίγο στενός ο χώρος, αλλά όλα τα καλά χωράνεβ¦ Ό,τι βλέπετε τό αΎ½χω σχεδιάσει και τό ´χω φτιάξει μόνος μου, με εργαλεία χειρός. Το μόνο ηλεκτρικό εργαλείο που πραγματικά χρειάζομαι είναι μιά πριονοκορδέλα -- που την έχω σχεδόν επιλέξει και σύντομα θα την πάρω, ελπίζω.
ΕπισυναΌπτω λίγες φωτογραφίες απ το «ντουλγκεράδικό» μου (το μαραγκούδικο, στην τοπική μας διάλεκτο) και πιστεύω πως θά χουμε κάμποσα να πούμε από δώ και μπρός.
Καλημερίζω τους μάστορες αυτού τού φόρουμ, που το περιδιαβάζω εδώ και λίγο καιρό χωρίς να συμμετέχω. Χαίρομαι να γνωρίζω ανθρώπους μερακλήδες κι επινοητικούς, και πιστεύω πως ο καθένας μας --ανεξέρτητα από ηλικία, επάγγελμα, και γνώσεις -- κάτι έχει να μάθει απ τούς άλλους. Και γι αυτό το σκοπό η συνεισφορά τών forums είναι αξιόλογη -- οι παλιές «συντεχνίες» σε μιά νέα μορφή, ίσως…
Εδώ και τρία χρόνια έστησα σιγά σιγά ένα μικρό εργαστήρι παραδοσιακής ξυλουργικής, ανακαινίζοντας το παλιό πλυσταριό τού σπιτιού μου. Λίγο στενός ο χώρος, αλλά όλα τα καλά χωράνε… Ό,τι βλέπετε τό ᾽χω σχεδιάσει και τό ´χω φτιάξει μόνος μου, με εργαλεία χειρός. Το μόνο ηλεκτρικό εργαλείο που πραγματικά χρειάζομαι είναι μιά πριονοκορδέλα -- που την έχω σχεδόν επιλέξει και σύντομα θα την πάρω, ελπίζω.
Επισυνἀπτω λίγες φωτογραφίες απ το «ντουλγκεράδικό» μου (το μαραγκούδικο, στην τοπική μας διάλεκτο) και πιστεύω πως θά χουμε κάμποσα να πούμε από δώ και μπρός.
Κάπου στο "Ταξιδεύοντας" ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες και πατριώτης, λέει αναφερόμενος σε κάποια εκπληκτικά χτίσματα (κάστρα, πύργους, σπίτια) ότι αυτά είναι . . . "Τα θηκάρια μεγάλων ψυχών" !
Φίλε Βαγγέλη, αισθάνομαι ότι αυτό περιγράφει πιο καλά από 'μένα αυτό που με έκανες να σκεφτώ βλέποντας το δικό σου "Θηκάρι" !
Έυχομαι να ξιφουλκείς από αυτό, πάντα πιο κοντά προς το "όνειρο" !
Απλά . . . Εύγε ! ! !
Φίλε Seafalco, ευχαριστώ για τον ζεστό και ποιητικό τρόπο που ανταποκρίνεσαι στο εργόχειρό μου.
Και για να εκφραστώ κι εγώ στο ίδιο μήκος κύματος: «Λίγη καθαρή καρδιά ζητάει το Απίθανο για να φανερωθεί».
Ε, αυτή την καθαρή καρδιά μπορεί ν αξιωθούμε κάποια μέρα να την κερδίσουμε κάνοντας το όποιο εργόχειρό μας με μεράκι … ή, όπως μού πε ὀταν ήμουν παιδί ένας παλιός μάστορας (τώρα συχωρεμένος): «με καρδιά, με ψυχή, και με φιλότιμο»
Φίλε Seafalco, ευχαριστώ για τον ζεστό και ποιητικό τρόπο που ανταποκρίνεσαι στο εργόχειρό μου.
Και για να εκφραστώ κι εγώ στο ίδιο μήκος κύματος: «Λίγη καθαρή καρδιά ζητάει το Απίθανο για να φανερωθεί».
Ε, αυτή την καθαρή καρδιά μπορεί ν αξιωθούμε κάποια μέρα να την κερδίσουμε κάνοντας το όποιο εργόχειρό μας με μεράκι … ή, όπως μού πε ὀταν ήμουν παιδί ένας παλιός μάστορας (τώρα συχωρεμένος): «με καρδιά, με ψυχή, και με φιλότιμο»
Ρε μάγκες ...όσο πάτε και με φτιάχνετε :worshippy::worshippy:
Καλημερίζω τους μάστορες αυτού τού φόρουμ, που το περιδιαβάζω εδώ και λίγο καιρό χωρίς να συμμετέχω. Χαίρομαι να γνωρίζω ανθρώπους μερακλήδες κι επινοητικούς, και πιστεύω πως ο καθένας μας --ανεξέρτητα από ηλικία, επάγγελμα, και γνώσεις -- κάτι έχει να μάθει απ τούς άλλους. Και γι αυτό το σκοπό η συνεισφορά τών forums είναι αξιόλογη -- οι παλιές «συντεχνίες» σε μιά νέα μορφή, ίσωςβ¦
Εδώ και τρία χρόνια έστησα σιγά σιγά ένα μικρό εργαστήρι παραδοσιακής ξυλουργικής, ανακαινίζοντας το παλιό πλυσταριό τού σπιτιού μου. Λίγο στενός ο χώρος, αλλά όλα τα καλά χωράνεβ¦ Ό,τι βλέπετε τό αΎ½χω σχεδιάσει και τό ´χω φτιάξει μόνος μου, με εργαλεία χειρός. Το μόνο ηλεκτρικό εργαλείο που πραγματικά χρειάζομαι είναι μιά πριονοκορδέλα -- που την έχω σχεδόν επιλέξει και σύντομα θα την πάρω, ελπίζω.
ΕπισυναΌπτω λίγες φωτογραφίες απ το «ντουλγκεράδικό» μου (το μαραγκούδικο, στην τοπική μας διάλεκτο) και πιστεύω πως θά χουμε κάμποσα να πούμε από δώ και μπρός.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.