Οικιακό εργαστήριο

Καλη σκεψη Σωτηρη μπορει να βαλω ενα τραπεζακι με ενα χαρτοκουτο για το βερνικωμα/σπρευ των μικροξυλοκατασκευων.
Βαψιμο με αερα δεν κανω, δεν μου αρεσε ποτε το σκηνικο. Δεν εχω κανενα εργαλειο αερα γενικοτερα.

Καλη σκεψη Σωτηρη μπορει να βαλω ενα τραπεζακι με ενα χαρτοκουτο για το βερνικωμα/σπρευ των μικροξυλοκατασκευων.
Βαψιμο με αερα δεν κανω, δεν μου αρεσε ποτε το σκηνικο. Δεν εχω κανενα εργαλειο αερα γενικοτερα.

Να αποκτήσεις.
Εργαστήριο χωρίς αέρα δεν υπάρχει!!!

Εκτός και αν περιμένεις κανέναν αεροσυμπιεστή μπαταρίας!

Μιχάλη κουκλί γίνεται τό εργαστήριο όσο πάει :SFGSFGSF:,μόνο να συμφωνήσω μέ τόν Νίκο (osatosa) τό παγκοπρίονο θά ήταν καλύτερα κάπου κέντρο γιατί θά ενοχλεί ο τοίχος ώς τό πρός κοπή κομμάτι.

Eυχαριστω Δημητρη, ελα για καφε οποτε σε βγαζει ο δρομος μεσ'τη βδομαδα να τα πουμε.

Ο Νικος ελεγε για τον μικρο ξυλουργικο παγκο να βαλω κεντρικα, οχι για το παγκοπριονο.
Το μικρο παγκοπριονο μεταφερεται οταν προκειται για κοπη. Επισης υπαρχει και αλλο μεγαλο παγκοπριονο σε αλλο παγκο.

Eυχαριστω Δημητρη, ελα για καφε οποτε σε βγαζει ο δρομος μεσ'τη βδομαδα να τα πουμε.

Ο Νικος ελεγε για τον μικρο ξυλουργικο παγκο να βαλω κεντρικα, οχι για το παγκοπριονο.
Το μικρο παγκοπριονο μεταφερεται οταν προκειται για κοπη. Επισης υπαρχει και αλλο μεγαλο παγκοπριονο σε αλλο παγκο.

Τότε όλα έν τάξη πού λέμε.
Να σαι καλά μιχάλη,δέν τό υπόσχομαι,αλλά θά τό προσπαθήσω πρός Πέμπτη η Παρασκευή,δέν σέ έχω ξεχάσει θέλω νά σού φέρω μιά γωνία,θύμησε μου τό μέγεθος πού ήθελες,από τίς παρακάτω

μήπως αυτήν ? 0372104 150x100mm

https://www.organametrisis.gr/collections/gonies-akriveias/products/0372-grade-2

Από Τετάρτη θα είμαι αθηνα , φτιαξε καφε ! :-)

Μιχαλη στην θεση σου με τον χωρο που εχεις...θα εφτιαχνα ενα γομαρι ασυκωτο παγκο για το κεντρο του εργαστηριου...ετσι για το γαμωτο...
και ας ακουμπαγα πανω του μονο τον καφε μου...

Σχεδον ετοιμη και η ρυπογονα γωνια του εργαστηριου!
Λειπει ενα μεγαλο ραφι πανω στον κιτρινο τοιχο και ο μικρος διδυμος τροχος proxxon κοντα στα τριβεια.

33981320814_844b0f15a4_c.jpg

Εχουμε απο αριστερα, παγκοπριονο, μικρος παγκος, τριβειο κυκλικο, τριβειο triton, ρουτερ παγκου, πλανη και εργονομικη σκουπα χειρος :))

Την σκούπα ζαχάρωσα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πέρα απ την πλάκα Μιχάλη και τα συγχαρητήρια μου για τον χώρο, λέγε για το κυκλικό τριβείο πληροφορίες

χαχαχα, ευχαριστω Δημητρη!
Το κυκλικο τριβειο ειναι το μεγαλο της proxxon με 250μμ δισκο. Βγαζει και ενα μικροτερο 125μμ δισκο. To μικρο ειναι απιστευτα αθορυβο.
Τα ανταλλακτικα δισκακια που βγαζει και για τα δυο τριβεια ειναι 80, 125, 240 και 320grit (320 grit μονο για το μεγαλο). Διαρκουν πολυ ιδιως αν τα καθαριζεις συχνα με το ειδικο λαστιχο.
Oι καλυτερες τιμες που εχω βρει ειναι στο amazon.de. https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_n...-alias=aps&field-keywords=proxxon+disc+sander

Σχεδον ετοιμη και η ρυπογονα γωνια του εργαστηριου!
Λειπει ενα μεγαλο ραφι πανω στον κιτρινο τοιχο και ο μικρος διδυμος τροχος proxxon κοντα στα τριβεια.

Εχουμε απο αριστερα, παγκοπριονο, μικρος παγκος, τριβειο κυκλικο, τριβειο triton, ρουτερ παγκου, πλανη και εργονομικη σκουπα χειρος :))

Σάν νά είμαι εκεί -bye-
Μιχάλη παράταξη σάν στρατιωτικό προσκλητήριο τά εργαλεία. :SFGSFGSF:

Μιχαλη Λυπησου μας φιλε...χαχαχαχαχα
Τελειος χωρος...μπραβο σου...και το χρωμα πολυ ιδιαιτερο...τα παραθυρακια μεταμορφωθηκαν με το χρωμα πλεον ειναι πολυ νεοindustrial look...
Μπραβο...!!!

Υπέροχο!!!

Γιατί όμως εμένα ο τοίχος μου κάνει προς το λαχανί;!!!!!

ευχαριστω Ευγενιε!
Το χρωμα βγηκε κατα λαθος ετσι. Ειχα εναν παλιο κωδικο χρωματος μιας εταιρειας και το λεροι μου εδωσε εναν αντιστοιχο κωδικο απο αλλη μαρκα που δεν ηταν ο ιδιος...

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

ήθελα και εγώ λοιπόν να ανεβάσω κάποιες φωτογραφίες από το εργαστήρι μου το οποίο είναι στο ημιυπόγειο του σπιτιού μου !Είναι γύρω στα 15 2μ αλλά σε ύψος κανονικό . Έχει περάσει από πολλά στάδια ανακατασκευών και θα γίνουν και άλλες βελτιώσεις στο μέλλον ! ο πρώτος πάγκος που ξεκίνησα αν και άβολος ήταν αυτός που είναι κάτω από την πρώτη εργαλειοθήκη στα δεξιά , στην πορεία με την όση απειρία είχα έφτιαξα τον κεντρικό όπου παρόλη την ασχήμια του είναι πολύ βολικός γιατί όταν δουλεύω θέλω να πηγαίνω γύρω γύρω... εφοδιασμένος με μια κλασική μέγγενη αφαιρούμενη .Ακριβώς στο τέλος του πρώτου πάγκου είναι μια πολύ άσχημη αλλά βολική κατασκευή που έφτιαξα από ρετάλια για λόγους οικονομίας και το έχω για να τοποθετώ τα δράπανα μπαταρίας με τους φορτιστές τους και τα υπόλοιπα εργαλεία όπως τριβεία σέγα δράπανο ηλεκτρικό τροχούς κτλ.(αυτό θα αλλαχθεί με καινούριο απέναντι ακριβώς από το σημείο που στέκομαι είναι μια ραφιέρα με δυο σειρές όπου στήθηκε για να κερδίσω αποθήκευση σε ύψος μιας και το ταβάνι είναι 290 εκ περίπου. Από κάτω είναι μια αυτοσχέδια επιτοίχια εργαλειοθήκη σε στυλ "αμερικανιάς" η οποία έχει ακόμα χώρο έτσι ώστε να μπαίνουν πράγματα που θα έρθουν μελλοντικά στο εργαστήριο .
mzsWoIO.jpg

εδώ είναι μια φωτογραφία από το κέντρο του εργαστηρίου

LNFR7P8.jpg

κάθε εργαστηριούχος που σέβεται τον εαυτό του έχει μια μεριά στο εργαστήριο που ντρέπεται για αυτήν ... αυτή είναι η δική μου

N79AD4h.jpg

πέραν της πλάκας έχω την τάση να μην πετάω τίποτα έτσι ώστε κάποια στιγμή να εξαντλώ τα πάντα , αν αυτό καταστεί εφικτό !Και από επάνω δύο αντικριστές ευμεγέθης ραφιέρες για να συνεχίσω να εκμεταλεύομαι το ύψος του εργαστηρίου για αποθήκευση .

έως και στην υπερβολή χαχαχαχα
31xkQ7D.jpg

και εδώ μια τελευταία πλευρά του εργαστηρίου όπου έπρεπε να φτιαχτεί έτσι ώστε όλα τα αναλώσιμα να βρούν την θέση τους
Fu2pCbx.jpg

ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσατε

Last edited: