Οικιακό εργαστήριο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Ειναι εμφανή μπετα όμως. Στα σπίτια ειναι απλά καλουπωμενα που θέλουν ένα καλωπισμο. Οσο για τη υγρασία έρχεται απέξω κυρίως, αλλα αν δεν αερίζεται ο χώρος προστίθεται και η εσωτερική απο τη δραστηριοτητα του ανθρώπου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Ειναι εμφανή μπετα όμως. Στα σπίτια ειναι απλά καλουπωμενα που θέλουν ένα καλωπισμο. Οσο για τη υγρασία έρχεται απέξω κυρίως, αλλα αν δεν αερίζεται ο χώρος προστίθεται και η εσωτερική απο τη δραστηριοτητα του ανθρώπου.

το αισθητικό δεν τον πειράζει, θα το καλύψει με ξύλο, γυψοσανίδα ή οτιδήποτε άλλο θέλει..
όσο για την εσωτερική υγρασία έχει δεν έχει σοβά το ίδιο πράγμα είναι, μάλιστα τα σημάδια της είναι εντονότερα στον σοβά...όπως όλοι οι χώροι θέλει αερισμό στο βαθμό του εφικτού και αν το πρόβλημα είναι μεγάλο ,αφυγραντήρα... ο σοβάς ΔΕΝ λύνει το πρόβλημα
Υποθέτω εχει καταλάβει ο άνθρωπος ήδη αν το υπόγειο του έχει πρόβλημα ή όχι
αν επενδύσει τούς τοίχους απο κάτω ως πάνω, να βάλει περσίδας χαμηλά και ψιλά ώστε να αερίζετε ο χώρος απο πίσω

δεν είμαι π. μηχανικός αλλα πιστεύω δεν κάνω κάπου λάθος

Σωστά τα λες Δημήτρη.
Δεν χρειάζεται σοβάτισμα, παρά μόνο για αισθητικούς λόγους, που όμως θα καλυφθούν από την επένδυση του ξύλου.
Οι περσίδες στις 4 γωνίες θα λύσουν το πρόβλημα με τις υγροποιήσεις, όπως κάνουν και στα ξύλινα δάπεδα (παρκέ) και θα είναι κομπλέ.
Μάλιστα μπορεί να το ντύσει με osb που είναι και φτηνό και κατάλληλο για εσωτερικούς χώρους.

καλημερα σε ολους,
το σπιτι ειναι 10ετιας και απο την εξωτερικη μερια ειναι σοβαδισμενο και βαμμενο,
λογω ελλειψης χρηματων εκεινη την περιοδο και λογω οτι δεν ηταν αναγκαιο να δωσω λεφτα για σοβαδισμα και βαψιμο του υπογειου το αφησα ετσι...

το υπογειο δεν αεριζετε (δεν εχει παραθυρα) αλλα τοσα χρνια δεν εχω δει υγρασα ή κατι αλλο απο την εσωτερικη μερια..

το αισθητικο μερος για μεσα δεν με πειραζει,αλλωστε μπορω να βαλω γυψοσανιδα αν χρειαστει ή κατι αλλο...

μου αρεσε το ξυλο οπως ειδα τους τοιχους στου Μιχαλη για τον λογο οτι ειναι πιο σταθεροι δλδ. μπορεις να κρεμασεις καποιο εργαλειο ελαφρυ ή κατι αλλο,ενω στην γυψοσανιδα ειναι λιγο επιφοβο να κανεις κατι τετοιο..

σαφως και δεν θα ντυσω ολο το χωρο με ξυλο απλα μια - δυο μεριες του υπογειου..

αν μπει πρωτα καδρονακι και μετα να πατησει το φυλλο του κοντρα πλακε (οπως ειναι του Μιχαλη ) και το βαλω μεχρι τα 2 μετρα υψος πιστευω οτι θα αεριζετε οσο να ναι καθως το υψος του υπογειου ειναι στα 2,95 και ο τοιχος απο το φυλλο θα εχει ενα κενο 3-5 εκατοστα οσο θα ειναι το καδρονακι περιπου

Ειχα την χαρα να δω το εργαστηριο του Μιχαλη...ειναι αριστος χωρος για εργαστηριο...και το εχει οργανωση πολυ σωστα...
Να χαιρεσαι να μαστορευεις...!!!

Μια χαρα θα ειναι ο αερισμος με τα καδρονακια Tασο.
Kαλη τυχη και με το καλο να δουμε μια ωραια γωνια εργαστηριου εκει :))

Φίλε, να μην αφήσεις κενό ανάμεσα στο τοιχίο και την επένδυση για πολλούς λόγους κυρίως υγιεινής...αντί για κόντρα πλακέ που θα σου στοιχίσει πολύ μπορείς να βάλεις osb (είναι αρκετά φθηνότερο από το κόντρα πλακέ).

Κατά την άποψή μου φτιάξε ένα τελάρο με τα καδρονάκια, δηλαδή ένα παραλληλόγραμμο, και τα φύλλα της επένδυσης να βιδωθούν και πάνω και κάτω. Πάρε και 4 γρίλιες και βίδωσέ τες στις γωνίες για εξαερισμό, αν και νομίζω πως δεν χρειάζεται.

Εάν το τοιχίο σου είναι ίσιο έχεις την δυνατότητα να βιδώσεις άμεσα τα φύλλα πάνω σε αυτό με στριφώνια και ροδέλες, χωρίς καδρονάκια από πίσω.

Nα πω κι εγώ τη γνώμη μου,τσάμπα είναι άλλωστε.
Το σοβάτισμα δεν θα σώσει τίποτα εφόσων η υγρασία έρχεται από έξω προς τα μέσα.Απλά θα σου πετάξει και τον σοβά.
(Υπάρχουν βέβαια υλικά που το αντιμετωπίζουν αυτό,αλλά δεν εξαφανίζουν την υγρασία.Απλά θα στην ξεράσει σε άλλο σημείο.)
Εφόσων πρόκειται για εργαστήριο και όχι για χώρο που ζουν άνθρωποι,θα πρότεινα μιά επένδυση με κόντρα πλακέ ή osb ή γυψοσανίδα ή ό,τι τέλος πάντων,αλλά με αέρα απ`τον τοίχο.
Άσε την υγρασία να δουλεύει από πίσω.
Θα σε απασχολήσει ξανά σε 15 χρόνια.

Αν έρχεται υγρασιλα απ´μένω ο σοβάς, αντί να βοηθήσει, θα επιδεινώσει τα πράγματα.
Στο εμπόριο κυκλοφορούν στεγανωτικά υλικά απίστευτα, πρέπει όμως να απευθυνθείς στα εξειδικευμένα καταστήματα.
Και σίγουρα το πιό σημαντικό είναι ο πολύ καλός εξαερισμός.

Αν έρχεται υγρασιλα απ´μένω ο σοβάς, αντί να βοηθήσει, θα επιδεινώσει τα πράγματα.
Στο εμπόριο κυκλοφορούν στεγανωτικά υλικά απίστευτα, πρέπει όμως να απευθυνθείς στα εξειδικευμένα καταστήματα.
Και σίγουρα το πιό σημαντικό είναι ο πολύ καλός εξαερισμός.

πολύ σωστά! κι εγώ πρώτα σταμάτησα την εξωτερική υγρασία του τοίχου, άνοιξα ένα πλαινό παράθυρο στον τοίχο( είχα μόνο μπροστά 2 και δεν γινόταν καλός εξαερισμός) και στη συνέχεια έριξα τον παλιό σουβά που ήταν μουχλιασμένος και έριξα νέο. έκτοτε μπορώ να κάθομαι όσο στο εργαστήριο με τις ώρες χωρίς κανένα πρόβλημα.

Έτσι είναι Παύλο, όχι 2, και 12 παράθυρα να έχεις, αν είναι στον ίδιο τοίχο, ο εξαερισμός είναι ανεπαρκής.
Χίλιες φορές καλύτερα δύο παράθυρα σε αντικρυστούς τοίχους ώστε να ρευματίζει.

Καλησπέρα παιδιά!Μιας και ξεκίνησα να φτιάχνω το εργαστήριο μου ,θα ήθελα μια βοήθεια.
Το δάπεδο είναι βιομηχανικό,έχει τριφτει με ελικοπτερακι,αλλά δεν έχει γίνει βαφή.
Στην κατασκευή του είχανε ρίξει μια σκόνη η οποία με τον καιρό αποχρωματικε.
Θέλω λοιπόν να το βάψω.
Απ ότι είδα μάλλον θα χρειαστώ εποξεοδικο χρώμα δύο συστατικών?
Καμμία οικονομική λύση?
Που να απευθυνθώ?
Ένα που είδα και μου άρεσε είναι ένα προϊόν,δεν ξέρω αν κυκλοφορεί Ελλάδα,είναι το epoxyshield.
Υπάρχει κάτι παρόμοιο εδώ?
Εντάξει και χωρίς τις πέρλες μέσα μου κάνει..!
Καμμία πρόταση?
Ευχαριστώ πολύ!

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μετά και την καινούργια παραλαβή του δισκοπριονου του έκανα μερικές προσθήκες για να μην γεμίζει πολύ πριονίδι λεπτομέρειες δηλαδή .Θα ήθελα να ευχαριστήσω το praktiker για την άψογη εξυπηρέτηση όπου και έγινε αντικατάσταση με άλλο καινούργιο δισκοπριονο. Η τρίτη φωτογραφεία είναι το παλιό όπου και έγινε η αντικατάσταση.

Attachments

• 20170917_171418_HDR.jpg
    20170917_171418_HDR.jpg
    82.8 KB · Views: 331
  • 20170917_165016_HDR.jpg
    20170917_165016_HDR.jpg
    74.4 KB · Views: 331
  • 20170822_124509_HDR.jpg
    20170822_124509_HDR.jpg
    99.1 KB · Views: 329
  • 20170914_165812_HDR.jpg
    20170914_165812_HDR.jpg
    87.1 KB · Views: 330
Μετα την κατασκευη του φρεατιου, μπηκε επιτελους και ο παγκος εργασιας στην θεση του.
Βιδωθηκε στον τοιχο με 4 βιδες και ειναι κυριολεκτικα βραχος.

37206226621_3925ab21ea_c.jpg

Αυτη η γωνια ειναι ετοιμη.
Μενουν πλεον καποιες πινελιες στους αλλους χωρους και η ολοκληρωση του εργαστηριου ειναι θεμα ημερων.
...και εντος του αρχικου χρονοδιαγραμματος!! :))

Μετα την κατασκευη του φρεατιου, μπηκε επιτελους και ο παγκος εργασιας στην θεση του.
Βιδωθηκε στον τοιχο με 4 βιδες και ειναι κυριολεκτικα βραχος.

Αυτη η γωνια ειναι ετοιμη.
Μενουν πλεον καποιες πινελιες στους αλλους χωρους και η ολοκληρωση του εργαστηριου ειναι θεμα ημερων.
...και εντος του αρχικου χρονοδιαγραμματος!! :))

:SFGSFGSF: Πολύ ώραια όλα Μιχάλη,έχεις εύκολη πρόσβαση στόν Τρίτωνα η μέ ξεγελάει η φωτό ?
Γιά 50 ευρώ πάντος μιάς πού τόν είδα από κοντά τόν πάγκο τού Lidl είναι πολύ καλά.

Τώρα πού κοιτάω τήν φωτό, θά ήταν νομίζω καλύτερα νά είχες φτιάξει έναν πάγκο μονοκόμματο 4-5 μέτρα μήκος οση είναι η απόσταση από τό Fet μέχρι τόν Tρίτωνα,η δυό πάγκους μικρότερους αλλά ενωμένους μέ βάθος 70 cm,άν ήθελες έκανες καί από κάτω ράφια,καί νά έβαζες εκεί επάνω τό Fet τόν Τρίτωνα τό κυκλικό τριβείο Proxxon,καί να σού έμενε καί μεγάλος χώρος γιά μελλοντικά εργαλεία,καί τόν πάγκο μέ τήν μέγγενη νά τόν πήγαινες εκεί πού είναι ο πάγκος τού Lidl.

Φυσικά εσύ ξέρεις καλύτερα τίς ανάγκες σου,γιατί λένε τό σωστό "όσα ξέρει ο νοικοκύρης δέν τά ξέρει ο κόσμος όλος" -bye-

Eυχαριστω Δημητρη! Ο Τριτωνας εχει πολυ ανετη προσβαση.
Δεν ειναι ασχημη ιδεα για μονοκομματο παγκο, το ειχα σκεφτει για εκει αλλα μου αρεσει το lego style. Αν θελω δηλαδη να αλλαξω κατι, να το αλλαζω σχετικα ευκολα.
Χωροι υπαρχουν αρκετοι για μελλοντικα εργαλεια, στα αριστερα του FET. Το FET δεν μου αρεσει εκει, ουτως η αλλως το βγαζω απο κει για να κοψω.

Εβαλα σημερα μια εξτρα λαμπα φθοριου στον παγκο των επιδιορθωσεων καθως η λαμπα φθοριου απο πανω δεν επαρκουσε.
Ειχα βαλει ενα σποτακι αλλα δεν με ικανοποιουσε πληρως καθως υπηρχαν φορες που χρειαζοταν καλυτερος φωτισμος.

37498478921_cbc7f3c3f8_c.jpg

Και μια λεπτομερεια της εγκαταστασης..μακαρονακι για συνδεση γιατι βαριομουν να βαζω ακροδεκτες και συναφη.
Το μινι φλογιστρακι το εβαλα για διακοσμητικους λογους, το μακαρονακι ζεστανε με αναπτηρα :))
37450480406_2997ea5ef4_z.jpg

Συνγέροντα μου,ου γαρ έρχεται μόνον το γήρας :grandpa: :ernaehrung004:

Ωραία η τοποθέτηση καί χρήσιμο τό θερμοσυστελλόμενο.

Καί εγώ προχτές πρόσθεσα φωτισμό στόν πάγκο μέ δυό φωτιστικά μανταλάκι καί λάμπες led 15 watt έκαστο,καί είδα τό φώς τό αληθινό πού λέμε.
Μιχάλη δέν ξέρω τό κατά πόσο κάνει δουλειά εκεί στόν χώρο η φθορίου καί δέν διαχέεται τό φώς παντού,εγώ προτίμησα νά ρίχνω τό φώς μόνο επάνω στόν πάγκο κάθετα.

Φωτό μέ σβηστές και αναμένες οι λάμπες led.

fo110.jpg

f0210.jpg