Οικιακό εργαστήριο

Έτοιμος και ο πάγκος εργασίας μου. Λεπτομέρειες μένουν όπως φωτισμός κλπ. Προτάσεις-συστάσεις-υποδείξεις πάντα ευπρόσδεκτες.

d4a2d27afe926b84d36eb8492ae3fac1.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Έτοιμος και ο πάγκος εργασίας μου. Λεπτομέρειες μένουν όπως φωτισμός κλπ. Προτάσεις-συστάσεις-υποδείξεις πάντα ευπρόσδεκτες.

Δικε μου, διακρινω πχιοτητα ΑΑΑ, :SFGSFGSF:

:flipout:

Φτιαξε δυο βραχιωνες απο πανω 5-10 εκατοστα απο το τοιχο και τοποθετησε ενα σκαφακι τυπου φθορισμου με λαμπα led ψυχρο φως!

Προτάσεις-συστάσεις-υποδείξεις πάντα ευπρόσδεκτες.

Επίσης ένα φωτιστικό με βραχειονα θα έκανε πολύ δουλειά σε συνδυασμό με τα led που πρότεινε ο Νεκτάριος

Μπραβο Κωστα καλοριζικος ο παγκος, μια χαρα φαινεται!!

Αριστερα ο τοιχος πρεπει να αξιοποιηθει. Ειτε με μαγνητες ειτε με ξυλα που εχουν επανω καρφακια/αγκιστρα για να κρεμας πραματα. Πανω δεξια η πλατη ειναι φορτωμενη :)
Χαμηλα αριστερα στον τοιχ, μπορεις να βαλεις ενα στενο ραφακι να ακουμπας πανω το χαρτι και αλλα που εχεις εκει γυρω. Θα μεγαλωσει ο ωφελιμος χωρος στον παγκο.
Το λιντλ επισης βγαζει ενα παρα πολυ χρησιμο μαγνητικο σκαφακι που μπορεις να το βαλεις πισω στην διατρητη πλατη και να βαλεις μεσα πιο ογκωδη πραματα και να ελευθερωθει ο παγκος.

Λοιπόν έχω μια αποθήκη για εργαστήριο 2.40 x 2.00 που ντρέπομαι να σας την βγάλω και φωτογραφία . Τα έχω όλα μέσα με τροχουδακια και τα βαζωβγαζω και δουλεύω στην βεράντα ! Ο νέος χορός επαγλεματικης αποθήκης και ερασιτεχνικού εργαστηρίου ξεκίνησε να υλοποιητε
148cd1c9790e138e9e1e34bd3873091a.jpg
αυτός είναι ο χορός . Μέχρι σήμερα φιλοξενούσε το Μίνι φυτώριο που συντηρώ από φυτά παραγωγής μου όπως και διαφορα «σκουπίδια»

Σήμερα λοιπόν το 1ο βήμα ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ !!!

Μετέφερα το «φυτώριο»
6e3e11bfdf3e84c39463b62c8a105b59.jpg

Και βουαλα
599f4e18d86ce920564c685dfa18d1d4.jpg

Στην επόμενη ελεύθερη μέρα μου θα χτίσω και τα τούβλα στον πλαϊνό τοίχο για να έχει απλά να Κυλάει σκαλωσιά. Περιμένω έναν φίλο να μου δώσει εναν ηλεκτροσυγκολλητή να ξεκινήσω τον σκελετό που θα στρώσω τα πάνελ της οροφής !!!!

3be72f3e1a4025945c734ffe4624e94a.jpg

Και εδώ είναι ο χορός που είχα πει σε άλλο ποστ για τα διαμερίσματα
04a36e1134200d8428bdb5bad41d4e70.jpg

Αν θέλει ο θεός τέλος φευρουαριου του 19 όλα θα είναι έτοιμα !!!

Βρουχος αρτζι μπουρτζι και λουλας που λεμε πολυ αρπα κολλα κουμπαρε.
Για επαγγελματια του ειδους το φυτωριο σου και η ταξη που επικρατει δεν λεει ......στην θεση σου δεν θα το εδειχνα.
Οσο για πακτωμενο pop up μεσα στο κομματι τσιμεντου με ολο το σετακι απο κατω ολα λεφτα αλλ ο τρελλος γελωτας μεχρι δακρυων ειναι η βιασυνη σου να ανεβεις να τραβηξεις φωτο και το αθανατο το αφησες τουμπα ορφανο στην τελευταια φωτο χαχαχα.
Επισης επαγγελματιας και να ποτιζει μεσα στον ηλιο τα κακτοειδη αλοες τσικες αθανατα ειναι ενα και ενα για εγκαυματα
Να σαι καλα που μας εφτιαξες την διαθεση σημερα .

1oν το φυτώριο δεν είναι καν επαγκελματικο δεν έχω μαγαζί δεν πουλάω φυτά δεν ειμαι γεωπόνος ούτε το παριστάνω , είναι από σπόρους που πιραματιστικα , μικρά φυτά που μεταφυτευσα και μπολιάσματα που πιραματιστικα .

2ον το pop up Είναι περασμένο σε μία βάση πρόχειρη από Α μπλοκ για να κάνω την δουλειά μου και έτυχε να βρίσκετε και το φρεάτιο του βόθρου εκεί και εκμεταλλευτικα το υψος του.

3ον δεν ποτίζω απλά ρύθμιζα την βεντάλια για το αυτόματο διότι τα μετέφερα μόλις και ήθελα να είμαι σίγουρος πως το βράδυ θα ποτίζονται σωστά . Μάλιστα στα αθάνατα δεν πάει καν νερό . Αν και ήταν και απόγευμα ,ο ήλιος που βρισκόταν στο 20% τον των φυτών ήταν ζήτημα 5-10 λεπτών να φύγει ...

4ον δεν βιαστικά να ανέβω για φωτογραφία. σπίτι μου ανεβενα να ξεκουραστώ και την τράβηξα για μένα ,αλλά γενικός από τον τρόπο σου κατάλαβα πως ήταν λάθος να τη μοιραστώ μαζί σας ... και αν βιαζόμουν δεν ήταν για να το παίξω σε εσένα με την φωτογραφία αλλά γιατί δουλεύω και το βράδυ .

5ον και τελειώνω εδώ ,ειδικά με αυτό το νήμα . ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΟΣΟ ΑΧΟΥΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΥΤΑ ΕΚΑΝΕ. απλά ήθελα να μοιραστώ την εξέλιξη του μαζί σας . Ντρέπομαι ομος για σένα και τον τρόπο σου.

Συγνώμη για την ενόχληση .

Μην δίνεις σημασια φιλε μου. Το συγκεκριμένο μελος γράφει σπανια, σχεδον παντα επικριτικα και ενίοτε προσβλητικα οπως αυτη τη φορα που ξεπέρασε τα ορια χωρίς λογο. Οι απόψεις που παρουσιάζει με τίποτα δεν εκφραζουν τα μελη μας για αυτό απλα αγνοησε τον.

Είσαι μια νέα παρουσια στην παρεα μας που εκτιμω ιδιαιτερα και εχουμε πολλά να μοιραστουμε. Συνέχισε με την ιδια ορεξη!

και ενίοτε προσβλητικα οπως αυτη τη φορα που ξεπέρασε τα ορια χωρίς λογο. Οι απόψεις που παρουσιάζει με τίποτα δεν εκφραζουν τα μελη μας

Σωστά. Vrouxos, προχώρα και μην σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι. Της στραβής ψ..... τις φταίνε οι τρίχες.

Σωστά. Vrouxos, προχώρα και μην σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι. Της στραβής ψ..... τις φταίνε οι τρίχες.

+1Όπως τα λέει ο Κώστας.

Δυστυχώς από το 99 που ασχολήθηκα με κοινωνικά δίκτυα, αυτό το θέμα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει..
Η εύκολη συμβουλή είναι να σκέφτεσαι ότι τα πάντα στην οθόνη σου είναι 0 και 1.
Όμως παραειναι απλοϊκή γιατί στα δίκτυα πισω από ένα πληκτρολόγιο κρύβεται ένας άνθρωπος με αισθήματα και συναισθήματα και είναι απίστευτα δύσκολο να προσαρμοστεί σε συνθήκες μποτ. Όσο δε μεγαλώνει ο χρόνος ενασχολήσεις τόσο μικραίνει η δυνατότητα αντίστασης σε μπουλινγκ καταστάσεις.
Προσπάθησε φίλε μου όσο μπορείς να μη χαλιεσαι από idiot καταστάσεις. Εδώ είμαστε γιατί μας αρέσει κάτι συγκεκριμένο. Είτε σαν επάγγελμα, είτε σαν χόμπυ, είτε ακόμα και σαν ευκαιριακό και απολύτως στιγμιαίο ενδιαφέρον.
Διαβάζουμε ότι μας κεντρίζει το ενδιαφέρον και μεταφέρουμε αν θέλουμε τις γνώσεις μας.
Και για τον κάθε έναν είναι στην εξα του τι θα κρατήσει και που θα αδιαφορήσει.
Τον σημαντικότερο ρόλο σε τέτοια δίκτυα τον έχουν οι διαχειριστές.
Ρόλος άχαρος πολλές φορές, κουραστικός και παράλληλα πολύ υπεύθυνος.
Ειδικά στα εξειδικευμένα κοινωνικά δίκτυα είναι το Α και το Ω για την διατήρηση ενός αξιοπρεπους επιπέδου εστω.
Οι ληντερ του φόρουμ.
Και δυστυχώς στο ληντερσηπ δεν χωράει πολύ "δημοκρατία". Γι'αυτό είναι άχαρος και ζορικος ο ρόλος τους. Γιατί πρέπει να κρίνουν και να αποφασίζουν γρήγορα με άμεσες ενέργειες, που θα νουθετησουν, που θα αδιαφορήσουν αλλά και που θα επέμβουν με την μεθοδο σβαρνουτ του γνωστού "πατερουλη".
Σε κάθε περίπτωση μη σκας δεν αξίζει.

Ναι ρε vrouxos μη χαλιέσαι (όσο μπορείς) εγώ εδώ σα νεος μπαίνω κ βρίσκω ψυχική ηρεμία, μην αφήνεις κανέναν να στο χαλάει αυτό!!

Πάγκου συνέχεια με την κατασκευή του φωτισμού. Επιλέχθηκε σκαφάκι led μήκους 120cm Τ8 με 6000κ φωτισμό.
Για την στερέωση βρήκα βραχίονες κουρτινών από Leroy τους οποίους και προσάρμοσα στο άνω μέρος του φωτιστικού σώματος.
Ευχαριστώ.
b8ee51016f9837d24b1254b72527e615.jpg

4d0fae3f8b4a123706ecd5b341295ff7.jpg

454c5567c03371c9b9a420729327e5f6.jpg

Και βουαλα
599f4e18d86ce920564c685dfa18d1d4.jpg

φιλε εχεις την αρχη μιας εργαστηριαρας! :drool1:
Αν και με τις δουλειες που εμπλεξες ισως και να μην σου φτασει... Ειδικα αν βαλεις την μπετονιερα μεσα.....:2thumb22sup:

με τρωει η περιεργεια μου για τις κολλωνες που φαινεται να καλουπωθηκαν με σωληνες PVC.

ΥΣ...σχετικα με τις κακεντρεχειες οπου και οταν.
Δυστυχως τα πραγματα ειναι πιο σοβαρα γιατι εχω διαπιστωσει οτι Και στην ζωη, Και στο διαδικτυο ισχυει ο νομος του οικονομολογου Gresham. "το κακο χρημα διωχνει το καλο απο την αγορα"
Με αλλα λογια η πολυ τρολια διωχνει τους καλους. Και πιστευω οτι ο μοναδικος τροπος αντιμετωπισης ειναι τα πολλαπλασια θετικα μηνυματα.

Αξιόλογη η προσπάθεια όμως αυτό με τις κολόνες είναι λίγο κάπως. Όχι για το καλούπωμα αλλά πιστεύω πως ούτε τσέρκια έχουν και αν κατάλαβα καλά επάνω στον κατακόρυφο οπλισμό θα κολλήσει κατευθείαν το στέγαστρο. Αν γίνει έτσι είναι και αυτό κακό.

Δεν ξέρω μπροστά τι θα γίνει, θα χτιστούν μεταξύ τους? Θα μπούν κάποια χιαστί. Αν απλά πάει επάνω η στέγη και εμπρός είναι ανοιχτό εντελώς η κατασκευή είναι λίγο κάπως. Τέλος πάντων, άντε να το δούμε και τελειωμένο σύντομα.

Ευχαριστώ για της παρατηρήσεις σας!!! Λοιπόν !!! Ο χορός είναι για να φανταστείτε γκαράζ για 6 αυτοκίνητα !!! Αυτό ήταν βασικά το σχέδιο του πατέρα πριν παραδώσει ... λοιπόν το θέμα κολόνες !! Στα 2/3 θα βρίσκονται εργαλεία και μηχανήματα ( γαζομιχανες φρεζες κτλπ) και στο 1/3 το εργαστήριο του Σαββατοκύριακου.

Αν δείτε στο βάθος στην φωτογραφία μέσα στο τοιχο έχει έναν κιλοδικό ανάλογοι κιλοδοκοι βρίσκονται και στις κολόνες αλλά ο πατέρας μου τους έκανε έτσι γιατί τόσο του έκοβε ...
μια σκέψη είναι να φτάσω στον κιλοδοκο και να ξεκινήσω κολλήσεις !

Να κολλήσεις στις κοιλοδοκούς, αλλά κάνε κάτι και για διαγώνια στήριξη. Και στην πλάκα κάτω δεν νομίζω πως θα έχει κάποιο είδος πέλματος σε μορφή δοκού ας πούμε πέρα πέρα.
Αν φύτεψε έτσι με κανένα βύσμα τις δοκούς στην πλάκα και μετά έβαλε και το Pvc κτλ, αυτές ουσιαστικά κρατάν μόνο κατακόρυφο βάρος.

Μετά αν είναι ανοιχτό και πιάνει εκεί πολύς αέρας καμιά φορά, μπορεί κάποτε να σου σηκώσει και τη στέγη.

Να κολλήσεις στις κοιλοδοκούς, αλλά κάνε κάτι και για διαγώνια στήριξη. Και στην πλάκα κάτω δεν νομίζω πως θα έχει κάποιο είδος πέλματος σε μορφή δοκού ας πούμε πέρα πέρα.
Αν φύτεψε έτσι με κανένα βύσμα τις δοκούς στην πλάκα και μετά έβαλε και το Pvc κτλ, αυτές ουσιαστικά κρατάν μόνο κατακόρυφο βάρος.

Μετά αν είναι ανοιχτό και πιάνει εκεί πολύς αέρας καμιά φορά, μπορεί κάποτε να σου σηκώσει και τη στέγη.

Όλο κλειστό θα είναι !! Αύριο θα έρθει ενΑς σιδεράς να το δει να μου πει τι να προσέξω ! Για την πλάκα πρέπει να ρωτήσω τον εργολάβω αλλά δεν απαντάει ο άτιμος ...

Όλο κλειστό θα είναι !! Αύριο θα έρθει ενΑς σιδεράς να το δει να μου πει τι να προσέξω ! Για την πλάκα πρέπει να ρωτήσω τον εργολάβω αλλά δεν απαντάει ο άτιμος ...

Ολα καλα και μαζι σου! Και γω πολυτεχνιτης ειμαι. Αλλα διαβαζω για ηλεκτρικα, διαβαζω για υδραυλικα, για τουβλα για μπετα, διαβαζω για σιδερα, διαβαζω για εργολαβο, για μηχανικο ΔΕΝ διαβαζω ωστε να δωσει εστω στοιχειωδεις καταυθηνσεις προς τη σωστη και ααφαλη πλευρα. Γιατι οτι και αν κανεις αν δεν ειναι ασφαλες στο κεφαλι σου θα ερθει. Και αυτες οι κατασκευες δεν ειναι ουτε μικρες ουτε προχειρες. Φιλικα παντα.

Συμφωνώ απόλυτα ! Ζητησα λοιπόν από τον εργολάβο να μου πει τ έχει κάνει γιατί δεν βρήκα κανένα σχέδιο για το συγκεκριμένο .. μου εξήγησε λοιπόν και απευθύνθηκα σε έναν μηχανικό για να μου κάνει ένα σχέδιο ώστε να είναι σταθερό στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν εδώ και φυσικά στα υλικά που πρόκειται να χρισιμοποιοισω ! Σας ευχαριστώ .