Δεν ήξερα που να το ποστάρω και το έβαλα εδώ .
Μιας και είμαι σε φάση ανακαίνισης του εργαστηρίου , άρχισα να φτιάχνω αυτό εδώ το έπιπλο
,με ένα συρτάρι και ράφια από κάτω στις διαστάσεις των L-Boxx 102 και 136 . Το συρτάρι όμως το βρήκα πολύ βαθύ (15εκ) και δεν μου άρεσε χρειαζόμουν και λίγο παραπάνω ελεύθερο χώρο από κάτω ,και αποφάσισα να το κόψω σε 10αρι μπόι από 15 εκ. Μιας και βαριόμουν να βγάλω το παγκοπρίονο , χρησιμοποίησα την μικρή metabο 261 , που τα πήγε περίφημα ,κόβοντας 18αρα μελαμίνη για πλάκα. Μιας όμως το συρτάρι προορίζετε για αρκετά και βαριά εργαλεία χειρός , σκέφτηκα την πλάτη (βάση) να την κάνω συρταρωτή ,και χρησιμοποίησα για ρουτάρισμα ένα τρισάθλιο maκtec 600αρι γιατί βαριόμουν να βγάλω το Dewalt . Με τα πολλά έκανα τα λούκια (ελληνιστί ...daddos ή grouves ) και το συρτάρι ασυναρμολόγητο βγήκε έτσι
Μετά την συναρμολόγηση βγήκε από κάτω έτσι
και από πάνω όλο το συρτάρι φαίνεται έτσι
.Δεν είχα άσπρη χαρτοσμαλτίνη και έβαλα λουστραρισμένο κόντρα πλακέ 4αρι .
Ηθικό δίδαγμα :
1.- Μη βαριέστε να χρησιμοποιείτε όσο γίνεται καλύτερα εργαλεία .
2.-Από την μικρή metabo 261 είμαι πολύ ευχαριστημένος , και ο στρατηγός ( ένας είναι ο στρατηγός..) έχει δίκιο όταν λέει ότι τις περισσότερες δουλειές τις κάνεις άνετα με τις μικρές κορδέλες.
3.-Το μικρό maktec -που είναι βέβαια πρωτίστως κουρευτικό ,μου φάνηκε άθλιο ,αδύναμο και δύσχρηστο. Καλά λένε ότι όταν μάθεις (ή νομίζεις ότι έχεις μάθει )μερικά πράγματα τα αρχικά εργαλεία σου φαίνονται …..παιχνίδια.
4.Μελαμίνη πήρα από Leroy για το έπιπλο και από Κανελλόπουλο για το συρτάρι , του Leroy μου φάνηκε καλύτερης ποιότητας ,μπορεί να έπεσα και στην περίπτωση .
5.όπου φαίνονται τα κοψίματα (ρινίσματα) θα τα περάσω με λευκή αυτοκόλλητη θερμαινόμενη ταινία , για να μην φαίνονται άσχημα .Συμφωνεί και η γυναίκα μου , με σχόλια του στυλ " αλλοίμονο , μη χαλάσει η φάτσα του επίπλου δια χειρός Βαράγκη" ," Στο εργαστήριο που θα είναι και θα το βλέπει όλος ο κόσμος , μην μας κακοχαρακτηρίσουν " Αι γυναίκαι τελικά …….είναι άδικαι ,
Όταν βρω χρόνο θα ανεβάσω τη συνέχεια .