Οικιακό εργαστήριο

Ναι, το ακριβο ειναι πιο μικρο και πιο περιποιημενο.

Το ογκωδες το εβαλα κατω στο εργαστηριο και πηρα το μικρο για πανω στο σπιτι.

Αν δεν εχεις καλωδιο μακρυ, παρε καθως το κοντο καλωδιο του μισου μετρου δεν θα σε βολεψει σχεδον πουθενα.

Ε
Επισης, επειδη το ανοιξα να δω τον μηχανισμο του, οι μπαταριες ΔΕΝ ειναι λιθιου ειναι καποιες περιεργες πλακε μακροστενες NiMh. Εχει 3 τετοιες μπαταριες 4βολτ η καθεμια.

καια υτες λιθιου ειναι...αλλα παλκε σαν των κινητων, φωτογραφικων κτλ...τ

Εγώ πήρα δύο κομμάτια των οκτώ euros , και μου είπε ότι του έχουν μείνει μόνο αυτά των 8 ευρώ , σε περιορισμένο στόκ .Μόλις εξαντληθούν και αυτά δεν θα ξαναφέρει. Τα είχε προφανώς σε σούπερ προσφορά για να ξεστοκάρει. Αλήθεια , ψέματα δεν ξέρω...…..

Καλοριζικα παιδιά.

Προσέξτε να είναι πάντα στο ρεύμα ή συνδέστε τα μόνιμα

Μιχάλη προχθέςστα Μελίσσια, ξανα διακοπη,μιάμιση μέρα !Λαλησαν οι άνθρωποι...

Εγώ πήρα δύο κομμάτια των οκτώ euros , και μου είπε ότι του έχουν μείνει μόνο αυτά των 8 ευρώ , σε περιορισμένο στόκ .Μόλις εξαντληθούν και αυτά δεν θα ξαναφέρει. Τα είχε προφανώς σε σούπερ προσφορά για να ξεστοκάρει. Αλήθεια , ψέματα δεν ξέρω...…..
Κι εγώ πήρα δύο των 8 δεν έχει λέει από το άλλο.... Κριμα γιατί μου άρεσε που είχε γάντζο. Μάλλον θα πάρω κάνα γαντζακι έξτρα από Κινα.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλοριζικα παιδιά.

Προσέξτε να είναι πάντα στο ρεύμα ή συνδέστε τα μόνιμα

Μιχάλη προχθέςστα Μελίσσια, ξανα διακοπη,μιάμιση μέρα !Λαλησαν οι άνθρωποι...
Αν θέλουμε όμως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με μπαταρία για κάνα μισάωρο εκτός πρίζας;; έχει τύχει πολλές φορές να θέλει ο σύζυγος να κάνει κάτι τη νύχτα και δεν φωτίζεται όλο το χωράφι.... Ή να δει τα λάδια του αυτοκινήτου. Τι ένα λέω να το έχω στην αποθηκη και το άλλο σε ένα δωμάτιο του σπιτιού μόνιμα σε Μπριζα.

Last edited by a moderator:
Οταν υπαρχει διακοπη ρευματος ειναι σαν να δουλευει εκτος πριζας.

Ναι, φυσικα μπορεις να το βγαζεις απο την πριζα οποτε θες και να το χρησιμοποιεις σαν φαναρι η φακο.

Δεν ήξερα που να το ποστάρω και το έβαλα εδώ .
Μιας και είμαι σε φάση ανακαίνισης του εργαστηρίου , άρχισα να φτιάχνω αυτό εδώ το έπιπλο
ZwJt8Zgm.jpg
,με ένα συρτάρι και ράφια από κάτω στις διαστάσεις των L-Boxx 102 και 136 . Το συρτάρι όμως το βρήκα πολύ βαθύ (15εκ) και δεν μου άρεσε χρειαζόμουν και λίγο παραπάνω ελεύθερο χώρο από κάτω ,και αποφάσισα να το κόψω σε 10αρι μπόι από 15 εκ. Μιας και βαριόμουν να βγάλω το παγκοπρίονο , χρησιμοποίησα την μικρή metabο 261 , που τα πήγε περίφημα ,κόβοντας 18αρα μελαμίνη για πλάκα. Μιας όμως το συρτάρι προορίζετε για αρκετά και βαριά εργαλεία χειρός , σκέφτηκα την πλάτη (βάση) να την κάνω συρταρωτή ,και χρησιμοποίησα για ρουτάρισμα ένα τρισάθλιο maκtec 600αρι γιατί βαριόμουν να βγάλω το Dewalt . Με τα πολλά έκανα τα λούκια (ελληνιστί ...daddos ή grouves ) και το συρτάρι ασυναρμολόγητο βγήκε έτσι
UXqYggTm.jpg

Μετά την συναρμολόγηση βγήκε από κάτω έτσι
25pn0lRm.jpg
και από πάνω όλο το συρτάρι φαίνεται έτσι
7gYWQMMm.jpg
.Δεν είχα άσπρη χαρτοσμαλτίνη και έβαλα λουστραρισμένο κόντρα πλακέ 4αρι .

Ηθικό δίδαγμα :
1.- Μη βαριέστε να χρησιμοποιείτε όσο γίνεται καλύτερα εργαλεία .
2.-Από την μικρή metabo 261 είμαι πολύ ευχαριστημένος , και ο στρατηγός ( ένας είναι ο στρατηγός..) έχει δίκιο όταν λέει ότι τις περισσότερες δουλειές τις κάνεις άνετα με τις μικρές κορδέλες.
3.-Το μικρό maktec -που είναι βέβαια πρωτίστως κουρευτικό ,μου φάνηκε άθλιο ,αδύναμο και δύσχρηστο. Καλά λένε ότι όταν μάθεις (ή νομίζεις ότι έχεις μάθει )μερικά πράγματα τα αρχικά εργαλεία σου φαίνονται …..παιχνίδια.
4.Μελαμίνη πήρα από Leroy για το έπιπλο και από Κανελλόπουλο για το συρτάρι , του Leroy μου φάνηκε καλύτερης ποιότητας ,μπορεί να έπεσα και στην περίπτωση .
5.όπου φαίνονται τα κοψίματα (ρινίσματα) θα τα περάσω με λευκή αυτοκόλλητη θερμαινόμενη ταινία , για να μην φαίνονται άσχημα .Συμφωνεί και η γυναίκα μου , με σχόλια του στυλ " αλλοίμονο , μη χαλάσει η φάτσα του επίπλου δια χειρός Βαράγκη" ," Στο εργαστήριο που θα είναι και θα το βλέπει όλος ο κόσμος , μην μας κακοχαρακτηρίσουν " Αι γυναίκαι τελικά …….είναι άδικαι ,
Όταν βρω χρόνο θα ανεβάσω τη συνέχεια .

Παρα πολυ βολικο το επιπλακι Βαγγελη, 3-4 l-boxx απο κατω και καποια εργαλεια χυμα στο συρταρι!

Χαρα στην υπομονη σου για την μετατροπη, εγω θα το αφηνα ετσι οπως ηταν. Οσο για τα εργαλεια, μια απο τα ιδια και εδω. Βαριεμαι να βγαλω τα πιο εξειδικευμενα και κανω σχεδον ολες τις επισκευες με τα ιδια και τα ιδια :))

Πολύ καλή μετατροπή....
Έχεις απόλυτο δίκιο για τα εργαλεία...Εάν έχεις το ιδανικά καλύτερο αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις....
Καλά τελειώματα εύχομαι...

Αδελφέ υπέροχη δουλειά !
Καλύτερα που έβαλες το κόντρα πλακέ αφού είναι για βαριά εργαλεία... Εγώ θα έπαιρνα και τους βαρέως τύπου οδηγούς για το σιτάρι που ανοίγουν παραπάνω αφού είναι για βαριά εργαλεία!

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θένξ Γκάις,
Όντως Μιχάλη είχε αρκετή βαβούρα η μετατροπή ,γιαυτό πριν ξεκινήσει κανείς καλό θα ήταν να σχεδιάσει τι θέλει να κάνει .
Όσο για τους οδηγούς ,μου έχουν περισσέψει αρκετοί απο ένα project ,που δεν προχώρησε ,γιαυτό έβαλα τους απλούς .Εξάλλου όλη η κατασκευή δεν πήγε πάνω απο 30 euros.

Χαίρετε, επιτέλους εξοικονόμησα λίγο ακόμα χώρο στην αποθηκη για το εργαστήριο μου. Έχω έναν μικρό πάγκο 80 εκατοστά και τώρα θέλω να προσθέσω αλλά 80. Το πρόβλημα είναι πως στο υπόλοιπο κομμάτι που ελευθέρωσα υπάρχει μια Κολώνα που προεξεχει 20εκ. Δηλαδή το σχέδιο του νέου πάγκου θα είναι κάπως έτσι (φώτο μη γελάσετε αλλά έγινε στο χέρι μεσα στο κρυο) ίσως χαζή ερώτηση αλλά θα πρέπει να βάλω κάποιο έξτρα πόδι;
d520b4b63009caa5a8dae90f670253fe.jpg

Εξτρα ποδι προφανως θα εννοεις αν θελει και πεμπτο. Οχι, δεν θελει, τα τεσσερα ειναι αρκετα.

Επειδη ειχα ενα ρεταλακι ετοιμο, εκανα και μια προσομοιωση στις αναλογιες του νεου σου παγκου για πρακτικη επιβεβαιωση :)
49375032351_8bc095356d_c.jpg

Δοκιμασα απο 3 εως 5 ποδια σε διαφορετικες θεσεις καθε φορα. Τεσσερα ποδια σε αυτη την διαταξη ειναι η βελτιστη τοποθετηση.
49375237212_2556dc9107_c.jpg

Ειχε πολυ πλακα το μακετακι :)))

Καλά είσαι άπαιχτος!!! Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τις πληροφορίες και την προσομοίωση! Θα πάω να πάρω αύριο τα ξύλα και ελπίζω να βρω χρόνο να το φτιάξω αυτή την εβδομάδα.

Mε το καλο να τον τελειωσεις!

Ενα παραξενο πραμα, ποτε ο χωρος στον παγκο δεν ειναι αρκετος, οσο μεγαλος και να ειναι, παντα γεμιζει :))

Εγώ νομίζω οτι με τρία πόδια είναι μιά χαρά.
Το κομμάτι που ακουμπάει στην κολώνα στηρίζεται με γωνιές ή τάκους βιδωμένους στην κολώνα.

Εγώ νομίζω οτι με τρία πόδια είναι μιά χαρά.
Το κομμάτι που ακουμπάει στην κολώνα στηρίζεται με γωνιές ή τάκους βιδωμένους στην κολώνα.

εαν ειναι να το στηριξει με γωνιες / τακους, εγω νομιζω οτι θελει 2 ποδια

Θα συμφωνήσω με την σκέψη του Μπάμπη....τα 3 είναι ιδανικά...
Σε έναν πάγκο εργασίας εκτός από την στερέωση είναι και η ελευθερία κινήσεων που πρεπει να δημιουργησουμε κάτω από αυτον
Το μέσα ποδάρι Μιχάλη θεωρω ότι θα εμποδίζει μετέπειτα σε τυχόν τοποθέτηση πραγμάτων κάτω από το πάγκο...
Όσο για το χώρο του πάγκου θα συμφωνήσω μαζί σου ποτέ μα ποτέ δεν είναι αρκετός...!!!