Οικιακό εργαστήριο

Σας παρακολουθώ από τη δουλειά.... Δεν νομίζω να το βιδωσω στον τοίχο και από κάτω σκέφτομαι να μπει η σκούπα Karcher. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μια ακόμα διευκρίνηση. Επειδή παιδευτηκα στον πρώτο πάγκο.... Πως θα ήταν καλύτερα να βιδωσω τα πόδια. Εδώ δεν μπορώ να βάλω γύρω γύρω ξύλο όπως έκανα στον άλλον τον ορθογώνιο. Έχω έτοιμο ξύλο για πόδια 4×10 το πως να τα τοποθετήσω λίγο είναι σπαζοκεφαλιά.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τον πρώτο παγκο τον είχα κάνει έτσι.... Τελικά ίσως δεν χρειαζόταν να τα κάνω δίπλα τα πόδια. Δηλαδή το κάθε ένα να κάνει γωνία. Το θεωρείτε περιττό; να βάλω ένα πόδι μόνο σε κάθε μερια; τότε εκανα πολλές ώρες να τον φτιάξω και επειδή δεν έχω φαλτσοπριονο τα πόδια βγήκαν στραβά στο κόψιμο στην άκρη και έτριβα με τις ώρες. Επίσης το γύρω γύρω θα είναι λίγο σπαζοκεφαλιά. Θα πρέπει να το υπολογίσω λίγο μικρότερο για να χωράει να κουμπώνει από μπροστά και η dremel και έχω και πολλές Γωνίες.
d28416a67ea87ec7439ce1201682643d.jpg

Πρωτα απ'ολα γεια στα χερια σου και χιλια μπραβο για την κατασκευη του παγκου σου.

Η αληθεια ειναι οτι σε ολα τα τραπεζια/παγκους του εργαστηριου εχω αγορασει σιδερενια ποδια με βαση για να βιδωνονται στην επιφανεια για να γλυτωσω την ταλαιπωρια που λες.
Αρα εισαι ενα βημα μπροστα απο μενα για να συμβουλεψεις τον εαυτο σου απο την προτερη εμπειρια σου. Εγω μπορω να σου πω οτι μαλλον ο παγκος που εκανες ειναι υπερβολικα στιβαρος για το μεγεθος του αλλα και για την χρηση που πιστευω οτι δεχεται.

Τα δοκαρακια που βλεπω εχουν πολυ καλες διαστασεις για ποδια του παγκου που εχεις σχεδιασει. Το δεσιμο που εχεις κανει το βρισκω ικανοποιητικο. Τωρα βεβαια με το ασυμμετρο θα ταλαιπωρηθεις λιγακι παραπανω. Καθετες κοπες μπορεις να κανεις με καλη ακριβεια με ενα φαλτσοκουτι.

Πρωτα απ'ολα γεια στα χερια σου και χιλια μπραβο για την κατασκευη του παγκου σου.

Η αληθεια ειναι οτι σε ολα τα τραπεζια/παγκους του εργαστηριου εχω αγορασει σιδερενια ποδια με βαση για να βιδωνονται στην επιφανεια για να γλυτωσω την ταλαιπωρια που λες.
Αρα εισαι ενα βημα μπροστα απο μενα για να συμβουλεψεις τον εαυτο σου απο την προτερη εμπειρια σου. Εγω μπορω να σου πω οτι μαλλον ο παγκος που εκανες ειναι υπερβολικα στιβαρος για το μεγεθος του αλλα και για την χρηση που πιστευω οτι δεχεται.

Τα δοκαρακια που βλεπω εχουν πολυ καλες διαστασεις για ποδια του παγκου που εχεις σχεδιασει. Το δεσιμο που εχεις κανει το βρισκω ικανοποιητικο. Τωρα βεβαια με το ασυμμετρο θα ταλαιπωρηθεις λιγακι παραπανω. Καθετες κοπες μπορεις να κανεις με καλη ακριβεια με ενα φαλτσοκουτι.
Σε ευχαριστώ.... Αν με έβλεπες κατά την κατασκευή θα γελούσες.... Αλλά όπως λες η εμπειρία τώρα ειναι λίιιιγο μεγαλυτερη και δεν θα κάνω τα ίδια λάθη.... Ελπίζω Πήγα πήρα τα ξύλα για τον νέο πάγκο. Όλα εκτός από τα πόδια που έχω κάποια κομμάτια και ελπίζω ότι θα με καλυψουν.
Αν σου πω ότι δεν έχω φάλτσο κουτί;;; αλλά ούτε και πριονι χειρός;

Δεν γελαω καθολου γιατι ξερω πολυ καλα, πώς μια φαινομενικα απλουστατη κατασκευη μπορει να σου βγαλει κυριολεκτικα το λαδι .... :))

Παντως αν δεν σου φτασουν τα ποδια, δες τα ετοιμα τα μεταλλικα με ρυθμιζομενο υψος (διορθωνει και δικα μας λαθη αλλα και του ενδεχομενως στραβου πατωματος).
Κοστιζουν ~3 ευρω το καθενα, εχουν βαση για να βιδωθουν στην επιφανεια και σε γλυτωνουν απο πααααρα πολυ κοπο. Εγω τα ειχα παρει απο το ΙΚΕΑ.

Δεν γελαω καθολου γιατι ξερω πολυ καλα, πώς μια φαινομενικα απλουστατη κατασκευη μπορει να σου βγαλει κυριολεκτικα το λαδι .... :))

Παντως αν δεν σου φτασουν τα ποδια, δες τα ετοιμα τα μεταλλικα με ρυθμιζομενο υψος (διορθωνει και δικα μας λαθη αλλα και του ενδεχομενως στραβου πατωματος).
Κοστιζουν ~3 ευρω το καθενα, εχουν βαση για να βιδωθουν στην επιφανεια και σε γλυτωνουν απο πααααρα πολυ κοπο. Εγω τα ειχα παρει απο το ΙΚΕΑ.
Καλή ιδέα τα έψαξα αλλά τα ρυθμιζόμενα είναι 10 ευρώ το ένα. 4 ευρώ έχουν τα απλά. Έδωσα σήμερα για διάφορα ξυλα 30 κ πήρα κ ρυθμιζόμενα ποδαράκια για κάτω σε περίπτωση που έχω πάλι το ίδιο πρόβλημα. Θα το παλέψω με τη σέγα χειρός. Τότε νομίζω δεν είχα αγοράσει ακόμα τις λάμες bosch.

Ακριβηναν του Ικεα, τα ειχα παρει 2.5 ευρω πριν κανα διχρονο και εχουν παει 4 ευρω! Παντως θυμαμαι οτι ρυθμιζονται. Αν σε ενδιαφερει να παω να το τσεκαρω. https://www.ikea.gr/proioda/grafeia...nt=&snrai_id=b0ccb7a7b93ed0412bf80b235f7563a6
Έχεις δίκιο, άνοιξα το pdf συναρμολογησης και ρυθμίζονται.... Είναι σταθερά; θα δω τι ύψος έχουν και αν με βολεύουν για να μην έχουν διαφορά με τα άλλα και θα αποφασίσω. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι πως θα πρέπει να τα πλανησω.... Αλλά δεν έχω ξαναχρησημοποιησει την πλάνη.... Αγόρασα όμως καινούρια μαχαίρια bosch..... Καιρός να τα δοκιμασω

Ύψος είναι στα 70 εκατοστά. Μη φανταστείς οτι μπορείς να τα ρυθμίσεις για διαφορές 2-3 πόντων...το πολύ 1 πόντο νομίζω

"Ψέματα" λέω...βλέποντας το παρακάτω βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=4rvc879wbi4

έχεις περιθώριο για 3 ίσως 4 πόντους

Έχεις δίκιο, άνοιξα το pdf συναρμολογησης και ρυθμίζονται.... Είναι σταθερά; θα δω τι ύψος έχουν και αν με βολεύουν για να μην έχουν διαφορά με τα άλλα και θα αποφασίσω. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι πως θα πρέπει να τα πλανησω.... Αλλά δεν έχω ξαναχρησημοποιησει την πλάνη.... Αγόρασα όμως καινούρια μαχαίρια bosch..... Καιρός να τα δοκιμασω

Δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα τι πρεπει να πλανισεις. Τα ποδια ειναι μεταλλικα παντως. Το υψος ειναι 70εκ. + το περιθωρειο του πελματος ~1-2εκ.
Σταθερα σιγουρα δεν ειναι τοσο, οσο αυτα που εχεις κανει στον αλλο παγκο. Επειδη ειναι ομως κοντα σε τοιχο, μια μικρη μεταλλικη γωνια θα σου λυσει το προβλημα.

Οπως αυτη η μεταλλικη γωνια βιδωμενη πανω στον τοιχο σε εναν παγκο εργασιας που εχω. 6μμ βιδα με ουπατ ειναι αρκετη.
Εκει που δειχνουν τα βελακια
49383825391_1b4302eea5_z.jpg

Εδω που εδειχναν τα βελακια, η γωνια απο το Lidl:)
49383359913_a7431ba415_z.jpg

Oχι οτι δεν εκανα την δουλεια μου και χωρις τα στηριγματα, αλλα σε καποιες περιπτωσεις ηταν λιγο ενοχλητικο το κουνημα (πχ σε πριονισμα πανω στην μεγγενη).

Δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα τι πρεπει να πλανισεις. Τα ποδια ειναι μεταλλικα παντως. Το υψος ειναι 70εκ. + το περιθωρειο του πελματος ~1-2εκ.
Σταθερα σιγουρα δεν ειναι τοσο, οσο αυτα που εχεις κανει στον αλλο παγκο. Επειδη ειναι ομως κοντα σε τοιχο, μια μικρη μεταλλικη γωνια θα σου λυσει το προβλημα.

Οπως αυτη η μεταλλικη γωνια βιδωμενη πανω στον τοιχο σε εναν παγκο εργασιας που εχω. 6μμ βιδα με ουπατ ειναι αρκετη.
Εκει που δειχνουν τα βελακια
49383825391_1b4302eea5_z.jpg

Εδω που εδειχναν τα βελακια, η γωνια απο το Lidl:)
49383359913_a7431ba415_z.jpg

Oχι οτι δεν εκανα την δουλεια μου και χωρις τα στηριγματα, αλλα σε καποιες περιπτωσεις ηταν λιγο ενοχλητικο το κουνημα (πχ σε πριονισμα πανω στην μεγγενη).
Πολύ καλό αυτό με τις γωνίες μάλλον θα το χρειαστώ όταν τα φτιάξω και τα δύο. Σε μπέρδεψα ομως.... Μέτρησα τα πόδια του διπλανού πάγκου και είναι 77εκατοστα οπότε δεν ξέρω αν με καλύπτει του ΙΚεα. Έχω ξυλα αυτά στη φωτο.... Απλά θέλουν πλανισμα 'υποθέτω' γιατί είναι πολύ χάλια. Εκτός αν μπορώ να τα τρίψω...αλλά νομίζω ότι θέλει πολύ περισσότερο χρόνο. Έκανα και το περιγραμμα να δω αν βγαίνει εντάξει και όλα οκ! Το θέμα είναι να βάλω ένα πόδι όπως στη φωτο οι δύο ενωμένα γωνία σε κάθε πόδι;
3af6e7bbe5360b6db775fe81bf14673e.jpg
4be4c5dcf0c51bb9a2e1d9c6f0938128.jpg
234f26c927b47159e78cdf12257c4b21.jpg
d685fcd68207c328875a57d7e5af12a4.jpg

Τα ποδια του Leroy δεν κανουν ειναι πολυ κοντα. Αυτα που εχεις τα βλεπω ιδανικα σε παχος για ποδια παγκου. Ενα κομματι ειναι αρκετο για ποδι.
Εαν βαλεις και δευτερο, περισσοτερο βαρος θα προσθεσεις παρα καποιο αλλο πλεονεκτημα. Εκτος πια και εαν περισσευουν και δεν σε πειραζει η ταλαιπωρια να προσθεσεις και δευτερο κομματι.

Για θεμα αισθητικης περισσοτερο, μπορεις να πλανισεις τα ξυλα ρυθμιζοντας την πλανη στη χαμηλοτερη βαθμιδα.

Μια χαρα βγαινει το περιγραμμα. Απο επιφανεια παγκου τι θα βαλεις?

Τα ποδια του Leroy δεν κανουν ειναι πολυ κοντα. Αυτα που εχεις τα βλεπω ιδανικα σε παχος για ποδια παγκου. Ενα κομματι ειναι αρκετο για ποδι.
Εαν βαλεις και δευτερο, περισσοτερο βαρος θα προσθεσεις παρα καποιο αλλο πλεονεκτημα. Εκτος πια και εαν περισσευουν και δεν σε πειραζει η ταλαιπωρια να προσθεσεις και δευτερο κομματι.

Για θεμα αισθητικης περισσοτερο, μπορεις να πλανισεις τα ξυλα ρυθμιζοντας την πλανη στη χαμηλοτερη βαθμιδα.

Μια χαρα βγαινει το περιγραμμα. Απο επιφανεια παγκου τι θα βαλεις?
Ότι έχω και στο άλλο κόντρα πλακέ θαλασσης 2εκ πάχος αλλά από μπροστά θα προεξεχει 5 εκ από το περίγραμμα για να βάζω εργαλεια σαν τη σέγα της dremel.... Απορώ που θα τα χωρέσω όλα.... Θέλω και φαλτσοπριονο τρομάρα μου. Όταν το φτιάξω θα ζητήσω βοήθεια για την τακτοποίηση και πιθανή τοποθέτηση σωλήνων για τη σκούπα. Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!

Ηρθαν στα χέρια μου κάποια ξυλα τα οποία είναι πιο μεγάλα για την κατασκευή του πλαισίου του νέου πάγκου. Είναι λίγο μαύρα ακόμα και μετά το πλανισμα. Λέτε να έχω πρόβλημα μούχλας η να χαλάσουν γρήγορα;
Βάζω φώτο να δείτε διαφορά.
29067385e978bfec7c78b1ac2709be0d.jpg

νοικοκύρεμα εργαστηρίου η συνέχεια ,
σήμερα είχα όρεξη για τη συνέχεια του νοικοκυρέματος στο εργαστήριο (κοινώς δεν είχα τι να κάνω) και είπα να ασχοληθώ με ...….βίδες.
Από παλιά είχα πάρει από τον Μιχάλη το Χιώτη ένα L-Boxx , ειχα βρει και στο ebay εσωτερικές θήκες-κουτιά για βίδες ,που καθόντουσαν εδώ και εκεί κανα χρόνο. Οπότε αποφάσισα να μαζέψω τις βίδες ,να τις έχω όλες μαζί σε ένα κουτί. Έλα όμως που ο ebayτζης μου είχε στείλει τα ένθετα κουτιά χωρίς το ειδικό καπάκι που δίνει η bosch για να κλείνει καλά το L-Boxx και να μην ¨χορεύουν " οι βίδες μέσα ,που το αγοράζεις έξτρα . Οπότε κάθισα και έφτιαξα ένα καπάκι που το κόλλησα στην πλάτη και το L-Boxx έγινε έτσι
elq3JEEm.jpg

, και με τις βίδες μέσα φαίνεται έτσι
6JqibAKm.jpg

Κόλλησα ένα χοντρό χαρτόνι στην πλάτη με δύο κομμάτια φελιζόλ και έφτιαξα και ένα αντίστοιχο ,πιο μικρό κάλυμμα που σκεπάζω τα κουτιά ,δυστυχώς δεν φαίνεται στη φωτό ,και δεν ¨χορεύει" τίποτα μέσα.
Γιατί όπως λέει και ο πατέρας μου, συνταξιούχος μαστοράντζας ,"μάστορας που θέλει μια ώρα να βρει τα υλικά για μια δουλειά πέντε λεπτών είναι της πλάκας και για τα πανηγύρια ". Μάλλον δίκιο έχει ο γέροντας .

Πολυ καλη ιδεα το εσωτερικο καπακι Βαγγελη, μπραβο:a0210:

Ο μονος κινδυνος ειναι να ανοιξεις το κουτι οταν ειναι αναποδα αλλα ευτυχως με το L-boxx δεν εχεις θεμα.

Εκανα μια μικρη αναδιοργανωση αυτες τις μερες στο αργαστηρι και εφτιαξα στο μπαμ μπαμ θηκες για τα εργαλεια μπαταριας.
φ75 σωληνες καταλληλα διαμορφωμενες και βαμμενες σε μαυρο χρωμα.