4 ποδια. μπορει καποια στιγμη να χρειαστει να βγει απο την θεση του.
Σε ευχαριστώ.... Αν με έβλεπες κατά την κατασκευή θα γελούσες.... Αλλά όπως λες η εμπειρία τώρα ειναι λίιιιγο μεγαλυτερη και δεν θα κάνω τα ίδια λάθη.... ΕλπίζωΠρωτα απ'ολα γεια στα χερια σου και χιλια μπραβο για την κατασκευη του παγκου σου.
Η αληθεια ειναι οτι σε ολα τα τραπεζια/παγκους του εργαστηριου εχω αγορασει σιδερενια ποδια με βαση για να βιδωνονται στην επιφανεια για να γλυτωσω την ταλαιπωρια που λες.
Αρα εισαι ενα βημα μπροστα απο μενα για να συμβουλεψεις τον εαυτο σου απο την προτερη εμπειρια σου. Εγω μπορω να σου πω οτι μαλλον ο παγκος που εκανες ειναι υπερβολικα στιβαρος για το μεγεθος του αλλα και για την χρηση που πιστευω οτι δεχεται.
Τα δοκαρακια που βλεπω εχουν πολυ καλες διαστασεις για ποδια του παγκου που εχεις σχεδιασει. Το δεσιμο που εχεις κανει το βρισκω ικανοποιητικο. Τωρα βεβαια με το ασυμμετρο θα ταλαιπωρηθεις λιγακι παραπανω. Καθετες κοπες μπορεις να κανεις με καλη ακριβεια με ενα φαλτσοκουτι.
Καλή ιδέα τα έψαξα αλλά τα ρυθμιζόμενα είναι 10 ευρώ το ένα. 4 ευρώ έχουν τα απλά. Έδωσα σήμερα για διάφορα ξυλα 30 κ πήρα κ ρυθμιζόμενα ποδαράκια για κάτω σε περίπτωση που έχω πάλι το ίδιο πρόβλημα. Θα το παλέψω με τη σέγα χειρός. Τότε νομίζω δεν είχα αγοράσει ακόμα τις λάμες bosch.Δεν γελαω καθολου γιατι ξερω πολυ καλα, πώς μια φαινομενικα απλουστατη κατασκευη μπορει να σου βγαλει κυριολεκτικα το λαδι ....)
Παντως αν δεν σου φτασουν τα ποδια, δες τα ετοιμα τα μεταλλικα με ρυθμιζομενο υψος (διορθωνει και δικα μας λαθη αλλα και του ενδεχομενως στραβου πατωματος).
Κοστιζουν ~3 ευρω το καθενα, εχουν βαση για να βιδωθουν στην επιφανεια και σε γλυτωνουν απο πααααρα πολυ κοπο. Εγω τα ειχα παρει απο το ΙΚΕΑ.
Έχεις δίκιο, άνοιξα το pdf συναρμολογησης και ρυθμίζονται.... Είναι σταθερά; θα δω τι ύψος έχουν και αν με βολεύουν για να μην έχουν διαφορά με τα άλλα και θα αποφασίσω. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι πως θα πρέπει να τα πλανησω.... Αλλά δεν έχω ξαναχρησημοποιησει την πλάνη.... Αγόρασα όμως καινούρια μαχαίρια bosch..... Καιρός να τα δοκιμασωΑκριβηναν του Ικεα, τα ειχα παρει 2.5 ευρω πριν κανα διχρονο και εχουν παει 4 ευρω! Παντως θυμαμαι οτι ρυθμιζονται. Αν σε ενδιαφερει να παω να το τσεκαρω. https://www.ikea.gr/proioda/grafeia...nt=&snrai_id=b0ccb7a7b93ed0412bf80b235f7563a6
Έχεις δίκιο, άνοιξα το pdf συναρμολογησης και ρυθμίζονται.... Είναι σταθερά; θα δω τι ύψος έχουν και αν με βολεύουν για να μην έχουν διαφορά με τα άλλα και θα αποφασίσω. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι πως θα πρέπει να τα πλανησω.... Αλλά δεν έχω ξαναχρησημοποιησει την πλάνη.... Αγόρασα όμως καινούρια μαχαίρια bosch..... Καιρός να τα δοκιμασω
Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Πολύ καλό αυτό με τις γωνίες μάλλον θα το χρειαστώ όταν τα φτιάξω και τα δύο. Σε μπέρδεψα ομως.... Μέτρησα τα πόδια του διπλανού πάγκου και είναι 77εκατοστα οπότε δεν ξέρω αν με καλύπτει του ΙΚεα. Έχω ξυλα αυτά στη φωτο.... Απλά θέλουν πλανισμα 'υποθέτω' γιατί είναι πολύ χάλια. Εκτός αν μπορώ να τα τρίψω...αλλά νομίζω ότι θέλει πολύ περισσότερο χρόνο. Έκανα και το περιγραμμα να δω αν βγαίνει εντάξει και όλα οκ! Το θέμα είναι να βάλω ένα πόδι όπως στη φωτο οι δύο ενωμένα γωνία σε κάθε πόδι;Δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα τι πρεπει να πλανισεις. Τα ποδια ειναι μεταλλικα παντως. Το υψος ειναι 70εκ. + το περιθωρειο του πελματος ~1-2εκ.
Σταθερα σιγουρα δεν ειναι τοσο, οσο αυτα που εχεις κανει στον αλλο παγκο. Επειδη ειναι ομως κοντα σε τοιχο, μια μικρη μεταλλικη γωνια θα σου λυσει το προβλημα.
Οπως αυτη η μεταλλικη γωνια βιδωμενη πανω στον τοιχο σε εναν παγκο εργασιας που εχω. 6μμ βιδα με ουπατ ειναι αρκετη.
Εκει που δειχνουν τα βελακια
![]()
Εδω που εδειχναν τα βελακια, η γωνια απο το Lidl
![]()
Oχι οτι δεν εκανα την δουλεια μου και χωρις τα στηριγματα, αλλα σε καποιες περιπτωσεις ηταν λιγο ενοχλητικο το κουνημα (πχ σε πριονισμα πανω στην μεγγενη).
Ότι έχω και στο άλλο κόντρα πλακέ θαλασσης 2εκ πάχος αλλά από μπροστά θα προεξεχει 5 εκ από το περίγραμμα για να βάζω εργαλεια σαν τη σέγα της dremel.... Απορώ που θα τα χωρέσω όλα.... Θέλω και φαλτσοπριονο τρομάρα μουΤα ποδια του Leroy δεν κανουν ειναι πολυ κοντα. Αυτα που εχεις τα βλεπω ιδανικα σε παχος για ποδια παγκου. Ενα κομματι ειναι αρκετο για ποδι.
Εαν βαλεις και δευτερο, περισσοτερο βαρος θα προσθεσεις παρα καποιο αλλο πλεονεκτημα. Εκτος πια και εαν περισσευουν και δεν σε πειραζει η ταλαιπωρια να προσθεσεις και δευτερο κομματι.
Για θεμα αισθητικης περισσοτερο, μπορεις να πλανισεις τα ξυλα ρυθμιζοντας την πλανη στη χαμηλοτερη βαθμιδα.
Μια χαρα βγαινει το περιγραμμα. Απο επιφανεια παγκου τι θα βαλεις?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.