Οικιακό εργαστήριο

Φοβερη δουλεια εκανες, χιλια μπραβο αρχοντα, ευχομαι να το χαρεις οσο δεν παει το αναβαθμισμενο εργαστηριο!!!! (y)

Στα αυτοσχεδια παπουτσια του μπετον μπηκα μεσα τα καρφια απο το βαρος?

εργοταξιο!! Εργαστηριο απο την αρχη! Αυτο γουσταρω! Και καπως ετσι ζηλευω την επενδυση που εκανες στο δαπεδο μιας και φωτιστικε ο χωρος αλλα εγινε και πιο προσπελασιμος και καθαρος. Ποσο σου κοστισε το ολο εργο με τα τσιμεντοειδη εχεις υπολογισει?

Πολύ καλή δουλειά...!!!
Μπράβο για το αποτέλεσμα...!!!

Νομίζω ότι σε εσωτερικό πηγαίνει το flowcret 1-10 καθώς το 3-30 προορίζεται σε εξωτερικούς χώρους όπου ο καιρός είναι κατευθιντηριος κάμια φορά...ειδικά το χειμώνα...
Την επόμενη θα ξέρεις...
Αλλά και πάλι μια χαρά έγινε...

Όσο για τα προϊόντα της Neotex ακούγονται τα καλύτερα όπως και στην
εξυπηρέτηση της εταιρίας σε εμπόρους και μη....εξάλλου έχει το απίστευτο υλικό που εχω δαπανήσει τόνους...RAVINEX...!!!!

..και πάλι μπράβο και να το χαρείς...!!!

Φοβερη δουλεια εκανες, χιλια μπραβο αρχοντα, ευχομαι να το χαρεις οσο δεν παει το αναβαθμισμενο εργαστηριο!!!! (y)

Στα αυτοσχεδια παπουτσια του μπετον μπηκα μεσα τα καρφια απο το βαρος?
Ευχαριστώ Μιχάλη! Απεναντίας, τα καρφιά είχαν γίνει σάντουιτς σε δυο κομμάτια Κ/Π ενωμένα με κόλλα πολυουρεθάνης. Κιχ δεν έκαναν! Οι ιμάντες που είχα υπολογίσει όμως για να τα δέσω στα μποτάκια μου δεν κρατούσαν με τίποτα! Γλιστρούσα συνεχώς και για να μην γυρίσω κανέναν αστράγαλο το παράτησα. Δεν υπήρχε χρόνος για αλλαγές και διορθώσεις με το ένα χαρμάνι στο πάτωμα και το 2ο στην μπετονιέρα!

(ΥΓ απορώ πως στέκονται όρθιες οι γυναίκες με 10ποντα και βάλε! :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:)

εργοταξιο!! Εργαστηριο απο την αρχη! Αυτο γουσταρω! Και καπως ετσι ζηλευω την επενδυση που εκανες στο δαπεδο μιας και φωτιστικε ο χωρος αλλα εγινε και πιο προσπελασιμος και καθαρος. Ποσο σου κοστισε το ολο εργο με τα τσιμεντοειδη εχεις υπολογισει?
Όπως είπε και ο πεθερός μου όταν το είδε φρεσκοτελειωμένο... εσύ δεν έκανες εργαστήριο, χειρουργείο έφτιαξες! Χα χα

Το κόστος δεν το θυμάμαι ακριβώς, αλλά ήταν σίγουρα κάτω από τα 800

Πολύ καλή δουλειά...!!!
Μπράβο για το αποτέλεσμα...!!!

Νομίζω ότι σε εσωτερικό πηγαίνει το flowcret 1-10 καθώς το 3-30 προορίζεται σε εξωτερικούς χώρους όπου ο καιρός είναι κατευθιντηριος κάμια φορά...ειδικά το χειμώνα...
Την επόμενη θα ξέρεις...
Αλλά και πάλι μια χαρά έγινε...

Όσο για τα προϊόντα της Neotex ακούγονται τα καλύτερα όπως και στην
εξυπηρέτηση της εταιρίας σε εμπόρους και μη....εξάλλου έχει το απίστευτο υλικό που εχω δαπανήσει τόνους...RAVINEX...!!!!

..και πάλι μπράβο και να το χαρείς...!!!
Ευχαριστώ Κώστα. Η διαφορά στα flowcret είναι βασικά η υψομετρική απόκλιση που έχουν να καλύψουν και το πάχος που μπορούν να βγάλουν με ασφάλεια. Στην περίπτωσή μας είχαμε από το χαμηλότερο στο ψηλότερο σημείο σχεδόν 4 πόντους. Όμως ευτυχώς το μεγάλο ύψωμα ήταν προς το σημείο που έχω βάλει τους πάγκους κουζίνας. Εκεί υπάρχει ακόμη ρύση, αλλά είναι σε σημείο που δεν ενδιαφέρει.

• Like
Reactions: enduras1 and KOSSTV
Δεν ξερω αν το ειχαμε αναφερει, αλλα ενα σκουπακι μπαταριας μπορει να κανει εντυπωσιακα καλη δουλεια με καποια εργαλεια, οπως αυτη η μικρη πλανη.

32576744061_5b89bf6339_h.jpg

Το εικονιζομενο πριονιδι ειναι αυτο που εχει απομεινει απο το πληρες πλανισμα μιας σανιδας. Ο σφιγκτηρας ειναι για να κραταει την σκανδαλη της σκουπας πατημενη. 😶

Οταν γράφεις σανίδα εννοείς αυτό το δειγματάκι δωρεάν πάνω στην πλάνη; ☺️

Ισχύει όμως, έχω κάνει κι εγώ παρόμοια πατέντα παλιότερα (με τριβείο).

Οντως δωρεαν λαχταριστη πρωτη υλη για μινιατουροκατασκευες, απο καυσοξυλο οξιας κομμενο στην πριονοκορδελα σε σανιδακια ~8χ20 εκατοστα και παχους 6-8μμ.

Δεν ξερω αν το ειχαμε αναφερει, αλλα ενα σκουπακι μπαταριας μπορει να κανει εντυπωσιακα καλη δουλεια με καποια εργαλεια, οπως αυτη η μικρη πλανη.

32576744061_5b89bf6339_h.jpg

Το εικονιζομενο πριονιδι ειναι αυτο που εχει απομεινει απο το πληρες πλανισμα μιας σανιδας. Ο σφιγκτηρας ειναι για να κραταει την σκανδαλη της σκουπας πατημενη. 😶
Κάνει δουλειά γιατί το σκουπάκι είναι Makita..... 😝 😝 😝 :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: Χιωτης
χαχαχα, ναι Κωστα, ξεχασα να τονισω αυτη την σημαντικη λεπτομερεια!!

Οσοι δεν εχετε 12βολτο σκουπακι Μακιτα, μην το επιχειρησετε. Απο την αλλη ομως, ολα τα 20βολτα ειναι οκ :)

Είδαμε το φως το αληθινό.

Κάπως έτσι θα μπορουσε να περιγραφει η αίσθηση από την αντικατάσταση ενός διόλου φωτιατικου λαμπτήρων φθορίου 38W με ανακλαστηρες όπως αυτό:

xlarge_20210614171332_aca_fthoriou_2ch35w_t5_ac_5235fc.jpeg

Με δυο πανελ Led 60*60cm στα 40 watt 4000K.

IMG_20220214_131438.jpg

Κυριολεκτικά καμια σχεση με τα παλια κάνουν την νυχτα μέρα στο εργαστήρι μου.

Το πανελ που χρησιμοποίησε είναι αυτό στα 220v και δεν χρειάζεται ουτε μετάσχηματιστη, ουτε βάση καθώς αφαιρείται το λευκό πανελ με την κορνίζα με 4 βίδες και βιδωνεται η βάση με τα led στο ταβανι.

Στην περιπτωση μου για να αξιοποιήσω τις 4 ήδη ανοιγμενες τρυπες της προηγουμενης σκαφης χρησιμοποίησα 4 πηχακια τα οποία βιδωθηκαν στο ταβανι και πανω τους βιδωθηκαν τα παναλαφρα led panels.

To έξτρα υψος των 15 χιλιοστών αξιοποιήθηκε ώστε να περασει το καλώδιο και να μπει στα πανελ.

Πραγματικα, ειναι πολλα τα λουμενς...4000+4000 :)

Πως και δεν αλλαξες τις λαμπες φθοριου σε λαμπες led? Bεβαια η καθε Τ8 λαμπα των 1500μμ μηκος εχει 2000 λουμες αρα θα ειχες τον μισο φωτισμο.

Ήθελα απλετο φως Μιχάλη.
Αν θυμάμαι καλά είναι 120 εκ οι προηγουμενες λάμπες οπότε τα lumens θα ήταν ακόμα λιγότερα.
Πλέον δεν μου χρειάζονται ουτε οι προβολεις που είχα βάλει έξτρα στην ραφιερα που φαίνεται πισω.

Αν κάποιος ψάχνει τι θα κάνει με φωτισμό στο εργαστήρι στο γραφείο η στον χώρο εργασίας του γενικότερα τα συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Ειχαμε μια μικρη διακοπη ρευματος καποιων δευτερολεπτων και ειπα να βαλω το λινκ απο το φωτιστικο ασφαλειας που δουλεψε παλι μια χαρα.

Εχω δοκιμασει κατα καιρους 4-5 διαφορετικες μαρκες απο τσιπικα φωτιστικα ασφαλειας (κατω των 15 ευρω το τεμαχιο) και τα συγκεκριμενα ειναι τα μονα που εχουν αντεξει (και τα τρια που εχω αγορασει) πανω απο 2 χρονια εως σημερα. Δεν εχει φις (πριζα) πρεπει να βαλεις εσυ.

Ολες οι υπολοιπες μαρκες που εχω αγορασει κατα καιρους (περιπου 8+ φωτιστικα) εχουν χαλασει μεσα στον πρωτο χρονο, η τουλαχιστον δεν λειτουργησαν την πρωτη φορα που χρειαστηκε, οποτε καταλαβα οτι ηταν ελλατωματικα η/και αναξιοπιστα.

Λεπτομερειες Προιοντος
Το μοντέλο Adeleq 4-68030 διαθέτει μπαταρία λιθίου 3.7V, με αυτονομία 10 ωρών (ισχυει) στην σκάλα χαμηλής έντασης, και αυτονομία 7 ωρών στην σκάλα υψηλής έντασης. Εκπέμπει φυσικό λευκό φως με γωνία δέσμης 140 μοιρών. Επίσης, διαθέτει ενδεικτική λυχνία φόρτισης, καλώδιο τροφοδοσίας χωρίς φις και γατζάκια για την τοποθέτησή της.

xlarge_20211208114629_e3c5f68d.jpeg

Μιχάλη, σκεφτόμουνα για ένα φωτιστικό ασφαλείας με μόνη αποστολή να κάθεται πάνω από το παγκοπρίονο/ρούτερ ώστε αν πέσει το ρεύμα μην πάθω κάνα πανικό και γίνει καμιά ζημιά ενώ δεν έχει σταματήσει ακόμα να γυρνάει το μηχάνημα. Έβαλες το ποστ την κατάλληλη στιγμή. (y)