Απολυτα αληθινο!!!Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει

Αν είδε καλά το μάτι μου, κατασκεύασες/τοποθέτησες καινούριο ατέρμονα και μανέλα για την χαλασμένη μέγγενη;Είχα στο γκαράζ μια παροχή ρεύματος στο ταβάνι, χωρίς να συνδέεται με κανένα διακόπτη-προφανώς για προβολέα γκαράζ που ανάβει αυτόματα όταν ανιχνεύει κίνηση.
Εντωμεταξύ χρειαζόμουν δύο σποτάκια με απόσταση ~50εκ μεταξύ τους για να έχω φως πάνω από τον πάγκο για τις ηλεκτροκολλήσεις. Τελικά έκατσα και έφτιαξα αυτό το φωτιστικό από 10άρι MDF.
1. Πλαστικά σποτάκια 5€ το ένα - τα φτηνότερα που βρήκα
2. Στυπιοθλίπτης
3. Διακόπτης με κορδόνι
4. Ένα στρογγυλό πλαστικό που πήρα από το κουτί με τα διάφορα σκουπιδάκια που φυλάω. Από μέσα θα περνάει το κορδόνι του διακόπτη (όχι ότι χρειάζεται, θα μπορούσε να βγαίνει το κορδόνι κατευθείαν μέσα από το κουτί).
View attachment 273216
Εδώ το κουτί συναρμολογημένο. Μετά τις κολλήσεις το πέρασα στο παγκοπρίονο, μετά τρίψιμο και τέλος ρούτερ για στρογγύλεμα των ακμών. Οι βίδες που έβαλα κατά την συναρμολόγηση αποδείχτηκαν λάθος: το λεπτό MDF άνοιξε σε κάποια σημεία. Τελικά τις έβγαλα τελείως.
View attachment 273217
Τελικά το πράγμα διορθώθηκε με στόκο. Μετά ο γνωστός συνδυασμός βελατούρα - ριπολίνη.
View attachment 273218
Εδώ η μέσα πλευρά. Φαίνονται τα σπασίματα από τις βίδες στα πλαϊνά...
View attachment 273219
...κι εδώ κρεμασμένο. To βαρίδι είναι από καβίλια οξιά συν μερικές ροδέλες, για να μένει το κορδόνι του διακόπτη τεντωμένο.
View attachment 273221
Η "γωνιά ηλεκτροκόλησης" του γκαράζ όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα. Το θετικό είναι η μεγάλη γκαραζόπορτα που ανοίγεις και αερίζεται καλά ο χώρος.
1. μεγάλος ανεμιστήρας για να διώχνει αναθυμιάσεις/σκόνες προς τα έξω.
2. οι διάφορες μαγνητικές γωνίες του λιντλ, κρεμασμένες ανάποδα στον πάγκο
3. πένσες γκριπ, πάλι από το λιντλ
4. Anti-spatter spray. Ψεκάζω τον πάγκο πριν ξεκινήσω τις κολλήσεις, κάνει δουλειά.
5. Η παλιά φτηνή μέγγενη που επισκευάστηκε πρόσφατα
View attachment 273223
και μια από τις πρώτες κατασκευές
View attachment 273224
Θήκη για το πιστόλι της mig. Στερεώθηκε στο πλάι του πάγκου. κάτω από την μέγγενη.
View attachment 273225
Απλά κόλλησα τον παλιό σπασμένο άξονα. Είχα γράψει εδώ.Αν είδε καλά το μάτι μου, κατασκεύασες/τοποθέτησες καινούριο ατέρμονα και μανέλα για την χαλασμένη μέγγενη;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.