Οικιακός φωτισμός Led

Re: οικιακος φωτισμος led

Οι "διακοσμητικές" ξεκίνησαν από την Νέα Υόρκη. Κάποιοι διακοσμητές ανακάινιζαν προπολεμικά κτήρια και κτήρια του 19ου αιώνα, και δεν ήθελαν να βάλουν σύγχρονες λάμπες στα αυθεντικα φωτιστικά αντίκες. Ένα μικρό εργοστάσιο κάλυψε το κενό, φτιάχνοντας ακριβή αντίγραφα λαμπτήρων από το 1860 έως το 1950, ακόμα και τεχνολογικά (αντιστάσεις άνθρακα, πλέγματα βολφραμίου, φυσητό γυαλί, κλπ). Δεν παύουν να είναι λάμπες πυρακτώσεωσ, και μάλιστα με πολύ κακή απόδοση, λόγω της παλιάς τεχνολογίας.

Μα διακοσμητικες ειναι, δεν ειναι για αποδοση.

Μιας και μιλαμε για λαμπες, τι διακοσμητικες τις εχετε δει ?

Ειναι καταπληκτικες!

Ναι ειναι πανεμορφες. Ακομα και σκετες με μπρουτζινο ντουι.

diakosmitiki-lampa-edison-bulb.jpg

Καμια ιδέα που βρίσκουμε μπρούτζινο ντουί (Ε27) ?

Ορειχάλκινο λέγετε και υπάρχει στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών.

Απάντηση: οικιακος φωτισμος led

To 2008 έψαχνα να βρω ΔΥΝΑΤΕΣ led τουλάχιστον 10watt.

Ανέκδοτο για τότε να πάω να ρωτάω σε μαγαζιά.....

Εψαξα όλο το ιντερνετ και έπεσα σε ένα εργοστάσιο σε κάτι κινεζοσελίδες, που έβγαζε αυτή την λάμπα.

10watt, 60 και 120 μοίρες , warm/cool ακόμα και σε χρώματα (κόκκινες, πράσινες κλπ)

Δυστυχώς επειδή ήταν εργοστάσιο έπρεπε να παραγγείλω carton, με άλλα λόγια κούτα με μίνιμουμ παραγγελία 50 ή 100 κομμάτια (δεν θυμάμαι). Μήπως ήταν και 1000...

Τι να κάνω...το παίζω επαγγελμμτίας και ζητάω δείγματα καμιά δεκαριά-δεκαπενταριά κομμάτια απ όλα τα είδη.Με πληρωμή βέβαια. Μου στοίχισαν κανά 50άρι ευρώ η μία με τα μεταφορικά !!

Χ Α Λ Α Λ Ι Τ Ο Υ Σ

Είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ led λάμπα που έλεγε αλήθεια.

Και για να καταλάβετε τι εννοώ δείτε φωτογραφίες. Μισό κιλό βάρος (στην κυριολεξία)

Δυστυχώς μετά από κανά χρόνο ξαναέστειλα email και μου είπαν ότι τις κατάργησαν....

Μου χουν καεί 2-3 .

Ξαναλέω: το 2008 !!!

20140603_182321.jpg

20140603_182336.jpg

20140603_182430.jpg

20140603_184515.jpg

Last edited:

Στέλνω στον κινέζο email που αγόρασα πρόσφατα τις 15watt (που ήταν 5 στο μετρητικό) και του λέω ετοιμάσου για report στο ebay.....

Σας στέλνω απάντηση και θα ήθελα την γνώμη σας :

Είναι δυνατόν να χάνονται 10watts στην θερμότητα και στο τσιπάκι;

Hello,

I am so sorry to hear that and deely apologzie for all the inconvenince caused to you,but please really trust us,as reliable seller,we will do our best until all the problems resolved.

1,In regard to the wattage, we do adopt to 5pcs 3W EPISTAR chips ( that is really 5*3W input).It is known to all that,especially if you are familiar with LED light, should know there is a coulpe of obvious factors which have an impact on lifespan of LED lights, such as heat dissipation,power loss,etc.

For MR16 LED bulb,which is in D48mm*H65mm dimension,a smart case,then inner space is limited.so if output power or brightness is too high,internal temperature will heat up sharply, absolutely lifespan of LED lamp will be destroyed incredibly. When considering significant issue of heat dissipation, the output power is indeed below 5*3W. But most of our customers like our LED lamps brightness, and color.

2, As you konw, brightness isn't the only standard to estimate LED light. Further more, quality of chips and housing material, lifespan & warranty of LED light,and other factors matters,to a great extent.

3, Have you been satisfied with our LED lamps,except for output?Epistar led is famous for its high quality,long lifespan,stable brightness in led market,We import them from original verified company .Also take superior Aluminum alloy, stable driver, 48 hours ageing time,superior heat dissipation design and offer 5 years warranty . We believe those facts can benefit you.

Hope for your understanding and looking forward to your prompt reply.

Best Regards,
Sheila

Για κάτσε ρε Τασο, εσυ μετράς κατανάλωση με το βατόμετρο αν κατάλαβα καλά ... δηλ. "input power" και οχι "output power" δηλ. απόδοση που σου γράφει η Sheila .. τι έχω χάσει ??

Τι input και output.....

Το βατόμετρο μπαίνει στην μπρίζα και ότι του βάζεις δείχνει την κατανάλωση . Σωστά;

Οταν μια λάμπα σου λέει ότι είναι 15watt τι εννοεί;

Γιατί στις άλλες δείχνει τα watt που λένε;

Μόλις πήρα και μία τέτοια να δοκιμάσω. Αν μη τι άλλο αναφέρει 7watt και πιστεύω 100% ότι θα είναι 7watt.
Είναι το νέο μοντέλο. Οχι το παλιό που είχαν κάνει το ΤΡΑΓΙΚΟ λάθος να βάλουν ανεμιστηράκι!

http://www.ebay.co.uk/itm/261275642...l?_sacat=0&_from=R40&_nkw=261275642184&_rdc=1

δεν ειμαι σιγουρος οτι το βατόμετρο μετράει σωστά PWM τροφοδοτικά που κατα 99% χρησιμοποιουν οι LED!

ΟΚ. Πείτε μου έναν αξιόπιστο τρόπο να μετρήσετε τα 15watt τότε. Αυτό που είχα ρωτήσει και παραπάνω.

Να αρχίσω να μετράω με το φωτόμετρο στο 1 μέτρο;
Εκεί υπάρχει άλλη παγίδα που λέγεται μοίρες. Αλλα lumens θα δείξει από την ίδια απόσταση με 60 μοίρες και άλλα με 36 μοιρες.

Αρα σωστά κατάλαβα εγω, η Sheila μιλάει για άλλο πράγμα .. για την φωτεινή απόδωση .. "so if output power or brightness is too high,internal temperature will heat up sharply"

Αν τα 3W EPISTAR είναι όντως 3W τότε κάτι γίνεται στα ηλεκτρονικά και ρίχνει την κατανάλωση .. είδες μήπως μεταβάλλεται με τον χρόνο και την θερμοκρασία ??.

Δηλαδή δίνει στην ονομαστική τιμή ισχύος του φωτιστικού τη ονομαστική - μέγιστη δυνατότητα των ledchip και στην ουσία τα έχει ρυθμίσει χαμηλότερα για να μην καίγονται από θερμοκρασία κουρδίζοντας τα chip με το να τα ταήζει με λιγότερα ma.
Πάντως 12w σε σχέση με 15w δεν το λες τραγικό... Τώρα για το κατά πόσο πούλησε και λίγο μπαλαμούτι... Νομίζω πως κινήθηκε στα πλαίσια της υπόλοιπης αγοράς.

Ισχυρίζεται στο ότι μην βλέπεις τα watt αλλά την φωτεινότητα.
Μιλάει λίγο-πολύ γι αυτό που λέμε κι εμείς ότι πρέπει να ψωνίζουμε με βάση την απόδοση (lumens) και όχι με βάση τα watt.

Ελα μου όμως που αυτά πάνε μαζί.

Δεν μπορεί π.χ. μια λαμπίτσα 3watt να βγάζουν 800lumens.

Και ξαναρωτάω: πως τα μετράμε τα watt;

Απάντηση: Re: οικιακος φωτισμος led

Πάντως 12w σε σχέση με 15w δεν το λες τραγικό... Τώρα για το κατά πόσο πούλησε και λίγο μπαλαμούτι... Νομίζω πως κινήθηκε στα πλαίσια της υπόλοιπης αγοράς.

Εχεις χάσει τα ποστ. Ξαναπάρτο από την αρχή....τα 15watt μετρήθηκαν 5 και κάτι...

Το γομάρι των 12watt πουλιόταν για 10watt.

Απάντηση: Re: οικιακος φωτισμος led

δεν ειμαι σιγουρος οτι το βατόμετρο μετράει σωστά PWM τροφοδοτικά που κατα 99% χρησιμοποιουν οι LED!

Δεν σας είπα και το άλλο.

Ψώνισα τις ίδιες λάμπες σε GU10 (220V) που λένε κι αυτές 15watt και μου ήρθαν χτές.

Πόσο λέτε έδειξε το βατόμετρο;;;;

5.1 !!!

Οπότε ΔΕΝ υπάρχει δικαιολογία τροφοδοτικού.

Γι αυτό τα πήρα στο κρανίο και του είπα θα σε κάνω report.

Xα .. τωρα που το σκέφτομαι .. αν χάνει το βατομετρο τότε μπορεί να χάνει και το ρολόι της ΔΕΗ !!. Ετσι και αλλιώς αυτο που ενδιαφέρει απο πλευράς κατανάλωσης είναι το τι μας χρεώνει η ΔΕΗ .. (τι σας βάζω να ψάξετε τώρα εεε ).

Το άλλο ενδιαφέρον φυσικά είναι η φωτιστική απόδοση και θα έλεγα οτι η σημειακή μέτρηση στο κέντρο δεν είναι και τοσο αξιόπιστη. Το ιδανικό είναι να μετρήσεις όλο το ίχνος της δέσμης ..