Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

ΑΝ καταφερουν και τα πουλησουν. Γιατι οταν δεν πουλιεται τιποτα και παιρνεις και τραμπες τοτε καταστραφηκες.

Απο την αλλη μπορεις να μην παιρνεις τραμπες οποτε αναγκαστικα ο πελατης θα παει αλλου και σε λιγο καιρο θα χασεις την αντιπροσωπια. Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα δηλαδη.

Re: Απάντηση: Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

To κακο με την τραμπα ειναι οτι δημιουργειται μεγαλο stock τραμπας και κυριως δεν υπαρχει καθολου μετρητο στην αγορα που για οποιαδηποτε αγορα σημαινει καταστροφη.
Οπως ειδες ο gryphon μου ειναι για πωληση δεν εγινε τραμπα...χο χο χο

Γιατί οι τράμπες δεν πωλούνται καμάρι μ΄?

Καλα οταν ερθει η τραπεζα να εισπραξει την επιταγη πες τους εσυ "ΕΕΕ, δεν εχω μετρητα αλλα εχω παρει αυτα τα μηχανηματα τραμπα".:flipout:

Δεν ειπα οτι σε καποιες περιπτωσεις δεν ωφελει, αλλα οταν η αγορα κινειται μονο με τραμπες ειναι καταστροφη. Νομιζω ειναι λογικο.

Last edited:
Γι' αυτό πάρα πολύ αντιπρόσωποι δεν δέχονται πλέον ανταλλαγές... Εκτός αν είναι μηχάνημα που έχουν εισάγει και πουλήσει οι ίδιοι.

Πονεμενη ιστορια. Αν αντι για χρηματα μπαινει η τραμπα στην μεση η οποια μπορει να πουληθει την ιδια μερα αλλα μπορει και μετα απο 6-7 ή ακομη και 12 μηνες, τοτε μονο κακο κανει η ανταλαγη! Πολλες φορες δε, πουλιεται και σε χαμηλωτερη τιμη, απο αυτη της αγορας!

Δίκαιο είναι. Ενώ εσύ βουτάς στην αρμονική παραμόρφωση ξημερώματα, το καλό παλουκάρι έχει ήδη πάρει ένα 40σετ κοιλιακών.

Ε άμα είναι έτσι να το παλέψουμε βρε...

Πωλείται σύστημα hi-fi ή ανταλλάσσεται με μηχάνημα γυμναστικής ανάλογης αξίας. Δώρο η γυναίκα μου. :BDGBGDB55:

Εγω ενα πραγμα δεν μπορω να καταλαβω με τα πανακριβα μηχανηματα.
Αφου π.χ ενας ενισχυτης ειναι τελειος ηχητικα και πανακριβος και πανεμορφος, οπως και ενα ηχειο και ενα cdplayer γιατι μετα απο λιγο πωλουνται και μαλιστα σε εξευτελικες (δυστυχως) τιμες;
Οσες φορες ετυχε να μιλησω με δοκιμαστες σε προσωπικο επιπεδο οι πληροφοριες που επερνα για τα ακριβα μηχανηματα ηταν οτι μπορουσες να κανεις την δουλεια σου με αρκετα φθηνοτερες λυσεις.

Πωλείται σύστημα hi-fi ή ανταλλάσσεται με μηχάνημα γυμναστικής ανάλογης αξίας. Δώρο η γυναίκα μου. :BDGBGDB55:

Μιχαλη βλεπω τα ATC να γινονται power plate...:flipout::flipout::flipout:

Μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος (του αποχωρισμού)...

Άμα ήταν ρε παιδιά τα περιοδικά να παρουσίαζαν μόνο Σεατάκια, ενισχυτές των 500 ευρώ, καθημερινές γυναίκες και φτηνές ταβέρνες δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης...
Θα ήταν πράγματα που βλέπεις καθημερινά μπροστά σου και δεν εξάπτουν καθόλου τη φαντασία του αναγνώστη...
Το να διαβάσεις για κάτι που μπορείς σχετικά εύκολα να αποκτήσεις θα το κάνεις μόνο την εποχή που ψάχνεσαι πραγματικά να αγοράσεις κάτι. Μετά σιγά μην ασχοληθείς.
Μετά απλά αμολάς το περιοδικό στο χώρο για να χαίρεται η γυναίκα σου ότι υπάρχουν πιο βλαμμένοι από τον άντρα της και ευτυχώς ακόμη δεν έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο... :BDGBGDB55:

Ανταλάσσονται τα 40άρια με κορυφαίο ελλειπτικό.
Το δώρο καλό αλλά έχω. Όχι δεύτερη!

Μετά απλά αμολάς το περιοδικό στο χώρο για να χαίρεται η γυναίκα σου ότι υπάρχουν πιο βλαμμένοι από τον άντρα της και ευτυχώς ακόμη δεν έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο... :BDGBGDB55:

:grinning-smiley-043

και της λες ότι από την τελευταία τράμπα, έβγαλες κιόλας....:guitarist:

πάντως από τις λεγόμενες "τράμπες" προκύπτουν εξαιρετικές ευκαιρίες για αυτούς που περιμένουν και έχουν και ρευστό.

Τώρα βέβαια το ρευστόν είναι δύσκολο αυτή την εποχή, αλλά όποιος έχει κάνει σύστημα σε μισές τιμές.

Το κακό ότι στο σπορ αυτό οι "τράμπες" δεν είναι φαγώσιμες....

Το δώρο καλό αλλά έχω. Όχι δεύτερη!

Λυπάμαι, η γυναίκα είναι προαπαιτούμενο. Πρέπει να φύγει έστω και σαν δώρο γιατί αλλιώς θα πάνε τσάμπα οι κοιλιακοί... :flipout:

Άμα ήταν ρε παιδιά τα περιοδικά να παρουσίαζαν μόνο Σεατάκια, ενισχυτές των 500 ευρώ, καθημερινές γυναίκες και φτηνές ταβέρνες δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης...
Θα ήταν πράγματα που βλέπεις καθημερινά μπροστά σου και δεν εξάπτουν καθόλου τη φαντασία του αναγνώστη...

Τώρα πήγαμε στο άλλο άκρο: Αντί να βλέπουμε συνηθισμένα μηχανήματα, καλύτερα να εξωτιζόμαστε, να παίρνει ο νους μας αέρα.
Μα γιατί πάντα οι κουβέντες πολώνονται σε άσπρο- μαύρο;
Θα προσπαθήσω να κάνω μια σούμα.

1. Είμαι αναγνώστης του περιοδικού και θεωρώ πως νομιμοποιούμαι να το κρίνω. Καλόπιστα ελπίζω.

2. Τα μηχανήματα και οι κριτικές τους συνήθως πετάνε στην (οικονομική) στρατόσφαιρα. Αυτό δεν είναι κακό per se, παρά μόνο επειδή δεν αντισταθμίζεται με άλλα τόσα γήινα.

3. Αντί να δημιουργείται μια συνείδηση "έξυπνου" αναγνώστη-καταναλωτή, που κινείται ενημερωμένος στην αγορά, που ξέρει να αντιλαμβάνεται τις ποιότητες ανεξαρτήτως κόστους και αποφεύγει τις παγίδες, αντί να υπάρχει συστηματική αγωγή στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε το σύνθετο ζήτημα του ήχου, καλλιεργείται η ιδέα ενός παθητικού, ταλαίπωρου αναγνώστη ο οποίος βρίσκεται μονίμως "πίσω" από τα μηχανήματα, κυνηγώντας το ανέφικτο. Αυτή η λογική νομίζω ότι κάνει κι εσένα Jimsche να δηλώνεις ταπεινά κάπου αλλού πως "εγώ δεν έχω hi-end, αλλά ένα καλό σύστημα"...ή κάπως έτσι (διόρθωσέ με αν προδίδω το πνεύμα σου.). Είμαστε πεισμένοι ότι ένα σύστημα στα 10 χιλιάρικα είναι ψιλοπράματα.

4. Από ένα περιοδικό δεν περιμένω μόνο ξενάγηση στον παράδεισο αλλά και ένα καθρέφτισμα της σύγχρονης αγοράς, τις δυνατότητες, τους συνδυασμούς, τα μοντέλα. Συγκριτικά τεστ, blind test, μετρήσεις, ακροάσεις, εξαντλητικές δοκιμές. Να κάνει δηλαδή καλά τη δουλειά του.

5. Κάνει καλά τη δουλειά του; Δεν ξέρω να πω με βεβαιότητα. Εγώ στηρίχτηκα και στην κριτική του συγκεκριμένου περιοδικού για να αγοράσω το ηχείο μου. Όμως, στις δυόμιση σελίδες, εκτός από τα γενικόλογα που βρίσκεις παντού, σε ένα κρίσιμο ζήτημα, αυτό της ευαισθησίας, δεν με προστάτεψαν. Σημειώνουν απλώς ότι το ηχείο θα εκτιμήσει έναν ενισχυτή με ικανά ρεύματα αλλά όχι απαραίτητα μεγάλη ισχύ...αντίθετα δεν θα συμπαθήσουν κάποιον μικρό λαμπάτο γιατί το ηχητικό αποτέλεσμα χάνει αισθητά σε ενέργεια στις χαμηλές και σε δύναμη περιγραφής στις υψηλές.
Καθώς δεν υπάρχουν δικές τους μετρήσεις, δίνουν του κατασκευαστή: 87db στα 8ohm. Βγάζει κανείς την γνώμη ότι πρόκειται για ιδιαίερα δύσκολο ηχείο; Δεν νομίζω. Και πάντως δεν είναι και απίθανης αναισθησίας.
Εκ των υστέρων διαβάζω στο ίντερνετ ξένη παρουσίαση όπου σύμφωνα με τις δικές τους μετρήσεις το ηχείο συμπεριφέρεται μάλλον σαν 83db στα 4ohm. Θα ήθελα να ξέρω κάτι τέτοιο από πριν. Την κρίσιμη στιγμή που χρειάστηκα τη βοήθειά τους, δεν την είχα.

6. Δεν έχω καμία αντιπαλότητα με κανέναν άνθρωπο του χώρου. Κατά τη γνώμη μου όλοι προσπαθούμε να καταλάβουμε τι γίνεται και όλες οι απόψεις είναι δεκτές. Και απολύτως σεβαστές.

Το θέμα με τα περιοδικά που παρουσιάζουν άπιαστα όνειρα για το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων άρα και αναγνωστών τους, εντάσσεται στον γενικότερο κανόνα, που ισχύει βέβαια εδώ και πάρα πολλά χρόνια αλλά όσο περνά ο καιρός ισχύει όλο και περισσότερο. Ο γενικότερος αυτός κανόνας έχει να κάνει με την τάση των μέσων να εκμεταλλεύονται τις ανθρώπινες αδυναμίες ως προς την τάση τους προς το άπιαστο και να τους πουλάνε απατηλά όνειρα ως υποκατάστατα αυτών που πραγματικά θα έπρεπε να είχαν.
Είτε υπερσυστήματα ήχου, είτε υπεραυτοκίνητα, είτε υπερσκάφη, είτε υπερκατοικίες, είτε υπερρουχισμό, είτε υπεργκόμενες & υπεργκόμενους, είτε ότι άλλο υπερκάτι κι αν παρουσιάζουν, πετυχαίνουν το σκοπό τους που φυσικά δεν είναι άλλος από το κέρδος μέσω της πώλησης και της συμμετοχής διαφημίσεων αφού η συνταγή είναι γνωστή και απλή.

Ο κόσμος που όλη μέρα είναι σκημένος πάνω από ένα εργασιακό αντικείμενο, τις περισσότερες φορές τελείως ξένο μάλιστα με τις προσωπικές του τάσεις και επιδιώξεις, για να πάρει το πολύ πολύ έναν σχετικά ικανοποιητικό μισθό, αυτός όλος ο κόσμος έχει ανάγκη από όνειρα! Όσο κι αν το καταπιέζει αυτό στο μεγαλύτερο ποσοστό της ζωής του, κάποιες στιγμές έχει ανάγκη να μπορεί να φύγει με λίγο μόνο κόπο, από τα τετριμένα του και να ταξιδέψει για λίγο στα ιδεατά του.

Αυτό είναι η αρχή του κακού!
Αυτή η ανάγκη είναι απολύτως γνωστή και μελετημένη μέχρι εκεί που δεν παίρνει από όλο το συρφετό που λέγεται marketing. Έχει αναλυθεί με τρομερή πια ακρίβεια, η αντίδραση, του ουσιαστικά κοιμισμένου εγκεφάλου μας, στα χρώματα, στην κίνηση, στον ήχο, στις βασικές έννοιες που μας προκαλούν ευχάριστα συναισθήματα και τα χρησιμοποιούν με τρομερή πια επιτυχία σε κάθε είδους διαφήμιση, άρθρα περιοδικών, τηλεόραση ακόμα και έργα. Τα χρησιμοποιούν με τόσο πετυχημένο τρόπο που μας ενεργοποιούν την παραγωγή άπιαστων ονείρων σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό. Αυτό βέβαια, έχει σαν έμμεσο αποτέλεσμα την όλο και μεγαλύτερη τάση μας προς τον υπερκαταναλωτισμό που λειτουργεί ενδόμυχα με κατεύθυνση την μεγαλύτερη δυνατόν προσέγγιση μας προς όλα αυτά τα άπιαστα όνειρα.
Φυσικά η επίτευξη ενός τέτοιου στόχου είναι τελείως πλασματική. Ποτέ δε πρόκειται να προσεγγίσουμε πραγματικά τα τεχνηέντως δημιουργημένα άπιαστα μας όνειρα. Γι αυτό και μονίμως νιώθουμε πολύ εύκολα και σύντομα ξανά ανικανοποίητοι από το αποτέλεσμα των πράξεων μας και προσπαθούμε εκ νέου με επόμενη αγορά, αλλαγή σκηνικού ζωής, αλλαγή γκόμενας - γκόμενου κ.ο.κ. Παιχνίδι να γίνεται δηλαδή! Κάτι σα τον γάιδαρο με το καρότο!

Τελικό αποτέλεσμα είναι, εμείς να αναλώνουμε ουσιαστικά όλη μας τη ζωή για πρακτικά ελάχιστες απολαβές που ακόμα και αυτές τις θυσιάζουμε στο βωμό ενός συστήματος παραγωγής τεχνητών αναγκών που φυσικά το μόνο που προσφέρει είναι ακόμα περισσότερα κέρδη στα λίγα μεγάλα αφεντικά και ακόμα μεγαλύτερη υποδούλωση μας στο ίδιο το σύστημα.

Περαστικά μας! (Λέμε τώρα γιατί δεν προβλέπεται...)

Όσο βολευόμαστε σε ιδέες τύπου "λίγες είναι οι χαρές που έχω κι εγώ σ' αυτή τη ζωή, να μη τις χαρώ κάπως, κάποτε;!" και όλα τα σχετικά, τόσο αφηνόμαστε να πέφτουμε στο προαναφερθέν λούκι μας!

Σοβαρά τώρα,έχεις την αίσθηση(εδώ κι αρκετά χρόνια),ότι τους απασχολούν σε πρώτη προτεραιότητα,οι ανάγκες των αναγνωστών τους;(και δεν αναφέρομαι σε συντάχτες-που μερικοί κάνουν φιλότιμες προσπάθειες-αλλά στην διεύθυνση,που καθωρίζει πολιτικές-κατεύθυνση του περιοδικού-ών αυτών?).

@CosmosKGR : Σωστός!

@DIPIE. Να σου πω την αλήθεια, παρά τα όσα λέω πριν, προσωπικά δίνω πολλές ευκαιρίες στους ανθρώπους, ακόμα και στους διευθυντές περιοδικών. :smile:
Τα λατρεύω τα περιοδικά. (δυστυχώς). Από μικρός τα γουστάρω και τα έχω υπερασπιστεί απέναντι στη συνήθη κριτική περί "διαπλοκής". Αλλά να μένει και τίποτα για μας τους χαζοαναγνώστες ρε παιδιά. Ας σκύψουν λιγάκι και σ' αυτή τη βουβή μάζα και τις ανάγκες της.
Αλλά ο φίλος από πάνω εξηγεί και φωτίζει πολύ καλά το πώς παίζεται το παιχνίδι.

1. Είμαι αναγνώστης του περιοδικού και θεωρώ πως νομιμοποιούμαι να το κρίνω. Καλόπιστα ελπίζω.

Μα αυτό εννοείται νομίζω. :-)

2. Τα μηχανήματα και οι κριτικές τους συνήθως πετάνε στην (οικονομική) στρατόσφαιρα. Αυτό δεν είναι κακό per se, παρά μόνο επειδή δεν αντισταθμίζεται με άλλα τόσα γήινα.

Υποθέτω ότι δεν έχουν τον πλήρη έλεγχο στο τι τους έρχεται για δοκιμή...
Προφανώς τον ένα μήνα τους έρχονται για δοκιμή μηχανήματα των 1000 ευρώ μαζεμένα, τον άλλο ίσως κάποια εξωπραγματικά μηχανήματα και στην τελική δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα για να το συντονίσουν...
Τους πιέζουν και οι αντιπρόσωποι να παρουσιάσουν τα μηχανήματά τους εκείνο το μήνα και καταλήγουν να μην έχουν backup κάποιο μηχάνημα χαμηλής κατηγορίας τιμής για την επόμενη έκδοση...

3. Αντί να δημιουργείται μια συνείδηση "έξυπνου" αναγνώστη-καταναλωτή, που κινείται ενημερωμένος στην αγορά, που ξέρει να αντιλαμβάνεται τις ποιότητες ανεξαρτήτως κόστους και αποφεύγει τις παγίδες, αντί να υπάρχει συστηματική αγωγή στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε το σύνθετο ζήτημα του ήχου, καλλιεργείται η ιδέα ενός παθητικού, ταλαίπωρου αναγνώστη ο οποίος βρίσκεται μονίμως "πίσω" από τα μηχανήματα, κυνηγώντας το ανέφικτο. Αυτή η λογική νομίζω ότι κάνει κι εσένα Jimsche να δηλώνεις ταπεινά κάπου αλλού πως "εγώ δεν έχω hi-end, αλλά ένα καλό σύστημα"...ή κάπως έτσι (διόρθωσέ με αν προδίδω το πνεύμα σου.). Είμαστε πεισμένοι ότι ένα σύστημα στα 10 χιλιάρικα είναι ψιλοπράματα.

Μπα... Θεωρώ ένα σύστημα των 10 - 15 χιλιάδων ότι μπορεί να σου δώσει το 90 - 95% ενός συστήματος υπερπολλαπλάσιας τιμής. Πάντα με τους συμβιβασμούς που θα κάνεις, οι οποίοι θα είναι ίσως η στάθμη, τα δυναμικά ή η απόλυτη ζωντάνια στον ήχο. Εξ' άλλου δεν νομίζω ότι αγόρασε ποτέ κάποιος ένα μηχάνημα διαβάζοντας μόνο από το περιοδικό. Αυτό θα ήταν οπωσδήποτε χαζομάρα!

4. Από ένα περιοδικό δεν περιμένω μόνο ξενάγηση στον παράδεισο αλλά και ένα καθρέφτισμα της σύγχρονης αγοράς, τις δυνατότητες, τους συνδυασμούς, τα μοντέλα. Συγκριτικά τεστ, blind test, μετρήσεις, ακροάσεις, εξαντλητικές δοκιμές. Να κάνει δηλαδή καλά τη δουλειά του.

Λίγα περιοδικά του χώρου το κάνουν αυτό, και είναι μία ουτοπία για την Ελληνική πραγματικότητα. Όλα αυτά έχουν ένα κόστος που δεν θα βρει αγοραστή στο Ελληνικό κοινό.

5. ... Εκ των υστέρων διαβάζω στο ίντερνετ ξένη παρουσίαση όπου σύμφωνα με τις δικές τους μετρήσεις το ηχείο συμπεριφέρεται μάλλον σαν 83db στα 4ohm. Θα ήθελα να ξέρω κάτι τέτοιο από πριν. Την κρίσιμη στιγμή που χρειάστηκα τη βοήθειά τους, δεν την είχα.

Για να διαβάσεις ένα review πρέπει πρώτα να μάθεις τον reviewer... Τα γούστα του, τον τρόπο που γράφει, τη μουσική που ακούει... Όσο και αν φαίνεται light reading ένα τέτοιο περιοδικό, θέλεις αρκετά μεγάλη πείρα για να καταλήξεις σε ασφαλή συμπεράσματα διαβάζοντας μόνο ένα review...

6. Δεν έχω καμία αντιπαλότητα με κανέναν άνθρωπο του χώρου. Κατά τη γνώμη μου όλοι προσπαθούμε να καταλάβουμε τι γίνεται και όλες οι απόψεις είναι δεκτές. Και απολύτως σεβαστές.

Ούτε εγώ έχω καμία σχέση με το περιοδικό...
Απλά προσπαθώ να δω τα πράγματα σφαιρικά.

Και τελικα βρε παιδια αμα ηταν να μαθαιναμε τα παντα απο τα περιοδικα τοτε ποιος ο λογος υπαρξης του avclub???:worshippy: