Επειδή το θέμα ξεκίνησε με το πρόβλημα των ΕΛΤΑ θέλω να καταθέσω κι εγώ την εμπειρία μου.
Εδώ και αρκετό καιρό, βρίσκω στο δικό μου γραμματοκιβώτιο (μέσα ή κι απέξω ακόμα) γράμματα επιστολές και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, που δεν έχουν καμία σχέση μ' εμένα.
Αυτό που κάνω λοιπόν, είναι να τα πηγαίνω εγώ στα σωστά γραμματοκιβώτια μιας και συνήθως μου έρχεται η αλληλογραφία της απέναντι πολυκατοικίας..
Αυτό που όμως με εξοργίζει, είναι οτι κανένας καργιόλης "απέναντι" δεν κάνει το ίδιο για την δική μου αλληλογραφία που μερικές φορές πάει στους απέναντι.
Προσωπικά θεωρώ οτι πρέπει να είσαι μπετόστοκος για να παραδίδεις λανθασμένα αλληλογραφία, κι αυτό γιατί δεν είναι μια και δυο φορές που έγινε το λάθος αλλά πολλές!
Όμως, εσυ ρε κερατά "απέναντι", εφόσον βλέπεις οτι σου ήρθε η δική μου αλληλογραφία, γιατί δεν μου την φέρνεις και την παρατάς πάνω στο γραμματοκιβώτιο σου?
Γιατί να πρέπει να ψιλιαστώ οτι, εφόσον στέλνουν σ' εμένα την δική σου αλληλογραφία αρα και η δική μου θα είναι κατα πάσα πιθανότητα σ' εσένα, για να παραλάβω οτι έχω?
Ένας δρόμος, πέντε βήματα υπόθεση είναι, πάρτα και φέρτα μου μαλάκα ΝεοΈλληνα!!
Πέρα απο αυτό, περι δημοσίου, όταν κάποτε έφυγε μια οικονομολόγος που είχαμε στην εταιρία γιατί την πήραν στο δημόσιο (εφορία) έγινε το εξής σκηνικό...
Την τρίτη εβδομάδα, πήγε ο προϊστάμενος και της είπε": κοπελιά, εδώ δεν δουλεύουμε έτσι, χαλάρωσε γιατί δεν γίνεται την δουλειά που βγάζουμε εμείς σε τρεις μέρες να την βγάζεις εσύ σε μια!"
Φυσικά θεωρώ δεδομένο και σίγουρο οτι αν ιδιωτικοποιηθούν όλα τότε είναι που θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ.
Επίσης, έχω δει με τα μάτια μου ανθρώπους του δημοσίου να πασχίζουν να με εξυπηρετήσουν κάνοντας πράγματα πέραν των αρμοδιοτήτων τους μόνο και μόνο γιατί καταλάβαιναν την κρισημότητα της κατάστασης ή γιατί καταλάβαιναν οτι κάποιος συνάδελφος τους τα φόρτωσε στο κόκκορα κι έπρεπε να τον καλύψουν ή ακόμα ακόμα γιατί το σύστημα στο οποίο δουλεύουν είναι τόσο μπουρδέλο που πρέπει να ρίξουν τόνους ιδρώτα και κόπου για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τον πολίτη...
Η ερώτηση που έχω να κάνω σε όσους ξέρουν είναι η εξής,
υποτίθεται οτι στην Αγγλία, Γερμανία κι όπου αλλού οι κρατικές υπηρεσίες δουλεύουν άψογα και δεν έχει κανένας παράπονο.
Γιατί δεν αντιγράφουμε τα συστήματα τους μπας και μπορέσει να ρολάρει σωστά το δημόσιο?
Γιατί εγώ δεν πιστεύω οτι φταίνε οι υπάλληλοι του δημοσίου για την κατάντια του..
Ναι υπάρχουν μαλάκες και εκεί, όπως υπάρχουν όμως παντού!
Ξέρει κανείς πως δουλεύει πλέον το φορολογικό σύστημα της Βουλγαρίας?
Μιλάμε δεν έχει καμία σχέση με εδώ, καμία σχέση με χαρτούρες και μαλακίες καμία σχέση με λαδώματα κλπ κλπ..
Αλλά μάλλον δεν θέλουμε να τα βελτιώσουμε όλα αυτά στην Ελλαδίτσα μας γι αυτό -με την πορεία που έχουμε χαράξει- δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τίποτα!