Ολα στους ιδιώτες, μήπως και λειτουργήσει τίποτα σωστά..

Re: Απάντηση: Ολα στους ιδιώτες, μήπως και λειτουργήσει τίποτα σωστά..

Αλλά όχι αυτό το πράγμα που γίνεται σήμερα. Σήμερα οι "ιδιώτες" θυμίζουν περισσότερο όρνεα που κάνουν γύρους περιμένοντας τη μερίδα τους από το ετοιμοθάνατο ζωντανό.

%25CE%25BF%25CF%2581%25CE%25BD%25CE%25B9%25CE%25B1-ARKAS.jpg

Ακριβώς εδώ είναι η ευθύνη του Κράτους (Δημοσίου). Κάποιος πρέπει να είναι από πάνω για να επιβάλλει νόμους και κανόνες, που στο διάλο είναι αυτός σήμερα;

Δεν υπάρχει θέμα επιτήρησης εν προκειμένω. Η όλη ιδέα είναι η μοιρασιά των ασημικών. Δεν πρόκειται για αξιοποίηση της δραστήριας και επινοητικής ιδιωτικής πρωτοβουλίας αλλά για απλό ξεπούλημα.

sotos ναι έχει ευθύνη και το Δημόσιο, αλλά και εμείς. Αλλά η μεγαλύτερη ευθύνη είναι των εταιριών. Υπάρχει πέρα από το κέρδος και η κοινωνική ευθύνη των εταιριών μην το ξεχνούμε. Αλλά στην Ελλάδα ελάχιστες εταιρίες σέβονται την κοινωνική τους ευθύνηΜερικές πολυεθνικές όταν καταδικάστηκαν για συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού ή καρτέλ (καταδικάστηκαν το τονίζω) αρνήθηκαν να πληρώσουν τα πρόστιμα κι έβαλαν τους ξένους πρεσβευτές να κάνουν εκβιασμό. Αν δεν περνούσε ο εκβιασμός, τότε η εταιρία έφευγε από την ελληνική αγορά και μεταβίβαζε τις υποχρεώσεις της σε ένα σαπάκι. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το κίτρινο χρώμα στα καύσιμα. Να θυμίσω επίσης την επικείμενη φυγή από την Ελλάδα της μεγάλης κό..λα επειδή στη Βόρειο Ελλάδα ο κόσμος συνεχίζει και κάνει μπουκοτάζ στα προιόντα που ετσιθελικά φέρνει πλέον από τη γειτονική χώρα καταργώντας εργοστάσια στην Ελλάδα χωρίς να είναι ζημιογόνα ; Η εταιρία πολύ απλά δεν δέχεται όχι μποικοτάζ στα προιόντα της, αλλά ούτε καν αναφορά στο σκάνδαλο του Φεβρουαρίου όχι μόνο από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και από τους πολίτες που αναφέρονται στα μέσα ενημέρωσης.

Θέλεις να συνεχίσω;

Για μένα όλα αρχίζουν και ξεκινούν από το κράτος, από τις τρεις εξουσίες του (και τη μία άτυπη, τον Τύπο) και την ευθύνη που έχει απέναντι στους πολίτες. Οι πολυεθνικές είναι ένα μέρος του παζλ, υπάρχουν χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις που δρουν ανεξέλεγκτα. Ας φρόντιζε τουλάχιστον να επιβάλλει τους κανόνες σε αυτές κατ' αρχήν, αφού είναι δύσκολο να τιθασεύσει ένα κράτος μόνο του τις πολυεθνικές (εκτός κι αν τις εθνικοποιήσει, αλλά νομίζω ότι δεν μιλάμε σήμερα για τέτοιο πράγμα).

Κάποια εποχή πάντως που είχαν γίνει τα λεωφορεία ιδιωτικά (κάπου το 92 - 93, δεν θυμάμαι ακριβώς) για μικρό χρονικό διάστημα, χαιρόσουν να μπαίνεις.
Σφουγγαρισμένα, καθαρά, διατηρημένα, με ανθρώπινους οδηγούς...
Πλέον όταν βγαίνεις από λεωφορείο πρέπει να κάνεις μπάνιο και να καις τα ρούχα σου!

Κακά τα ψέματα.
Ούτε ο δημόσιος τομέας κάνει κακό ούτε ο ιδιωτικός.
Αυτό που κάνει κακό είναι το μονοπώλιο.
Όπως έχω την επιλογή να χρησιμοποιήσω ή όχι την Αττική οδό, αν είχα την ίδια επιλογή και με τις εθνικές οδούς θα βλέπατε σωστούς δρόμους.

Δεν υπάρχει θέμα επιτήρησης εν προκειμένω. Η όλη ιδέα είναι η μοιρασιά των ασημικών. Δεν πρόκειται για αξιοποίηση της δραστήριας και επινοητικής ιδιωτικής πρωτοβουλίας αλλά για απλό ξεπούλημα.

Ακριβώς, όταν στο ίδιο παιχνίδι και τραπέζι συμμετέχουν ιδιώτες και κράτος (πολιτικοί), ποιος θα ελέγξει ποιον; Όλα για φάγωμα...

Απάντηση: Re: Ολα στους ιδιώτες, μήπως και λειτουργήσει τίποτα σωστά..

Όπως έχω την επιλογή να χρησιμοποιήσω ή όχι την Αττική οδό, αν είχα την ίδια επιλογή και με τις εθνικές οδούς θα βλέπατε σωστούς δρόμους.

Ποιος είπε πως δεν έχεις. Η Εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης έχει σχεδόν παντού δίπλα της τη θάλασσα, βάζεις το μαγιουδάκι σου και κολυμπάς.
Γελούσα περνώντας τα διόδια Πελασγίας. Κοίτα ρε τους αφιλότιμους σημείο που έπιασαν.... όπως ακριβώς ο Λεωνίδας τις Θερμοπύλες.

50% - 50% με την καμία...
Έχεις δει πολλούς δημοσίους υπαλλήλους να ξενυχτάνε στο γραφείο τους και να πηγαίνουν σπίτι την επόμενη το απόγευμα;
Το να καθίσει μέχρι τις 6 το απόγευμα ένας ΔΥ δεν γίνεται. Θα τον κλειδώσουν μέσα και θα κοιμηθεί στο γραφείο του.
Βέβαια, το να φύγει στις 6 από τη δουλειά του ένας ιδιωτικός υπάλληλος, σε μεγάλο ποσοστό ακούγεται σαν ημιαργία...:p

Καμία σχέση.....

Έχω μείνει τρεις μέρες μέσα σε δήμο......μαζί με 4 υπαλλήλους.....μέχρι τις 1.00 την νύχτα, Παρασκευή, Σαββάτο, Κυριακή....γιατί υπήρχε τεχνικό πρόβλημα στους servers του Δήμου....και έπρεπε να λειτουργήσει την Δευτέρα ο Δήμος....

-bye-

Όταν θες περισσότερα για να πας με πλοίο (συνήθως σαπιοκάραβο) στην Ικαρία απ’ότι με αεροπλάνο στην Ιταλία δεν μπορούμε να μιλάμε για καλές υπηρεσίες (δες άγονες γραμμές).

Πιανεις μία περίπτωση για να αποδείξεις ότι έτσι είναι όλα τα δρομολόγια και τα καράβια; Πέρισυ (δυστυχώς όχι φέτος) είχαν σφαχτεί οι ναυτιλιακές και μπορούσες να έρθεις Κρήτη με 15-20 ευρώ! Όσο έχει και το εισιτήριο του ΚΤΕΛ για Ηράκλειο από Χανιά...

Για τους δρόμους στην Ελλάδα και το πόσο ασφαλείς και ακριβές είναι οι υπηρεσίες δεν νομίζω να θες παραδείγματα.

Έλα στην Κρήτη να απολαύσεις το δωρεάν οδικό δίκτυο, ούτε διόδια έχει ούτε τίποτα τέτοιο ακόμα. Τώρα βέβαια έχεις και μεγαλύτερες πιθανότητες να εμπλακείς σε ατύχημα, αλλά that's life..

Με την ολυμπιακή είχες απευθείας πρόσβαση σχεδόν σε όλο τον κόσμο, τώρα έχεις?

Έχεις με άλλες, ποιο είναι το πρόβλημα; Ή μήπως ήταν φθηνά τα εισιτήρια πριν;

Πως δικαιολογείς ότι παρόλο που έχει μειωθεί ο μισθός του έλληνα στα τάρταρα οι τιμές στα ιδιωτικά σμ δεν πέφτουν με τίποτα?

Διότι το κράτος ζει στο κόσμο του (ή απλά κάνει ότι δεν βλέπει, το συμφέρουν εξάλλου οι μεγαλύτερες τιμές, μεγαλύτεροι φόροι, μεγαλύτερο ΦΠΑ) και δεν κάνει απολύτως τίποτα για να φτιάξει σωστούς κανόνες για την αγορά και να τους επιβάλλει κιόλας (όχι να τους έχει στο συρτάρι).

Δες ένα ιδιωτικό μαιευτήριο, σαν χώρος μπορεί να είναι καλύτερος αλλά δες τι γίνεται όταν συμβεί κάποιο περίεργο περιστατικό κατά την γέννα. Η έγκυος θα πρέπει να μεταφερθεί σε δημόσιο για να αντιμετωπιστεί. Ποιος έχει καλύτερες υπηρεσίες?

Δεν μπορώ να σου πω, δεν έχω εμπειρία από όλα τα νοσοκομεία και τα ιδιωτικά μαιευτήρια της χώρας. Σε κάποια μπορει να ισχύει έτσι, σε κάποια αλλιώς...

Σε πόσα ακριτικά χωριά φτάνει το ιδιωτικό internet?
Δες τι έγινε με τις ιδιωτικοποιήσεις στο ρεύμα στην Αμερική, δες με τους σιδηρόδρομους στην Αγγλία. Εμείς θα τα κάνουμε καλύτερα?

Κι εδώ έρχεται το κράτος και επιδοτεί τις συνδέσεις, ή επιδοτεί και βοηθά το δορυφορικό internet, είτε βάζει ρήτρες στις άδειες που δίνει στους ιδιώτες και τους υποχρεώνει να καλύψουν όλη τη χώρα. Έτσι γίνονται τα πράγματα, αν το κράτος αδιαφορεί, για ποιο λόγο να μην κάνουν ό,τι θέλουν οι ιδιώτες; Είπε κανείς ότι είναι άγιοι και φιλεύσπλαχνοι;

Καμία σχέση.....

Έχω μείνει τρεις μέρες μέσα σε δήμο......μαζί με 4 υπαλλήλους.....μέχρι τις 1.00 την νύχτα, Παρασκευή, Σαββάτο, Κυριακή....γιατί υπήρχε τεχνικό πρόβλημα στους servers του Δήμου....και έπρεπε να λειτουργήσει την Δευτέρα ο Δήμος....

-bye-

Έχω την αίσθηση ότι τέτοιες περιπτώσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ανάγονται στο φιλότιμο και τον ...πατριωτισμό του εργαζόμενου... εν τέλει δηλαδή αποτελούν επιλογή του. Έχω κι εγώ υπόψη μου μερικές τέτοιες περιπτώσεις.... όπου βέβαια το φιλότιμο το είπαν και Μ.... (με κεφαλαίο μι)

Oσοι πιστευουν στον τιτλο του νηματος ας δουν το καταστροικα ,ας δουν επισης τον δημοσιο τομεα στις σκανδιναβικες χωρες,ενδεικτικα στην Μ.Βρετανια μολις ιδιωτικοποιηθηκαν τα τρενα ενεπλακησαν πανω απο 2χιλιαδες ιδιωτικες εταιριες και οι τιμες των εισητηριων πιο ακριβες των πτησεων,στην Καλιφορνια ιδιωτικοποιηση ρευματος,αυξηση τιμολογιου τακτικες διακοπες ρευματος με την αιτιολογια οτι πρεπει να αυξησουμε τα τιμολογια για να φτιαξουμε καλυτερες υποδομες,στο Παρισι ιδιωτικοποιηση νερου,αυξηση τιμολογιου 200%,ξεσηκωθηκε ο κοσμος και το νερο πηγε παλι στα χερια του δημοσιου.
Επισης πειτε μου πως μπορει το κρατος να ελεγχει τον ιδιωτικο τομεα,την περιοδο που διανυουμε τον καπιταλισμο στην πιο ζοφερη μορφη του και οι πολιτικοι ειναι κυριολεκτικα μαριονετες των αγορων.

Καμία σχέση.....

-bye-

Δεν μιλάμε για μεμονωμένη περίπτωση που μπορεί να κάτσει στραβή.
Και εγώ έχω φύγει από το σπίτι μου Πέμπτη χαράματα και έχω γυρίσει Σαββάτο μεσημέρι σαν ιδιωτικός υπάλληλος.
Δεν είμαι όμως ο κανόνας του ιδιωτικού τομέα!

Απάντηση: Re: Ολα στους ιδιώτες, μήπως και λειτουργήσει τίποτα σωστά..

Και εγώ έχω φύγει από το σπίτι μου Πέμπτη χαράματα και έχω γυρίσει Σαββάτο μεσημέρι σαν ιδιωτικός υπάλληλος.

Μίλα ειλικρινά τώρα... μπουζουκσής;

Εννοείται πως τα πάντα πρέπει να είναι ιδιωτικά από δήμους ΟΤΑ έως και ΔΕΚΟ.. πηγαίνετε να δείτε πόσα λαμβάνουν ακόμα οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, με τους φόρους αυτοί οι κύριοι μας στερούν το νέο iphone 5 και όχι μόνο… επίσης σχολεία, νοσοκομεία κλπ. θα πρέπει να δουλεύουν με ιδιωτικά-οικονομικά κριτήρια και ανάλογα με την απόδοσή τους να λαμβάνουν και την αντίστοιχη χρηματοδότηση.. επίσης δεν είναι κακό π.χ. κάποιο σχολείο να επιχορηγείται από ιδιώτες-ιδιωτικές εταιρείες ή ΝΣ και πανεπιστήμιο..

Και εγώ επίσης.......

Άρα δεν μας φταίει το Δημόσιο, αλλά το Κράτος......

Χαίρομαι που συμφωνούμε.....

με τους φόρους αυτοί οι κύριοι μας στερούν το νέο iphone 5 και όχι μόνο…

Άστα πίκρα.......

Ααααα ανέβασα χτες και ένα άρθρο απο υπάλληλο της Foxconn που μπήκε στο εργοστάσιο και κατέγραψε τι συμβαίνει μέσα......

Άστα πίκρα και εκεί.....

Άστα πίκρα.......

Ααααα ανέβασα χτες και ένα άρθρο απο υπάλληλο της Foxconn που μπήκε στο εργοστάσιο και κατέγραψε τι συμβαίνει μέσα......

Άστα πίκρα και εκεί.....

http://www.avclub.gr/forum/showthre...lusive?p=1056563592&viewfull=1#post1056563592

Αυτές είναι δουλειές ρε..... ιδιωτικά όλα........!!!!