Ειναι υπερβολικός, αυτο ειναι σίγουρο. Προσωπικα εχω μια παροπλησμενη πλάσμα και κανω τα παντα απο προβολέα. Το μαύρο το θεωρο το σημαντικοτερο παράγοντα μαζι με το μεγεθος. Αν αγοραζα tv θα ηταν μονο oled. To θεμα ομως ειναι οτι αν την θες για pc monitor οπως εγω, πρεπει να εισαι ετοιμος να δεχτείς τις συνέπειες. Το οτι κατω απο τέτοια χρήση θα προκυψουν θεματα με το πανελ το θεωρω σίγουρο αλλα δεν με νοιαζει γιατι θα εχω καλυτερο μαυρο και μπορω να ζησω με αυτα. Ομως Οσο μαπα μαυρο και να χουν οι led, οσο bleed και να χουν, για all rounder tv ειναι πιο σωστη επιλογη. Ταπεινή μου γνώμη.
+1
πριν χρόνια πηρα plasma για τους γονεις μου..
με LED θα ήταν πιο ευχαριστημένοι..
θα είχαν
1) λιγότερη κατανάλωση
2) περισσοτερο φως που τους εντυπωσιάζει
3) η tv μενει ανοιχτή πολλές ώρες σε ενα κανάλι, πολλές φορες χωρίς να παρακολουθεί κάποιος πχ μαγειρεμα κτλ.
οποτε λιγότερα προβλήματα image burn κ.α.
4) υπάρχουν πολλά φώτα στον χώρο, οποτε χάνεται και το βαθύ μαύρο που είχαν οι plasma.
Οι OLED/Plasma ειναι ιδανικές για αυτους που βλέπουν ταινίες και θέλουν την απολύτη εικόνα και δεν έχουν πολλά φώτα στον χώρο.
συνοψίζοντας
για all rounder tv μεγαλύτερων σε ηλικία, LED
για ταινίες σε σκοτεινό περιβάλλον και πωρωμένους με την ποιότητα εικόνας (θυσιάζοντας ομως την κινηματογραφική αίσθηση.. μέχρι να κυκλοφορήσουν 100"+ OLED σε λογική τιμή), OLED
για αυτούς που θέλουν κινηματογραφική αίσθηση οταν βλέπουν ταινίες, προβολέας (κατα προτίμηση Epson, JVC)