-- OLED --

Έχω την εντύπωση ότι οι τιμές παραμένουν ψηλά ελέω μονοπωλίου της LG. Για να πέσουν οι τιμές πρέπει να μπει και δεύτερος παίχτης για να υπάρξει ανταγωνισμός.

Δευτερος υπαρχει....SONY..... αλλα και αλλοι 5 να μπουν στον χωρο παλι η lg θα ειναι η πιο φθηνη.

Το μετέφερα εδώ για να είναι μαζί με τα σχετικά νέα.

Οπως θα διαβάσεις λίγο πιο πίσω, οι νέες επενδύσεις της LG θα φέρουν τα επόμενα χρόνια τις 65" στην τιμή που τώρα έχουν οι 55" :drool1: και τις 77" στην τιμή των 65" :eating:

Πολύ φοβάμαι ότι οι 88" θα πάρουν τη θέση των 77" δηλαδή απλησίαστες :vollkommenauf: αλλά πάντα θα υπάρχει κάτι να ονειρευόμαστε..

Όταν οι 88'' πεσουν κατω απο 3000 τοτε τα πραγματα θα ειναι σκούρα για τους προτζεκτορες. Αλλα αυτό αν γίνει θα γίνει σε 10+ χρόνια. Οι 77" των tv με τις 100-135" των pj έχουν μεγάλη διαφορά στην αίσθηση. Αλλα για να λέμε την αλήθεια 88" με το μαύρο των oled.....θα αλλαξοπιστήσω μάλλον κι εγώ.....γεροί να μαστε να τα δούμε όλα αυτά και να τα συζητάμε δω στο φόρουμ.

Απάντηση: Re: -- OLED --

....γεροί να μαστε ....

Δεν ξερω αν θα ειμαστε γεροί, αλλα σε καμια 10αρια χρονια καποιοι θα ειμαστε γέροι.
Οled θα ψαχνουμε ή πανες βρακάκια. ? :laugh:

Είμαι πολύ πιο αισιόδοξος για τις τιμές, με την ταχύτητα που τρέχει η τεχνολογία και πέφτουν οι τιμές μη σας πω σε 5 χρονάκια θα παίρνουμε oled στα 3000 στις 88 ίντζες, όσες ακριβώς θέλω και στα λεφτά που θέλω και θα συμπέσει με το τέλος ζωής της δεύτερης λάμπας που έβαλα τώρα, εξάλλου εγώ το χω ξανά πει, λόγω μη ιδιόκτητου χώρου 100 και πάνω ίντζες δεν θα δω ποτέ, 88 βλέπω τώρα και δε μου λείπει τίποτα στα 2,8 μέτρα που βλέπω κι είναι κι 1080p, με 4κ θα κάνω τούμπες και θα τη βγάλω γι άλλα 10 χρονάκια, μετά βλέπουμε.
Γιάννη με πάνες ή χωρίς την μεγάλη τηλεόραση θα την πάρουμε γιατί είμαστε αρρωστάκια.

George, αυτο το βλεπω να μενει ετσι. Εχει παρει το προβάδισμα και παράγει τετειο αριθμο απο πανελ που δεν ξερω αν στέκει οικονομικα να κανει καποιος τέτοια κινηση.

George, αυτο το βλεπω να μενει ετσι. Εχει παρει το προβάδισμα και παράγει τετειο αριθμο απο πανελ που δεν ξερω αν στέκει οικονομικα να κανει καποιος τέτοια κινηση.

Ναι, και άλλος να βρεθεί θα θέλει μερικά χρονάκια.
Ο μονος ανταγωνισμός που μπορεί να υπάρξει τώρα είναι εάν η Samsung αποφασίσει να χαμηλώσει(πολύ) τις τιμες των υπερτιμημένων QLED.

Που και πάλι οι qled δε μπορούν να θεωρηθούν ανταγωνιστές των oled...
Τεχνολογία lcd είναι πάλι.

Παιδιά ποια είναι τα μειονεκτήματα των oled; Υπάρχουν θέματα burn in όπως παλιά στις plasma; Τι παίζει με τα πάνελ και τι επιλογές υπάρχουν; Γενικά τι πρέπει να προσέξει κάποιος για μια αγορά oled και που υπερέχουν έναντι των άλλων τεχνολογιών;

Χωρις να εχω oled στην κατοχή μου:

Παίζει image retention, δηλαδή για pc monitor χρήση θα θέλει αρκετή προσοχή και ίσως μερικές ρυθμίσεις για την μπάρα των windows (να εξαφανίζεται) , καλό επίσης θα ήταν να εχεις screen saver και για wallpaper κάτι χωρίς μοτίβο (πχ. solid colors). Για burn in πάντως δεν έχω διαβάσει τίποτα. Για ταινίες και τv δεν υπαρχή κανένα θέμα...αρκεί να μην αφήσεις κάτι στο pause και την αφήσεις ανοιχτή και φύγεις διακοπές....

Μετά παίζουν τα κλασσικά.....να μην σου πέσει μάπα πάνελ. Τέλος καλύτερα το όσο πιο πρόσφατο μοντέλο.

αυτα διαβαζω και εγω και ενω θα παρω tv 55 μεσα στο 18 δεν ξερω τι να κανω να παρω oled η οχι:huh2:

Αν βλέπεις μόνο ταινίες....με τα 1000. Αν βλέπεις κυρίως tv....δεν το βρίσκω απαραίτητο. Αν θες για χρήση μόνιτορ για pc και gaming...θα το σκεφτόμουν σοβαρά.

Πάρε μια τούμπανο sony led 4k του 2017 με σωστο hdr και μην το ρισκάρεις. Κάτσε όμως να σου πουν και οι guru εδώ καμιά άλλη γνώμη.

Απάντηση: Re: -- OLED --

Εδώ τα λέει λίγο πιο σκούρα τα πράγματα....αλλά νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολικός.

https://www.youtube.com/watch?v=PH4qkU7rsAI

Γιατι το λες αυτο ρε συ?
Εγω τον βρισκω πολυ αντικειμενο το χρηστη που ανεβασε το βιντεακι. Μη βλεπετε που επελεξε nick "Quantum apotheosis", τυχαιο ειναι. :flipout:
Οποιος υπαινιχθει οτι προκειται για κανεναν απο τους μανατζαραιους της Σαμσουνγκ, να του καει το βιντεο!

Ειναι υπερβολικός, αυτο ειναι σίγουρο. Προσωπικα εχω μια παροπλησμενη πλάσμα και κανω τα παντα απο προβολέα. Το μαύρο το θεωρω το σημαντικοτερο παράγοντα μαζι με το μεγεθος. Αν αγοραζα tv θα ηταν μονο oled. To θεμα ομως ειναι οτι αν την θες για pc monitor οπως εγω, πρεπει να εισαι ετοιμος να δεχτείς τις συνέπειες. Το οτι κατω απο τέτοια χρήση θα προκυψουν θεματα με το πανελ το θεωρω σίγουρο αλλα δεν με νοιαζει γιατι θα εχω καλυτερο μαυρο και μπορω να ζησω με αυτα. Ομως Οσο μαπα μαυρο και να χουν οι led, οσο bleed και να χουν, για all rounder tv ειναι πιο σωστη επιλογη. Ταπεινή μου γνώμη.

Ειναι υπερβολικός, αυτο ειναι σίγουρο. Προσωπικα εχω μια παροπλησμενη πλάσμα και κανω τα παντα απο προβολέα. Το μαύρο το θεωρο το σημαντικοτερο παράγοντα μαζι με το μεγεθος. Αν αγοραζα tv θα ηταν μονο oled. To θεμα ομως ειναι οτι αν την θες για pc monitor οπως εγω, πρεπει να εισαι ετοιμος να δεχτείς τις συνέπειες. Το οτι κατω απο τέτοια χρήση θα προκυψουν θεματα με το πανελ το θεωρω σίγουρο αλλα δεν με νοιαζει γιατι θα εχω καλυτερο μαυρο και μπορω να ζησω με αυτα. Ομως Οσο μαπα μαυρο και να χουν οι led, οσο bleed και να χουν, για all rounder tv ειναι πιο σωστη επιλογη. Ταπεινή μου γνώμη.

+1

πριν χρόνια πηρα plasma για τους γονεις μου..

με LED θα ήταν πιο ευχαριστημένοι..

θα είχαν
1) λιγότερη κατανάλωση
2) περισσοτερο φως που τους εντυπωσιάζει
3) η tv μενει ανοιχτή πολλές ώρες σε ενα κανάλι, πολλές φορες χωρίς να παρακολουθεί κάποιος πχ μαγειρεμα κτλ.
οποτε λιγότερα προβλήματα image burn κ.α.
4) υπάρχουν πολλά φώτα στον χώρο, οποτε χάνεται και το βαθύ μαύρο που είχαν οι plasma.

Οι OLED/Plasma ειναι ιδανικές για αυτους που βλέπουν ταινίες και θέλουν την απολύτη εικόνα και δεν έχουν πολλά φώτα στον χώρο.

συνοψίζοντας
για all rounder tv μεγαλύτερων σε ηλικία, LED
για ταινίες σε σκοτεινό περιβάλλον και πωρωμένους με την ποιότητα εικόνας (θυσιάζοντας ομως την κινηματογραφική αίσθηση.. μέχρι να κυκλοφορήσουν 100"+ OLED σε λογική τιμή), OLED
για αυτούς που θέλουν κινηματογραφική αίσθηση οταν βλέπουν ταινίες, προβολέας (κατα προτίμηση Epson, JVC)