-- OLED --

Roll-up TV, OLED less than 50 ", Bright peak: LG Display answers our questions...https://www.lesnumeriques.com/tv-televiseur/tv-enroulable-oled-moins-50-pic-lumineux-lg-display-repond-a-nos-questions-a3617.html

μετάφραση google fr to en

lg-display.jpg

lg-display-paju-f.jpg

source:[lesnumeriques.com]

Χτες στο Dubai Mall βρήκα μπροστά μου αυτόν το τεράστιο τοίχο οθόνη! Η μεγαλύτερη OLED έλεγε!!!
’Αντε θέλουμε και 100 ιντζές σε λογική τιμή φυσικά...

Attachments

• 29472601_1612135935506314_8383718244158013440_o.jpg
    29472601_1612135935506314_8383718244158013440_o.jpg
    129.3 KB · Views: 239
  • 29472949_1612135185506389_3987607839886540800_o.jpg
    29472949_1612135185506389_3987607839886540800_o.jpg
    128.4 KB · Views: 237
Βγαινει και με σοβατεπι ?

Για να μην χρειαζεται καθολου βαψιμο ο τοίχος :)

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τώρα τι να πιστέψουμε? Ήδη πανηγυρίζουν ότι οι νέες QLED είναι καλύτερες από τις OLED και τώρα ακούμε θα επιστρέψουν στις OLED? :chinscratch:

Το θεμα ειναι να βγαλουν και κανα πανελ οχι να αγοραζουν ολοι απο LG

Τώρα τι να πιστέψουμε? Ήδη πανηγυρίζουν ότι οι νέες QLED είναι καλύτερες από τις OLED και τώρα ακούμε θα επιστρέψουν στις OLED? :chinscratch:

Ποιοί πανηγυρίζουν βρε Γιώργο; Οι ίδιοι που πανηγύριζαν πέρσι για τις πρώτες Q και πρόπερσι για τις KS. Μην τσιμπάς από τα παπαγαλάκια του μάρκετινγκ και της διαφήμισης...

Η Q9FN έχει λιγότερες ζώνες από την ZD9 και κάποιο breakthrough στην κατασκευή μητρών πάνελ VA LCD έχει να συμβεί από το '13. Από πού κι ως πού ο ενθουσιασμός από τους υποτιθέμενους "κατόχους". Εδώ, VA LCD των 500 nits και με 200+ ζώνες δεν μπορούσαν να σταθούν πλάι σε Plasma 10ετίας, σε δημόσια συγκριτικά που είχε κάνει το AVClub στο παρελθόν και κάποιοι προσπαθούν εν έτει 2018 να μας πείσουν ότι ξανα-ανακάλυψαν τον τρόχο;

Ποιοί πανηγυρίζουν βρε Γιώργο; Οι ίδιοι που πανηγύριζαν πέρσι για τις πρώτες Q και πρόπερσι για τις KS. Μην τσιμπάς από τα παπαγαλάκια του μάρκετινγκ και της διαφήμισης...

Η Q9FN έχει λιγότερες ζώνες από την ZD9 και κάποιο breakthrough στην κατασκευή μητρών πάνελ VA LCD έχει να συμβεί από το '13. Από πού κι ως πού ο ενθουσιασμός από τους υποτιθέμενους "κατόχους". Εδώ, VA LCD των 500 nits και με 200+ ζώνες δεν μπορούσαν να σταθούν πλάι σε Plasma 10ετίας, σε δημόσια συγκριτικά που είχε κάνει το AVClub στο παρελθόν και κάποιοι προσπαθούν εν έτει 2018 να μας πείσουν ότι ξανα-ανακάλυψαν τον τρόχο;

Και εμενα Γιάννη κάτι μου μυρίζει. Πολλής ντόρος γίνετε στα forum και youtube και τίποτα από τα γνωστά sites ακόμα. Έχει αρκετά χρονια να ασχοληθώ με το άθλημα και δεν ήξερα ότι κάθε χρόνο έτσι γίνετε..

Μου ακουγεται πολυ λογικο η Samsung να αρχισει να ασχολειται με την τεχνολογια oled τωρα που ακουγεται οτι ληγουν οι πατεντες που ειχε παρει η Lg.
Ενα θεμα ειναι ποσο πισω εχει μεινει και ποσο θα της παρει να καλυψει το χαμενο εδαφος.

Το θεμα ειναι να βγαλουν και κανα πανελ οχι να αγοραζουν ολοι απο LG

Ακομη και αν αρχισει να βγαζει πανελς, το αντιπαλο δεος εχει επενδυσει τρελα ποσα σε κατασκευη εργοστασιων που θα παραγουν πανελ νεας γενιας (και σημαντικα μεγαλυτερα σε ιντσες). Δεν ξερω ποσο θα της παρει να γινει ανταγωνιστικη (σε τεχνολογια και σε τιμες).
Παντως περιμενω με ανυπομονησια να δω τη Samsung να προμοταρει δικες της oled. Ποσο γελιο θα εχει, οταν θα σκεφτεται κανεις τους τονους λασπης που εχει ριξει στη συγκεκριμενη τεχνολογια...:jester:

.....
Παντως περιμενω με ανυπομονησια να δω τη Samsung να προμοταρει δικες της oled. Ποσο γελιο θα εχει, οταν θα σκεφτεται κανεις τους τονους λασπης που εχει ριξει στη συγκεκριμενη τεχνολογια...:jester:

A, δεν εχουν προβλημα ολοι αυτοι στα τμηματα marketing..
Αν και πιστευω οτι μαλλον η τεχνολογια MicroLED θα μας απασχολησει πολυ περισσοτερο στο -κοντινο- μελλον..
Ηδη η apple εχει επενδυσει αρκετα σημαντικα κεφαλαια στη συγκεκριμενη τεχνολογια και ακουγεται οτι θα εχουμε -συντομα- την πρωτη εμππρικη τους παρουσιαση σε μια εκδοση του apple watch αν και αρκετα ακριβα για αρχη

Αν και πιστευω οτι μαλλον η τεχνολογια MicroLED θα μας απασχολησει πολυ περισσοτερο στο -κοντινο- μελλον..
Ηδη η apple εχει επενδυσει αρκετα σημαντικα κεφαλαια στη συγκεκριμενη τεχνολογια και ακουγεται οτι θα εχουμε -συντομα- την πρωτη εμππρικη τους παρουσιαση σε μια εκδοση του apple watch αν και αρκετα ακριβα για αρχη

Kαλα, στο οτι δεν εχουν προβλημα αυτοι οι τυποι θα συμφωνησω απολυτως.
Για την τεχνολογια MicroLED ειχα κι εγω παρομοιες ελπιδες, αλλα αν επιβεβαιωθει η στροφη της Samsung σε OLED, θα το θεωρησω κακο οιωνο ως προς το ποσο συντομα θα πρεπει να περιμενουμε κατι σε MicroLED. Θα σημαινει οτι και αυτοι οι ιδιοι δε βλεπουν στο προσεχες μελλον να μπορουν να προσφερουν κατι στο ευρυ κοινο και γι'αυτο το γυριζουν σε OLED.

Οσο για το τελευταιο... αν εβγαζε κατι η Apple και δεν ηταν αρκετα ακριβο, αυτο θα ηταν ειδηση!

Re: Απάντηση: -- OLED --

Με το μέγεθος pixel στις παρούσες εμπορικές υλοποιήσεις MicroLED να είναι 2,5x2,5 mm, λίγο δύσκολο να τα δούμε σύντομα σε οθόνες τηλεοράσεων και φορητών συσκευών.

Στον κινηματογράφο της γειτονιάς σας όμως, ίσως πιο σύντομα απ' ό,τι περιμένετε...

Week 4 update for our Real Life OLED Burn-in test.

https://www.youtube.com/watch?v=k66dfUAzSq0
source video:[youtube.com - rtings.com]

τι έχετε να πείτε για αυτο το video ? καταλαβαίνω οτι τα χρώματα τις oled δεν μπορούνε να συγκριθούν, όπως και τον plasma ..
άλλα δεν φοβάστε στο burn in ? δεν είναι και λίγα λεφτά να αγοράσεις μια oled.. (πχ μια tv θα την αγόραζα για να την έχω min 5 years)
εκτός αν γίνανε και η τηλεοράσεις σαν τα κινητά.. 2-3 χρόνια μαχ αντοχής

Η συντριπτικη πλειοψηφια κατοχων δεν καταφερε να παθει burn-in ουτε στην πλασμα. Σιγα μην το καταφερει στην oled, που ειναι και πολυ πιο δυσκολο.

Re: Απάντηση: -- OLED --

Η συντριπτικη πλειοψηφια κατοχων δεν καταφερε να παθει burn-in ουτε στην πλασμα. Σιγα μην το καταφερει στην oled, που ειναι και πολυ πιο δυσκολο.
Έχεις στοιχεία από κάποια έρευνα;

Προσωπικά και οι 2 plasma που είχαν οι γονείς μου έχουν burn in. Δηλαδή 2/2 αλλά αφού δεν το παρατήρουν και δεν τους ενοχλεί, όλα καλά.

Για οικογένεια που βλέπει κανάλια πολλές ώρες και στο ίδιο κανάλι, πιο ασφαλή επιλογή είναι μια Led. Για αυτούς που βλέπουν κυρίως ταινίες HD και πολύ λίγες ώρες κανάλια, σαφώς η oled υπερτερεί.

Αν παρακολουθούμε μόνο ταινίες HD, με τα λεφτά που ζητάει μια 65" oled και λίγα παραπάνω, αγοράζουμε εναν jvc 5900 και έχουμε απολαυστική κινηματογραφικη εικόνα έως 150+".

Ξεχασες καμια 300.000 για το πανι, και σπιτι για να μπει το πανι. :)

Ξεχασες καμια 300.000 για το πανι, και σπιτι για να μπει το πανι. :)

Και στον τοίχο μπορείς να προβάλεις αλλά υπάρχουν και οικονομικά ηλεκτρικά πανιά όπου κρύβονται και δεν φαίνεται τίποτα. Λύσεις υπάρχουν.

http://www.platinumhomecinema.co.uk/

Πάντως εγώ με plasma Panasonic 10ετιας πεντακάθαρη χωρίς burn in, πες το τύχη δεν ξέρω, απλώς είχα κάνει ένα καλό στρώσιμο στην αρχή.

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Πάντως εγώ με plasma Panasonic 10ετιας πεντακάθαρη χωρίς burn in, πες το τύχη δεν ξέρω, απλώς είχα κάνει ένα καλό στρώσιμο στην αρχή.

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Ανάλογα την χρήση. Όταν σε ένα σπίτι παίζει 10+ ώρες κάθε μέρα.. για παρέα όσο κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού, για συντροφιά στον παππού/γιαγιά ή τα παιδιά που βλέπουν παιδικά κτλ μπορεί να μείνει αρκετή ώρα σε ένα κανάλι και αυξάνονται οι πιθανότητες burn in.

Σε άλλες περιπτώσεις με λίγες ώρες χρήσης δεν νομίζω να υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα.