Olympus E-M10 II

Απάντηση: Re: Olympus E-M10 II

Αχ βρε Ολυ με τα μενού σου... Αν και χρόνιος χρήστης, κάθε φορά που πρέπει να ρυθμίσω μία στα μέτρα μου με πιάνει πονοκέφαλος. Αν υπάρχει κάποιο tip που διαφοροποιείται από την υπόλοιπη σειρά OMD και το έχετε ανακαλύψει, παρακαλώ να το μοιραστείτε μαζί μου

Εφόσον πλέον οι μηχανές έχουν δυνατούς επεξεργαστές και συνδεσιμότητα wifi νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχει τρόπος να διαλέγεις ένα προφίλ και να το σώζεις με κάποιο τρόπο έτσι ώστε να μη χρειάζεται κάθε φορά να πονοκεφαλιάζεις...

Το είχανε στο παλιό Εsystem σαν δυνατότητα η σειρα pro E-3/5 και η Ε-30, μόνο όμως με καλώδιο, επιτελους το ξαναβάλανε και στην ΕΜ1 mkii και ελπιζω να το καθιερώσουν σε όλα τα μοντέλα, βεβαια άγνωστο είναι τι θα συμβεί στο 1ο firmware αν τυχον αλλάξουν σειρά (στα μενού) των λειτουργιών.
Δυστυχώς όμως το αρχείο <προφιλ> που αποθηκευεις στο υπολογιστή δεν εϊναι επεξεργασιμο ουτε καν το βλέπεις για να δεις τι έχεις σώσει σε κάθε ρϋθμιση αλλά έχεις τη δυνατότητα να σώσεις απεριόριστα προφιλ με διαφορετικά ονόματα και να τραβήξεις μαζί σου τρία που θέλεις. Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα διασύνδεσης για την αποθηκευση ρυθμίσεων είναι το OLYMPUS camera update. Θα ήταν πολύ χρήσιμο αυτό να αντικατασταθεί με το OLYMPUS Viewer ή Capture για τον υπολογιστή και το OLYMPUS Image Share με χρήση wifi απο ταμπλετα ή κινητό όπως είπε ο Στέργιος.

Last edited:
Υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση για την μπαταρία της ή μόνο η BLS-5 κάνει για το συγκεκριμένη μηχανή; Έχετε δοκιμάσει άλλους κατασκευαστές;

δες εδώ: http://cs.olympus-imaging.jp/en/support/imsg/digicamera/compati/pen_power.cfm, εγω έχω χρησιμοποιήσει και την BLS1 απο παλια Pen και αν θυμαμαι καλά δουλεψε κανονικά αλλά θέλει σωστή φόρτιση στον ορίτζιναλ φορτιστή της η καθε μία η σε άλλον τρίτου κατασκευαστή που τις μασουλάει όλες και τις φορτίζει πλήρως.

Το λογικότερο είναι να βγουν μέσα στο 2017 η ΕΜ10ΙΙΙ και η ΕΜ5ΙΙΙ , η δευτερη θα αργησει όμως ωστε να μην κοψει πωλήσεις απο την ΕΜ1.2 που θαχει φθηνύνει στον χρόνο

Re: Απάντηση: Re: Olympus E-M10 II

Το λογικότερο είναι να βγουν μέσα στο 2017 η ΕΜ10ΙΙΙ και η ΕΜ5ΙΙΙ , η δευτερη θα αργησει όμως ωστε να μην κοψει πωλήσεις απο την ΕΜ1.2 που θαχει φθηνύνει στον χρόνο

Οπως τα λες είναι Κώστα....η Em10III θα έχει κάποια από τα καλούδια της Em1II σε αρκετά χαμηλότερη τιμή και ουσιαστικά δεν αποτελεί ανταγωνιστή της, η em5III από την άλλη θα έχει τα περισσότερα της Em1II και δύσκολα θα την έβγαζε η Olympus κοντά με την Em1II για να μην κανιβαλίσει η μια την άλλη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Olympus E-M10 II

πάνω κάτω ναι, δεν θα θελουν σε καμια περίπτωση να ξανασυμβει αυτο που εγινε με τις ΕΜ5ΙΙ και την ΕΜ1 δηλ. η ΕΜ5 mkΙΙΙ να έχει την ιδια τιμή έναρξης με το επαγγελματικό μοντέλο που κυκλοφορεί.

Μιας και το έφερε η κουβέντα και έχοντας κυριολεκτικά ''λιώσει'' την Em10II εδώ και 1,5 χρόνο θα γράψω τι θα ήθελα στην νέα Em10III άλλα σε λογικά πλαίσια και χωρίς να κανιβαλίζει την Em1II.
1) Καταρχάς θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει αισθητήρα και να πάει και η σειρά em10 στα 20mp, όχι αναγκαστικά της em1II άλλα έστω της Pen f.
2) Επεξεργαστή κάτι ποιο δυνατό από τον υπάρχον άλλα όχι ότι προσφέρει η Em1II
3) Στο σύστημα εστίασης θα πρέπει να βάλει επιτέλους PDAF όχι φυσικά της Em1II άλλα της πρώτης em1 μπορεί να το βάλει άνετα
4) 4Κ βίντεο

Βασικά αυτά, σαφώς θα ήθελα και καλύτερο σκόπευτρο, καλύτερο ibis κλπ. άλλα αν τα βάλει αυτά θα εκτοξευτεί η τιμή και πλέον θα μπαίνει επικίνδυνα στα χωράφια της em1II.
Αν κάνει τα παραπάνω με σαφώς κάποιες μικροδιορθώσεις / προσθήκες στο σώμα, στα μενού και κάποιες νέες ευκολίες και εφόσον κρατήσει μια Normal τιμή (όχι πάνω από 650-700 ευρώ το σώμα) νομίζω θα πάει καλά......

Προσωπικά και μόνο PDAF να πρόσφερε θα την αγόραζα γιατί κυριολεκτικά είναι η μόνη σοβαρή έλλειψη της Em10II....

Προσωπικά και μόνο PDAF να πρόσφερε θα την αγόραζα γιατί κυριολεκτικά είναι η μόνη σοβαρή έλλειψη της Em10II....

ειναι το μόνο που δεν θα κάνει, 4Κ θα βαλει, νέο επεξεργαστή και αντε το πολύ νέο αισθητήρα

ειναι το μόνο που δεν θα κάνει, 4Κ θα βαλει, νέο επεξεργαστή και αντε το πολύ νέο αισθητήρα

Δεν ξέρω είναι τόσο δύσκολο να βάλει PDAF έστω και της παλιάς Em1?
Αν είναι απλά να βάλει 4Κ άλλα να συνεχίσει να έχει αυτά τα αστεία μπρος πίσω στην εστίαση στο βίντεο, ε δεν το λες και πρόοδο...καλό το 4κ άλλα πρέπει να συνδυαστεί και με μια ''σωστή'' εστίαση....θα έλεγα ποιο σημαντικό είναι να βάλει PDAF παρά 4κ....δες π.χ. τις Canon....ούτε 4κ ούτε τίποτα άλλα έχει εντρυφήσει όσο κανένας άλλος στην εστίαση στο βίντεο...
Απλά θεωρώ ότι πρέπει να δώσει κάποιο σημαντικό λόγο να την πάρει ένας κάτοχος της em10II...ο ανταγωνισμός πλέον είναι πολύ σκληρός...π.χ. όταν κυκλοφορήσει η em10III θα έχει πέσει η τιμή της Fuji xt20 και πιθανότατα θα κάνει τα ίδια χρήματα....με το να βάλει ένα 4Κ και άντε ένα ποιο νέο επεξεργαστή απλά πάει την έκαψε την μηχανή...εκτός τι να πω και αν την δώσει σε τιμή 500 ευρώ...
Το σκόπευτρο και την οθόνη δεν θα τις αλλάξει καθώς θα μπλέξει με την Em1II, επίσης ούτε θα βελτιώσει το Ibis για τον ίδιο λόγο....δεν ξέρω θέλω να πιστεύω ότι θα δώσει PDAF, σχεδόν όλες οι νέες Mirrorless το έχουν (με εξαίρεση την Panasonic)....αν όχι εμένα προσωπικά με έχασε από αγοραστή.....Πάντως έχω μεγάλη αγωνία για το τι θα προσφέρει!!

Παρακάτω ένα 2λεπτο βίντεο που τράβηξα με την Em10II και τον απλό φτηνό φακό Olympus 40-150f4-f5,6....το βίντεο είναι κατευθείαν από την μηχανή....το βάζω όχι για την ποιότητα του άλλα για την τρομερή σταθεροποίηση της μηχανής!!....όλο το βίντεο είναι τραβηγμένο στα 300mm σε FF και όλο με την μηχανή στο χέρι όρθιος ενώ με τραβολόγαγε και ο μικρός μου!!! Απίστευτη δουλειά από την Olympus.......και μιλάμε για μια μεσαίου προς φτηνή κόστους μηχανή με ένα φακό ''της πλάκας'' του 100 ευρου!!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πράγματι εντυπωσιακή η σταθεροποίηση!

Οι φήμες για την επερχόμενη mkIII λένε ότι θα έχει (φυσικά) 4k video αλλά και αισθητήρα 20mp: http://www.43rumors.com/ft3-e-m10iii-has-20-megapixel-sensor-and-4k/

Το θέμα είναι ποιον αισθητήρα 20mp? Της Pen f ή της Em1II??? Αν έχει της pen f και απλά 4κ....δεν θα πάρω!!!χαχα Άλλα αν έχει της em1II και βάλει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έστω και μέτρια υβριδική εστίαση, θα σαρώσει στην αγορά!!!! Καλό το 4κ άλλα χωρίς υβριδική εστίαση δεν έχει νόημα, ακόμα και στο βίντεο που έβαλα παραπάνω βλέπει κάποιος πως χάνει την εστίαση σε ορισμένα σημεία η μηχανή και μιλάμε ότι είναι σε περιβάλλον με καλό φωτισμό και το άλογο προχωρούσε προβλεπόμενα χωρίς απότομες μεταβολές στην απόσταση από την μηχανή.

Εμένα πάλι θα μου έφτανε να έχει το μισό στοπ καλύτερη συμπεριφορά στον θόρυβο της EM1 II, η αστραπιαία εστίαση δεν με ενδιαφέρει και τόσο...

Εμένα πάλι θα μου έφτανε να έχει το μισό στοπ καλύτερη συμπεριφορά στον θόρυβο της EM1 II, η αστραπιαία εστίαση δεν με ενδιαφέρει και τόσο...

Ούτε εμένα με νοιάζει η αστραπιαία εστίαση στις φώτος, άλλα στο βίντεο υπάρχουν φορές που ψαρεύει αρκετά, ανεπίτρεπτο κατά την γνώμη μου, αν είναι να βάλει 4k και να ψαρεύει έτσι ε να το βράσω το 4κ....προτιμώ να βάλει υβριδική εστίαση και ας αφήσει το 4κ για την em10IV...

Υβριδικη εστίαση θαχει η ΕΜ1.2 μόνο δυστυχώς ή ευτυχώς ...

χαίρετε μετά απο καιρό και πάλι.

Από σήμερα είμαι κάτοχος της εν λόγω κυρίας, η οποία αποτελεί την πρώτη μου "μεγάλη" μηχανή μιας και μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα την ΧΖ-10 και πάλι της Olympus.

Όπως καταλαβαίνετε είμαι ακόμη στο ψάξιμο, στο σετάρισμα ρυθμίσεων κλπ, και στη φάση που βρίσκομαι μου έχουν γεννηθεί δύο απορίες στις οποίες θα ήθελα την βοήθειά σας.

Η πρώτη ερώτηση έχει να κάνει με την σχέση έκθεσης και οθόνης στο live view - αλλά και στο σκόπευτρο. Στην προαναφερθείσα compact, όταν υποεξέθετα ή βρισκόμουνα σε σκοτεινό μέρος η οθόνη φωτιζόταν/σκοτείνιαζε με την ίδια αναλογία της έκθεσης. Έτσι μαζί με την ένδειξη για το πόσα στοπ πάνω ή κάτω ήμουνα, το έβλεπα και στην οθόνη και με βοηθούσε πολύ για να εκθέσω σωστά. Στην omd 10 mII ως τώρα σε αντίστοιχη περίπτωση, βλέπω για παράδειγμα οτι η οθόνη παίρνει απο μόνη της την πρωτοβουλία και προκειμένου να δω στα σκοτεινά, τα "πουσάρει" στο live view και δε μου δείχνει το αποτέλεσμα της έκθεσης που θα πάρω. Ξέρετε αν υπάρχει κάποια ρύθμιση για αυτό ή θα πρέπει να εμπιστεύομαι μόνο την ένδειξη έκθεσης πια;

το δεύτερο ερώτημα έχει να κάνει με ένα παρασολέιγ που θέλω να πάρω. το αυθεντικό της olympus για τον kit φακό που έχω, κάνει κοντά στα 35, και αντίστοιχο κινέζικο απο το ebay για το συγκεκριμένο φακό είναι κοντά στα 10. Σε τέτοια μικροζητήματα εμπιστεύεστε τους κινέζους φίλους μας ή παίζει να αντιμετωπίσω θέματα βινιεταρίσματος κλπ;