Olympus E-M10 II

Απάντηση: Re: Olympus E-M10 II

Μετά το μήνα του μέλιτος θέλω εντυπώσεις, στην αρχή ολα φαίνονται υπέροχα μιας και ειναι καινούργιο κοσκινάκι..

Ε, ναι !
Μόνο η κόρη μου θα τσιρίζει από τη χαρά της με κάθε καινούργιο παιχνίδι που της χαρίζουν ;
Ο μπαμπάς δεν έχει ψυχή ; :flipout: :flipout:

Off topic θα σας δείρω...δεν μπαίνει το ιμότζι.
Ένας λόγος που έχει χαθεί λίγο ο ενθουσιασμός είναι και οι άπειρες πληροφορίες και τα βίντεο που έχουμε πια και τίποτα δεν είναι κρυφό.
Μεγειά στους νέους κατόχους.
Με μια γρήγορη ενασχόληση θα συμφωνήσω ότι τα μενού είναι δύσκολα αν και με τις απλές ρυθμίσεις το 99% των φωτογραφιών οκ θα είναι.
Η τιμή της πια είναι πολύ καλή αλλά για αυτούς που θέλουν σύγχρονο βίντεο η έλλειψη 4Κ είναι αποτρεπτική.
Φωτογραφικά για 4/3 είναι άριστη και δεν βλέπω κάποιες συνταρακτικές βελτιώσεις στα νέα μοντέλα.

Η τιμή της μηχανής μαζί με τον 12-50 δεν είναι απλά καλή προσφορά είναι κυριολεκτικά ληστεία!! Τολμώ να πω ότι είναι μια από τις καλύτερες προσφορές που έχω δει στην Ελληνική αγορά εδώ και χρόνια.
Για το 4κ βίντεο οκ αν κάποιος το θέλει οσοσδήποτε πρέπει να κοιτάξει αλλού, αν και προσωπικά πιο σημαντικό θεωρώ το μαγικό ibis που έχει η μηχανή που κάνει κυριολεκτικά τα βίντεο ''μπετό'' ακόμα και αν τρέχεις η τραβάς με τηλεφακούς. Πραγματικά πρέπει να το δει κάποιος για να το πιστέψει. Και στην φώτο κάνει τρομερή δουλειά απλά στο βίντεο είναι λες και έχεις κολλήσει gimbal στην μηχανή χωρίς καμία υπερβολή.

Υ.Γ. Για τον 12-50 και εγώ δεν είμαι fan του φακού, και ναι είναι λίγο μεγάλος, και λίγο σκοτεινός και σε ποιότητα εικόνας χωρίς να είναι κακός δεν διαπρέπει. Απλά που αλλού μπορείτε να βρείτε με αυτά τα χρήματα φακό με εύρος 24-100, αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής, manual zoom άλλα και Powerzoom για βίντεο, Macro λειτουργία που είναι εντυπωσιακή, σταθερό μήκος φακού καθώς δεν μεγαλώνει κατά την διάρκεια του ζουμ, αδιαβροχοποίηση, έχτρα προγραμματιζόμενο κουμπί και τέλος σφαίρα εστίαση και αθόρυβη. Βασικά ο φακός είναι ένα πολυεργαλείο και σε συνδιασμό με το απίστευτο IBIS κυριολεκτικά μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα. Με την αγορά μάλιστα και ενός φτηνού prime (Panasonic 25mmf1,7) ένας μέσος χρήστης με μόλις 650 ευρώ έχει ένα πλήρες σύστημα που θα τον καλύψει σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις. Αν θέλει κάποιος υπάρχει και ο αρκετά καλός Olympus 45-150 που σε τιμές μεταχειρισμένων παίζει γύρω στα 100 ευρώ!

Last edited:
Θέλω να δω πως θα συμπεριφερθει με τους 25/1.7 - 42.5/1.7 - 12-60/3.5-5.6 - 45 -150/3.5-5.6 που έχω προίκα από την G6 στο ζήτημα των εκτροπων.
(Σε jpeg πάντα )

Θα με βάλετε ν φορτωθω και 4ο σύστημα με αυτά που γράφετε κι δεν είναι περίοδος καλή για ατασθαλίες.
Αν τα αδιάβροχα μοντέλα της ήταν πιο φτηνά...

Θέλω να δω πως θα συμπεριφερθει με τους 25/1.7 - 42.5/1.7 - 12-60/3.5-5.6 - 45 -150/3.5-5.6 που έχω προίκα από την G6 στο ζήτημα των εκτροπων.
(Σε jpeg πάντα )

Για το ταίριασμα με τον 12-60 που έχεις θα με ενδιέφερε η άποψη σου.
Σκέφτομαι ή αυτόν ή τον 12-50 της oly

Re: Απάντηση: Re: Olympus E-M10 II

Για το ταίριασμα με τον 12-60 που έχεις θα με ενδιέφερε η άποψη σου.
Σκέφτομαι ή αυτόν ή τον 12-50 της oly

Γνώμη μου πάντα επειδή τους είχα και τους 2 στην em10II, επέλεξε τον panasonic 12-60....καλύτερος συνολικά φακός, δεν έχει τις γκατζετιές του 12-50 άλλα υπερτερεί εκει που μετράει δηλαδή μεγαλύτερο εύρος, πιο φωτεινός και καλύτερη ποιότητα εικόνας.
Στην Em10II δεν παρατήρησα κανένα πρόβλημα με τον φακό, την ίδια ακριβώς συμπεριφορά έχει με τον 12-50...ακόμα και σε εστίαση χωρίς να είμαι σίγουρος νιώθω ότι ο 12-60 εστίαζε πιο καλά. Από εκει και πέρα είναι και θέμα χρημάτων, τον 12-50 τον βρίσκεις πιο φτηνά οπότε είναι και αυτό ένα μεγάλο +.

Το μεγαλύτερο κατ εμέ είναι το power zoom , για το βίντεο φυσικά . Αυτός είναι και ο λόγος που τον κρατώ.

Re: Απάντηση: Olympus E-M10 II

Το μεγαλύτερο κατ εμέ είναι το power zoom , για το βίντεο φυσικά . Αυτός είναι και ο λόγος που τον κρατώ.

Σωστά και το macro του είναι πολύ καλά για όσους τους ενδιαφέρει!!!

Καλησπέρα σας.επαιζε κάποια προσφορά στην συγκεκριμένη?
Ευχαριστώ

Το είδα κι εγωο˜‰.σας ευχαριστώ!
Ετοιμοπαραδοτη από 479.
Για πείτε καμιά γνώμη.
Είχα την sony a5000 αλλά την έδωσα γιατί η χαμηλή ανάλυση της οθόνης και η έλλειψη electronic viewfinder με κούρασε.
Σαν αποτέλεσμα ήμουν αρκετά ικανοποιημένος!
Με om lenses πιο πολύ χρήση έκανα, φθηνή λύση για φωτεινό φακό :)

Την πήρα πριν από 1.5 μήνα σε αυτή την τιμή.
Τίμιο μηχανακι, entry level, καλοφτιαγμένο, που το πήρα για το IBIS του.
Πιστεύω ταιριάζει καλύτερα με φακούς της μαμάς.
Το extra hand grip είναι must, αλλιώς δεν πιάνεται από αντρικά χέρια.

αν εισαι τσιτα στα χρηματα δες και αγγελιες, θα την βρεις σε καλη τιμή και συνήθως και με αρκετο υπόλοιπο εγγυησης μια και η Olympus δίνει 2 χρόνια εγγυηση Ελλάδα, πολλές φορές αξίζει η αγορά μτχ. με λίγα κλικ αν εχει μάλιστα και εξτρα συνοδευτικά μπαταρίες, γκριπ κλπ.

βεβαια αν ησουν ικανοπιημένος απο την Sony που είχες, δεν θέλεις να αλλάξεις crop factor και το σκόπευτρο ήταν αυτο που σου ελειπε μόνο εχεις και την επιλογή της 6000.

Πολύ καλή μηχανή, must και για μένα το extra grip, η μηχανή απλά δεν πιάνεται χωρίς αυτό, το είχα πάρει σχεδόν αμέσως με το που είχα αγοράσει την em10II.

Μήπως το παρακάνετε ? Έχω βγάλει σε 2 ώρες παράσταση μέχρι και 400 φωτογραφίες δίχως γκριπ . Μια χαρά κρατιέται η μηχανή .
Και τα χέρια μου είναι άνω του μετρίου .