Η τιμή της μηχανής μαζί με τον 12-50 δεν είναι απλά καλή προσφορά είναι κυριολεκτικά ληστεία!! Τολμώ να πω ότι είναι μια από τις καλύτερες προσφορές που έχω δει στην Ελληνική αγορά εδώ και χρόνια.
Για το 4κ βίντεο οκ αν κάποιος το θέλει οσοσδήποτε πρέπει να κοιτάξει αλλού, αν και προσωπικά πιο σημαντικό θεωρώ το μαγικό ibis που έχει η μηχανή που κάνει κυριολεκτικά τα βίντεο ''μπετό'' ακόμα και αν τρέχεις η τραβάς με τηλεφακούς. Πραγματικά πρέπει να το δει κάποιος για να το πιστέψει. Και στην φώτο κάνει τρομερή δουλειά απλά στο βίντεο είναι λες και έχεις κολλήσει gimbal στην μηχανή χωρίς καμία υπερβολή.
Υ.Γ. Για τον 12-50 και εγώ δεν είμαι fan του φακού, και ναι είναι λίγο μεγάλος, και λίγο σκοτεινός και σε ποιότητα εικόνας χωρίς να είναι κακός δεν διαπρέπει. Απλά που αλλού μπορείτε να βρείτε με αυτά τα χρήματα φακό με εύρος 24-100, αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής, manual zoom άλλα και Powerzoom για βίντεο, Macro λειτουργία που είναι εντυπωσιακή, σταθερό μήκος φακού καθώς δεν μεγαλώνει κατά την διάρκεια του ζουμ, αδιαβροχοποίηση, έχτρα προγραμματιζόμενο κουμπί και τέλος σφαίρα εστίαση και αθόρυβη. Βασικά ο φακός είναι ένα πολυεργαλείο και σε συνδιασμό με το απίστευτο IBIS κυριολεκτικά μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα. Με την αγορά μάλιστα και ενός φτηνού prime (Panasonic 25mmf1,7) ένας μέσος χρήστης με μόλις 650 ευρώ έχει ένα πλήρες σύστημα που θα τον καλύψει σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις. Αν θέλει κάποιος υπάρχει και ο αρκετά καλός Olympus 45-150 που σε τιμές μεταχειρισμένων παίζει γύρω στα 100 ευρώ!