Re: Olympus E-M1 Mark II
Καλησπέρα πριν από λίγο μπήκα σπίτι από μια δύσκολη μέρα... κατεβάζω τα αρχεία, δεν υπήρχε πολύς χρόνος δυστυχώς οπότε δεν πήρα πολλά πλάνα. Έχω το μενού της μηχανής όπως το εξερευνούσε ο Κώστας πάντως σχεδόν ολόκληρο.
Τα αρχεία της mark II τα έχει ο Κώστας στην κάρτα του - δεν είχα μαζί την sandisk extreme είχα πιο αργές κάρτες και δεν ήθελα να αδικήσω τη μηχανή - ωστόσο στα 5 λεπτά που πρόλαβα να πάρω 2-3 πλάνα δεν κατάφερα να βρω επιλογή για τα 237mbps, μόνο 102 είχε, μάλλον κάπου κρυμμένο ήταν σαν επιλογή. Τράβηξα λοιπόν εκεί, με τον 12-100 και σε προτεραιότητα ταχύτητας 1/50 γιατί πίεζε ο χρόνος για βάλε βγάλε step up για nd κλπ. Σταθεροποίηση είχε 2 επιλογές, ίδιες με της mark I, δηλ sensor only και sensor+digital. Τράβηξα με sensor only αλλά επειδή το OIS του φακού ήταν on υποθέτω ότι χρησιμοποίησε συνδυαστική. Ένα στο ευρυγώνιο περπατώντας και 2-3 στα 100mm.
Η 1η μου εντύπωση σαν αίσθηση είναι ότι είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ το ίδιο καλή στη σταθεροποίηση στο 4Κ όσο είναι η mark I στα 1080.
Δοκιμάσαμε και λίγο caf tracking με τον Κώστα, μια με και μια χωρίς face detection. Είχε μέχρι και επιλογή μπροστινού ματιού στο... βίντεο, υπήρχε όμως λίγος χρόνος και ο άνθρωπος της olympus περίμενε με την τσάντα φορεμένη να φύγει....
Δεν μπορώ φυσικά να έχω άποψη πριν δω τα αρχεία, ίσως και ούτε μετά.
Πάντως τα μενού μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ. Θα πρέπει να βγει ένας simulator σε PC ώστε να μαθαίνει κανείς τη μηχανή δίχως να ταλαιπωρεί εαυτόν και σώμα όταν την αγοράσει δοκιμάζοντας τι κάνει η καθε επιλογή.....
Η selfie του Κώστα είναι με την mark II πάντως

Κι εγώ με την mark I :furious3: Δυστυχώς σε ανύποπτο χρόνο η γυναίκα μου μου είχε "τσιμπήσει" το B&W προ που έχω οπότε χρησιμοποιησα ένα... walimex που είχα μαζί, φορεμένο στον 14-54ΙΙ.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Πάντως είμαι μέσα στην 1η λήψη της mark II σε Ελληνικό έδαφος... και η M1 μου μαζί. Την πουλάω.... χμ.... 2100 ευρώ ακατέβατα ως συλλεκτική