Olympus OMD EM1 Mark II Φωτογραφία

Re: Olympus E-M1 Mark II

Βίντεο πρόλαβα να τραβήξω ελάχιστο όπως είπα. Δοκίμασα το touch focus σε 4Κ στο ευρυγώνιο, ανταποκρινόταν λίγο αργά αλλά δεν ψάρευε. Το caf σε εγκάρσια κίνηση του Κώστα προς τα εμένα στο tele δυσκολευόταν να ακολουθήσει, αλλά ήταν 200mm ισοδύναμα... Δεν νομίζω πάντως να έχουμε καμία επανάσταση εκεί. Η σταθεροποίηση μάλλον θα είναι το hit. Περισσότερα μόλις έχω τα αρχεία.

Απάντηση: Re: Olympus E-M1 Mark II

Παιδιά η όλη οργάνωση έγινε λίγο στο πόδι, όταν ειδοποιήθηκα για την μηχανή έφυγα απο τη δουλειά σκαστός και απο πελάτη που ήμουν ... πήρα τηλ. τον Νίκο και κατέβηκα κέντρο με βροχή με το scooter, εκεί ότι προλάβαμε και πίσω γραφείο να γράψω δύο λόγια, τα αρχεία ίσα που πρόλαβα και τα ξεφόρτωσα απο τις κάρτες και έφυγα για να ετοιμαστώ για ταξιδι τριημέρου .... δυστυχώς δεν υπήρχε χρόνος να σηκώσω αρχεία και δεν θέλω να βάλω και πρόχειρα κάτι ... μόλις γυρίσω Θα ανεβάσω κάποια που δεν νομίζω να επηρεάζονται σημαντικά απο τις επιλογές που έκανα βιαστικα στα μενού,

Ρίχνοντας μια ματιά στα πεταχτά σε JPEG δεν μπορώ να πώ πώς είδα τρομερή βελτίωση στο IQ , δεν έγινε όμως και κάποιο συγκριτικό με αρχεία της mki.

Σε κανα μισάωρο ανεβάζω ένα μικρούτσικο teaser έστι στο πόδι μόλις φάω κάτι... Κώστα σου πάει πάντως πάρτην:-)

αν δεν εχει καλο caf, δε θα μπορέσει να σταθει στον ανταγωνισμο.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ηδη παιζει μ ενα μεγάλο μειον, τον μικρότερο αισθητήρα... απο τις xt2 και a6500 και ακριβοτερη.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Πράγματι Γιάννη αλλά επαναλαμβάνω αίσθησή μου δεν θέλω να αδικήσω τη μηχανή και πάντα στο βίντεο. Στη φωτογραφία ωστόσο τα 1α λόγια του Κώστα και μάλιστα με 4/3 φακούς είναι ενθαρρυντικά για το caf. Πάντως υπήρχε στενότητα χώρου και χρόνου...

Πάντως είναι πανέμορφες οι άτιμες οι oly ό'τι και να πούμε. Και με τους 4/3 πάνω ειδικά άστα... κι εγώ τις βρίζω σε κάποια πράγματα αλλά....

Ανακοινώνοντας στο φίλο με την A6300 την τιμή της Olympus κοντά στα 2000 ευρώ , ο οποίος είναι άριστος γνώστης του εμπορίου και πολύ συγκροτημένος σαν άτομο, μου είπε ότι δεν του κάνει έκπληξη και το περίμενε.
Μεταφέροντας τα λόγια του τα οποία με βρίσκουν σύμφωνο είναι ότι αυτές πια οι μηχανές απευθύνονται στο πλούσιο κοινό,
το οποίο πιστεύει στο ότι το ακριβό είναι και καλό.
Το κοινό των compact μηχανών έχει μετακινηθεί στα κινητά , τα οποία έχουν ανέβει στο κόστος
μετακινώντας έτσι και τις τιμές των premium compact και των medium level μηχανών σε κόστος κοντά στο χιλιάρικο
αναγκάζοντας έτσι τις top μηχανές να ανέβουν ακόμη υψηλότερα χρηματικά.
Ασφαλώς στα δεδομένα της πατρίδας μας αυτό το κόστος είναι πια για ελάχιστους , πράγμα όμως
που δεν ενδιαφέρει τις εταιρίες λόγω της μικρής μας αγοράς.
Τεχνολογικά εκείνος πιστεύει ότι έχουν να δώσουν πολλά παραπάνω αλλά σκόπιμα όλες
οι εταιρίες φρενάρουν τις τεχνολογικές προσθήκες ώστε να δίνουν σιγά σιγά το τυρί
κρατώντας σε εγρήγορση το καταναλωτικό κοινό.
Το σίγουρο είναι οι κάτοχοι της πρώτης μηχανής δε θα δουν το φως το αληθινό με τη νέα olympus γιατί ήδη έχουν μια αξιοπρεπέστατη μηχανή.

Εγώ πάντως το φχαριστήθηκα και ειδικά τον Κώστα που έσκασε με μια βαλίτσα 4/3 φακούς και με το ζόρι του την πήρα από τα χέρια... κάποια πράγματα δεν αποτιμώνται μόνο με τεχνικά χαρακτηριστικά... μπλόκαρε την Ακαδημίας για να δοκιμάσει το caf :-) θα τον δείτε σε λίγο χεχε

διαφωνώ πολύ με υποθέσεις που λένε πως επίτηδες τα κρατάνε κρυφά και τα δίνουν σιγά σιγά.
Τότε δε θα έβγαζαν όλοι ανωριμες τεχνολογίες και δε θα υπήρχε ανάγκη για διορθώσεις με firmware. Είναι ο ανταγωνισμός που τις παρακινεί να φτιάχνουν νέα χαρακτηριστικά και ο ίδιος τις σπρώχνει να τα βγάζουν νωρίς στην αγορά πριν είναι τελείως έτοιμα.

Πάντως μου έκανε εντύπωση η μπαταρία... τεράστια. 2πλάσιος όγκος της παλιάς. Η σπαστή οθόνη ναι μεν βολεύει στο κράτημα στο ύψος του στήθους αλλά εξακολουθώ να προτιμώ την ευχρηστία της παλιάς σε ένα σώμα που έστι κι αλλιώς βάζει πάνω από όλα την ταχύτητα. Βέβαια αυτό αφορά τα φικά μου γούστα. Το πιάσιμο πράγματι είναι άριστο. Κατά τα άλλα είναι όπως η mark 1σε φινίρισμα εμφάνιση αίσθηση κλπ

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Mε παίδεψε το ασύρματο δίκτυο εδώ που είμαι νυχτιάτικα, τελικά έβαλα όλα τα σχόλια του Κώστα.... Συγχωρείστε τις ατέλειες, προχωρημένη ώρα, σύντομα θα έχει και πλάνα από την νέα κυρία σε 4Κ..

Απάντηση: Olympus E-M1 Mark II

To 4K ψάξτε να βρείτε πόσο καιρό ήταν έτοιμο.
Το 8Κ μπορούν να το δώσουν και αύριο.

Ειδικά με το 4Κ βλέπεις τι προβλήματα έχουν όλοι.
Άλλος με υπερθέρμανση, άλλος με το κροπαρισμα λόγω περιορισμενης επεξεργαστικης ισχύος κτλ.
Δεν φτάνει να ανακαλύψεις μια τεχνολογία, πρέπει να μπορέσεις να την κάνεις πλήρως λειτουργική στο προϊόν που θα την περιέχει.
Και αυτό ακόμα δεν έχει επιτευχθεί πλήρως στο 4Κ.

Μπραβο Νικο, ωραιο το βιντεακι... περιμενουμε ισως και καποιο δειγμα απο 4Κ .

ειδα και τις φωτο Κωστα... πολλες φαινονται ανεστιαστες, φανταζομαι ειναι θεμα "βιασυνης" .

Last edited:

Κώστα φυρί - φυρί το πας, να μας βάλεις να ψάχνουμε μεταχειρισμένα "γυαλιά" στο ebay... :flipout:

Το βίντεο Εξαιρετικό!!
Κώστα να υποθέσω ότι φταίει που την έπιασες πρώτη φορά.
Όσο για το μενού ... χάος