Olympus OMD EM1

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Άντε με το καλο!!
Περιμένουμε update

Πολύ καλές Νικο!

Μιλησα με τα media markt στην Συγγρου και μου ειπαν οτι η μηχανή βρίσκεται μεσα σε κλειδωμένη βιτρίνα 3-4 μήνες, δεν εχει μπει ουτε μπαταρία πανω, οπότε πρακτικά είναι εντελώς καινουργια.

Το video ναι δεν λέει τπτ, αλλα απότι ειδα στα τελευταία firmware έβαλαν και 24p και ισως βελτίωσαν και την επεξεργασία, οπότε εντελώς μάπα δεν θα ειναι.

Θα παω να την δω και wish me luck!

@kbouk Κωστα πολύ καλή ιδέα είχες :)

Είναι μηχανή σκυλί στο λέω εγγυημένα! Και θα την ευχαριστηθείς. Ο δε φακός απλά απίστευτος. Το βίντεο δεν είναι κακό, ναι δεν έχει 4κ, δεν έχει μεγάλο Bitrate, άλλα έχει όμορφα χρώματα, καθαρό από θόρυβο ακόμα και σε 6400iso, τρομερή σταθεροποίηση με όλους τους φακούς λόγω ibis Και καλή εστίαση, προσωπικά τραβάω μπόλικα βίντεο με την em1 και είμαι μια χαρά ευχαριστημένος για το ερασιτεχνικό μου επίπεδο, τώρα αν θες bitrate στον θεό, κάνεις βαριά επεξεργασία, θες 4Κ κλπ. ε σαφώς δεν κάνε η μηχανή. Πάντως μάπα δεν είναι σε καμία περίπτωση.
Πήγαινε να την δεις από κοντά, η κατασκευή σαν τανκ τόσο του σώματος όσο και του φακού, το εξαιρετικό κράτημα και το τεράστιο EVF σε κερδίζουν αμέσως, τουλάχιστον αυτό έγινε στην περίπτωσή μου!!

Είναι μηχανή σκυλί στο λέω εγγυημένα! Και θα την ευχαριστηθείς. Ο δε φακός απλά απίστευτος. Το βίντεο δεν είναι κακό, ναι δεν έχει 4κ, δεν έχει μεγάλο Bitrate, άλλα έχει όμορφα χρώματα, καθαρό από θόρυβο ακόμα και σε 6400iso, τρομερή σταθεροποίηση με όλους τους φακούς λόγω ibis Και καλή εστίαση, προσωπικά τραβάω μπόλικα βίντεο με την em1 και είμαι μια χαρά ευχαριστημένος για το ερασιτεχνικό μου επίπεδο, τώρα αν θες bitrate στον θεό, κάνεις βαριά επεξεργασία, θες 4Κ κλπ. ε σαφώς δεν κάνε η μηχανή. Πάντως μάπα δεν είναι σε καμία περίπτωση.
Πήγαινε να την δεις από κοντά, η κατασκευή σαν τανκ τόσο του σώματος όσο και του φακού, το εξαιρετικό κράτημα και το τεράστιο EVF σε κερδίζουν αμέσως, τουλάχιστον αυτό έγινε στην περίπτωσή μου!!

εννοείται! θα παω το απογευμα.

Φοβομουν μην ειναι απο αυτές που ειναι στα stand, χωρις κουτιά, ολο δαχτυλιές κτλ, αλλα οπως μας τα λεει το MM ειμαι πολυ θετικος. Μετά ενα zoom θέλω και ειμαι κομπλέ απο φακούς (και ισως εναν μικρό και ελαφρύ prime, αλλα αυτοί αργοτερα. ο 12-40 θα με καλυψει πληρως στο εστιακό του μήκος πιστευω).

Σε αυτή την τιμη, πρακτικά αγοράζω τον φακό με σχεδόν δώρο το σωμα.

εννοείται! θα παω το απογευμα.

Φοβομουν μην ειναι απο αυτές που ειναι στα stand, χωρις κουτιά, ολο δαχτυλιές κτλ, αλλα οπως μας τα λεει το MM ειμαι πολυ θετικος. Μετά ενα zoom θέλω και ειμαι κομπλέ απο φακούς (και ισως εναν μικρό και ελαφρύ prime, αλλα αυτοί αργοτερα. ο 12-40 θα με καλυψει πληρως στο εστιακό του μήκος πιστευω).

Σε αυτή την τιμη, πρακτικά αγοράζω τον φακό με σχεδόν δώρο το σωμα.

Ε ναι κάπως έτσι, ουσιαστικά παίρνεις ένα super σώμα σχεδόν τσάμπα, που χωρίς υπερβολή αν είχε 4Κ βίντεο δεν θα είχε να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από όλα τα σύγχρονα σώματα αξίας μέχρι και 2.000 ευρώ.
Ο 12-40 θα σε καλύψει μια χαρά για αρχή, το f2,8 με το καλό IBIS θα σε βοηθήσουν και στο Low light, ζουμ τηλεφακούς έχει πολλούς το σύστημα, αν δεν θέλεις να ξοδευτείς πολύ δες κάποιον Olympus 40-150 Και Panasonic 45-150, παίζουν σε τιμές 100-120 ευρώ μεταχειρισμένοι και είναι εξαιρετικοί και οι 2. Σε primes υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις, θα έλεγα να κοιτάξεις για αρχή τον Panasonic 20mmf1,7, Olympus 25mmf1,8 ή Panasonic 25mmf1,7 και τον olympus 45mmf1,8.

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Λοιπον, πηγα την είδα, την έπιασα, την έκλεισα! :BDGBGDB55:

Η μηχανή ειναι φανταστική. Ο φακός δε, τέρας! Αν και εκθεσιακή, ηταν στην κλειδωμένη βιτρίνα και πραγματικά δεν είχε ούτε δαχτυλιά πάνω!

Δυστυχώς δεν ειχα την ευκαιρία να την δω live αφού δεν είχε μπαταρία και δεν μπορούσαν να την βάλουν λόγω policy (δεν ειχα ανάψει ποτε). Αλλα ΟΚ τι να δω, μια supercharged EM10 ...πηρα μια γευση.

Εντυπώσεις σε 2-3 μέρες που θα παραλάβω και θα πυροδοτηθεί :p

Άψογος!
Με το καλό!!

Οκ τελικά δεν το χω μόνο εγώ, να βάζω ένα budget για αγορά και στην πορεία να 2πλασιαζεται χαχαχα

Έκανες την καλύτερη κίνηση!
Και φουλ εγγύηση ετσι;

Χαχα ναι κλαφτα...ευχαριστω!
απωθημένο την είχα μια καλή μηχανή και κυρίως ένα καλό φακό.

Ναι βέβαια, κανονικά την νόμιμη διετία και τελικά έβαλα και την έξτρα 5ετη. Έκανα που έκανα την υπέρβαση...δε βαριέσαι!

καλορίζικη λοιπόν και ελπίζω αυτή τη φορά η αγορά να μην σου βγάλει προβλήματα

δεν έκανες άσχημα για την επέκταση, τα χρόνια περνούν πιο γρήγορα από οτι νομίζουμε, αλλά η μηχανή με register στο site της εταιρίας θα είχε άλλους 6 μήνες δηλ. 2.5 χρόνια απο την ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ. Μια ημέρα πριν την λήξη των 2.5 χρόνων θα μπορούσες να πάρεις (τοτε ή και πριν αλλά να το ενεργοποιήσεις όποτε ήθελες πριν την λήξη) μια επέκταση (ένα SN είναι στην πράξη) άλλων 3 χρόνων με κόστος 100 , νομίζω οτι θα σου ερχόταν φθηνότερα.

Επειδη είναι εκθεσιακό κομμάτι όμως προτείνω να δεις με προσοχή άμεσα με την μπαταρία εκεί όταν παραλάβεις α) πόσα κλικ έχει μπαίνοντας στα κρυφά μενού : δες section two http://www.biofos.com/cornucop/hidden.html και β) το EVF (μήπως και έχει κάποια στίγματα σαν καμένα pixel) , μετά διάβασε με προσοχή το νήμα της μηχανής εδώ (αυτό μπορείς και πιο πριν να το κανεις).

Last edited:

Καλορίζικη - καλοτράβηχτη! :ernaehrung004:

Να τη σκίσεις μεγειά.

Καλές λήψεις....

Καλές λήψεις και δεν θα το μετανιώσεις!!!

Σας ευχαριστω oλους! (και για την βοηθεια!!)

καλορίζικη λοιπόν και ελπίζω αυτή τη φορά η αγορά να μην σου βγάλει προβλήματα

δεν έκανες άσχημα για την επέκταση, τα χρόνια περνούν πιο γρήγορα από οτι νομίζουμε, αλλά η μηχανή με register στο site της εταιρίας θα είχε άλλους 6 μήνες δηλ. 2.5 χρόνια απο την ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ. Μια ημέρα πριν την λήξη των 2.5 χρόνων θα μπορούσες να πάρεις (τοτε ή και πριν αλλά να το ενεργοποιήσεις όποτε ήθελες πριν την λήξη) μια επέκταση (ένα SN είναι στην πράξη) άλλων 3 χρόνων με κόστος 100 , νομίζω οτι θα σου ερχόταν φθηνότερα.

Επειδη είναι εκθεσιακό κομμάτι όμως προτείνω να δεις με προσοχή άμεσα με την μπαταρία εκεί όταν παραλάβεις α) πόσα κλικ έχει μπαίνοντας στα κρυφά μενού : δες section two http://www.biofos.com/cornucop/hidden.html και β) το EVF (μήπως και έχει κάποια στίγματα σαν καμένα pixel) , μετά διάβασε με προσοχή το νήμα της μηχανής εδώ (αυτό μπορείς και πιο πριν να το κανεις).

Κωστα για αλλη μια φορα μου ανοιγεις τα ματια! :) Θα την βγάλω την εγγύηση απο την allianz που δινει η MM και θα βαλω της olympus, στην παραλαβή θα την εξοφλήσω ούτως η άλλως.

Το thread ηδη το διαβάζω! Θα τα δω τα click, evf κτλ αλλα λογικά δεν θα εχει τιποτα, αφού η μπαταρία της μηχανής ηταν ακομα στο κουτί της...αλλα u never know! many thanks!

Παρέλαβα χθες! Η μηχανή ειναι καταπληκτική. Ποιότητα κατασκευής σώμα-φακος, κράτημα, EVF... πραγματικά αλλο επίπεδο σε σχέση με το οτι προσανατολιζόμουν μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με τα hidden screens ,είχε 65 clicks που σημαίνει ότι κάποιος έπαιξε λίγο μαζί της, αλλα μέχρι εκεί.

Θα πρέπει να ξαναπεράσω βέβαια μια βόλτα απο τα ΜΜ, γιατί το κουτί δεν ειχε μέσα το usb καλώδιο :rifle: και το παρασολέιγ (το οποίο δεν ειμαι σίγουρος οτι έρχεται μαζι, αλλα το ειδα σε unboxing video)

Απο τα πρώτα τεστάκια, δεν φαίνεται να υπαρχει κάποιο θέμα, ουτε banding με μηχανικό - ηλεκτρονικό κλείστρο, ούτε καμμένα pixel στον sensor / EVF, ο φακός ξυράφι απο άκρη σε άκρη. Βέβαια έψαχνα ενα τέταρτο να βρω γιατί δεν εστιάζει αυτόματα, μέχρι που πίστεψα οτι εχει πρόβλημα εως παρω χαμπάρι το ring που μετακινείται μπροστά-πίσω για MF/AF :)

Σε σχέση με την E-M10 ο sensor εχει πολύ καλύτερη συμπεριφορά και στα υψηλά iso.

Εδω με το μικρό της αδερφάκι. Το υπόδειγμα της mirrorless τσέπης (Nikon J5) με το ...ακριβώς αντίθετο :)

SuI8LJj.png

Καλοκλίκωτη λοιπόν, αναμένουμε εντυπώσεις στο νήμα της και φωτογραφίες... παντού! :ernaehrung004:

Μεγειά από ότι φαίνεται έκανες καλή αγορά.

Καλοδουλευτη!!
Μπράβο
Καλές λήψεις!

Καλορίζικη και καλές λήψεις, έκανες την καλύτερη αγορά σε αυτά τα χρήματα σε συνδυασμό μηχανή και φακό, σετάκι που θα είναι μαζί σου για πολλά χρόνια αν το θες!!

Y.Γ. Για το iso που ανέφερες δεν το νομίζω μάλλον κάποιο θέμα είχε η em10 σου γιατί κατά τα άλλα παρόμοια συμπεριφορά έχουν σε υψηλά iso η em10 με την em1 από όσο θυμάμαι.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Καλοδουλευτη και από εμένα , τα 65 κλικ είναι απολύτως λογικά γιατί ανταποκρίνονται στα κλικ που κάνουν δοκιμή πριν πακετάρουν στο εργοστάσιο , το παρασολειγ έρχεται μαζί με τον φακό και είναι ακριβό (είχα σπάσει το πρώτο που μου είχε πέσει κάτω και είχε πατηθεί και το ξαναπηρα αλλά δεν θυμάμαι πόσα είχα δώσει, περίπου 30-40 ) όπως και το καλώδιο usb που είναι ειδικό καλώδιο και στοιχίζει περίπου 25 ευρώ , οπότε πρέπει να στα δώσουν ή να στα αφαιρέσουν από την τιμή.

Ο σενσορας της ΕΜ1 είναι Panasonic ενώ της ΕΜ10 ΙΙ SONY, στα ψηλά ISO π.χ. 6400 είναι διαφορετικός ο θόρυβος πιο φιλματος στην ΕΜ1 , τεσπά και εγώ πιστευω οτι είχε θέμα η ΕΜ10 σου και γιαυτο παρουσίαζε θεματάκια. Παρόλα αυτά να ξέρεις οτι σε LE (long exposure) πάνω από 15-20 δευτέρα ανα καρέ η ΕΜ1 βγάζει άσχημο θόρυβο λόγω υπερθέρμανσης των PDAF στοιχείων του αισθητήρα (είναι τα έξτρα στοιχεία για την γρηγορότερη εστίαση), ειδικά αστοφωτογραφησης κλπ. θα πρέπει να τις κρατάς σε χαμηλότερους χρόνους.

μην ξεχάσεις να την κανεις register στο site για να πάρεις την έξτρα εγγύηση των 6 μηνών , αποθήκευσε κάπου την ημερομηνία να θυμάσαι ποτέ λήγει ώστε αν χρειαστει να κανεις επέκταση να την κανεις πριν λήξει η εγγύηση των 2.5 χρόνων, η αγορά γίνεται σε εξειδικευμένα καταστήματα και είναι ένα πακετάκι που περιέχει ένα κωδικό που τον εισάγεις σε ειδικό κουτάκι στη σελίδα που εχεις δηλώσει το προϊόν ακριβώς από κάτω.

Last edited: