Olympus OMD EM10

Re: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Καλημέρα.
Αφήνω στην άκρη την δουλειά και θα ασχοληθώ με ερωτήματα που με "βασανίζουν".
Έχω NEX5N.
Ικανοποιημένος από την εικόνα. Απογοητευμένος από το AF.
Κουρασμένος από την έλλειψη σκόπευτρου. Πολύ καλού σκοπεύτρου. Χωρίς να μου κοστίσει 400ευρώ και να μοιάζει η μηχανή με μικροσκόπιο.

ΘΕΛΩ να αποκτήσω την ΕΜ10 αλλά έχω κάποιους ενδοιασμούς.
Γιά πιό φτηνή λύση, η ΝΕΧ 6 θα μου κάνει την δουλειά (το wifi επιθυμητό επίσης); Έχω και τον Sony 50mm 1.8 οπότε ακόμα λιγότερα έξοδα.
Η ποιότητα εικόνας έστω μέχρι ISO 1600 είναι εφάμιλλη με της NEX;
Επειδή σκέπτομαι να την πάρω (αν) με τον 25mm 1.8, έχει κανείς άποψη γιά το αποτέλεσμα του συνδυασμού;
Αυτό το τελευταίο με απασχολεί πολύ γιατί ενώ οι κριτικές είναι διθυραμβικές ότι δείγμα έχω δει στο διαδίκτυο με απογοήτευσαν πλήρως. Ούτε οξύτητα είδα ούτε ωραία χρώματα.

ΥΓ: θέλω τον συγκεκριμένο φακό μόνο γιά την εστιακό απόσταση, γιά γενική χρήση. Ο Panasonic είναι ακριβός.

Οπως τα περιγράφεις η λύση είναι μια, Α6000....δεν υπάρχει λόγος να μπλέξεις με αλλαγές συστημάτων κλπ...πάρε την Α6000 και έλυσες το πρόβλημα του AF όπως και με το σκόπευτρο!!!
Κατά τα άλλα είναι εξαιρετική μηχανή και η em10, ειδικά με τις τιμές που έχουν πάρει την κατιούσα (παίζει και το cah back από την Olympus!!!)

Γιατί δεν παίρνεις την 6000?

Έλα ντε...
Δεν μου αρέσει αισθητικά.
Επίσης το S-AF της ΕΜ 10 είναι πιό γρήγορο (;).
Οθόνη αφής (κυρίως γιά το video).
Προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου μάλλον.

Έλα ντε...
Δεν μου αρέσει αισθητικά.
Επίσης το S-AF της ΕΜ 10 είναι πιό γρήγορο (;).
Οθόνη αφής (κυρίως γιά το video).
Προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου μάλλον.

Είναι το τι θέλεις...αν σε ενδιαφέρει πολύ το saf και όχι το caf ε ναι είναι πολύ καλή πρόταση η em10!!!! Για το βίντεο τώρα αν ασχολείσαι σοβαρά δεν θα πήγαινα σε σώμα Olympus......θα κοίταγα κάτι σε panaonic ή sony....πρέπει να δεις ποιες είναι οι ανάγκες σου και τι ζητάς....

Εν αναμονή των εξελίξεων (Χ-Τ10 και φημολογούμενη νέα Sony) έχω αναβάλλει την αγορά της ΕΜ 10.
Αλλά, ψάχνομαι γιά να είμαι έτοιμος. Και αυτό που ψάχνω είναι ο φακός/φακοί.
Ήθελα και με βόλευε ο Olympus 25mm άλλα δεν με "κέρδισαν" τα δείγματα που είδα. Ο 45άρης κατα κοινή ομολογία εξαιρετικός αλλά κουράστηκα να τραβιέμαι πίσω ακόμη και με τον 50mm Sony.
Ψήνομαι γιά τον 20mm Panasonic ο οποίος θεωρείται κορυφαίος.
Έχω δύο απορίες:
Πως αποδίδει ο φακός σε σώμα Olympus;
Πόσο αργό είναι το Af; Εδώ αναφέρει http://www.stevehuffphoto.com/2013/08/23/the-panasonic-20-1-7-ii-lens-on-the-olympus-e-p5/ ότι είναι μεν αργό αλλά από την Χ-Μ1, που έχω δουλέψει, είναι πιό γρήγορο.

Απάντηση: Re: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

αναλογα το σωμα Olympus, τον Πανυ 20/1.7 ΙΙ τον εχω καθημερινά πανω στην ΕΜ1 και δεν με εχει απογοητεύσει, καθαρός, οξύς και ισσοροπημενος, με καλυτερο κοντραστ και πιο ησυχος στην εστιαση απο τον παλιο που ειχα, στην ΕΜ1 απουσια moire στα ψηλα ISO κατι που ο παλιός έπασχε, επισης στις ΕΜ1,ΕΜ5 ΙΙ διορθώνονται αυτοματα και οι τυχον χρωματικές εκτροπές αν οντως υπαρχουν, στην ΕΜ10 δεν τον εχω βαλει γιατι ειχα πουλήσει το σωμα όταν τον πηρα οποτε δεν ξερω τι παίζει με CA, flare, που αναφερει το review, το AF δεν ειναι κορυφαίο αλλα δεν ειναι και Fuji, δεν θαχεις θεμα εκτος ισως απο νυχτερινά, αλλα εκει ειναι και ικανότητα σωματος π.χ. σε σύγχρονο σωμα Πανυ θα εστιασει γρηγορότερα γιατι βλέπουν σε -3,-4 EV :twoguns:

υπόψην εχω καβάτζα και τον Leica 25/1.4 εκει που θελω ακομη καλυτερο μικροκοντραστ και πιο ζεστό χρωμα .... τωρα τελευταια με εχει κανει κυριως λογω μεγεθους ο 20ρης να τον ξεχάσω ....

ο Sigma 19mm/2.8 ειναι τίμια λύση για τα λεφτά του αλλα δεν ειναι στο επιπεδο του 20ρη:award:

Last edited:

Την ΕΜ 10 την έχω πιάςει μιά φορά στα χέρια μου. Εντύπωση μου έκανε το πολύ μικρό μέγεθος της. Ίσως και υπερβολικά μικρό, αν και δεν έχω μεγάλα χέρια.
Έχετε αισθανθεί ποτέ ότι το μικρό της μέγεθος σας εμποδίζει στον χειρισμό;

Απάντηση: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Υπάρχουν στιγμές που θα την ήθελα μεγαλύτερη,αλλά τις περισσότερες φορές με έχει βολέψει το μέγεθος της.
Κάποιοι λένε τα καλύτερα (για το κράτημα)σε συνδυασμό με το γκριπ της...μάλλον θα το τιμήσω.
http://www.olympus-europa.gr/site/el/c/cameras_accessories/pen_om_d_cameras_accessories/pen_om_d_other_accessories/ecg_1/index.html

Επειδη εχεις σονυ, κοιτα και τον FE 28 f2 (αν δεν τον εχεις κοιταξει ηδη). Φαινεται πολυ καλος και απο οσο λενε ειναι και γρηγορος στην εστιαση..

Απάντηση: Re: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

τον Πανυ 20/1.7 ΙΙ τον εχω καθημερινά πανω στην ΕΜ1

Off topic , πως και δεν έχεις τον 12-32 που είναι στο ίδιο μέγεθος (κλειστός φυσικά) , αλλά έχει ίδια ποιότητα εικόνας και ζουμ ταυτόχρονα ; Όχι τόσο για το tele του αλλά για το wide ;

Edit : Μήπως ο τίτλος να γίνει OM-D E-M10 ; Με μπέρδεψε και νόμισα βγήκε καινούρια μηχανή ώσπου πήγα στην πρώτη σελίδα και είδε για ποια πρόκειται .

Πολύ καλός ο 12-32 αλλά όχι όσο ο 20/1,7 ειδικά όταν περάσει τα 18mm... Όσο για τον τίτλο, θα πρέπει να αλλάξουμε καμιά εκατοστή νήματα :flipout:

Στο δικό μου σετ στα 20mm όσο καλύτερος (ελάχιστα και σε 100% μεγέθυνση) είναι στο κέντρο ο 20αρης , τόσο στα άκρα υπερέχει ο 12-32 . Τον χρησιμοποιώ (20αρη) πλέον μόνο στα βραδινά .

Κωστή σε μπέρδεψα έτσι, ο μικρός 12-32 ειναι παντα στην GM1 της γυναικας μου και δεν με αφήνει να την αφήσω ξεβρακωτη...,ίσως να παρω και δευτερο :flipout: ο 20αρης ειναι πρόσωπο με το Γκριπ της ΕΜ1 και αρχίζει να μου αρέσει και η προοπτική του, καποιες φορες θελω να δοκιμάζω τις αντοχές μου με ενα σταθερο φωτεινο νορμαλ μονοεστιακο, παντως δεν τον εχω τεστάρει δίπλα δίπλα με τον 12-32 αλλα και οι δυο ειναι πολυ καλοί, δεν νομιζω να χρειαζεται ...

βεβαια συνηθως καθημερινά μαζι με τον 20ρη υπαρχει το fisheye 7.5mm, το μικρο FL20, ενας φωτεινος μακρο 50-60mm που κανει και για πορτρετο και και ενας μικρός ζουμ τηλεφακος για παν ενδεχόμενο ....

Άπαιχτος !!! Δεν χρειάζεσαι νομίζω κάτι άλλο.