Olympus OMD EM10

Απάντηση: Re: Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

οχι δεν εχει , μονο πρωτη ηλεκτρονική κουρτίνα για την αποφυγή shutter shock, το κλεϊστρο παντως δεν ακούγεται και τόσο πολυ.

Έχω καλομάθει με την G5 και μου φαίνεται εκ των ων ουκ άνευ το συγκεκριμένο χαρακτηριστικο, μαζί με την φουλ σπαστη οθόνη, εφόσον πρόκειται για μηχανή που "πάει παντού ". Εκτιμώ αφάνταστα το ότι οι Olympus έχουν την σταθεροποιηση στο σώμα, άρα δεν απαιτούν ακριβούς φακούς όπως οι Panasonic, όπως και την ποιότητα κατασκευής τους ανεξαρτητως κατηγορίας (πλαστικό vs μέταλλο)
Έλεγα λοιπόν μήπως κι έβγαζα σχετικά φτηνά μια ενδεχόμενη αναβάθμιση μου, αλλά μάλλον θα περιμένω την G7.

Αν προλάβαινα να την πάρω σε λογική τιμή εννοώ !!! Δεν το βλέπω όμως. .. Δεν θέλω να κλαίω τα Χριστούγεννα που θα πουλιέται 25% κάτω ;)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αντε 20% ... Μη βγει ο δάσκαλος και μου τραβήξει το αυτί ;)

Η Aegean (αλλά και η πλάτη μου) επιτρέπουν μέχρι 8 κιλά χειραποσκευη.
Η D750 με τον 24-70 φτάνουν σχεδόν τα 2 κιλά. Προτιμώ να βάλω μέσα περισσότερα ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης και τη μικρη. Ας είναι καλά ο Δημήτρης που προσφέρθηκε να μου ... απαλύνει τον πόνο ;)

Η Aegean (αλλά και η πλάτη μου) επιτρέπουν μέχρι 8 κιλά χειραποσκευη.
Η D750 με τον 24-70 φτάνουν σχεδόν τα 2 κιλά. Προτιμώ να βάλω μέσα περισσότερα ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης και τη μικρη. Ας είναι καλά ο Δημήτρης που προσφέρθηκε να μου ... απαλύνει τον πόνο ;)

καλημέρα σας,

εγώ μάλλον θα πάρω τη μικρή. Αλλά πρώτη φορά στο Άγιο Όρος με ελλείψεις φωτογραφικές δεν λέει. Ηλία αν πάρεις μαζί σου το σώμα, προτίθεμαι να φέρω μαζί μου τους φακούς που θα χρειαστείς, Δηλαδή τους 17-35/24-70/80-200. Δεν θα σου κάνω χάρη... θα έχω μαζί μου και δική μου καρτούλα, κι όταν θα βλέπω κάτι πολύ καλό θα βάζω τη δική μου καρτούλα μέσα στη d750. Πώς σου φαίνεται;

Δε υπάρχει θέμα βάρους. Έτσι όπως καναμε το πρόγραμμα, καλά καλά δεν θα βάλουμε στην πλάτη τα σακίδια.

υστ. ακόμα δεν έχω απάντηση από το Βατοπέδι. Θα στείλω μήνυμα και στην Ιβήρων.

Απάντηση: Re: Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

ή κανετε τα εισητηρια σε εμενα και σας φερνω οτι σχεδον φακό θέλετε παρέα .... εννοείτε για m43, :flipout: πλακα κανω φυσικα ...

πάντως οτι φακο θελετε και έχω ευχαρίστως να σας τον δωσω αν αποφασισεται να κινηθειτε πιο light, αρκει να μην τον χρειαζομαι εκεινη την περίοδο .... και εννοειτε να τον προσέξετε :slapface:

καλημέρα σας,

εγώ μάλλον θα πάρω τη μικρή. Αλλά πρώτη φορά στο Άγιο Όρος με ελλείψεις φωτογραφικές δεν λέει. Ηλία αν πάρεις μαζί σου το σώμα, προτίθεμαι να φέρω μαζί μου τους φακούς που θα χρειαστείς, Δηλαδή τους 17-35/24-70/80-200. Δεν θα σου κάνω χάρη... θα έχω μαζί μου και δική μου καρτούλα, κι όταν θα βλέπω κάτι πολύ καλό θα βάζω τη δική μου καρτούλα μέσα στη d750. Πώς σου φαίνεται;

Δε υπάρχει θέμα βάρους. Έτσι όπως καναμε το πρόγραμμα, καλά καλά δεν θα βάλουμε στην πλάτη τα σακίδια.

υστ. ακόμα δεν έχω απάντηση από το Βατοπέδι. Θα στείλω μήνυμα και στην Ιβήρων.

Δε χρειαστηκε πολυ ωρα για να με πεισεις, ετσι ???
D750 και ξερο

Bread-that-Stays-Fresh-for-60-Days-Decreases-Food-Waste.jpg

λοιπον...
Ουφ, μου εφυγε ενα ... βαρος...
Δημητρη (cacau) 1/2 κιλο λιγοτερο στις αποσκευες μας απο την GX7 , αλλα προσθεσε τη διαφορα της G5+12-32 με την D750+50 1.8 ...

Re: Απάντηση: Re: Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

ή κανετε τα εισητηρια σε εμενα και σας φερνω οτι σχεδον φακό θέλετε παρέα .... εννοείτε για m43, :flipout: πλακα κανω φυσικα ...

πάντως οτι φακο θελετε και έχω ευχαρίστως να σας τον δωσω αν αποφασισεται να κινηθειτε πιο light, αρκει να μην τον χρειαζομαι εκεινη την περίοδο .... και εννοειτε να τον προσέξετε :slapface:

Κώστα, την άλλη φορά μαζί μας!!!;;;

Νομιζω πως αν δεν περασεις απο τον γκισε που κανεις check in και δινεις τις βαλιτζες για κατω, δεν σου ζυγιζουν αλλου την χειραποσκευη.
Προσωπικα εχω περασει στην ryanair χειραποσκευη που ηταν οκ στις διαστασεις, αλλα ζυγιζε 20 κιλα :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Κώστα, την άλλη φορά μαζί μας!!!;;;
γιατι όχι, δυστυχως δεν εχω αξιωθει ακομη να παω, βρες τε τα καλυτερα σημεια για να μην τα ψαχνω και εγω στην επόμενη :ears:

Υ.Σ.
ναι και εμενα τις χειραποσκευες δεν μου τις ζυγισαν οσες φορες ταξιδεψα

Κι άμα τα ζυγίσουν δηλαδή τι έγινε? OMD-M5, Gm1, 12-32,45-150,20/1,7 και 9-18 (όπως προανέφερα) κάτω από 1,5 κιλά όλα! :flipout:

Πάντως αν θέλει κανείς τους 17/1.8, 20/1.7 mkI και 12-40/2.8 ευχαρίστως να σας τους δανείσω, αρκεί να μου τους προσέχετε :)