Olympus OMD EM10

Θέλω να συγκρίνω την ΕΜ 10 + panasonic 20mm με Sony NEX5N + 50mm 1.8 , Fujifilm XM-1 + 35mm 1.4 , Canon 7D + Sigma 50mm.
Έχετε να μου υποδείξετε κάποια μεθοδολογία; Τι τραβάμε, από τι απόσταση με τι ρυθμίσεις και ότι άλλο πρέπει να προσέξω.

ενα tutorial για την μηχανη :
http://www.43rumors.com/full-e-m10-overview-training-tutorial-by-tony-northup/

Για το θεμα της σύγκρισης δεν εχω να προτεινω κατι γιατι δεν ξερω ποιο ειναι το ζητούμενο μιας τέτοιας σύγκρισης ....

Θα το μελετήσω. Αλλά...νομίζω ότι γιά να τραβήξεις ένα πορτραίτο καλοκαίρι βραδάκι, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τέχνη. Αυτό προσπαθώ να κάνω. Το μέγιστο αποτέλεσμα σε τέλειες συνθήκες. Εκεί που ακόμα και το iPhone 5 βγάζει πολύ όμορφες φωτογραφίες.

Απάντηση: Re: Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

ναι σωστα τα λες αλλα αν το σετ που πηρες δεν αποδίδει οπως πρεπει δηλ. αρκετα καλυτερα απο iPhone τοτε σιγουρα δεν θα βοηθησει σε τιποτε το συγκριτικο που αναφέρθηκες με μηχανες αλλων συστημάτων...

επειδη έγραψες για πορτρετο παντως πιστευω πως γνωρίζεις οτι Panasonic ο 20/1.7 ανοιχτος τελειως, εχει το διπλάσιο βάθος πεδιου σε ισοδυναμία FF δηλ. αναλογεί σε 40/3.4 ...

Παιδια μια ερώτηση

Εχει καμμιά ειδική ρύθμιση η OM-D10 για να δουλέψει το AF ή έπεσα σε ελαττωματικό κομμάτι ;

Εχω δοκιμάσει 2 φακους, το ΜF φαινεται σαν default παντού δεν μου αλλάζει και οι επιλογές AF-S/C κλπ ειναι Grey out στο σχετικο μενου... (AF- Area)

Εννοείται εχω δοκιμασει reset

Last edited:
Ποιους φακούς δοκίμασες;
Επίσης έλεγξε τις επαφές μήπως έχουν λερωθεί.

μηπως εχεις φακο που εχει δαχτιλιδι MF όπως ο 12-40 ? και το εχεις τραβηξει πισω...

Δοκιμασα τους 14-12 MSC, 40-150 R και τον 19αρη Sigma 2.8

Το AF δεν δουλεύει καθολου και το EVF δεν ανταποκρινεται. Η μηχανη ειναι καινουργια (χτες την αγορασα) οπότε θα παει πισω γισ αλλαγή. Δεν μπορώ να σκεφτώ κατι αλλο

Μαλλον ειμαι γκαντεμης ειναι η δευτερη Olympus που μου βγαίνει ελαττωματική (η EPL-1 ήταν η πρώτη)

νομιζω οτι ισχυει 10ημερο DOA απο την νεα αντιπροσωπια, οποτε λογικα θα παρεις αμεσα μια καινουργια εφοσον υπαρχει στοκ, απλα θα πρεπει να βεβαιβθει η βλαβη της στο σερβις, καλο ειναι να μας ενημερωσεις για ολη την διαδικασια αν γινει απο τα καταστημα ή απο την αντιπροσωπια για να εχουμε πιο σφαιρικη αντιληψη για το πως αντιμετωπιζει η νεα αντιπροσωπια ανάλογα περιστατικα...

Λοιπόν τα πράγματα ειναι κάπως περίεργα.

Αρχικά αποφυγα να καθαρισω τις επαφές θεωρώντας οτι μια καινούργια καμερα δεν ειναι λογικά να εχει τέτοιο θέμα. Επειδή ομως τρωγόμουν, αποφάσισα να το δοκιμάσω και το πρόβλημα λύθηκε. Ειμαι ομως σκεπτικός πώς γινεται να συμβεί κατι τέτοιο σε μια καινουργια μηχανη. Βεβαια εκτός απο την σκόνη/βρωμια, το πρόβλημα θα μπορούσε να ειχε δημιουργηθεί από στατικό ηλεκτρισμό (;)

Κάνοντας την διαδικασία που περιγράφεται εδώ

http://www.dpreview.com/forums/thread/3677754#forum-post-53763615

ειδα οτι η μηχανή έχει 151 total shutter activations. Εγώ εχω κανει 20-25 το πολύ. Αρα θεωρώντας οτι οι μηχανές δεν δοκιμάζονται στο εργοστάσιο πιστεύω οτι η μηχανή εχει χρησιμοποιηθεί καπου.

Την παρέλαβα απο γνωστο Ελληνικό κατάστημα σφραγισμένη με ταινιες ασφαλείας χωρίς εμφανή ίχνη επανασυσκευασίας..

Το κατάστημα αφού μίλησε με την αντιπροσωπιεία (μέσα σε 2 ώρες) μου ειπε οτι μπορώ να την επιστρέψω άμεσα και να πάρω αλλη ή πιστωτικό.

Όταν αγόρασα την PL-5 είχε 99 κλικ , σφραγισμένο κουτί . Υποψιάζομαι τεστ σε τυχαία κομμάτια στην γραμμή παραγωγής .

Καθάρισες με οινόπνευμα ;

Μεγειά τότε , κράτα την μην τρέχεις , τέλος καλό όλα καλά .

Βάλε βγάλε όμως δυο τρεις φορές έναν από τους φακούς , ώστε να σιγουρευτείς πως δεν έχει κάτι εσωτερικά .

δεν ειναι υπερβολικα τα 150 καρε, η μηχανη τεσταρεται σε διαφορες συνθηκες, με φλας, χωρις, με σταθεροποιηση και χωρις με ριπη κλπ., εχω δει αρκετες Ολυ μηχανες καινουργιες που εχω αγοραςει με αριθμο ληψεων απο 100-200 ....

Προσπαθώ να βγάλω άκρη με την εστίαση στο video. Ότι και να ρυμίσω, af ή af+mf δεν βλέπω κανένα αποτέλεσμα.
Επίσης δεν βλέπω κανέναν τρόπο να ελέγξω το διάφραγμα ή το iso κατά την διάρκεια της λήψης.