Olympus OMD EM5 II

Νέο firmware 2.0 από το Νοέμβριο

- Olympus Capture Version 1.1 tethered shooting software is now supported.
- S-OVF (Simulated OVF) has been added to provide a view that is similar to that of the unaided eye.
- 4K Time Lapse Movie has been added.
- Focus Bracketing has been added for shifting the focus slightly while shooting.
- Live Composite shooting can now be controlled remotely using the Olympus Image - - Share smartphone app.
- Dedicated movie picture mode “Muted Colour" has been added for colour grading movies.
- A slate tone can now be added for convenient movies, has been added.
- Synchronised recording start/stop operation between the camera and linear PCM recorder is now supported.
- Disable MF clutch now supported.

http://asia.olympus-imaging.com/product/dslr/em5mk2/index.html
 
ευχαριστώ , μολίς ξεμπερδέψω με τα «άνοιξε-κλείσε» των μαγαζιων λόγο χειμερινής σαιζόν θα επιστρέψω με δείγματα !
 
Last edited:
τσαμπα V-log στην ΕΜ5 ΙΙ (αντιθετα με την GH4).... αν δουλευει οπως στο βιντεακι που ποσταρουν: . https://yadi.sk/i/_nRAgRmwjzUqF

επίσης πολλες νεες λειτουργιες που εμπλουτιζονται ακομη θα υπαρχουν στο νεο Firmware v2 που θα μας ερθει το Νοεμβρη, ηδη γινονται δοκιμες και διαρρεουν λεπτομερειες , μεταφραση απο ρωσικα:

https://translate.google.com/transl...-novak.livejournal.com/218629.html&edit-text=
 
αφου δοκιμασα και τις Fuji, με αριστα αποτελεσματα απο τη μηχανη (ΧΤ10) στη φωτογραφια, ειπα να δοκιμασω και τις Olympus.

Μετα την XZ2 και τα πολυ ωραια χρωματα της, ειπα να παω στην E-M5 II , αφου τη βρηκα (με τη βοηθεια του Κωστα ) σε αριστη κατασταση μεταχ/νη και πολυ καλη τιμη .

Η Fuji ηταν πραγματικα αποκαλυψη για μενα, υπεροχο σωμα και τρομερα Jpg.
Αυτο ομως που με χαλασε ηταν το βιντεο (αναμενομενο) και δυστυχως , λογω συγκυριων αυτη τη περιοδο, αναγκαζομαι να κρατησω ΜΟΝΟ ενα σωμα - συστημα.

Η Fuji δε θα μπορουσε να καλυψει και τις 2 αναγκες μου, φωτο και βιντεο δυστυχως.

Με τη sony φυσικα θα μπορουσα να καλυψω ανετα ολες τις αναγκες μου, αλλα ηθελα να δοκιμασω και τις Oly ,για πρωτη φορα "σοβαρα" .

Εχω ξαναπαει στο συστημα m4/3 , με αρκετες panasonic (GH2-GH3-G6 κλπ) αλλα ηθελα να δω παλι τα χρωματα της Oly και αν εχει βελτιωθει στο βιντεο, οπου εχω ακουσει καλα λογια.
ΣΕ συνδιασμο με το πολυ καλο 5-αξονικο συστημα, ηθελα να δω αν θα μπορουσα να μεινω με ενα σωμα - συστημα και σε ποιο βαθμο θα καλυψει τις αναγκες μου.

Εδω το νεο αποκτημα , με τον νεο Sigma 30mm 1.4...

IMAG0082-1-2 by John Spirou, on Flickr

IMAG0081-1-2 by John Spirou, on Flickr
 
Γιάννη μεγειές και καλοκλίκωτη! Είμαι σίγουρος ότι θα την "ξετινάξεις" και περιμένω όλος αυτιά (και μάτια)! :ernaehrung004:
 
Ευκαιρία και για μας να μάθουμε καλύτερα την λειτουργικοτητα της μηχανής μας. Χριστός Ανέστη για όλους

Sent from my SM-G901F using Tapatalk
 
thanks!

ειναι ισως η πιο "δυσκολη" μηχανη σε στησιμο και menu !

Μπροστα της η Fuji ειναι "παχνιδακι" , η sony καπου στη μεση.
Εχει απειρες ρυθμισεις και παιρνει ΠΟΛΥ customization .

Πολλα Fn buttons, και πολλες ρυθμισεις που αληλλο-εξαρτωνται απο αλλες....κομφουζιο!

Εκανα ωρες μεχρι να βρω πως μπαινει το electronic shutter - first electronic curtain , το εχει στα μενου σαν silent kai AntiShock (με συμβολο μια καρδουλα κι ενα ρομβο )!!! :smash:

Eκανα και την απαραιτητη αναβαθμιση στο firmware (V2.2) , και απεκτησε πολλες επιπλεον δυνατοτητες , που ομως καποιες φορες απενεργοποιουν πολλες αλλες.

Θελει πολυ προσοχη και πολυ διαβασμα - πειραματισμο μεχρι να βρεις αυτο που θελεις.

To σωμα ειναι υπεροχο , απλα κοσμημα.

Τρομερη κατασκευη, βαρια στο χερι, και πολυ στοιβαρη .

Παρα πολλα κουμπια για να αναθεσεις οτι θελεις (σχεδον) , καταπληκτικο EVF...καλυτερο και απο της sony + Fuji XT10.

Ελαχιστο lag, ειδικα αν βαλεις τη νεα ρυθμσιη για S-OVF sto On (αυτο ειναι μια ρυθμιση που απενεργοποιει ομως πολλες αλλες!) και το refresh rate sto High (που επισης απενεργοποιει καποιες αλλες )...

Το μεγαλυτερο αρνητικο που ειδα μεχρι τωρα (εκτος των χαοτικων μενου) ειναι η μπαταρια.... κραταει ελαχιστα με ολα τα καλουδια ανοιχτα, και ακομα και με τις 2 μπαταριες που εχω, χτες τις φορτισα 4-5 φορες!

Ειναι πολυ νωρις φυσικα για εντυπωσεις απο φωτο και βιντεο.... θα επανερθω συντομα !

Καλο ψησιμο σημερα και Χριστός Ανέστη !
 
Απάντηση: Re: Olympus E-M5 II

Γιάννη το μενου οντως ειναι οντως δεδαλωδες και δυσκολο για οσους δεν ξερουν απο Ολυ, οτι θελεις ρώτα...

Το SOVF υπαρχει σαν επιλογη στο πολυπλήκτρο , εγω το χρησιμοποιω για να εχω καθαρο EVF και να αφοσιώνομαι στο καδρο αφου εχω ρυθμίσει σωστα την έκθεση , αλλους τους εκνευρίζει γιατι χάνουν την πληροφορια της εκθεσης που ειναι το μεγαλο πλεονεκτημα του EVF..
To high frame rate ειναι must για ταχυτητα ανανέωσης και βοηθα και στην εστίαση αλλα χανεις λιγο πληροφορια χρωματος και το βασικο δεν δουλευει παραλληλα με το peaking ουτε καν αν το peaking το ανοίγεις με πληκτρο, γιαυτο εχω μια μνημη που το εχω peaking ΟΝ για οποτε το χρειαστώ και αν βαλω χειροκινητους φακους μεσω του ΟΝ καλώ το SCR MENU και ταχύτατα με αφή αλλαζω 2 χαρακτηριστικα , ενα την πληροφορια εστιακης με info στο IS και δευτερο στο FN buttons assignment αναθέτω ενα πληκτρο στο FP.

Περιπου ιδια ειναι τα μενου της ΕΜ1 σου δινω ενα παλιο σεταρισμα που ειχα ποσταρει στο Dpgr μηπως και σε βοηθησει : http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=52007.msg757096#msg757096 ,
και καποια αλλα tip μετα τις προσθήκες firmware : http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=52007.1020
 
Για την ποιότητα κατασκευής έχω να πω ότι είναι κάτι που δεν βγαίνει από τις φωτογραφίες του προϊόντος. Όταν είχα βρεθεί σε παρουσίαση της Olympus, την έπιασα στα χέρια μου και όταν πάτησα το κλείστρο έμεινα εντυπωσιασμένος - η διαφορά από την (ήδη εξαιρετική) Μ5 πρώτης γενιάς είναι καταφανής, δεν είναι μια απλή αναβάθμιση...

Για τα μενού τα έχουμε (-νε) πει κατ' επανάληψη, μάλλον πρέπει η εταιρεία να αναθέσει σε κάποιο εξωτερικό γραφείο να τα ξανασχεδιάσει εκ βάθρων, οι δικοί τους είναι "χαλασμένοι" μετά από τόσα χρόνια συμβίωσης.:smash:
 
Καλορίζικη φίλε, τη μηχανή την ξέρω γιατί την είχα, περιμένω όμως από σένα εντυπώσεις για τον Sigma 30/1.4
 
καλορίζική!
αυτή η EM5 ένα φλάς να είχε, θα την είχα για την βασική μου μηχανή, τόσο κούκλα είναι
 
Με γειά! είναι όντως η καλύτερη m4/3 μηχανή σε ποιότητα κατασκευής, μόνο η pen-f παίζει να είναι ένα κλικ καλύτερη. Μου είχε κάνει εντύπωση πόσο καλή αίσθηση έχουν τα κουμπιά της ΕΜ5ιι.
Να δούμε αν θα σε "ζορίσει" όπως και η Fuji στο θέμα των χρωμάτων. Εμένα με είχε ζορίσει κι αυτή αρκετά σε "κακό" φως. Σε φως ημέρας ήταν απόλαυση.
 
θα προσπαθησω να βρω λιγο χρονο να τη δοκιμασω εκτενως... αυτο το καιρο τα επαγγγελματικα μου ειναι περιεργα κι εχουμε τρεχαματα!

Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι θετικες, τοσο απο το σωμα οσο και απο τους φακους.
Εχω τον sigma 30mm 1.4 και panasonic 14-140mm f/3.5-5.6 MKII

Οι φακοι ειναι οπως τους θυμαμαι περιπου και απο την εποχη της gh3....μικροι, ελαφριοι και με μεγαλη οξυτητα ακομα και με ανοιχτο διαφαγμα.

Φυσικα εχουν παραμορφωσεις , οπως ολοι οι φακοι μ4/3 , που διορθωνονται αυτοματα , ακομα και σε RAW.

Για τη μηχανη τωρα, ειναι οπως τη περιμενα, μικρη και στιβαρη, βαρια για τον ογκο της και με δυσκολο Grip για τα χερια μου.
Θα παραγγειλω καποιο extra grip , οπως ειχα κανει και με τη Fuji.

To σκοπευτρο ειναι απολαυση, απο τα καλυτερα που εχω δει.

Το LCD ειναι πολυ βολικο, αν και καποιες φορες μου λειπει το απλο σπαστο , που "βγαινει" πιο ευκολα και γρηγορα εξω.

Εχει θεμα επισης αν συνδεσεις εξτρα μικροφωνο , HDMI κλπ ... εμποδιζoυν τη πληρη περιστροφη του μονιτορ τα καλωδια.
Φαουλ σχεδιαστικο αυτο, αλλα με τοσο μικρο σωμα που να τα χωρεσεις ολα!

Το χαος των μενου αρχιζει να ξεκαθαριζει καπως, αλλα παραμενει χαος...

Προσπαθω ακομα να τη φερω στα μετρα μου , με διαφορες ρυθμισεις και να βαλω τα πιο απαραιτητα σε μνημες.

Το προβλημα ομως ειναι , οτι δεν μπορεις να ορισεις καποιες λειτουργιες σε κουμπια, ουτε σε μνημες !

Για παραδειγμα, αν θελεις μια μνημη για τη μεγιστη ταχυτητα εστιασης - λιγοτερο shutter lag, και υψηλο frame rate στο EVF-LCD , και μια "απλη" μνημη για πορτραιτα - τοπια κλπ (που δε χρειαζεσαι τοση ταχυτητα) δε μπορεις !

Κι αυτο γιατι καποιες ΠΟΛΥ βασικες επιλογες δεν κρατιουνται στις μνημες ....

Κα με τοσο μικρη μπαταρια, δε μπορεις να τα εχεις ολα ανοιχτα και στο max, γιατι η μπαταρια τελειωνει στο αψε σβησε!



Σε πρωτη ματια, το βιντεο φαινεται ικανοποιητικο, με λιγο moire-aliasing, αλλα οχι τοσο ενοχλητικο οσο περιμενα.
Ειναι σιγουρα μια γενια πισω απο sony-pany, αλλα εχει βελτιωθει σημαντικα, ειδικα με τα τελευταια updates.

αυτα δινουν flat profile (οχι LOG ,που σημαινει οχι μεγαλυτερη δυναμικη περιοχη) , 24-25-30-50-60p.

Το καλο ειναι οτι δε χρειαζεται να μπεις σε καποιο μενου γι αυτες τις αλλαγες, ουτε να επανεκινησεις τη καμερα, ουτε να κανεις format την SD για το καθε format (οπως συμβαινει με καποιες sony-pany)

Η συμπιεση επισης εχει μειωθει, και μπορεις να τραβηξεις 1080 σε 77Mbps ALL INTRA (μικρη συμπιεση - μεγαλο αρχειο) - πολυ ελαφρυς codec για editing ή IPB μικροτερα αρχεια, αλλα πιο δυσκολο editing.

To ISO 800 ειναι για μενα το οριο για καθαρο βιντεο (με φωτεινο φακο παντα) , το ISO 1600 ειναι usable με denoise απο το Νeat Video, απο εκει και περα δεν....

Η σταθεροποιηση ειναι ολα τα λεφτα, ειδικα με τους prime !
Με τον sigma τραβαω βιντεο στο χερι και ειναι λες και εχεις μονοποδο ... εντυπωσιακο.

Δεν αντικαθιστα φυσικα gimbal, ειδικα για περπατημα, αλλα τα βιντεο αυτα ειναι τουλαχιστον useble ....και βελτιωνονται κι αλλο με editing.

Απο το χρωμα δηλωνω ικανοποιημενος, το jpg ειναι πολυ καλο , μολις ενα κλικ κατω απο τη Fuji , αλλα πανω απο Pany-Sony .
Δε χρειαζεσαι RAW παρα μονο σε περιπτωσεις που θελεις να βγαλεις το μεγιστο σε δυναμικη περιοχη (οπως και στη Fuji) kai κυριως σε θορυβο (εδω διαφερει απο Fuji που εχει αψογη διαχειριση θορυβου) .

Θα επανελθω συντομα....
 
Last edited:
Γιάννη ευχαριστούμε που τα μοιράζεσαι μαζί μας! Αν σκοπεύεις να αναλύσεις περισσότερο τις δυνατότητες βίντεο της μηχανής (ευπρόσδεκτο και επιθυμητό!), παράκληση να ανοίξεις καινούριο νήμα και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε! :2thumb22sup: