Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Χτές μπηκα και εγώ στο club μιας και κερδισα μια απο τις πολλές E-PL1 που παιζουν στο Olympus.de :operator:

Ερώτηση : Θα περιμενω να μου ερθει email με το συνολικο ποσο πληρωμης ή αν παω εγώ να πληρώσω με την επιλογή Pay now θα υπολογιστει σωστά το τελικό ποσό μαζι με τα μεταφορικά ; Ρωτάω γιατι αν κατάλαβα καλα πρεπει να λαβω email απο το site και μετά εχω περιθωριο 7 ημερες για την πληρωμή..

Εύχομαι καλορρίζικη και καλές φωτο.

Παρακολουθώ και εγώ τη διαδικασία, μερικές μέρες, και βλέπω ότι οι e-pl1 μένουν σε χαμηλές σχετικά τιμές.
Θέλω να κάνω μια ερώτηση προς τους επαίοντες.

Εκτός από τη μικρή διαφορά στη διάμετρο της οθόνης, δεν βλέπω άλλη ουσιαστική διαφορά μεταξύ της e-pl1 και της e-pl2. Και, όμως, υπάρχει σημαντική διαφορά στις τιμές τους. Οφείλεται απλά στο γεγονός ότι είναι νεώτερο μοντέλο η δεύτερη ή μου ξεφεύγει κάτι άλλο;

Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

H e-pl2 έχει ταχύτητα 1/4000 έναντι 1/2000 της 1.
Επίσης δείχνει πιο καλά κατασκευασμένη.
Κατά τα λοιπά δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές, ως σώματα (ίδιος αισθητήρας, ίδιο δυναμικό εύρος).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

..Καλά, χρειαζόσουν και 4η μηχανή;....:food-smiley-005:
Ή πάρε μηχανή κι' άστηνε κι' αν πεινάσεις δώστηνε!!!:grandpa:

Πούλησα τη ΧΖ-1 και ετοιμάζομαι να δωσω και την Ε-Ρ2, οπότε ήθελα ένα ακάθρεπτο σώμα. Η τιμή έτυχε καλή και έτσι το πήρα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Πούλησα τη ΧΖ-1 και ετοιμάζομαι να δωσω και την Ε-Ρ2, οπότε ήθελα ένα ακάθρεπτο σώμα. Η τιμή έτυχε καλή και έτσι το πήρα...
....Όπως και νάχει καλοσκόπευτη!!!!
( Να κινείται και το εμπόριο....)

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Χτές μπηκα και εγώ στο club μιας και κερδισα μια απο τις πολλές E-PL1 που παιζουν στο Olympus.de :operator:

Ερώτηση : Θα περιμενω να μου ερθει email με το συνολικο ποσο πληρωμης ή αν παω εγώ να πληρώσω με την επιλογή Pay now θα υπολογιστει σωστά το τελικό ποσό μαζι με τα μεταφορικά ; Ρωτάω γιατι αν κατάλαβα καλα πρεπει να λαβω email απο το site και μετά εχω περιθωριο 7 ημερες για την πληρωμή..

Σίγουρα θα σου έχει έρθει mail τους για την πληρωμή.

Υπάρχουν και αλλού καλές δημοπρασίες αλλά προσοχή να έχουν οι πωλητές καλές αξιολογήσεις,
Πριν 15 ημέρες περίπου πήρα σε δημοπρασία την E-PL3 με τον νέο 14-42 μόνο με 330 λίρες από Αγγλία καινούργια με 2 χρόνια εγγύηση!
Τέτοια τιμή έφταναν και του Γερμανού οι συγκεκριμένες!

Και κάτι για την μηχανή, δεν έχει χάσει εστίαση με ελάχιστο φωτισμό και ο νέος 14-42 είναι απίστευτα γρηγορότερος στην εστίαση από τους άλλους φακούς!

Λέγοντας "νέος φακός 14-42", εννοείς αυτόν που φοράνε όλες οι EP, EPL ή ειδικά αυτόν που φοράει η EPL3;

Το Σάββατο έκλεισα και 'γω μια E-PL1 στα 157 ευρώ με το κιτ φακό,του έστειλα mail,και προχώρησα σε πληρωμή μεσω paypal,προσθέτοντας και τα ταχυδρομικά έξοδα.
Το θέμα είναι ότι δεν μου εχει στείλει mail,και αρχίζω και αγχώνομαι λίγο.

Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Το Σάββατο έκλεισα και 'γω μια E-PL1 στα 157 ευρώ με το κιτ φακό,του έστειλα mail,και προχώρησα σε πληρωμή μεσω paypal,προσθέτοντας και τα ταχυδρομικά έξοδα.
Το θέμα είναι ότι δεν μου εχει στείλει mail,και αρχίζω και αγχώνομαι λίγο.

Θα σου στείλει, υπομονή.

http://www.olympus.com.gr/consumer/...uiko_digital_14-42mm_1_3_5-5_6_ii_r_24753.htm

Όλες οι πεν τον φοράνε απλά τον δίνουν με τις epl-3 και epm1.

έχω μπερδευτεί λίγο, φαντάζομαι ότι δεν είναι αυτός που έρχεται με την e-pl1 ε?

Μπόρεσα να διακρίνω μόνο 2 "είδη" φακών 14-42 με παραπλήσιες τιμές.

???

Last edited:

έχω μπερδευτεί λίγο, φαντάζομαι ότι δεν είναι αυτός που έρχεται με την e-pl1 ε?

Μπόρεσα να διακρίνω μόνο 2 "είδη" φακών 14-42 με παραπλήσιες τιμές.

???

ααααα, ο καλός έχει την ονομασία "ΙΙ R".

Υπάρχουν 4 φακοί 14-42 για τα μ4/3:
Ο πρώτος, με μεταλλική μοντούρα είναι αυτός που φοράνε οι Ε-Ρ1 και Ε-Ρ2.
Ο δεύτερος με πλαστική μοντούρα είναι ο 14-42L, τον οποίο φορά η e-pl1
Ο τρίτος είναι ο 14-42 ΙΙ, που τον φορά η e-pl2
Και ο τέταρτος είναι ο 14-42 ΙΙ R, ο οποίος παρουσιάστηκε με τις e-p3, e-pl3 & e-pm1.
Ο τρίτος νομίζω πως αναβαθμίζεται με firmware update στον ΙΙR.
Κάθε πεν μπορεί να δεχθεί οποιονδήποτε φακό από τους παραπάνω.
Ο IIR είναι ο πιο γρήγορος στην εστίαση.
Οι ΙΙ και ΙΙR είναι βελτιστοποιημένοι για βίντεο: msc (movie and still compartible).

Να προσθέσω ότι για πολύ μικρό χρονικό διάστημα κυκλοφόρησαν λίγα κομάτια E-PL1 με τον mkII , στην Ιαπωνία κυρίως, αλλά "ξέφυγαν" και μερικά πρός εδώ μεριά...

Άντε να προσθέσω κι εγώ κάτι!
Ο 14-42 πρώτης γενιάς έκανε 4 απανωτά firmware για να διορθώσει ένα θέμα που είχε στα 35mm, όταν και μπερδευόταν η συνεργασία του με το IS. Ο 14-42 L είναι ο σιωπηρός αντικαταστάτης του, λύνοντας κάθε πρόβλημα και αποκτώντας μεγαλύτερη ταχύτητα εστίασης (καρατσεκαρισμένο, τους είχα και τους δύο παράλληλα). Αυτή η ανυπαρξία κάθε αναφοράς της Olympus σχετικά με τον "L" παραμένει μυστήριο, μπερδεύοντας τον καταναλωτή. Ο τελευταίος μάθαινε ότι κάτι δεν πάει καλά όταν πήγαινε να κάνει firmware στο site της εταιρίας.
Και όσον αφορά στους δύο επόμενους, η διαφορά τους είναι κοσμητική και τίποτα άλλο. Ο II γίνεται IIR μέσω firmware και έχουν την ίδια (ταχύτατη) εστίαση

επειδη εχω μπερδευτει λιγακι, ποια ακριβως η διαφορα της EP-1 και της E-PL1?..

Η EP-1 είναι η πρώτη PEN που κυκλοφόρησε, άριστη μεταλική κατασκευή, οθόνη 3", χωρίς φλας. Η E-PL1 είναι η πρώτη "μικρή" PEN (είναι και στην πραγματικότητα απειροελάχιστα μικρότερη), πλαστική κατασκευή, οθόνη 2,7", με φλας, ΔΕΝ έχει περιστροφικό κουμπί γρήγορης αλλαγής ρυθμίσεων όταν είσαι σε manual ή ημιαυτόματο τρόπο έκθεσης, ΔΕΝ έχει αυτόματη περιστροφή των "όρθιων" λήψεων και ο σταθεροποιητής είναι λιγότερο καλός από της EP-1 (αλλά ικανοποιητικός). Η ποιότητα εικόνας όμως είναι ίδια!

Kατανοητοτατος!! Ευχαριστω... εχουν παντως λυθει ολες οι αποριες μου περι "pen" format..

αλλα μαλον αυτες οι μηχανες δε ειναι για μενα τελικα... πολυ φοβαμαι το θεμα "χειρισμος" ..αναγκαστικα εδωσα την K-X μου επειδη σαν λιγο μικροτερη απτην 450d που ειχα, δε με βολευε.. οποτε μαλον εγω παω σε καμια 500-550d που ξερω στα σιγουρα..