Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Να εγγραφείς στο gixen (δωρεάν είναι) και να το χρησιμοποιήσεις για sniper. Ποντάρει στα 5 δεύτερα.

Μπαίνω εδώ http://www.gixen.com/index.php
?
Ρωτώ διότι για να συνεχίσω θέλει το password του e-bay και δεν δίνω τέτοια στοιχεία αν δεν διπλοσιγουρευτώ .

Δυστυχώς δεν μπορώ να είμαι συνέχεια στο pc .

Δοκίμασε κανείς τον 40-150 ? Πιστεύετε θα είναι βολικός ένας τόσο μεγάλος φακός σε τέτοια μηχανή ?

Ο μ4/3 40-150 είναι βολικότατος, ελαφρύς και μαζεμένος.
Σούπερ είναι όμως ο 14-150!

Πως μπλέκω συνέχεια με τέτοιους γμτ , έκλεισε πριν λίγο μια μαύρη που κυνηγούσα στα 213,66 .

Μπαίνω στις αξιολογήσεις του olympusmarket για να δω ιστορικό και βλέπω μέσο όρο για τις μαύρες 190 και 165 για τα άλλα χρώματα .
Εκτός από αυτές που πήρα μέρος εγώ και πέρασαν τα 210 , μα καλά οι άλλοι δεν βλέπουν ?

Τεσπα , σκέφτομαι να χτυπήσω ένα διπλό κιτ μπας και μπλέξω με πιο ψαγμένους που ξέρουν πότε να σταματήσουν , τι πιστεύετε θα πιάσει ο 40-150 αν τον βγάλω μετά για πούλημα ?

Μπας και τον θέλει ήδη κανείς ?

Κάτσε πρώτα να πάρεις το πακέτο γιατί εδώ γίνεται σκοτωμός.
Παρακολουθούσα και εγώ, από ενδιαφέρον, τη δημοπρασία αυτή και είδα το περίεργο, να αυξάνει η τιμή από 191 στα 203 και μετά στα 213,66 10' πριν τη λήξη, ενώ συνήθως αυτό γίνεται στα 10".

Πάντως είναι λίγες πλέον γιαυτό και γίνεται χαμός.

ΥΓ Έχε υπομονή, όμως, γιατί βλέπω πάλι να αυξάνονται οι σελίδες σε 4 και είναι περισσότερες οι e-pl1 κλπ.

Last edited:

Με τόσους φρέσκους κατόχους...,σίγουρα θα σου ''φύγει'' ο 40-150...

Εγώ πάντως μάλλον θα τον κρατούσα. Το αντίστοιχο κιτ στην Ε-520 με έχει βολέψει αρκετά...

Είμαι κατά του βάλε βγάλε ........... η αλλιώς βάστα τούρκε να γεμίσω .

Είμαι κατά του βάλε βγάλε ........... η αλλιώς βάστα τούρκε να γεμίσω .

Αν είσαι κατά του βάλε-βγάλε, τότε χτύπα μια με τον 14-150.
Θα σου βγει λίγο πιο ακριβή, αλλά ο φακός είναι καλύτερος.
Οι τιμές παίζουν γύρω στα 300 ευρώ. Λίγες μέρες πριν αρκετές φύγανε μεταξύ 284 και 290 ευρώ.

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Για όσους έχουν θέμα με το χρώμα, να αναφέρω ότι μια ασημί που είδα σε μαγαζί ήταν πραγματικά πανέμορφη! Όταν ψώνισα τυχαία εμένα μου έκατσε μαύρη - αν (ξαναλέω αν) επεδίωκα τώρα να διαλέξω θα πήγαινα για την ασημί...

Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Αν είσαι κατά του βάλε-βγάλε, τότε χτύπα μια με τον 14-150.

Ξεφεύγω από την φορητότητα μετά αφού την προορίζω για δεύτερη ώστε να την κουβαλώ σχεδόν πάντα μαζί μου , την μαγεία της dslr δεν την αλλάζω .

αν επεδίωκα τώρα να διαλέξω θα πήγαινα για την ασημί...

Τώρα σκέφτομαι να επιδιώξω όποια μου κάτσει , καθώς όπως βλέπω αρχίσαμε να μαζευόμαστε πολλοί εκεί και οι τιμές ξεφεύγουν όσο περνούν οι μέρες .

Για όσους έχουν θέμα με το χρώμα, να αναφέρω ότι μια ασημί που είδα σε μαγαζί ήταν πραγματικά πανέμορφη! Όταν ψώνισα τυχαία εμένα μου έκατσε μαύρη - αν (ξαναλέω αν) επεδίωκα τώρα να διαλέξω θα πήγαινα για την ασημί...

Ασημί έχω επιλέξει, πολύ όμορφη μου φαίνεται και η σαμπανιζέ.

Re: Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Ξεφεύγω από την φορητότητα μετά αφού την προορίζω για δεύτερη ώστε να την κουβαλώ σχεδόν πάντα μαζί μου , την μαγεία της dslr δεν την αλλάζω .

Τώρα σκέφτομαι να επιδιώξω όποια μου κάτσει , καθώς όπως βλέπω αρχίσαμε να μαζευόμαστε πολλοί εκεί και οι τιμές ξεφεύγουν όσο περνούν οι μέρες .

Αν θες φορητότητα, κοίτα μήπως βρεις από αλλού σκέτο σώμα, και μετά ψώνισε κάποιον από τους 17/2,8 - 14/2,5 - 20/1,7... και επίσης η E-PL1 έχει γίνει τρελό hit λόγω του ότι την πουλάνε πλέον φθηνά, 297$ στο Amazon.com και είναι κάτι εβδομάδες στο νο.1 των mirrorless...

Ασημί έχω επιλέξει, πολύ όμορφη μου φαίνεται και η σαμπανιζέ.

Από όσες είχα κυνηγήσει, μου έκατσε, τελικά, σαμπανιζέ και το χρώμα του σώματος ουδόλως με απασχολεί από τη στιγμή που την παρέλαβα και δεν μπορώ να βρω ένα στοιχείο για να ξεχωρίσω εάν είναι ολοκαίνουργια ή όχι.

Σε χρόνο ρεκόρ (ΔΕ 5/3 έκανα την παραγγελία και χθες ΠΕ 8/3 παρέλαβα) έφτασε η Sandisk Extreme Pro 16GB (έως 95 MB/s) από Amazon και άρχισα την εκπαίδευση με το manual στα ελληνικά που κατέβασα. Στον περιορισμένο χρόνο που τη μελετώ, η μηχανή, κυριολεκτικά, "φυσάει".

Αυτό που με έχει προβληματίσει και δεν έχω βρει λύση, σαν αρχάριος, είναι ότι, στις εσωτερικές λήψεις, προσπάθησα να τραβήξω κοντινά πλάνα, πχ το ρολόι μου στο γραφείο, χωρίς πολύ φωτισμό, και η κάμερα είτε δεν μπορεί να εστιάσει είτε τράβηξε μεν αλλά η εικόνα είναι φλουταρισμένη και σκοτεινή.

Κάνω κάτι λάθος;

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Εξαρτάται πόσο κοντά, μήπως υπερβαίνεις την ελάχιστη απόσταση που μπορεί να εστιάσει ο φακός? Ψάξε τα τεχνικά στοιχεία, αλλά πέραν αυτού να έχεις υπόψι ότι οι mirroless έχουν εστίαση contrast detection οπότε στα σκοτεινά ζορίζονται λίγο...

Αν θες φορητότητα, κοίτα μήπως βρεις από αλλού σκέτο σώμα, και μετά ψώνισε κάποιον από τους 17/2,8 - 14/2,5 - 20/1,7...

Εδώ ξεφεύγω από το κόστος μηχανής τσέπης .

το Βρετανικό Amazon δίνει πίστωση έως και 30 λίρες για αγορά m.zuiko φακών:

Με ελάχιστη έρευνα θα δεις πως και με την έκπτωση , παραμένουν ακριβότεροι οι φακοί του από top best seller πωλητές του e-bay .