Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
@Kosh
Ναθαναήλ, τη θέση μου την εξήγησα με σαφήνεια πιο πάνω. Δε συζητάμε για δικαιώματα και υποχρεώσεις. Εχουν βεβαίως τη σημασία τους, δεν τα ξεχνάμε, αλλά δεν είναι του παρόντος.

Μας ενδιαφέρει μία ολοκληρωμένη και αποτελεσματική στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας.
Και αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί, αν δεν κατορθώσει να κερδισει καθολικά την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Που θα εφαρμοζει τα μετρα επειδή πείθεται, όχι επειδή της τα επιβάλλουν. Τα αστυνομικά μέτρα μονα τους, μπορούν να καταπολεμήσουν μία πανδημία;
Χρειάζονται, αλλά δεν είναι τα αποφασιστικά.

Και δεν το εννοώ μόνο για τη δική μας, αλλά για όλες τις χώρες. Παγκόσμια.

@Kosh
Ναθαναήλ, τη θέση μου την εξήγησα με σαφήνεια πιο πάνω. Δε συζητάμε για δικαιώματα και υποχρεώσεις. Εχουν βεβαίως τη σημασία τους, δεν τα ξεχνάμε, αλλά δεν είναι του παρόντος.

Μας ενδιαφέρει μία ολοκληρωμένη και αποτελεσματική στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας.
Και αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί, αν δεν κατορθώσει να κερδισει καθολικά την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Που θα εφαρμοζει τα μετρα επειδή πείθεται, όχι επειδή της τα επιβάλλουν. Τα αστυνομικά μέτρα μονα τους, μπορούν να καταπολεμήσουν μία πανδημία;
Χρειάζονται, αλλά δεν είναι τα αποφασιστικά.

Και δεν το εννοώ μόνο για τη δική μας, αλλά για όλες τις χώρες. Παγκόσμια.

Αυτό αγαπητέ μου είναι ρομαντικό όχι ρεαλιστικό.

Όταν εκεί έξω υπάρχει ένας σκασμός από ψεκασμένους που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ο ιός, που κάνουν κίνημα κατά της μάσκας και των εμβολίων κ.λπ.

Άντε να πείσεις τον ηλίθιο...

ehqcfkixsae8otp.jpg

Μην κάνεις το λάθος φίλε μου να θεωρείς ότι όλοι μπορούν να σκεφτούν και να κατανοήσουν όπως εσύ.

Πάντως τα μέτρα φαίνεται να κάνουν δουλειά:

deiktis_thetikotitas.jpg

Χρήστο έχεις κουβεντιάσει καθόλου -εννοώ πρόσωπο με πρόσωπο, όχι διαδικτυακά- με "αρνητές"; του κορωνοϊού, της μάσκας, του οτιδήποτε, τέλος πάντων;
Κι' αν έχεις κουβεντιάσει, τι σου λένε;

Ναι έχω κουβεντιάσει face to face με "αρνητές".

Τα ίδια λένε με όσα διαβάζεις διαδικτυακά.

Είναι τραγικό. Σαν να μιλάς με τοίχο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Άλλοι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ο ιός και ότι πρόκειται για κόλπο.
Άλλοι ότι πρόκειται για γρίπη και πως πάλι πρόκειται για κόλπο.

Αυτό που ακούς συνέχεια είναι ότι δεν υπάρχουν θάνατοι από covid αλλά βαφτίζουν έτσι θανάτους που προέρχονται από άλλες αιτίες.
Σου λένε: γιατί δε μιλάνε για θανάτους από άλλες αιτίες?

Και τέτοια κουλά.

Άστα σου λέω... βλακεία και άρνηση μαζί.

Καλά για τα εμβόλια δεν το συζητάμε τι ακούς...

Για τα εμβόλια δεν κάνω τον κόπο πια.

Τους λέω: δεν θέλεις να το κάνεις? Μην το κάνεις!

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Άλλοι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ο ιός και ότι πρόκειται για κόλπο.
Άλλοι ότι πρόκειται για γρίπη και πως πάλι πρόκειται για κόλπο.

Αυτό που ακούς συνέχεια είναι ότι δεν υπάρχουν θάνατοι από covid αλλά βαφτίζουν έτσι θανάτους που προέρχονται από άλλες αιτίες.
Σου λένε: γιατί δε μιλάνε για θανάτους από άλλες αιτίες?

Και τέτοια κουλά.

Άστα σου λέω... βλακεία και άρνηση μαζί.

Καλά για τα εμβόλια δεν το συζητάμε τι ακούς...

Για τα εμβόλια δεν κάνω τον κόπο πια.

Τους λέω: δεν θέλεις να το κάνεις? Μην το κάνεις!

Ακριβώς τα ίδια και εγώ, το κακό είναι ότι εχω πρώτη ξαδέρφη αρνήτρια και συνομοσιωλογα με τον πατέρα της κατακοιτο σε πολύ ευάλωτη κατάσταση. Και το χειροτερο, με την αδερφη της να δουλευει σε ενα απο τα μεγαλυτερα νοσοκομεια της χωρας και η οποια φερνει συνεχως κακα νεωτερα απο πρωτο χερι !!!

Δεν βγαζεις ακρη με τα μπετα...

Δεν ξέρω ποιού φερέφωνο είναι το πρώτο θέμα ή όχι αλλά προφανώς ή είδες το βίντεο και έκρινες ότι είναι φτιαχτό είτε δεν το είδες.

Γιατί στο βίντεο δείχνει ουρές.

Κακό πράγμα ο συνωστισμός στα λεωφορεία αλλά εκεί μπαίνει ο κόσμος από ανάγκη και όχι για να αγοράσει μπλούζες και πουκάμισα.
Εκτός αν θεωρείς τα δύο ίδιας βαρύτητας ανάγκη.
Ή αν πιστεύεις ότι θα έπρεπε να αγοράσει η χώρα 5 -10 φορές περισσότερα λεωφορεία για να χρησιμοποιούμε στην πανδημία. Τα οποία μετά θα τα κοιτάμε.

Κατ' αρχήν δεν είπα ποτέ πως δεν υπάρχει ιός. Το βίντεο επίσης δεν είπα πως είναι φτιαχτό, μην βάζεις λόγια που δεν είπα, είπα πως τα ίδια γίνονται στα λεωφορεία με τη διαφορά πως εκεί είναι μάλλον χειρότερα γιατί γίνονται κάθε μέρα.
Τι θα πει μπαίνει από "ανάγκη"; Το κράτος θα κρίνει πάλι την ανάγκη του άλλου και αλλού τα έχει ανοιχτά (λεωφορεία) και αλλού κλειστά (αεροπλάνα); Αν θέλει να κρίνει το κράτος λοιπόν να δίνει "επιδόματα" σε όλους και στην ώρα τους, όχι "επιλεκτικά" σε γνωστούς και φίλους. Οι άλλοι στο χαντάκι;
Λεωφορεία θα έπρεπε να είχαν αγοράσει εδώ και χρόνια γιατί πολλά τα παροπλίζουν για ανταλλακτικά, αλλά άντε να συμφωνήσω να μην αγοράσει τώρα, ΜΕΘ θα έπρεπε να είχαν τουλάχιστον τις διπλάσιες κι ας μένουν και κενές αν ήθελαν να λένε νοιαζόμαστε για την υγεία. Δεν πεθαίνει ο κόσμος μόνο από κόβιντ. Προφανώς δεν ξέρεις ούτε εσύ ούτε κανείς απ' τους πολιτικούς θα σου πει πόσοι πέθαιναν προ-κόβιντ κάθε μέρα από άλλες νόσους μιας και βλέπουμε σωρεία στατιστικών και πολεμικών χαρτών καθημερινά, γιατί άραγε;

Ο ιός αποδείχτηκε ότι σε μεγάλο βαθμό μπορεί να ελεγχθεί με την χρήση μάσκας και το πλύσιμο των χεριών.

Αυτό το απλό είναι που πολλοί αποτυγχάνουν να κάνουν. Όπως τα καλόπαιδα με το proficiency που δείραν τον υπάλληλο του μετρό.

Με lockdown 2 εβδομάδων ελέγχεται ο ιός και παύει να μας απασχολεί.
Συμφωνούμε. Γιατί δεν επιλέγεται λοιπόν αυτή η λύση παρά ένα μαρτύριο για πολλούς, αλλά και καλοπέραση για τους άλλους μισούς (που ο μισθός πέφτει ο ίδιος);
Δε θα κλειστώ εγώ γιατί μερικοί λ@λ@κες κυκλοφορούν και δέρνουν. Ας τους έκλειναν μέσα, όπως είδες όμως έπεσε "κρατική εντολή".

Θέλει όμως και πλήρες κλείσιμο των συνόρων μέχρι να περάσει η πανδημία = εμβολιασμός του πληθυσμού. Κάνα δυό χρόνια δηλαδή από όταν ξεκίνησε το πανηγύρι.

Σκέφτηκες αυτούς που για τον α ή β λόγο πρέπει να ταξιδέψουν και τι θα φέρουν όταν γυρίσουν?

Όχι αγαπητέ, για τον ιό το ίδιο είναι είτε ταξιδεύεις Κολιάτσου-Ακαδημία, είτε Βενιζέλος-Μόναχο αλλά δεν θέλεις να το παραδεχτείς ή αυτό σου έχουν περάσει τα ΜΜΕ. Έχουν και τη δύναμη να περνούν γραμμή ότι θέλουν και όπως θέλουν χρόνια τώρα.
Το τι μπορεί να έχει κάποιος όταν κατεβαίνει στην τάδε στάση ή στο τάδε αεροδρόμιο, μπορεί να λυθεί με τα αρνητικά τεστ. Αν έχεις αρνητικό τεστ μπες στο λεωφορείο/αεροπλάνο, αλλιώς όχι. Ο πολίτης Γερμανίας βέβαια μπορεί να κάνει όσα τεστ θέλει δωρεάν, στο Ελλάντα είμαστε χρόνια μπροστά λεφτά υπάρχουν, το 60άρι πάει σύννεφο.

Σκέφτηκες τις δεκάδες χιλιάδες εποχικούς εργάτες που οι αγρότες απαιτούν να έρθουν για να μην πάνε χαμένες οι σοδιές.

Για τις ουρές στις τράπεζες δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν. Όλα γίνονται πλέον με e-banking.
Για τα σούπερ μάρκετ, οι ουρές γίνονται γιατί όλοι πάνε τις ίδιες ώρες.

Πήγαινε πρωί πρωί κατά τις 7¨30 και θα είσαι μόνος σου.

Για όλα υπάρχουν λύσεις αρκεί να κάτσεις να πάρεις στα σοβαρά το ζήτημα.

Για τις ουρές στις τράπεζες αυτό που καταλαβαίνω είναι πως έχεις καιρό να στηθείς σε ουρά τράπεζας να δεις μόνος σου τους ανθρώπους. Θα καταλάβεις αμέσως αν μπορούν ή όχι να χρησιμοποιήσουν e-banking. Αν τους ρωτήσεις κιόλας θα λάβεις την απάντησή σου. Και μην ξεχνάς και σε πολλά ΑΤΜ υπάρχουν ουρές. Να μη στηθούμε ούτε εκεί; Αναγκαστικά, η ανάγκη που λες κι εσύ. Μόνο που για την ανάγκη δεν παίρνεις τηλέφωνο τον ιό πρώτα να σου πει ναι ή ου. Προσωπικά αποφεύγω όσο μπορώ ουρές στο σούπερ κυρίως γιατί είναι κουραστικό για να μην πω τραγικό να περιμένεις για ένα κομμάτι ψωμί και γιατί έχω τη δυνατότητα να το κάνω διαλέγοντας συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ με υπόγεια πάρκινγκ κτλ. Δεν μπορούν να το κάνουν όλοι όμως, ούτε την ώρα που λες. Ουρά βέβαια στο ταμείο δύσκολο να την αποφύγεις. Στις λαϊκές αγορές δε, είναι καλύτερα τα πράγματα καθώς υπάρχουν λιγότεροι πάγκοι, όμως ο κόσμος δεν είναι ρομποτάκια ούτε πρόκειται να γίνει. Κινείται σε πορεία 360 μοιρών. Είναι σε εξωτερικούς χώρους όμως οπότε υπάρχουν πολλά θετικά.
Για να μην πω και το παράδειγμα του Άδωνι με το κοστούμι των 3000 ευρώ που ψώνισε και μας έλεγε κλικ αγουέι. Δώσε μας το μισθό σου να ψωνίζουμε και εμείς και σε ακριβά μαγαζιά που δεν θα πατάει κανένας να λέμε ααα τι ωραία κλικ αγουέι όλοι... Αν έπαιρνε κανά 500άρικο όμως ή τίποτα, στην Ερμού θα ήταν κι αυτός.

Τώρα τσιτάτα του στυλ "τώρα νοιάστηκαν για την υγείας μας", "στέρηση προσωπικών ελευθεριών" ή "απαγόρευσης του αθλητισμού που δίνει υγεία" δεν θα μπω στο κόπο παρά να σου πω ότι στην εντατική ούτε προσωπική ελευθερία έχεις ούτε υγεία.

Ο οργανισμός σου φίλε μου θα ήταν πιο δυνατός αν δεν κάπνιζες, αν δεν έπινες, αν δεν έτρωγες του σκασμού, αν δεν έκανες καταχρήσεις, αν είχες λιγότερο άγχος και εάν όλα αυτά τα συνδύαζες και με αθλητισμό - ερασιτεχνικά. Καιρός να αρχίζει να βάζει στο μέλλον το κράτος και ένα πρόστιμο για όσους δεν προσέχουν την υγεία τους και δεν αθλούνται 3 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα μειωθούν οι θάνατοι στο ελάχιστο έτσι, με τα ντιλίβερι και τα σουβλάκια καθημερινά τα ίδια θα λέμε.

Ο οργανισμός σου φίλε μου θα ήταν πιο δυνατός αν δεν κάπνιζες, αν δεν έπινες, αν δεν έτρωγες του σκασμού, αν δεν έκανες καταχρήσεις, αν είχες λιγότερο άγχος και εάν όλα αυτά τα συνδύαζες και με αθλητισμό - ερασιτεχνικά. Καιρός να αρχίζει να βάζει στο μέλλον το κράτος και ένα πρόστιμο για όσους δεν προσέχουν την υγεία τους και δεν αθλούνται 3 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα μειωθούν οι θάνατοι στο ελάχιστο έτσι, με τα ντιλίβερι και τα σουβλάκια καθημερινά τα ίδια θα λέμε.
ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Πριν μερικές μέρες χάσαμε δύο γνωστούς 37 και 39 ετών, αθλητές, με σωστή διατροφή που δεν κάπνιζαν ούτε έτρωγαν κρέας.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι τρωτο σημείο βρίσκει στον οργανισμό και αντιδρά διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν έχουν φτιάξει προφίλ ασθενών.
Ο πατέρας του κολλητού μου το πέρασε σαν γριπουλα και την μητέρα του την χάσαμε μετά από 1 μήνα στην εντατική. Ενω ειχε βγει από καταστολή και ενω έδειχνε βελτιωση μέσα σε δύο μέρες έφυγε από πολυοργανικη ανεπάρκεια...

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

....

M'kay!

Don't drink don't smoke - what do you do?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δεν μπορώ να καταλάβω τι τρωτο σημείο βρίσκει στον οργανισμό και αντιδρά διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν έχουν φτιάξει προφίλ ασθενών.

Θα παρει χρονια για να φτιαχτει κατι τετοιο με ασφαλεια και εγκυρο το δυνατον.

Κάποιοι φώναζαν εδώ και μήνες για ένα φάρμακο που βοηθάει στην αντιμετώπιση του κορονοιου και μόλις τώρα έδωσαν έγκριση...
Θα είχαν σωθεί άνθρωποι τόσο καιρό...

Για να παρει κατι εγκριση πρεπει να ελεγχθει και να γινουν οι απαραιτητες δοκιμες.

Αλλιως θα εβγαζε ο καθενας οτι γουσταρε για να τα κονομησει.

Για να παρει κατι εγκριση πρεπει να ελεγχθει και να γινουν οι απαραιτητες δοκιμες.

Αλλιως θα εβγαζε ο καθενας οτι γουσταρε για να τα κονομησει.
Το συγκεκριμένο υπάρχει πολλά χρόνια και είναι και φθηνό

Ο ιος μετραει ομως μολις εναν χρονο στις ζωες μας. Αν καποιο σκευασμα εχει ευεργετικη επιδραση σε κατι αλλο απο αυτο για το οποιο εχει φτιαχθει δεν πρεπει να ελεγχθει εκ νεου ?

Υποψιν τα τεστς δεν γινονται σε ποντικια. Σε ανθρωπους που παλευουν να ζησουν γινονται σιγα σιγα.

Επομενως υπαρχουν πρωτοκολλα.

Χτες 23 του μηνός μου ήρθε η ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Σήμερα άνοιξα τον φάκελο για να κάνω την πληρωμή των ασφαλίστρων (την έκανα).

Το πρόβλημα είναι πως από ότι είδα ο φάκελος ήρθε καθυστερημένα. Γνωστό ότι τα ταχυδρομεία έχουν χάσει την μπάλα.

Έγραφε μέσα ότι η πληρωμή είχε προθεσμία μέχρι τις 19 Ιανουαρίου και ότι το παλαιό συμβόλαιο έληγε σήμερα 24 (ημερομηνία έναρξης του νέου).

Η πληρωμή έγινε σήμερα αλλά προβληματίζομαι: το κινώ αύριο το αυτοκίνητο ή να κάνω πρώτα επικοινωνία μαζί τους.

Και ανοίγουν στις 9 να πάρει η ευχή...

Άργησαν για διάφορους λόγους κι αυτό στοιχίζει σε ζωές...
Περίμεναν το εμβόλιο και οι εμβολιασμοί δεν γίνονται όπως υποσχέθηκαν και αυτό στοιχίζει πάλι σε ζωές...
Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει δόλος αλλά στην Ελλάδα είμαστε όλα τα περιμένουμε...

Χτες 23 του μηνός μου ήρθε η ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Σήμερα άνοιξα τον φάκελο για να κάνω την πληρωμή των ασφαλίστρων (την έκανα).

Το πρόβλημα είναι πως από ότι είδα ο φάκελος ήρθε καθυστερημένα. Γνωστό ότι τα ταχυδρομεία έχουν χάσει την μπάλα.

Έγραφε μέσα ότι η πληρωμή είχε προθεσμία μέχρι τις 19 Ιανουαρίου και ότι το παλαιό συμβόλαιο έληγε σήμερα 24 (ημερομηνία έναρξης του νέου).

Η πληρωμή έγινε σήμερα αλλά προβληματίζομαι: το κινώ αύριο το αυτοκίνητο ή να κάνω πρώτα επικοινωνία μαζί τους.

Και ανοίγουν στις 9 να πάρει η ευχή...

Aαπο την στιγμη που εκανες την πληρωμη εισαι πληρως καλυμενος.
Εχε μαζι σου και την αποδειξη για παν ενδεχομενο αλλα αυτο θα σου πει και καθε ασφαλιστης.

Πληρωσες πριν καν ληξει το συμβολαιο.

Ακριβώς τα ίδια και εγώ, το κακό είναι ότι εχω πρώτη ξαδέρφη αρνήτρια και συνομοσιωλογα με τον πατέρα της κατακοιτο σε πολύ ευάλωτη κατάσταση. Και το χειροτερο, με την αδερφη της να δουλευει σε ενα απο τα μεγαλυτερα νοσοκομεια της χωρας και η οποια φερνει συνεχως κακα νεωτερα απο πρωτο χερι !!!

Δεν βγαζεις ακρη με τα μπετα...
@AFam, @chrisssb
Η γνώμη μου, την οποία ανέλυσα στα προηγουμενα post, είναι ότι υπάρχει κατάρρευση εμπιστοσύνης. Πλήρης έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς. Μία διάχυτη πεποίθηση, ότι "όλοι μας λένε ψέματα, όλοι μας κοροϊδεύουν". Σε συνδυασμό με χαμηλό πολιτιστικό επίπεδο. Αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταφράζεται σε ποικιλία αρνητικών αντιδράσεων ανάλογα με το χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία κάθε ατόμου.

Έχω και εγώ πρόσωπο στο στενό συγγενικό μου περιβάλλον. Δεν είναι αρνήτρια του κορωνοϊού. Ιδεολογικά. Αλλά συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει. Δε λαμβάνει κανένα μέτρο προφύλαξης. Και δεν παραδέχεται, ότι δεν παίρνει μέτρα προφύλαξης. Τι συμβαίνει; Ψυχολογικά η προοπτική της αρρώστειας, του θανάτου, της είναι τόσο αφόρητη, που δεν μπορεί να τη χειριστεί, είναι προτιμότερο να την αγνοήσει. Όπως η στρουθοκάμηλος. Που χώνει το κεφάλι της στο χώμα, για να μη βλέπει τον κίνδυνο που πλησιάζει.

Αντώνη, να τολμήσω μία ψυχολογική εκτίμηση για την ξαδέλφη σου κι' ας μην την γνωρίζω;
Διόρθωσε με, αν πέφτω έξω.
Λοιπόν, η άρνηση του κορωνοϊού από μέρους της συνδυάζεται υποχρεωτικά με την άρνηση της να αναλάβει περισσότερες ευθύνες απέναντι στον πατέρα της. Αν παραδεχθεί και αποδεχθεί πλήρως τον κίνδυνο, τούτο συνεπάγεται μεγαλύτερες ευθύνες και υποχρεώσεις από μέρους της. Και αυτό δεν το θέλει.
Κάνω λάθος; Πες μου.

Η κατάρρευση εμπιστοσύνης, το χαμηλό πολιτιστικό επίπεδο και οι ιδιαιτερότητες, των ατόμων, νάτο το εκρηκτικό μείγμα!

Η κατάρρευση εμπιστοσύνης προς θεσμούς και αξίες και η ανορθολογική συμπεριφορά δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο, είναι παγκόσμιο. Προϋπήρχε της πανδημίας. Απλά τώρα βλέπουμε πιο έκδηλα τα αποτελέσματα. Υπάρχει κρίση θεσμών και αξιών. Με αποτέλεσμα την έλλειψη εμπιστοσύνης. Που συναντιέται με την πανδημία. Που οφείλεται αυτή η κρίση; Τεράστιο θέμα κι' ούτε μπορούμε να το αναλύσουμε. Αρκεί που διαπιστώνουμε ότι υπάρχει.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων δεν είναι ανορθολογικοί. Ίσα-ίσα είναι πολύ λογικοί. Αλλά υπάρχουν πολλοί σκεπτικοί. Που δεν καταλαβαίνουν πως δρα ο ιός. Με ποιό τρόπο και πόσο μας προστατεύουν τα μέτρα. Τι να κάνουν και τι να αποφεύγουν. Γι' αυτό χρειάζεται διαρκώς να εξηγούμε. Και ξαναγυρίζουμε στη συζήτηση για τις απαγορεύσεις και για τα μέτρα. Αν δεν υπάρχει ενιαία συνεκτική στρατηγική, αν δεν καταβάλλεται διαρκής προσπάθεια να πείθονται οι άνθρωποι να εφαρμόζουν τα απαραίτητα, η κρίση εμπιστοσύνης θα εντείνεται και ο κίνδυνος της αποτυχίας είναι σοβαρός.

Και επαναλαμβάνω, δεν αφορά εμάς αποκλειστικά. Κάθε κυβέρνηση και κάθε χώρα δίνουν τις εξετάσεις τους.

Status
Not open for further replies.