Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Πολύ φασαρία και μάλιστα ιδεολογικού χαρακτήρα για το τίποτα! Σιγά μην είναι οι αρνητές του εμβολίου το πρόβλημα, για να τα βάζουμε μαζί τους.

Εμείς οι ευπαθείς ομάδες, κλεισμένοι μέσα για μήνες, αγωνιούμε πότε, που και πως θα εμβολιαστούμε.

Πουθενά φως. Που είναι τα εμβόλια; Πότε θα φτάσουν; ΕΛΛΕΙΨΗ!

Και σαν να μην ήταν αρκετό, η υγεία και η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων βρίσκεται για τα καλά μέσα στο παιγνίδι της Παγκόσμιας Πολιτικής και Γεωπολιτικής αντιπαράθεσης.

Πολύ ενδιαφέρων Κοττάκης! Ευχαριστήθηκα πολυτονικό.....(χωρίς την βαρεία, βεβαίως, βεβαίως)!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Αγαπητέ, εσύ ξεκίνησες πρώτος με τις ειρωνείες και τις προκλητικότητες, γι αυτό κι εσύ πρώτος πρέπει να σταματήσεις. Οπότε πες ότι θες χωρίς να επιτίθεσαι προσωπικά στους συνομιλητές σου (και τους συντονιστές).

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Δεν ξεκίνησα εγώ, ψάξε και θα βρεις ποιος αντέδρασε πρώτος στο νήμα, αγενέστατα και ειρωνικά (1017, 1018 κάπου εκεί - το βρίσκουμε εύκολα) και συνεχίζει να το κάνει και αμέσως μετά το δικό σου ποστ επειδή εξέφρασα μια διαφορετική άποψη απ' τη δική του. Δεν είναι και πολλά τα ποστ μου, θα τα βρεις. Βλέπω όμως πως μόνο σε μένα απευθύνεσαι. Οι άλλοι τα λένε όμορφα και ευγενικά φαίνεται και δεν έχει παρατήρηση εκεί; Αν είστε φίλοι/γνωστοί δεν απασχολεί τη συζήτηση αν και αυτό είναι φανερό όταν απευθύνεσαι μόνο σε εμένα.

Διαβάζω επίσης "χαρακτηρισμούς" και γενικότητες του στυλ, "οι αρνητές" (που είναι και της μόδας στα ΜΜΕ), "οι ανήξεροι", "οι αγράμματοι" και τα σχετικά. Απ' την άλλη οι μορφωμένοι, οι "αγγλόφωνοι" κτλ. που πρέπει να αποφασίσουν για τους άλλους.
Έβγαλαν και αποφάσεις, να γίνει "υποχρεωτικό" το εμβόλιο. Άντε να γίνει. Πιο εμβόλιο θέλετε; Γιατί κυκλοφορούν διάφορες παραλλαγές και έρχονται κι άλλα.
1,2,5 δόσεις; Να εμβολιαστούν όλοι γιατί θα μας κολλήσουν... Α μήπως να κάνουμε κι εκείνο του SARS του 2009, πως μας ξέφυγε, το ξέχασε και ο κρατικός μηχανισμός στην πορεία αν και τότε με μανία (στην αρχή τουλάχιστον), τα ίδια με τώρα έλεγαν. Πρέπει.

Και υποχρεωτικό να γίνει ΔΕΝ θα το κάνουν όλοι στην πραγματικότητα. Οπότε όποιος έχει φόβο, ας τον εκφράσει ευγενικά, δεν θα πάθει τίποτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Nα πω λοιπόν κάτι σημαντικό...

Αφού εσύ ξέρεις τουλάχιστον να ακούς και ναι διαβάζεις καλά ελπίζω ότι θα το καταλάβεις αυτή τη φορά:

Αυτό που λες, είναι ΚΑΙ λάθος ΚΑΙ δυνητικά επικίνδυνο.

Ο CDC συστήνει τον εμβολιασμό ΟΛΩΝ ενώ εσύ συστήνεις (το θεωρείς σώφρον) να μην το κάνουν όλοι και ότι δεν βοηθάμε τον οργανισμό μας να παράγει αντισώματα.

Μάντεψε ποιος λέει μπούρδες έχει δίκιο: ο CDC ή εσύ?

ΥΓ πουθενά δεν μίλησα για υποχρεωτικό εμβολιασμό. Επίσης καταλαβαίνω τα αγγλικά μια χαρά αφού είναι μητρική μου γλώσσα (και αυτά).
Cockwomble!

Αν δεν μίλησες για υποχρεωτικό εμβολιασμό μάλλον εγώ κατάλαβα λάθος, sorry.
Δεν είμαι γιατρός να συστήνω ή όχι κάτι, δεν έχω κάνει ποτέ εμβόλιο κατά της γρίπης όπως και πολλοί άνθρωποι δικοί μου, φίλοι κτλ.
Άλλους που ξέρω έχουν κάνει. Κανείς ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ οπότε ΔΕΝ είναι επικίνδυνο να μην κάνεις. Το συμπέρασμά σου αυτό είναι λάθος, βλέπεις δεν χρησιμοποιώ την όμορφη λέξη που είπες παραπάνω και κανείς δεν παραπονέθηκε - εκτός από μένα. Μπορεί να έχεις κάνει το εμβόλιο και έχεις ανοσία ποιος ξέρει.

H φυσικη ανοσια (συγνωμη που παρεμβαινω στην κουβεντα) ... δεν ειναι αιωνια.
Καθως περνανε τα χρονια και η ηλικια ... το ανοσολογικο σφριγος μας εγκαταλειπει σιγα-σιγα.
Σ'αυτην την περιπτωση ... ειναι μονοδρομος ορισμενες επιλογες, αν δεν θες να χεις λαχταρες
(η να μπαινοβγαινεις στα νοσοκομεια). Καλως η κακως, η Φυση μας επλασε να ζουμε αποροβληματιστα ...

... ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ !

Μετα ... ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο ... πως (και γιατι) ζουμε !
Προβληματακια που αναδυονται απο το πουθενα (σχετικο το πουθενα, αφου τα κυοφορουμε σε ληθαργο)
και αν δεν ηταν η συγχρονη ιατρικη .... απο δω παν και οι αλλοι !! Κοσμος πεθαινε στο οχι απωτερο παρελθον
(ελληνοιταλικος πολεμος 1941) απο μια απλη πνευμονια (στην ηλικια των 40) πανω στα ελληνοαλβανικα συνορα !
Ουτε πενικιλινη, ουτε τιποτα (ακομη, τοτε) .... οτι αντεχε ο οργανισμος (και επετρεπε η ηλικια) ... and that's that.

Οποτε ΝΑΙ, προτιμητεα η φυσικη ανοσια .... αλλα ΟΧΙ θεοτητα αθανατη.

Εμβόλιο Οξφόρδης/AstraZeneca

Σε πρόσφατη προδημοσίευση στο "The Lancet" ανακοινώθηκε ότι το εμβόλιο AstraZeneca είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, 72% μετά την πρώτη δόση. Για την ακρίβεια 72% από την 22η ημέρα έως και 90 ημέρες μετά την πρώτη δόση και κατά 82% μετά την δεύτερη δόση, αν αυτή γίνει μετά από 12 εβδομάδες.

Τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης της Pfizer έδειξαν πως την 12η ημέρα μετά την πρώτη δόση η προστασία ήταν 52% και ανήλθε στο 95% από την 7η ημέρα μετά τη δεύτερη δόση. Από τον μαζικό εμβολιασμό στο Ισραήλ, αυτά τα δεδομένα επιβεβαιώνονται, πως και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer έναντι της βρετανικής μετάλλαξης.

Όμως το εμβόλιο της AstraZeneca (ΑΖ) είναι 100% αποτελεσματικό αναφορικά με την πρόληψη από τα σοβαρά και κρίσιμα συμπτώματα από τη νόσο Covid-19. Όσον αφορά το 18% (100%-82%), στο οποίο το εμβόλιο δεν θα είναι αποτελεσματικό, αυτό πρακτικά σημαίνει πως με το εμβόλιο αυτό ένα 18% των εμβολιασθέντων θα νοσήσει, όχι όμως με βαριά νόσο αλλά με ήπιας η μέτριας έντασης συμπτώματα. Κανείς από αυτούς που ανήκουν στο 18%, δεν θα αρρωστήσει βαριά, δεν θα νοσηλευτεί και, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, κανείς που έχει εμβολιαστεί, δεν θα πεθάνει αν κολλήσει τον ιό μετά τον εμβολιασμό.

Η ΑΖ ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο καλύπτει και τη βρετανική παραλλαγή.

Περισσότερα εδώ.

Άλλη η μια, άλλη η άλλη.

Από το ίδιο άρθρο:

Επίσης πως το εμβόλιο παρέχει προστασία για τις βαριές περιπτώσεις και έναντι της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής, αλλά με την επιφύλαξη πως εμβολιάστηκαν κυρίως νέοι άνθρωποι και η αποτελεσματικότητα έναντι σε αυτή την παραλλαγή μένει να επιβεβαιωθεί με αποτελέσματα από μεγαλύτερο ηλικιακό εύρος. Παράλληλα η εταιρεία τροποποιεί το υπάρχον εμβόλιο για να υπάρξει και νέο εμβόλιο, που να καλύπτει τις παραλλαγές, τον Οκτώβριο. Αυτό γίνεται για να είμαστε 100% σίγουροι, καθώς μπορεί να χρειαστεί μια αναμνηστική δόση και εάν χρειαστεί, καλύτερα θα είναι να γίνει με το νέο εμβόλιο.

Μην ξεχνάμε ότι αυτό είναι εμβόλιο κλασικής τεχνολογίας και όχι mRNA.

Το κωμικοτραγικό είναι ότι πολλοί που ήταν επιφυλακτικοί με τα mRNA, τώρα κράζουν τα κλασικά εμβόλια γιατί δεν έχουν τόσο μεγάλο εύρος προστασίας.

Το ζητούμενο βέβαια, που είναι να μην αρρωστήσεις βαριά και φυσικά να μην πεθάνεις, το εξασφαλίζει μια χαρά.

Tελικα στην διχαστικη συζητηση περι αρνητων εμβολιου η μη, νομιζω δεν παιρνετε υπ'οψιν ενα μεριδιο του πληθυσμου που δεν θελει να κανει εμβολιο, οχι γιατι εχει καποια..."αποψη", η καποια φοβια.

Υπαρχει μια μεριδα του πληθυσμου ου δε θελει να το κανει για τον απλως εξης λογο : Θελει να τελειωνει με αυτην την υπαρξη. Δε θελει να ζησει πραπανω αλλα θελει να ξεμπερδευει. Χωρις να θελει να γινει αυτοχειρας ειτε απο εκειψη αποφασιστικοτητας της στιγμης, ειτε για λογους θρησκευτικους.

Μπορειτε να φανταστειτε οτι ειναι ενα ελαχιστ ποσοστο "πειραγμενων" αλλα θα ειχατε ψευδεσθηεις. Ειναι πολυ μεγαλυτερο απ'οτι μπορει να φανταστει κανεις μεσα σε μια συζητηση σαλονιου. Πολυ πιο τεραστειο απ'οτι νομιζει. Και ισως να μην εχει υποψιασθει οτι μπορει να υφισταται και στον ιδιο του τον χωρο.

Νομιζω οτι ανηκω σ'αυτους ! Οχι με σφοδροτητα (να πεσω απ'το μπαλκονι) αλλα ΑΝΗΚΩ.
Οταν καποιος δεν εχει αφησει παιδια πισω του, ουτε καποιο αξιολογο εργο, ουτε καποια μνημη σε γνωστους και φιλους
δεν εχει αμεεεεεεετρητους λογους να ζησει περα απο τα 60 του. Συνεχιζει να χει ... αλλα ειναι πολυ ισχνοι και λιγοι.
Βλεπεις ο εγκεφαλος εχει μαθει επι χρονια να συγκρατει καθε επιβραβευτικη ορμονη απο το να κολυμπησει μεσα μας
... οποτε ... "να ταν τα νιατα δυο φορες" ! Eιναι φυσιολογικο αυτο, δεν ειναι μαζοχισμος !

Ομως, εξακολουθω να περιμενω καποιον δευτεροβαθμιτη (οχι με 18 γενικο) ... να μου απαντησει στα περι αποψης.
Η φοβιας ... η πλανης ... η πολλες scifi ταινιες που του πιπιλισαν το μυαλο (οne too many !!!!)

Μπα εσυ εισαι πολυ νεος ακομα για να ανηκεις σε αυτους.

Εγω ειχα στον νου μου γερους που δεν εχουν καμμια ορεξη να ζησουν ουτε μια μερα παρα πανω για διαφορους λογους.

Κυριως αυτους που ζουν ολο με αλλους γερους που δεν υποφερουν μεσα σε αναλγα ιδρυματα, αλλα οχι μονο.

Και τους το κανουν σχεδον με το ζορι. Η γιατι ξαφνικα τα παιδια τους παιρνουν την "ηθικη ευθυνη" σαν κηδεμονες πλεον, ενω μπορει και να μη τους εχουν δει και κανα χρονο.

Εχω ακουσει πολλα τετοια περιστατικα γυρω μου (λογικο οντας πενηνταρης). Συν οτι εχω και ενα στον μεσο οικογεμικαο μου κυκλο. Παρ'οτι αυτονομο στο σπιτι κλπ...

ΒΑΡΕΘΗΚΕ ! Και κανει οτι εινα δυνατον για να μπορεσει να το κολησει να δει τι θα γινει

Tελικα στην διχαστικη συζητηση περι αρνητων εμβολιου η μη, νομιζω δεν παιρνετε υπ'οψιν ενα μεριδιο του πληθυσμου που δεν θελει να κανει εμβολιο, οχι γιατι εχει καποια..."αποψη", η καποια φοβια.

Υπαρχει μια μεριδα του πληθυσμου που δε θελει να το κανει για τον απλως εξης λογο : Θελει να τελειωνει με αυτην την υπαρξη. Δε θελει να ζησει πραπανω αλλα θελει να ξεμπερδευει.

Οποιος εχει τετοιες αποψεις καλο ειναι να τις κρατησει για τον εαυτο του και να μην τις ιδανικοποιει ή ασπλα δικαιολογει γιατι αντι για μια προβληματικη υπαρξη μιλαμε πλεον μια με τασεις δολοφονιας εξ' αμελειας ή και οχι μονον.

Και αυτο θα πρεπει να το διασφαλισουν οι εισαγγελεις με ξεκαθαρα μηνυματα .

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Εγω ειχα στον νου μου γερους που δεν εχουν καμμια ορεξη να ζησουν ουτε μια μερα παρα πανω για διαφορους λογους.

Κυριως αυτους που ζουν ολο με αλλους γερους που δεν υποφερουν μεσα σε αναλγα ιδρυματα, αλλα οχι μονο.

Και τους το κανουν σχεδον με το ζορι. Η γιατι ξαφνικα τα παιδια τους παιρνουν την "ηθικη ευθυνη" σαν κηδεμονες πλεον, ενω μπορει και να μη τους εχουν δει και κανα χρονο.

Εχω ακουσει πολλα τετοια περιστατικα γυρω μου (λογικο οντας πενηνταρης). Συν οτι εχω και ενα στον μεσο οικογεμικαο μου κυκλο. Παρ'οτι αυτονομο στο σπιτι κλπ...

ΒΑΡΕΘΗΚΕ ! Και κανει οτι εινα δυνατον για να μπορεσει να το κολησει να δει τι θα γινει

Εχω μια γριουλα ΑΚΡΙΒΩΣ απεναντι απο μενα, στο τριτο οροφο και αυτη.
Επι δεκα χρονια ... ΠΟΤΕ δεν την ειδα με καποιον δικο της, εστω καποιον γνωστο της.
Μπορει να ειναι επιλογη της, ομως πολυ φοβαμαι οτι την ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ. Ολοι ....
Δεκα χρονια, η μονη της χαρα ... ειναι οι σαραντα γλαστρες στο μπαλκονι της.
Με μεγαλη δυσκολια περπατα (σερνεται) και με ακομα μεγαλυτερη σκυβει να τις ποτησει.
Ρωτησα καποτε αν εχει γνωστους .... "μην ανακατευτεις γιατι θα στην φορτωσει η κορη της".
Ακομα και αληθεια να μην ειναι (που μαλλον δεν ειναι) .... δεν ξαναρωτησα.

Καποια στιγμη, θα παψω να την βλεπω και τοτε θα ρωτησω τι απεγινε "η γριουλα του τριτου".
Και θα μαθω τα αυτονοητα ...

Αυτοι οι ανθρωποι, Σ'ΑΥΤΗΝ την ηλικια, και τοσο ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ στον εαυτο και το σπιτι τους,
δυσκολα θα αφησουν αλλον περα απο τα παιδια τους, να μεριμνησουν για αυτους ....
Δεν ξερω ομως αν αυτο την προκρινει για "αναχωρητρια". Και ΔΕΝ ειναι ολες οι γιαγιαδες ετσι.
Σιγουρα ΟΧΙ ολες ! Γνωριζω καποιες αλλες που σουλατσαρουν, δεν τις βλεπει σπιτι και ψαχνουν
.... αντρα στα 80 τους !!! Εκεινες .... δεν τις κοβω για αρνητριες του εμβολιου. :laugh:

Αν κάποιος "βαρέθηκε" για τους όποιους λόγους και είναι σε μια ηλικία, δεν καταλαβαίνω γιατί να θέλει να "αποχωρήσει" το πιθανότερο με μεγάαααλη ταλαιπωρία.
Με το μικρό μου το μυαλό λοιπόν λέω πως τέτοιοι γέροι ή λένε μπαρούφες-τελεία, ή λένε μπαρούφες μπας και τους δώσει κανείς σημασία γιατί είναι μόνοι.

Και κάπως άσχετο, αλλά σχετικό την ζωή και τον θάνατο.
Ήταν κάποτε μια γιαγιά, που για πολλά χρόνια τα είχε χαμένα και την είχαν οι δικοί της σπίτι.
Αυτή στη κοσμάρα της εντελώς, αν ποτέ μπορεί για λίγο να επανερχόταν στην καλύτερη είχε διαφορά φάσης καμιά 20 χρόνια πίσω ή και παραπάνω.

Οι μοναδικές στιγμές που ερχόταν εντελώς στο τώρα ήταν όταν έλεγε στα ξαφνικά "το πήρα το φάρμακό μου?"...

Ανθρωποι με (προχωρημενη) ανια ... λιγο δυσκολο να αυτοκτονησουν !
Δεν ξερουν που τους παν τα πεντε. Πως ακριβως θα τα καταφερουν ?

Απο την αλλη ...
γερος (η γρια) στην Ελλαδα που να ειπε "ας με φαει ο ιος, δεν με θελουν τα παιδια μου"
πολυ δυσκολο να ακουστει. Ειναι και η ντροπη ... που συνοδευει τετοιες δηλωσεις (!!!).
Oμως ακομα και αν το σκεφτονται ... παλι δυσκολα θα φτασουν στο απονενοημενο.
Γιατι ο θανατος απο κορωνοιο ΔΕΝ ειναι μπαμ και εξω. Ειναι 14 με 28 μερες ΤΥΡΡΑΝΙΑ.
Στα πολυ υποψιν αυτο :laugh: ... Kαι οι γιατροι θα προσπαθησουν να σε επαναφερουν.
Μετα απο τετοια δοκιμασια ... θα θελησεις να ξαναεπιχειρησεις "αναχωρηση" ?
Λιγο (εως εξαιρετικα) απιθανο !

Τωρα το τι λεγεται για να λεγεται (και οχι να εννοειται) .... ε .... Ελλαδα βρισκομαστε
και Ελληνικα μεγαλωσαμε. Απλωνονται αδεια για να τραβηχτουν γεματα (και οποιον
παρει το διχτυ). Δεν υπαρχει ουτε μπεσα, ουτε ντομπροσυνη. Οποιος τσιμπησει .... !
Ιδιως απο γυναικες καποιας ηλικιας (αλλα οχι βεβαιως .... ολες).

Οσον αφορα ευρωπαικα "στανταρντς" (και Γαλλιες) .... δεν κατεχω :rolleyes: ....
ΠΟΤΕ δεν νιωσαμε ευρωπαιοι (ακομα και οταν μας εχωνε ο Καραμανλης στην Ευρωπαικη Ενωση).

Δεν είναι μόνο αυτοί!
παράδειγμα ο Einstein που πέθανε επειδη αρνήθηκε χειρουργική επέμβαση που θα τον έσωζε

https://notevenpast.org/what-killed-albert-einstein/

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Εγώ αυτά τα ακούω βερεσέ.
Έχω δεί αμέτρητους γέρους, και γριές, που συνέχεια μουρμουράνς "-Τι θέλω εγώ και ζώ... γιατί δεν με παίρνει να ησυχάσω..." και διάφορα άλλα γραφικά αλλά όταν έρχεται η ώρα τρέμουνε.
Δεν υπάρχει άνθρωπος πιστεύω, μη διαταραγμένος, που να θέλει να πεθάνει, Σε οποιαδήποτε ηλικία.

Status
Not open for further replies.