Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room
@Cicadelic Ranger, Την ένεση κορτιζόνης δεν τη γλίτωσα. Ο γιατρός μου είπε ότι μέσα στον ώμο δεν υπάρχει άλλος τρόπος να φύγει η φλεγμονή, γιατί δεν κυκλοφορεί πολύ αίμα εκεί μέσα.
Τι θέμα έχει η κορτιζόνη ?.....
Bασικα εσυ εισαι ο μονος που περιγραφει και μετραει τον πονο σου, και ποσο αντεχεις. Μετα ο γιατρος οσον αφορα τις φλεγμονες (inflamations) δεν εχει αλλη λυση παρα την κορτιζονη, αμα του πεις οτι δεν παει αλλο. Αλλα εσυ μετρας το "ποσο παει".
Οι κορτιζονες εχουν διαφορες αρνητικες δευτερευουσες επιπτωσεις που διαφερουν απο ατομο σε ατομο μπρει να ειναι ελαχιστες, αλλα οπως ειπαμε διαφερει στον καθενα. Ενα απο τα συχνα χαρακτηριστικα ειναι αυξηση των ιστων λιπους και αυξηση του βαρους, αυπνιες και εκνευρισμος, και τα πιο σοβαρα τα αφηνω γιατι μονο ο γιατρος μπορει να κρινει.
Οποτε επανερχομαι στην αρχη...ο γιατρος δεν μπορει να ξερει ποσο εσυ υποφερεις, εσυ του λες. Αμα του πεις οτι δεν αντεχεις σου κανει κορτιζονη. Αμα ομως αντεχεις και απλως καποιος πονος σε συνοδευει τοτε εξαρταται πια λυση θα διαλεξεις.
Εγω διαλεγω την πιο δυσκολη δηλ. αποφευγω. Εκανα θεραπια κορτιζονης το 2000 για τον ομο οπου τον ειχα ζορισει πολυ και δεν πηγαινε αλλο (δεν μπορουσα καν να σηκοσω τον βραχιονα)
Απο τοτε ρεγουλαρω το εφφέ. Κανω και σπορ που με αναγκαζουν να εχω τον βραχιονα υψωμενο, η μεγαλες αξονικες κινησεις κλπ...και δοξα το Θεο κανω
μαιτριζ του προβληματος χωρις να τρεχω σε κορτιζονες.
( Εγω εχω αμεσο προβλημα αυξησης βαρους με κορτιζονη).