Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Εχω να κανω μια διαπιστωση (προσωπικη, δεν αφορα κανεναν αλλον) ...

Με την πανδημια του SARS CoV-2 (2019) καταξεφτιλιστηκε ο ΜΗ-γεωμετρημενος λαος ανα την υφηλιο (στον οποιο ανηκω και εγω).
Δηλαδη, η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου που ΔΕΝ .... μπορει να βαλει 4-5 σκεψεις σε λογικη σειρα και να αποφυγει ΛΑΘΗ που
θα στοιχισουν σε τριτους. ΔΕΝ ειναι εγκληματιες το συνολο της υφηλιου .... απλα δεν εχουν πειθαρχια και οργανωση ΝΟΥ σε εκτακτες
συνθηκες. Η σκεψη τους ειναι τουρλουμπουκι ορμονικο πασπαλισμενο με σχεδον μηδενικη γνωση γυρω απο την κριση που προκυπτει.

H διαπιστωση ΔΕΝ ειναι πολιτικη .... ειναι συναισθηματικη, ψυχολογογικη και συνειδησιακη (και δεν αφορα παρκα και αλανες και νεους
αλλα προσωπικες ευθυνες που προκυπτουν αποκλειστικα απο νοητικες ανεπαρκειες). Η πανδημια κατεδειξε με τον ΠΙΟ πανυγηρικο και
οδυνηρο τροπο ... ποιοι επιβαλλουν ηρεμια ψυχης και πνευματος εις εαυτον ... και ποιοι ΟΧΙ.

Η Οδυνη αυτης της διαπιστωσης ειναι κατι που φερει ο καθεις απο μας (τους αγεωμετρητους και απειθαρχητους νοητικα) ως σιωπηρη
ΣΤΑΥΡΩΣΗ της διαννοιας του (της οποιας διαννοιας του) ..... ειναι οσο δεν παει αλλο οδυνηρη και το χειροτερο .... σε παρομοια
κρισιμη περιοδο, κατα το μαλλον, θα επαναλαβουμε την ιδια ακριβως αλληλουχια λαθεμενων κρισεων και τραγικων επιλογων
οπως σ'αυτην την πανδημια.

Ηθελα να ακουστει αυτη η αποψη για ολους εκεινους (λιγους η πολλους) που νιωθουν οτι εγκληματισαν κατα της ανθρωποτητας.
Εγκληματισαν .... αλλα (αν εχει καμια σημασια) ... ΔΕΝ θα μπορουσαν να κανουν και τιποτε αλλο. Η συνειδηση τους (μας) ειναι
το σημαδεμενο μονοπατι ενος αρουραιου που μπαινει και βγαινει εξω απο λαγουμια, αγωγους και μισοσκοταδα. Μακαρι καποτε
καποιος να παρει το μερος μας .... και να μας αποδωσει το πραγματικο μερτικο ευθυνης ... αλλα ΑΥΤΟ, δεν προβλεπεται να γινει αυριο.

Aν μπορουσε να ανοιξει ενα νημα ΜΟΝΟ για την προσωπικη ευθυνη του καθενος στην περιοδο της πανδημιας ... θα ηταν ευχης εργον
αλλα και να μην ανοιξει ....

Τα οργανωμένα κράτη έχουν νόμους Μάνο ακριβώς γι'αυτό, ώστε να μην εξαρτάται η ζωή, η υγεία, και η ασφάλεια του πολίτη από 'το αίσθημα ευθύνης' ή 'τη συνείδηση' του συμπολίτη του. Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα όρια τα δικά τους και του δίπλα του. Θυμίζω τις γνωστές ηλίθιες ατάκες που όλοι μας έχουμε ακούσει, τύπου 'εμένα δε με πιάνει το ποτό ρε, θα οδηγήσω', ή 'προλαβαίνω ρε, μόλις που έγινε κόκκινο' κλπ, ή τώρα στα της πανδημίας 'δεν έχω τίποτα ρε, αλλεργικό είναι, τι να την κάνω τη μάσκα', 'έξω είμαστε, δεν κολλάει (κι ας είμαστε 1000 στιβαγμένοι σε βία 100 τετραγωνικά)" κλπ.

Αν είναι να στηρίξουμε τη ζωή στην προσωπική ευθύνη του καθενός, τότε δε θα'χαμε ούτε νόμους, ούτε αστυνομία, ούτε δικαστήρια, και βέβαια δε θα συμφωνούσαμε ποτέ στο τι πρέπει να γίνει αφού ο καθένας θα'χε τη δική του άποψη περί ορθού.

Η προσωπική ευθύνη υπάρχει περισσότερο για να'σαι εσύ σε αρμονία με τον εαυτό σου, και ίσως και με την κοινωνία στην οποία ζεις (αλλιώς όλους αυτούς τους νόμους θα τους έβλεπες σαν αλαμπουρνέζικα).

Πω πω ετσι και εκαναν πως βγαζουν σημερα το Lumberjack Song... το τι λοατκι θα ξεσηκωνονταν δεν λεγεται

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν ειναι ακριβως αυτο που εννοουσα (στο ποστ μου) .... δηλαδη στον ψευτοπαληκαρισμο (λεβεντομαλ@κια) που ειναι σιγουρα παραμετρος.
Αναφερθηκα στην προσωπικη ευθυνη λογω νοητικης ανεπαρκειας .... να μπουν 5 σκεψεις σε σειρα. Πως ακριβως στυλιτευεις καποιον που

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΙΕΡΑΡΧΗΣΗΣ ΣΚΕΨΕΩΝ ?

Και Ιασωνα .... ΥΠΑΡΧΕΙ νοητικη ανεπαρκεια. Σε παρακαλω, μην το παμε κατω απ´το χαλακι, δηλαδη "ολοι μπορουν να ασκησουν το μυαλο τους".
Δεν μπορουν γιατι υπαρχει αγνοια, ημιμαθεια και ορμονικο ανακατεμα. Και ολο αυτο αφορα το συντριπτικα μεγαλυτερο ποσοστο της υφηλιου.

Δε λες πάλι καλά που έληξε η καραντίνα και έχει λίγη ησυχία στο σπίτι;

:laugh:

Δηλαδη, να υποθεσω οτι τραβηξες ζορι :rolleyes:

Με τετοια φατσα πως ειναι δυνατον ΕΣΥ να τραβηξες ζορι ? ....

Δηλαδη, τι να πουν και οι αυθεντικες αγριοφατσες !

Με τόσο κόσμο στο σπίτι;
Άλλο να έρχονται το απόγευμα, άλλο να τους έχεις όλη μέρα.
Άπαπα!

Δεν ειναι ακριβως αυτο που εννοουσα (στο ποστ μου) .... δηλαδη στον ψευτοπαληκαρισμο (λεβεντομαλ@κια) που ειναι σιγουρα παραμετρος.
Αναφερθηκα στην προσωπικη ευθυνη λογω νοητικης ανεπαρκειας .... να μπουν 5 σκεψεις σε σειρα. Πως ακριβως στυλιτευεις καποιον που

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΙΕΡΑΡΧΗΣΗΣ ΣΚΕΨΕΩΝ ?

Και Ιασωνα .... ΥΠΑΡΧΕΙ νοητικη ανεπαρκεια. Σε παρακαλω, μην το παμε κατω απ´το χαλακι, δηλαδη "ολοι μπορουν να ασκησουν το μυαλο τους".
Δεν μπορουν γιατι υπαρχει αγνοια, ημιμαθεια και ορμονικο ανακατεμα. Και ολο αυτο αφορα το συντριπτικα μεγαλυτερο ποσοστο της υφηλιου.

Ρε συ... Είμαι σίγουρος οτι γι'αυτούς και τους απογόνους τους το έχει αναλάβει ο Δαρβίνος...

Σε συνέχεια της απόσυρσης του σποτ του Χρήστου Λούλη λόγω υπερευαισθησίας μερικών, θέλω να εκφράσω τα παράπονά μου γιατι συνεχίζεται να προβάλεται το σποτ της Βίης Σταυροπούλου η οποία είναι απαξιωτική για τους άντρες. Ηδη απο την 1η φράσης της η Βίκη απευθύνεται απαξιωτικά σε έναν άντρα στο τηλέφωνο πατρονάροντάς τον - αποκαλώντας τον "αγοράκι μου"... Με καθαρά απαξιωτικό τόνο στην φωνή της - όσοι μεγαλώσαμε στην Ελλάδα, μπορούμε να το ξεχωρίσουμε. Πως είναι δυνατόν να περνάει στην κοινωνία τέτοια μηνύματα ? Το καταγγέλω μετα βδελυγμίας. Δεν είδα όμως κανέναν απο τις ΟΠΠΟ να διαμαρτύρεται - ούτε καν να ανατριχιάζει... :)

Δυστυχως, το νομικο συστημα (απο πιθανες μυνησεις) εχει να βγαλει περισσοτερα απο γυναικες παρα απο αντρες.
Οι γυναικες εκπαιδευονται να νιωθουν αδυναμες και να εξαπολυονται ως πυραυλοι για μισο εκατοστο χαμενης αξιοπρεπειας
ακομα και οταν (πολυ αργοτερα) διοικουν επιχειρησεις ολοκληρες. Μενει αυτο το ανυσμα μεσα τους, δεν μετριαζεται !!!
Οι αντρες εκπαιδευομαστε (απο γενοφασκια) να αποδεχομαστε οτι η δυναμη νομοτελειακα θα φερνει αδικια και
δεν εξαπολυομαστε για μισο εκατοστο αδικιας η χαμενων δικαιωματων (χαμενων τι ?). Πρεπει να χασουμε
ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ για να παρουμε μπρος, να βγουν σπαθες και κουμπουρες.

Οταν ο ενας κανει διαρκως μισο εκατοστο πισω .... και η αλλη ενα εκατοστο μπροστα ... που λες να καταληξει ?

Ξεχνα τον διαφημιστικο χωρο .... εξω, στην κοινωνια, τι βλεπεις ?

Γύρισα από βόλτα με το αυτοκίνητο.

Στο κέντρο γίνεται το έλα να δεις Πέμπτη μεσάνυχτα με "take away" έξω από μπαράκια στο πεζοδρόμιο/α. Η αστυνομία πήγαινε ακριβώς μπροστά μου και δεν σταμάτησε ούτε ιου ιου δεν έκανε.
Αν ήταν ανοιχτά κανονικά λιγότερο συνωστισμένοι θα ήταν. Δλδ αύριο και μεθαύριο τι θα γίνει?

Και οι πιάτσες της νύχτας βλέπω ξαναέπιασαν κανονικά δουλειά. Για να δούμε τι θα δούμε.

Τι να πω...
Αύριο θα δοκιμάσουμε να πάμε Γιάννενα... περιμέναμε... αλλά πλέον δεν παίρνει αναβολή. Κι όλα αυτά γιατί; Για να τηρούνται τύποις τα μέτρα;

Εγώ τι να πώ που το "μέσα" έχει γίνει δεύτερη φύση μου ?

και εγώ στο κέντρο μένω αλλά όλα είναι κλειστά στην περιοχή μου (ακόμα)..

Για να μην πω για την σεβαστή κοιλίτσα που απέκτησα και δεν έχω τι να βάλω..:bigcry:

Για να μην πω για την σεβαστή κοιλίτσα που απέκτησα και δεν έχω τι να βάλω..:bigcry:

Σωβρακο-σκαρπινι;

Θα φορεθεί πολύ λέει φέτος

D8oViKDXUAMJk4e

Εγώ τι να πώ που το "μέσα" έχει γίνει δεύτερη φύση μου ?

και εγώ στο κέντρο μένω αλλά όλα είναι κλειστά στην περιοχή μου (ακόμα)..

Πάρε μεταγραφή εδώ με την νεολαία στο κέντρο θα ξανανιώσεις (ή θα πας στο νοσοκομείο). Τι ποτό και φαγητό, και λουκουμάδες και ότι θες να μυρίζει στο δρόμο. Βγάζουν τα σπασμένα.
Κανονικά δεν θα είχε τόσο κόσμο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Πάρε μεταγραφή εδώ με την νεολαία στο κέντρο θα ξανανιώσεις (ή θα πας στο νοσοκομείο). Τι ποτό και φαγητό, και λουκουμάδες και ότι θες να μυρίζει στο δρόμο. Βγάζουν τα σπασμένα.
Κανονικά δεν θα είχε τόσο κόσμο.

Ετσι γίνεται σε όλες τις πλατείες του λεκανοπεδίου Χρήστο.

Ακόμα και στον Πειραιά,στο Κερατσίνι στην πλατεία γίνεται το έλα να δείς.

Εγώ είμαι ακόμα αποκλεισμένος..

Τι να πω...
Αύριο θα δοκιμάσουμε να πάμε Γιάννενα... περιμέναμε... αλλά πλέον δεν παίρνει αναβολή. Κι όλα αυτά γιατί; Για να τηρούνται τύποις τα μέτρα;

Πηγαινετε τωρα που μπορειτε να δειτε τους δικους σας γιατι σε καναν μηνα μας βλεπω παλι μεσα.

υγ

Υπαρχει και το διλλημα να στειλεις το παιδι σου απο δευτερα σχολειο ? Δηλαδη να παρεις μερος στο πειραμα αν ολα ειναι καλα ή να ρισκαρεις να κολλησεις χωρις να εχει καν βρεθει φαρμακο της προκοπης....

Πολύ απλά από εδώ κι' εμπρός κάθε ένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, για να προστατεύει τον εαυτό του και τους δικούς του. Υπάρχει πρακτική γνώση πλέον αρκετή, τουλαχιστον σε μας εδώ που συζητάμε και γνωρίζουμε πλέον τα μέτρα που πρέπει να παίρνουμε στις διαδικασίες της καθημερινής ζωής και τι να αποφεύγουμε.

Καθένας μας θα παίρνει τις προσωπικές του αποφάσεις και θα αναλαμβάνει τα ρίσκα του, όταν και όπου κρίνει ότι πρέπει να τα αναλάβει.

Διλήμματα θα υπάρχουν διαρκώς, δυστυχώς. Και θα πρέπει συνεχώς να σταθμίζουμε κινδύνους. Αναπόφευκτο.

Eμεις ναι οι περισσοτεροι μπορουμε να σταθμισουμε τον κινδυνο.

Τα παιδια ομως ειναι αλλη περιπτωση.

Status
Not open for further replies.